Zorg bovenkleding

Hoe een kasjmier jas thuis schoon te maken?

Hoe een kasjmier jas thuis schoon te maken?

doe mee aan de discussie

 
inhoud
 1. kenmerken
 2. Reinigingsmethoden
 3. Soorten vlekken en hun reiniging
 4. Zorgregels

De kasjmier jas was te allen tijde een luxe en stijl. Cashmere is inderdaad een relatief dure wollen stof die de zaken een verfijnde en elegante uitstraling geeft. Na verloop van tijd is alles wat vervuild raakt geen uitzondering en een kasjmieren jas. Om het schoon te maken, zou u de kenmerken van de stof en het proces van zuivering moeten kennen.

kenmerken

Kasjmier is een warm materiaal, zij het dun. Het verwarmt goed in het koude seizoen en winderige weer. Met dit alles is kasjmier een delicate en gevoelige stof die geen wassen tolereert. Zelfs als de fabrikant op het etiket de mogelijkheid van machinewas aanbrengt, bestaat het risico dat de laag zijn vorm en aantrekkelijke uiterlijk verliest.

Daarom moet het reinigen van een laag kasjmier zorgvuldig worden behandeld en moet de voorkeur worden gegeven aan het chemisch reinigen.

Als het om een ​​of andere reden niet mogelijk is om de vacht, vlekken en stof op een professionele manier te reinigen, dan kunt u het thuis doen, hiervoor moet je de kenmerken van deze reiniging kennen:

 • Eerst en vooral moet u het productlabel zorgvuldig inspecteren, uzelf vertrouwd maken met de toegestane soorten reinigen, drogen en strijken;
 • Je moet het ding zorgvuldig inspecteren op de aanwezigheid van vlekken, klein vuil. Om dit te doen, moet de vacht worden opgehangen aan een hanger of aan de achterkant van een stoel. Het belangrijkste is dat het rechtop stond. Bestudeer zorgvuldig de "probleemgebieden" - pad, kraag, manchetten, oksels;
 • Gebruik een reinigingsborstel die voor dit type stof is ontworpen. In de regel heeft het zachte haren. Je kunt het vervangen door een schuimroller of een doek gemaakt van zachte stof. Zelfs met behulp van delicate reinigingsmiddelen, moet u de vacht niet heel hard wrijven of het stof met scherpe bewegingen borstelen. Dit alles kan leiden tot weefselvervorming;
 • Gebruik na het chemisch reinigen alleen verticaal drogen en bij nat wassen - horizontaal drogen. Dergelijke methoden helpen de vorm en aantrekkelijkheid van het product te behouden;
 • Na het chemisch reinigen kunt u een laag over een bak met warm water laten. Stoom uit het water maakt alle plooien glad en verfrist de kleur.

Als u de functie van het product kent, kunt u gemakkelijk vlekken verwijderen thuis. Een sterkere besmetting zal helpen om de twee belangrijkste methoden voor het reinigen van kasjmier te verwijderen.

Reinigingsmethoden

Thuis een kasjmier jas schoonmaken kan op een vakkundige en effectieve manier. Hiervoor moet u de kenmerken en soorten reiniging kennen. Om de laag vlekken en vuil te verwijderen, evenals een onaangename geur, U kunt de volgende methoden gebruiken:

 • Droog (chemisch reinigen);
 • Nat (machine).

De eerste optie omvat de zuivering van het product zonder water of gebruik het in kleine hoeveelheden. Een andere methode is geschikt voor dagelijkse reiniging en geeft een statige uitstraling. Het verwijderen van de besmetting gebeurt met droge stoffen en het kan zowel professioneel zijn als de ingrediënten die voorhanden zijn (broodkruimels, griesmeel, talk).

Op basis van de beoordelingen, is thuis schoonmaken op deze manier niet onderdoen voor een professional in het verwijderen van afval en het geven van een frisse uitstraling.

Deze procedure is als volgt:

 • Hang het product in een verticale positie (het meest geschikt is het voor kleren op hangers). Knoopssluiting en alle knopen.
 • Inspecteer het ding zorgvuldig op de aanwezigheid van klein vuil, draden en haren. Je kunt ze met een roller voor kleding verwijderen.Als dit niet voorhanden is, kunt u natte rubberen handschoenen of een zachte spons gebruiken.
 • Ren over het hele oppervlak met een speciale cashmere borstel. Je kunt het een paar keer zachtjes schudden. Dergelijke manipulaties zullen oppervlakteafval en stof verwijderen.
 • Voor een grondige reiniging dient u de vacht met poeder, talkpoeder of een speciaal wasmiddel te sprenkelen. Borstel vervolgens de schoonmaakproducten voorzichtig weg met een licht bevochtigde borstel.

Nat wassen omvat het gebruik van niet alleen reinigingsmiddelen, maar ook water in voldoende hoeveelheid en vorm. Daarom kan het stoom en nat afvegen van de vacht met een borstel, een vod ook worden toegeschreven aan een natte wasbeurt.

Deze reiniging wordt gebruikt in geval van ernstige vervuiling, verlies van een presentabel uiterlijk en de aanwezigheid van een onaangename geur. Er wordt nog een wasbeurt gebruikt voordat u kleding uitdoet voor lange opslag.

De belangrijkste methode voor het verwijderen van natte vlekken is wassen met de hand of in de auto. Als het etiket op de jas deze soort wassing geeft, kunt u het op deze manier thuis schoonmaken. Voor het wassen van de machine is het noodzakelijk de vacht los te maken, indien aanwezig, en de knopen of ritssluiting vast te maken. Het is noodzakelijk om alleen de delicate modus te installeren, stel de temperatuur in op niet meer dan 40 graden. Spin-modus moet ook worden uitgeschakeld.

Het wordt aanbevolen om te wassen met vloeibare stoffen en bij het spoelen moet u wasverzachter of waterontharder toevoegen.

U kunt het vuil verwijderen en handmatig. Je hebt een bak koud water nodig (niet hoger dan 25 graden) en een wasgel. Er moet speciale aandacht worden besteed aan spoelen. Een dergelijk proces moet worden uitgevoerd totdat alle reinigingsmiddelen zijn vrijgegeven, anders kunnen er vlekken op de kleding ontstaan. Knijp er ook niet in. De beste optie zou zijn om de vacht in een grote handdoek te wikkelen zodat deze alle vocht absorbeert. Droog daarna de vacht horizontaal in een geventileerde ruimte.

Soorten vlekken en hun reiniging

Het resultaat van de zuivering hangt grotendeels af van het soort vlekken waarmee het moest vechten. Meer vuil en vlekken van bovenkleding kunnen op dergelijke manieren worden verwijderd:

 • Klein vuil, vooral op een lichte laag, wordt goed afgewreven met een sopje. Om dit te doen, wordt de zeep opgelost in 1 liter warm water, en het wordt bevochtigd met een wattenschijfje. Vervolgens wordt het vuile gebied meerdere malen schoongeveegd met een schone natte schijf of spons;
 • Talk kan worden gebruikt om vette vlekken te verwijderen en een witte jas een frisheid te geven. Het is nodig om de substantie in verschillende lagen op de vlek aan te brengen en deze enkele uren te laten staan. Hoe meer tijd verstrijkt, des te effectiever de reiniging zal zijn. Dan moet je de talk van de kleding verwijderen met een borstel;
 • Vuil, koffie en thee helpen ammoniak van het oppervlak te verwijderen. Het duurt 0,5 theelepel alcohol en 1 theelepel glycine. Watten of een spons die in deze oplossing is gedompeld, veegt de vlek af totdat deze volledig is verdwenen. Je kunt nog steeds afwisselen tussen alcohol en zeep. Pas na deze procedures moet u het gebied grondig spoelen met schoon water zodat er geen vlekken zijn;
 • Verontreiniging door voedsel zal azijn helpen verwijderen met alcohol. Meng de ingrediënten in een verhouding van 1: 1 en bevochtig een doek of wattenschijfje. Verwijder vervolgens de vlek, doe het gewoon niet met scherpe en ruwe bewegingen;
 • Sporen van vet of wijn helpen bij het verwijderen van zout. Het is noodzakelijk om zout in dit gebied aan te brengen en 2 tot 4 uur of langer te wachten. Nadat u het penseel moet afzepen en de vlek voorzichtig van de vlek moet afvegen met water en zeep;
 • Om vuil van de zwarte vacht te verwijderen, kunt u zwarte thee zetten. Je hebt een watje of spons nodig die in zo'n brouwsel is ondergedompeld. Ze veegt haar vuile voetafdruk meerdere keren af, herhaal zo nodig de procedure.

Behoud het uiterlijk en de vorm van de vacht kan zijn, correct ontdoen van vlekken, en onderworpen aan de juiste zorg.

Zorgregels

Een goede zorg voor een kasjmier zaak verlengt de levensduur en houdt de kleur fris. Daarom is het noodzakelijk om de volgende procedures uit te voeren:

 • 2-3 keer per week om het oppervlak van het product te reinigen van kleine rommel met behulp van een kleverige roller. Dit is noodzakelijk voor dagelijks gebruik. Het is ook belangrijk om de vacht aan het einde van de dag af te stoffen met een speciale borstel;
 • Na het wassen is het ten strengste verboden de vacht droog te maken met behulp van verwarmingsapparaten (strijkijzer, verwarming). Voor kasjmier is alleen natuurlijke droging toegestaan;
 • Na het wassen is het ook verboden om het product in de auto te knijpen of door te draaien. Het is beter om het water voorzichtig met je handen te knijpen;
 • Het strijken van het product wordt niet aanbevolen, het is beter om te stomen. Als het niet mogelijk is om te strijken met behulp van stoom, moet strijken zorgvuldig en zorgvuldig gebeuren. Om dit te doen, moet u een delicate modus op het strijkijzer installeren. Alleen strijken vanaf de zelfkant of met behulp van een stuk gaas;
 • Voor nat reinigen wordt de voorkeur gegeven aan delicate reinigingsmiddelen die bedoeld zijn voor kasjmier. En bij het kiezen van een vlekverwijderingspreferentie om een ​​stof zonder chloor en met een hoog zuurstofgehalte te geven. Hiermee kunt u zacht en effectief vuil verwijderen en het oppervlak niet beschadigen.

Hoe je een kasjmier jas thuis schoonmaakt, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen