Zorg voor bovenkleding

Hoe een wollen jas thuis schoon te maken?

Hoe een wollen jas thuis schoon te maken?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Zorg voor wol en wolmix jas
 2. Stomerij methoden
 3. Hoe te wassen?
 4. Hoe witte of lichte vacht te reinigen?
 5. Chemisch reinigen
 6. En nog een tip

Omdat het nu winter is, is een zeer actuele kwestie op dit moment hoe je een wollen jas kunt schoonmaken. In dit artikel zullen we proberen een duidelijk antwoord te geven en te geven, om wat tips te geven over hoe je een jas thuis goed kunt schoonmaken.

Veel hangt af van de kwaliteit van het materiaal waaruit de vacht is genaaid. Er zijn veel manieren. In deze tekst proberen we u de meest beproefde methoden te vertellen die echt effectief zijn in het reinigen van een wollen jas.

Zorg voor wol en wolmix jas

Velen van ons in de kast is er zo'n model van wol, die na enige tijd als gevolg van de pellets of vuil zijn presentability verliest.

Volgens de regels, wordt het aanbevolen om de wollen jas een of twee keer per jaar te wassen.

Als je per ongeluk een vlek ontdekt, onmiddellijk moeten verwijderen. De pellets, haren, draden, die worden verzameld in bosjes, is het wenselijk om meerdere keren per week te reinigen.

Stomerij methoden

Thuis gebeurt het schoonmaken vaak droog, omdat het handiger en sneller is. Je kunt een borstel of roller gebruiken met klittenband. De borstel moet zacht zijn om het oppervlak van de stof niet te beschadigen.

Als u echter besloot om te wassen, Zorg ervoor dat u het etiket leest. Het zal dus meteen duidelijk zijn of het mogelijk is om een ​​natte jas te reinigen of niet. Als dat niet het geval is, is het beter om het in de stomerij door te geven en zal het probleem worden opgelost.

Voor eenvoudige reiniging van het product, hang het aan een hanger en borstel het. Onmiddellijk zullen alle draden en de pellets op het velcro zitten. Optioneel, voor het reinigen, kunt u de borstel of roller nat maken met water, dit zal het proces verbeteren om zich van het opgehoopte vuil te ontdoen.

Kijk naar de vacht - als er vlekken zijn, is het raadzaam om ze onmiddellijk te verwijderen, omdat het na verloop van tijd moeilijker of zelfs onmogelijk wordt. De gevonden plekken moeten van de randen naar het midden worden schoongemaakt, zodat er geen sporen van vegen zijn.

Laat de vacht na het reinigen op de hangers liggen, zodat de stof uitdroogt en fris wordt. Het is wenselijk om de bovenste schone kleding in speciale hoezen te houden. Het ding gaat dus langer mee en ziet er altijd fantastisch uit.

Er is niet altijd tijd om het product te wassen, maar het is mogelijk om de kleding droog te wassen. Hiervoor heeft u nodig:

 • Plaats het product verticaal op de hangers;
 • Reinig met een roller met klittenband, na een borstel in de richting van de villi;
 • De vlek kan worden behandeld met een sopje. De zeep kan vloeibaar of vast zijn, als het hard is, op een rooster wrijven en verdunnen met schoon water. De verhoudingen zijn als volgt: roer een lepel zeep in een liter water en meng goed tot het schuim is verkregen. Na het aanbrengen van deze oplossing op de plek zelf, als het moeilijk te verwijderen is, laat gedurende 5-10 minuten en spoel na;
 • Vetvlekken kunnen worden verwijderd met zetmeel, benzine of talk;
 • Verse voedselvlekken kunnen gemakkelijk worden verwijderd met azijn en alcohol;
 • Witte vacht zal zout en ammoniak besparen;
 • De niet-wasbare beits kan worden verwijderd met een speciaal wolproduct dat gemakkelijk in de winkel kan worden gekocht;
 • Luchten is erg handig bij het schoonmaken van het product. U kunt bijvoorbeeld de onaangename geur van zweet kwijtraken. Hang de jas aan een hanger en breng hem naar het balkon, het is wenselijk dat de zon niet op het ding schijnt.

De beste optie is om buiten een jas van buiten koud te maken, als je een eigen huis of een balkon hebt en het daar een paar dagen laat staan. Er wordt aangenomen dat de ijle lucht alle geuren vernietigt.

 • De perfecte oplossing is om de vacht heel gemakkelijk en snel schoon te maken met een steamer. Een paar bewegingen - de geur en geen vlekken. Natuurlijk, als er oude vlekken zijn, moet je ze eerst verwerken en dan pas gaan voor een hete stoom.

Let altijd op bij het gebruik van reinigingsmiddelen, hoe de stof zich gedraagt, het is raadzaam om experimenten uit te voeren op de achterkant van het ding om de voorkant niet te beschadigen.

Hoe te wassen?

Het product kan worden gewassen als het geen 100% wol is, anders is het verboden. Lees voor het wassen eerst wat er op het etiket staat, om niet te worden aangezien en om het ding niet te bederven.

Voor het wassen zijn er speciale producten die alle vlekken en vuil zorgvuldig verwijderen. Je kunt een balsem gebruiken om te spoelen, zodat het water zachter wordt en de stof ook.

In de wasmachine zorg ervoor dat je in de "Fijne was" op een temperatuur van 30 graden wast. Plaats het artikel vóór het wassen in een speciale waszak om niets te beschadigen. Dankzij de delicate waslaag zal deze fris en aangenaam ruiken. Perfect mogelijk om het product met de hand te wassen. Het kost natuurlijk meer tijd en moeite. Het is mogelijk om in koud water onder een grote stroom te wissen, dus waspoeder wordt gemakkelijker weggespoeld. Spoel bij voorkeur twee of drie keer tot het water helder is. Door sterk onmogelijk te drukken, moet alles met mate gebeuren.

Het droogproces is ook erg belangrijk. Producten moeten verticaal op een hanger worden gehangen en recht worden gezet, zodat ze kunnen drogen. Het is onmogelijk om de föhn of de droger te gebruiken, stof zal bederven.

Hoe witte of lichte vacht te reinigen?

De witte en lichte laag heeft dezelfde procedure als de kleurlaag, het enige verschil is dat deze grondiger moet worden afgespoeld dan producten van andere kleuren, omdat er gele vlekken kunnen zijn die de aantrekkelijkheid van het product bederven.

Chemisch reinigen

De eenvoudigste manier om de vacht te reinigen is door hem droog te reinigen. Daar zullen ze vlek en vacht snel en nauwkeurig verwijderen. Dankzij de nodige kennis en het bij de hand hebben van alle noodzakelijke hulpmiddelen, kunnen ze gemakkelijk voor het product zorgen. Na het chemisch reinigen krijgt het ding meestal een nieuw leven, er is een gevoel dat je het net hebt gekocht. Het pluspunt van een dergelijke beslissing is het besparen van tijd en het ontbreken van zorgen over de vacht.

Minus - hoge prijzen, die soms erg bijten.

En nog een tip

Er is een lastige en gemakkelijke manier om je jas gemakkelijk op te ruimen. Zet het warme water in de badkamer aan en sluit de deur om daar een stoomkamer te vormen. Pak een jas, hang hem aan een hanger en leg hem in de badkamer, waar al veel stoom is.

Laat het ongeveer 20 minuten staan, maak de stof vervolgens schoon met een zachte borstel voor kleding en reinig alle vuile vlekken. Open de deur wijd open zodat alles geventileerd wordt, maar neem de vacht niet aan, deze moet afkoelen en rechttrekken. Indien gewenst, later, wanneer het product droogt, kunt u het aaien, maar zeer voorzichtig - door gaas of een dun katoenen weefsel.

Draag een wollen jas, deze is warm en mooi. Mode ter plaatse is het niet waard en in de winkel vind je veel ongewone en aantrekkelijke modellen, verschillende kleuren en stijlen. Wees niet bang om ze te kopen, want nu weet je hoe je voor ze moet zorgen.

Hoe je een jas in huis kunt strijken, kijk in de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen