Zorg voor bovenkleding

Hoe een jas op de dons wassen?

Hoe een jas op de dons wassen?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Typen vulmiddel
 2. Voorbereiding van het product
 3. Handwas
 4. Machinewasbaar
 5. drogen
 6. Decoratieve overlays

In het koude seizoen, wanneer het nodig is om zich warm te kleden, geven veel mensen de voorkeur aan jassen of donsjassen met veren. Het is zeer comfortabel, stijlvol en, het belangrijkst, erg warme bovenkleding. Er is maar één probleem dat iedereen die een donsjack draagt ​​zal moeten opnemen. Dit probleem is dat na het onvermijdelijke tijdens het dragen van een wasbeurt om het uiterlijk en de kwaliteit van donsproducten te behouden.

Typen vulmiddel

Producten op basis van pluisjes of veren kunnen van verschillende soorten van dit materiaal worden gemaakt. Soms zijn donsjassen gevuld en kunstmatige vuller. Jassen kunnen de volgende soorten vulling bevatten:

 • Jassen op zwanen naar beneden. De lichtste, maar erg warm. Vereist bijzonder delicate behandeling en zorg.
 • Jassen met eendendons. Meestal volumineuzer. Hebben ook hoge warmte retentiegraden.
 • Jassen op basis van donzen veren. Soms voegt de fabrikant een vogelveer aan het product toe. Dit is een meer dicht materiaal dat bijdraagt ​​aan de weersbestendigheid van het product. Gemixte donsjacks zijn niet zo grillig in de zorg als veren.
 • Donsjassen op kunstmatige holofiber. Holofiber is een substituut voor natuurlijke dons of veren. Het wordt vaak gebruikt voor het vullen van warme bovenkleding of sport-geïsoleerde jassen. Dit materiaal is erg licht, verwarmt perfect bij koud weer. Het wassen van een donsjack van holofiber vereist geen naleving van specifieke regels.

Een dergelijk donsjack kan in een automatische machine worden gewassen in een zachte manier van wassen bij een lage temperatuur van water.

Voorbereiding van het product

Voordat u beslist of u uw jas moet wassen, moet u de verontreiniging zorgvuldig onderzoeken. Als slechts kleine delen van het product vlekken vertonen, bijvoorbeeld een mouw op een knik of een manchet, is het beter om deze vlekken eenvoudig los te maken. Om dit te doen, moet u een spons of een zachte borstel nemen, waspoeder of vlekverwijderaar aanbrengen en het verontreinigde gebied van de verenmantel wrijven en na het schoonmaken de ingewreven delen met water wassen.

Het feit is dat een waterafstotende samenstelling wordt aangebracht op het oppervlak van het weefsel van donsjacks, en frequente en ongerechtvaardigde wasbeurten wassen het eenvoudig van de bovenste laag, en het weefsel van de jas zal zijn waterafstotende eigenschappen verliezen.

Het gehele product wassen moet alleen worden gedaan als het echt nodig is.

Als je nog steeds niet kunt doen zonder te wassen, dan voordat je in een wasmachine of met de hand wast, Het is noodzakelijk om het product te bereiden:

 • Maak de buitenste decoratieve dons en pelsafdekkingen los. De kenmerken van hun reiniging worden hieronder beschreven. Het is beter om de kap van het product los te maken.
 • Maak de zakken van het donsjack vrij, rits alle knoppen, knoppen en knoppen, inclusief op de zakken.
 • Keer het jack binnenstebuiten en plaats het binnenstebuiten.

Na de voorbereiding van het product kunt u doorgaan met de geselecteerde wasmethode.

Handwas

Een zachtere, maar ook tijdrovender optie is om het donsjack handmatig te wassen:

 • Giet in een kom of een bad met water, waarvan de temperatuur 30-35 graden is. Het is belangrijk om geen koud of warm water te gieten. Koud water zal het product "comprimeren" en het zal niet kunnen uitrekken en goed naspoelen. Heet water kan de natuurlijke vulstof beschadigen.
 • Voeg wasmiddel toe aan water. Het is belangrijk om te onthouden dat producten van natuurlijke dons of veren nooit met gewoon wasmiddel mogen worden gewassen.Als je zo'n fout hebt gemaakt, zul je al lang van witte vlekken op een gewassen jasje af raken. Het is een feit dat het poeder sterk schuimt en het zeer en zeer moeilijk is om zijn resten uit de vullaag te wassen. Soms helpen zelfs een groot aantal spoelbeurten in de wasmachine niet.

Het veren- of donsjack kan alleen worden gewassen met speciale vloeibare producten. Deze hulpmiddelen zijn verkrijgbaar bij een willekeurige chemische winkel voor huishoudelijk gebruik. Ze zijn gemarkeerd dat ze specifiek zijn ontworpen voor het wassen van donzige producten.

 • Drenk het product in water en laat het 10-15 minuten staan. Als de jas sterk vuil is, kunt u deze beter opsluiten voordat u hem in de borstel en de waszeep laat weken.
 • Laat na het weken het water weglopen. Zonder het donsjack te duwen, spoelt u het zorgvuldig af tot het water na het spoelen transparant wordt en er geen schuim uit het reinigingsmiddel in zit. U kunt de spoelmodus in de wasmachine gebruiken.

Machinewasbaar

De voorbereidende fase voor het wassen in een automatische machine verschilt niet van het voorbereiden van het wassen met de hand. Bij het wassen van de machine moet alleen vloeibaar wasmiddel worden gebruikt en niet een wasmiddel. Was andere dingen niet samen met een donsjack. Dit kan de trommel overbelasten of de pluisjes overdoen tijdens de centrifugeercyclus.

Zodat het uiterlijk van de trekker na het wassen niet wordt aangetast en de vulstof binnenin goed is gebarsten, kunnen 2-3 ballen voor het wassen in de wastrommel worden geworpen.

Ze kunnen worden vervangen door tennisballen, na het controleren of ze het product niet kleuren.

Het donsjack moet in een fijn, zacht programma worden gewassen. Een dergelijke modus kan "zacht", "voorzichtig", "zijde", "handwas" en dergelijke worden genoemd.

De watertemperatuur mag niet hoger zijn dan 30 graden. U moet ook een extra spoelcyclus uitvoeren om het product goed van het schuim te spoelen. Voor de draaimodus moet u een klein aantal omwentelingen instellen. Gewoonlijk is in wasmachines de minimale trommelsnelheid 400 beurtenHet is deze snelheid die moet worden gekozen voor het draaien van het donsjack.

drogen

Het meest moeilijke en belangrijke proces bij het wassen van een donsjack is misschien wel het juiste drogen. Het zal ervan afhangen of het product zal terugkeren naar zijn oorspronkelijke mooie uiterlijk of zal blijven verkreukeld als gevolg van ongelijk verdeelde en gevallen pluis. Drogen van dons of verenproducten moet worden uitgevoerd volgens de volgende regels:

 • Het drogen gebeurt alleen in een horizontale positie. In geen enkel geval kan het product verticaal op een hanger worden opgehangen, anders zullen samen met stromend water de dons en de veer naar het onderste deel van de donsmantel bewegen en is het bijna onmogelijk om de vulling gelijkmatig door het product te verdelen.
 • Na het wassen (als het handmatig was gedaan), leg het donsjack horizontaal in de badkuip en wacht een tijdje tot het overtollige water op is. Als de was in een typemachine werd uitgevoerd en de centrifugeermodus bij lage snelheden werd gebruikt, zou er geen overtollig water in het product zijn.
 • Nadat het product vrij is van overtollig water, is het opnieuw noodzakelijk om de donsjas horizontaal neer te leggen op een droge deken of handdoek. Van tijd tot tijd zal het nodig zijn om de natte handdoek te laten drogen en het donsjack te draaien.
 • Wanneer het product net nat wordt en niet nat, kunt u het een beetje schudden of uw hele hand klappen. Voor deze procedure is een klopper voor tapijten zeer geschikt. Schudden of ploping een donsjack is gedaan om beter te verdelen en neer in het product.
 • Vouw in geen geval nat of nat donsjack op de batterij, hang niet in de buurt van de radiator of de kachel. Bij intensief drogen van de warmte verliest biofluizen volume en kleeft het praktisch aan de binnenkant. In plaats van een luchtjas, krijg je een korte windbreaker.
 • U kunt een donsjack alleen verticaal ophangen nadat het volledig is opgedroogd.
 • Als uw wasmachine een droogmodus heeft, wordt het proces van het drogen van het donsjack aanzienlijk vereenvoudigd. Het is noodzakelijk om een ​​zorgvuldig droogprogramma op te stellen bij een lage temperatuur. Typisch wordt een kleine donsmantel gedurende 3-4 uur gedroogd in deze modus. Maar het elimineert de mogelijkheid dat de natuurlijke vulling in uw jas wordt gematcht.

Als de holofiber in het product was verward, is het gemakkelijk om het te repareren. Je moet het natte product ook horizontaal plaatsen en het regelmatig met je hand of met een klopper kloppen.

Hollofiber is niet bang voor warm drogen, dus het proces kan worden versneld door het blazen van warme lucht uit een haardroger of een luchtverhitter met een donsjack.

Decoratieve overlays

Het loont de moeite om speciale aandacht te schenken aan het reinigen van de decoratieve buitenbekleding van pels of dons. Meestal worden ze op de mouwen, kraag of kap van het product geplaatst. Vaak zijn deze voeringen afneembaar, het is een geschiktere optie, omdat het wassen van bont en veren decoratieve elementen in het water onaanvaardbaar is. Dus, als er in uw model van een donsjack afneembare kussentjes zitten, moet u ze losmaken van het product.

Zoals hierboven vermeld, is het niet toegestaan ​​om de decoratieve elementen van de vacht te wassen of schoon te maken met water. Het zal hun uiterlijk voor altijd ruïneren.

Zetmeel wordt gebruikt om deze kledingstukken schoon te maken.. Zetmeel absorbeert onzuiverheden en vet van de vacht en van het decoratieve element, zal de kleur en luchtigheid van het product niet beschadigen:

 • Bont- of verenpad moeten recht worden gezet en uitgespreid op een horizontaal oppervlak.
 • Vul de vacht over de gehele lengte dicht met zetmeel.
 • Wrijf het zetmeel voorzichtig over de hele lengte van de stapel van de bodem tot de punten.
 • Gebruik een droge borstel om droog zetmeel van het product te vegen met een zachte beweging van de basis naar de uiteinden. Schud de pad goed voor een betere zetmeelreiniging.

Ragjas met decoratieve dons, die niet los te maken is, iets harder schoon te maken.

Vanwege het feit dat het onmogelijk is om het contact van decoratieve pluizen met water toe te staan, is het reinigen van de mantel zelf alleen mogelijk met het gebruik van afzonderlijke secties af te wassen.

Als de dons zich op de kap of kraag van het product bevindt, kunt u het omhulsel voorzichtig laten weken, de gebieden verlaten waar de dons droog ligt. Extra zorg vereist spoelen. Jas zonder vulmiddel vereist geen horizontale droging en kan op de gebruikelijke manier in een verticale positie worden gedroogd. Als de jas een donsjack is met een vulling van dons en veren, moet het drogen worden uitgevoerd zoals hierboven beschreven, in een horizontale positie.

Zie de volgende video voor informatie over het wassen van een jas in een pluisjes.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen