Zorg voor bovenkleding

Hoe de bontkraag thuis schoon te maken?

Hoe de bontkraag thuis schoon te maken?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Droge manier
 2. Natte methode
 3. Natuurlijk bont
 4. Kunstmatige stapel
 5. We verwijderen de geelheid
 6. Speciale middelen
 7. Aanvullende aanbevelingen

Bontkragen geven bovenkleding wat stevigheid en aantrekkelijkheid, maar isoleren het ding extra, dus deze jassen en donsjacks zijn erg populair. Maar na verloop van tijd wordt zelfs bont van de hoogste kwaliteit blootgesteld aan vervuiling en verliest het zijn oorspronkelijke uiterlijk.

Om een ​​ding lang te kunnen dienen zonder zijn esthetische en praktische kwaliteiten te verliezen, is het belangrijk om te weten hoe de bontkraag thuis te reinigen.

Droge manier

Bontproducten worden niet aanbevolen om gewassen te worden, omdat in natte toestand het impregneren van het materiaal wordt afgewassen en het uiterlijk van de kraag verslechtert. Een goed alternatief voor het gebruikelijke wassen is een stomerij. Gebruik voor een dergelijke reiniging de volgende middelen:

 • Talk. Het zal helpen vette vlekken en stof van het product te verwijderen. Met deze reinigingsmethode moet de kraag besprenkeld worden met een grote hoeveelheid talkpoeder en dan moet u het poeder in de vacht wrijven. Na 10-15 minuten moet talk van het product worden geschud en de resten kunnen met een föhn worden verwijderd.
 • Flour. Het wordt gezeefd in een schone container. Bont moet worden gekamd, waarna je het product moet besprenkelen met bloem. Vervolgens moet je de stapel oppoetsen om het meel over het hele oppervlak te verdelen. Vervolgens, in een beweging recht en terug, de bloem 5 minuten in de vacht wrijven. Hierna moet de kraag worden uitgeklopt en gekamd met een houten kam.
 • Zetmeel. Hiermee is het handig om de kragen te hanteren die loskomen van kleding. Het product wordt in een plastic zak gedaan en bedekt met zetmeel. Daarna moet het pakket worden geschud. Borstel de vacht vervolgens recht door het polyethyleen. Wanneer het reinigen is voltooid, wordt de kraag van de zetmeelresten afgeschud en grondig gelucht.
 • Hak af (tarwe of rogge). In een braadpan met antiaanbaklaag op een laag vuur moet je ongeveer 350 g zemelen opwarmen en niet vergeten te roeren. Het pelsproduct moet op een schone doek worden gelegd en met warme zemelen worden besprenkeld. Met de handpalmen tegen de stapel, moet je het gereedschap in de vacht wrijven. Daarna wordt het product uitgekamd met een kam met zeldzame tanden.
 • Zout en griesmeel. Bulkproducten zijn geschikt voor het reinigen van short-nap kraag. Producten worden gemengd in een verhouding van 1 tot 1. Bontproduct wordt besprenkeld met het gerede mengsel, waarna de stapel wordt gekamd met vingers en vervolgens met een borstel.

Manka en zout, geabsorbeerd vuil, schudden de kraag af. De procedure wordt herhaald totdat het vloeibare mengsel ophoudt te verdonkeren en te walsen.

Natte methode

Lange of dikke bontkragen zijn meer vatbaar voor nat reinigen. Bovendien is nat reinigen milder dan het wassen van het product. Met deze methode voor het verwerken van bontproducten worden de volgende middelen gebruikt:

 • Gel voor het afwassen. Het afwasmiddel wordt gemengd met een kleine hoeveelheid water. Klop de resulterende oplossing grondig af, waarna een dik schuim op de pels wordt aangebracht met een zachte spons. Vervolgens moet het schuim worden verwijderd met een doek bevochtigd met water. De vacht wordt grondig gedroogd en gekamd.
 • Vloeibaar poeder voor delicate stoffen of shampoo. De methode om het product te reinigen met een vloeibaar poeder of shampoo is vergelijkbaar met de methode om vaatwasgel te gebruiken.
 • Een oplossing van ammoniak en zout. In een glas water moet je twee theelepels zout en een theelepel ammoniak oplossen. De oplossing wordt in de sproeier gegoten en op het oppervlak van de kraag gespoten.Om ervoor te zorgen dat de oplossing niet in de huid dringt, wordt het product op een schone doek gedraaid met de vacht naar beneden en gedurende 30 minuten gelaten. Vervolgens wordt de vacht zorgvuldig afgeveegd met een zachte vochtige spons, waarbij de resterende oplossing van de stapel wordt verwijderd.
 • Petrol. Met een wattenstaafje wordt benzine op de verontreiniging aangebracht zonder de ondervacht aan te raken. Na het reinigen wordt de vacht besproeid met water uit een spuitfles. Bij het drogen moet de vacht periodiek worden gekamd.

Natuurlijk bont

Bij het kiezen van een gereedschap voor het verwerken van de kraag van natuurlijk bont, moet de voorkeur worden gegeven aan opties die geschikt zijn voor chemisch reinigen. Een volle wasbeurt kan een product ruïneren. Bij het reinigen van de kraag van natuurlijk materiaal is het de moeite waard om een ​​paar basisregels te onthouden:

 • Kunstmatig gekleurde vacht kan niet worden schoongemaakt met de natte methode. Anders kan de kleur van de kraag veranderen of vervagen.
 • De kraag mag niet worden gedroogd in direct zonlicht of in de buurt van batterijen en andere verwarmingstoestellen. Drogen wordt uitgevoerd bij kamertemperatuur.
 • Tijdens het drogen moet de gereinigde kraag regelmatig worden geborsteld - en vervolgens langs en vervolgens tegen het dutje. Met dergelijke acties kan de stapel zijn structuur behouden.

De vos kraag wordt gereinigd van vuil met talkpoeder of baby poeder, die geen olie bevat. Deze producten zijn in staat om het vet van de poolvos volledig te absorberen, maar deze methode is alleen geschikt voor lichte vacht. Voor donkere producten is het de moeite waard om een ​​natte reinigingsmethode te gebruiken - met een reinigingsmiddel of een shampoo.

Bont van zilvervos wordt gereinigd door een wattenstaafje in de richting van een vleugje benzine of schuim uit een reinigingsmiddel en shampoo aan te brengen. Daarna worden de restanten van het toegepaste geld met een vochtig wattenstaafje van de pels verwijderd. Voor het reinigen van producten van zilvervos kun je griesmeel of zetmeel gebruiken.

De vacht van beverreuter, otter of bever is slechter schoon te maken, vanwege de speciale structuur van de stapel. De vacht van dergelijk bont is lang en de ondervacht is vrij kort. Al het vuil verzamelt zich in de ondervacht, wat de volledige verwijdering ervan bemoeilijkt. Dit product kan worden gereinigd met rivierzand.

Zand moet op het vuur worden verwarmd en in een cirkelvormige beweging in de vacht worden gewreven. Na een paar minuten van de halsband moeten de restanten van bulkfondsen worden afgeschud.

Kunstmatige stapel

Nepbont is minder delicaat dan natuurlijk. De nepbontkraag kan met de hand in een oplossing van warm water worden gewassen (30 graden) en poeder voor wol. Het product moet gedurende 5 minuten in de oplossing worden gedrenkt, waarna het onder een douche moet worden gespoeld.

U mag de halsband niet persen - het water moet zelf weglopen, waarvoor het product moet worden opgehangen. Na het drogen, moet de vacht worden gekamd.

Het product gemaakt van nepbont kan in een wasmachine worden gewassen, waardoor een delicate modus wordt ingesteld zonder te centrifugeren. Zeepoplossing helpt bij het verwijderen van vetvlekken van het product. Verontreinigde gebieden van de kraag worden behandeld met een oplossing van waszeep, of het product wordt onderworpen aan een nette handwas.

Om hardnekkige vlekken te verwijderen, kunt u een mengsel van benzine en zetmeel gebruiken. Om het product tegen stof te reinigen, volstaat het om een ​​gewone stofzuiger te gebruiken.

We verwijderen de geelheid

Het is bijna onmogelijk om geelheid uit lichte vacht te halen. Zelfs in stomerijen kan alleen gedeeltelijke verwijdering van gele vlekken en het oplichten van de stapel worden aangeboden. Thuis, om zich te ontdoen van de geelheid zal waterstofperoxide helpen. Water en peroxide worden gemengd in een verhouding van 2: 1. De kraag wordt afgeveegd met een spons bevochtigd met een oplossing, waarna deze grondig wordt gelucht en gedroogd.

Een ander hulpmiddel dat wordt gebruikt om gele vlekken van witte vacht te verwijderen, is aardappelzetmeel. De kraag is gesprenkeld met zetmeel. Verder is het binnen 15 minuten nodig om dergelijke bewegingen uit te voeren alsof u het ding handmatig wilt wissen. Daarna worden de resten van aardappelzetmeel van de kraag afgeveegd en wordt de pels met een speciale borstel uitgekamd.

Speciale middelen

Veel fabrikanten bieden kant-en-klare kits voor de uitgebreide verzorging van pelsproducten. Deze kits bestaan ​​voornamelijk uit speciale zeep, schonere en reducerende middelen. Ten eerste worden sterke verontreinigingen behandeld met schuimen met diepe impact zeep.

Voor het verwijderen van de overblijfselen van vervuiling, en ook stof en verse vlekken gebruik een cleaner. Een reductiemiddel wordt gebruikt om de pelsstructuur te beschermen. Het wordt aanbevolen om een ​​reductiemiddel op de vacht aan te brengen tijdens de periode van actieve slijtage. (met een frequentie van twee weken).

Het belangrijkste voordeel van deze set is hoogwaardige en zachte reiniging van de vacht. Het enige negatieve punt is de hoge prijs van professionele reinigingsproducten.

Aanvullende aanbevelingen

Om stof van witte vacht te verwijderen en extra glans aan het product te geven, is het noodzakelijk om de stapel af te vegen met een oplossing van het sap van een citroen in een glas water. Om de bontkraag van sporen van cosmetische producten te reinigen, worden de besmette gebieden afgeveegd met een staafje dat bevochtigd is met zuivere medische alcohol.

Benzine kan vetvlekken perfect opvangen.

Opgemerkt moet worden dat alleen zeer zuivere benzine geschikt is voor dergelijke doeleinden. U kunt een meer goedaardige remedie uit benzine maken door het met zetmeel te mengen tot een pasteuze toestand.

Zie de volgende video voor meer tips om natuurlijke vacht van geel te reinigen.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen