Zorg voor bovenkleding

Hoe vetvlekken van een jas te wassen?

Hoe vetvlekken van een jas te wassen?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
  1. Reinigingsmethoden
  2. Remedies tegen oude verontreinigingen
  3. Tips en trucs

Bovenkleding wordt vaak vies, vooral tijdens slecht weer. Vlekken van regen, sneeuw en vuil kunnen eenvoudig worden verwijderd, ze kunnen met de hand of met een typemachine worden gewassen. Maar om de vette vlek van kleding te verwijderen is niet zo eenvoudig. Hier hebben we een speciale benadering nodig. Gedetailleerde aanbevelingen voor het reinigen van de jas uit vet worden in dit artikel gepresenteerd.

Reinigingsmethoden

Jassen van welk type stof absorberen zeer snel de vervuiling en ze worden heel duidelijk zichtbaar op het product, wat het uiterlijk van kleding bederft. Alvorens verder te gaan met het schoonmaken, Zorg ervoor dat u de producttag zorgvuldig bestudeert, die alle informatie heeft over bij welke temperatuur en hoe het product te reinigen.

Het is natuurlijk het beste om te beginnen met wassen zodra besmetting wordt gedetecteerd. Verse vlekken zijn veel gemakkelijker te verwijderen dan oude.

Voordat je gaat schoonmaken of wassen, moet je het ding voorbereiden voor dit proces. Als de vlek is geplant, moet u deze gewoon met een droge papieren handdoekje afnemen, zodat het vet geen tijd heeft om in de stof te worden geabsorbeerd.. Voer slechts een paar pro-racking-bewegingen uit, maar wrijf niet over de vlek, anders wordt het geabsorbeerd en zelfs nog meer.

Zolang de vlek niet te ingeworteld in de stof zit, kan deze snel worden verwijderd, bijvoorbeeld op de gebruikelijke manier in elke moderne keuken.

Zelfs als je geen cupcakes of muffins maakt, is er waarschijnlijk de meest gewone baking soda in de keukenkast. Trouwens, veel huisvrouwen gebruiken het in plaats van afwasmiddel voor gerechten, omdat frisdrank omgaat met het vet. Daarom moet de vervuilde aarde worden bestrooid met natriumbicarbonaat en gedurende tien minuten worden bewaard. Maar probeer geen stasis om de vlek af te vegen, dus je maakt het alleen maar erger.

Zodra de aangegeven tijd verstreken is, maakt u het oppervlak van het omhulsel voorzichtig schoon van de soda met een borstel. Nadat u de plaats van besmetting met een vochtige doek kunt afvegen, zou de vlek vlak voor uw ogen moeten verdwijnen. Frisdrank kan worden vervangen door talkpoeder.

Als de besmetting niet thuis is ontvangen en de vlek al een beetje is opgenomen, kan deze nog steeds worden verwijderd zonder de hele hoes te wissen. Neem aardappelzetmeel, verdun het met warm water. U zou een dikke pap moeten krijgen, die direct op de vlek zou moeten worden toegepast. Laat het jasje ongeveer een half uur liggen, waarna u het oppervlak met een borstel moet reinigen. Indien nodig, kunt u de jas wassen.

Er is nog een ander recht, maar niet helemaal de gebruikelijke middelen - het is tandpasta. Houd daar gewoon rekening mee de pasta moet zuiver wit zijn, zonder toevoegingen, om de kleur van de bolnevoy-jas niet te bederven. Tandpasta moet worden aangebracht op de vervuiling van de meest gewone tandenborstel in een cirkelvormige beweging. Als alles droog is, moet je het oppervlak van de jas schoonmaken en het ding in de was doen.

Bij heldere dingen kunnen dergelijke vlekken worden verwijderd met een gewone citroen. Het is genoeg om het sap eruit te persen en het toe te passen op het besmette gebied. Zodra het volledig droog is, zal de vlek verdwijnen. Zo kunt u vlekken volledig verwijderen zonder te wassen. Maar dit betreft alleen die verontreinigingen die geen tijd hadden om in de stof te worden geabsorbeerd, zodat ze gemakkelijk kunnen worden verwijderd. De oude vlek die zo gemakkelijk te verwijderen is, werkt niet.

Remedies tegen oude verontreinigingen

Als het onmogelijk is om van de vlek af te komen met behulp van de bovenstaande hulpmiddelen, dan kunt u een gewone gel proberen, waarmee iedereen gerechten wast.Deze tool is alleen ontworpen om met het vet om te gaan, dus waarom zou je het niet gebruiken om de jas schoon te maken? Ben rechtstreeks op de vlek van toepassing, maar wrijf het niet, laat het gewoon zo gedurende 5-10 minuten. Nadat u het product dapper hebt gewassen, stuurt u het indien nodig naar de wasmachine.

Als er, naast vette vlekken, nog meer onzuiverheden zijn, dan kunt u deze gel mengen met een poeder, een dik mengsel maken, dat dan op het omhulsel moet worden aangebracht. Ga ook tien minuten weg, niet meer en wis dan.

Er is een andere effectieve methode die de methode van de grootmoeder kan worden genoemd. Om dit te doen, hebt u de meest gebruikelijke waszeep nodig. Alleen zeep heeft een donkerbruine nodig, die eerder is verkocht en niet nieuw is met gearomatiseerde additieven en kleurstoffen.

In een handige container moet je warmer water krijgen en de waszeep daar wrijven. Dit kan gedaan worden met behulp van de gebruikelijke grove rasp. Los de zeep volledig op in het water om een ​​dikke zeepoplossing te krijgen. Dompel het jacket vervolgens in en laat het 20 minuten staan. Daarna kunt u het product in de wasmachine of handmatig wassen. Deze methode helpt niet alleen om te gaan met vlekken van vet, maar ook met andere soorten vervuiling.

Een andere oplossing die het proberen waard is, is mosterdpoeder. Het helpt ook om van dit soort vervuiling af te komen. Meng hiervoor het poeder (ongeveer één eetlepel) in 100 ml heet water. Met behulp van een conventionele spons moet het middel op probleemgebieden worden aangebracht, maar niet worden ingesmeerd, een half uur laten staan ​​en dan bevriezen.

Normale tafelazijn kan ook helpen met dit probleem. Het is voldoende om de oude vlek vóór de hoofdwas te verwerken met een wattenschijfje en azijn, en de vlek na het wassen zal verdwijnen. Onthoud alleen de veiligheidsmaatregelen, namelijk de concentratie van azijn. Het moet tafelazijn zijn, dat wordt gebruikt in voedsel zonder te verdunnen.

U kunt ook azijn en gewoon wasmiddel mengen om een ​​suspensie te maken, die op het probleemgebied moet worden aangebracht. Laat het mengsel ongeveer tien minuten staan ​​en was het dan. Dit helpt de jas te verwijderen, zelfs van oude plekken.

De meest effectieve en krachtige tool kan worden beschouwd als de volgende mix, die zal helpen om zelfs hele oude vlekken te verwijderen. Neem drie eetlepels alcohol, een theelepel ammoniak, een eetlepel benzine en meng alles grondig in een glazen pot met het deksel goed gesloten. De resulterende samenstelling kan op probleemgebieden worden aangebracht en een half uur verlaten.

Als u besluit het jack in een wasmachine te wassen, is het aan te bevelen dit alleen te doen in een speciale modus, die is ontworpen voor het wassen van bovenkleding. Als er geen dergelijke modus is, kunt u een delicate of handwasmodus kiezen. Het product zal dus niet worden beschadigd.

Wat betreft het gebruik van vlekkenverwijderaars en bleekmiddelen, dan moeten ze voorzichtiger zijn. Als het gereedschap uitsluitend voor wit linnen is bedoeld, kunt u het uiterlijk van de jas van een donkere kleur permanent bederven. Daarom is het het beste om een ​​van de bovenstaande reinigingsmethoden te gebruiken en vervolgens in de gebruikelijke modus te wassen met het gebruikelijke poeder.

Tips en trucs

Het is noodzakelijk rekening te houden met enkele tips en aanbevelingen die helpen om om te gaan met vetvlekken op bovenkleding:

  • Als de vlek in een café is geplant, moet je er onmiddellijk zout op strooien en ongeveer vijf minuten laten staan. Zout absorbeert vet, de vlek zal verdwijnen of het zal veel gemakkelijker zijn om het later te verwijderen. Trouwens, op deze manier kun je vlekken niet alleen op de jas, maar ook op andere kleding verwijderen;
  • Regelmatig krijt helpt bij het verwijderen van het vuil. Het is voldoende om de vlek met poeder te strooien en een nacht te laten staan. In de ochtend zal de vlek verdwijnen;
  • Een stuk brood kan het omhulsel van de vlek snel verwijderen als het wordt gevormd uit een druppel plantaardige olie. Brood absorbeert snel vet, het heeft geen tijd om diep in de stof door te dringen;
  • Glycerine, dat kan worden gekocht in een gewone apotheek, zal helpen om oude vervuiling thuis te verwijderen. Slechts één druppel van deze agent is voldoende om de vlek te laten breken, dan zal het veel gemakkelijker zijn om het te verwijderen;
  • Normale bakpoeder helpt om vette kraag en manchetten te verwijderen van vette glans. Breng het poeder eenvoudig aan op het probleemgebied en borstel het vervolgens af met een borstel. Het is dus mogelijk om de manchetten en de kraag heel vaak te reinigen, zonder de hele jas te wissen;
  • Als de halsband te verstopt zit, kunt u afwasmiddel met zuiveringszout mengen. De resulterende dikke pasta wordt aangebracht op de kraag of manchetten en verwijder alles met een vochtige, schone doek of doek.

Andere manieren om vetvlekken te verwijderen zijn te vinden in de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen