Zorg voor bovenkleding

Hoe doe je nepbont thuis schoon?

Hoe doe je nepbont thuis schoon?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Als de vervuiling oppervlakkig is
 2. Witte stapel
 3. Als het product erg vuil is
 4. Vlekken verwijderen
 5. Handige aanbevelingen
 6. Chemisch reinigen
 7. schoenen

Tegenwoordig wordt kunstbont erg populair en gaat het niet alleen om het behoud van de natuur. Mensen krijgen bontjassen, hoeden, parken, capes van dergelijk materiaal, tapijten en andere soortgelijke producten. Dankzij het gebruik van moderne technologie is het vandaag mogelijk om een ​​zeer aantrekkelijke synthetische vacht te produceren, die veel goedkoper is dan natuurlijk, maar niet veel minder dan schoonheid. Soms wordt het echter ook vies en moet u nadenken over hoe u het thuis goed kunt wassen.

Als de vervuiling oppervlakkig is

In het geval dat het stof op de kunstmatige vacht op een jas of op een ander product is verschenen terwijl het was opgeslagen, zal het mogelijk zijn om er gemakkelijk vanaf te komen. Neem een ​​schone, vochtige katoenen doek, leg hem neer, leg het ding erop en gooi het eruit met een klopper voor tapijt. U kunt dus het stof verwijderen dat zich tussen de vezels heeft opgehoopt: het blijft op een nat oppervlak.

Wanneer het product schoon is, strijk het dan recht en laat het drogen.

Als je iets hebt uitgeschakeld, maar het vuil niet is verdwenen, verwijder het dan met een zeepoplossing. We moeten als volgt handelen:

 • Het te reinigen oppervlak moet verticaal zijn. Hang hiertoe de pels op de hangers.
 • Neem een ​​transparante shampoo, die geen extra additieven bevat. Het zal genoeg zijn 3 eetlepels. Los shampoo op in een liter vloeistof, het moet warm zijn. Klop het mengsel met je handen: er moet een luchtig schuim verschijnen.
 • Breng het product met een borstel voorzichtig op het oppervlak aan. Water mag niet op basis van het product zijn.
 • Als het item een ​​middellang of lang dutje heeft, moet het schoongemaakt worden in de richting van de groei. Lage villi worden in de tegenovergestelde richting behandeld. Kunstbont moet alleen op deze manier worden schoongemaakt - deze regel kan de hoofdregel worden genoemd.
 • Ontdoe je van overtollig schuim met een vochtige katoenen doek. Pre-squeeze om het bijna droog te maken.
 • Droog het product met een schone badstof. Plaats het dan buiten of in een goed geventileerde ruimte. Vermijd de zonnestralen op het ding. Verwarmingselementen mogen niet te dicht bij het product komen.
 • Als de stapel droog is, kam je hem met een metalen kam. Haar tanden moeten zeldzaam zijn.

Om de vachtkraag donzig te maken, te glinsteren, meng je glycerine (één theelepel), water (0,5 liter), ethylalcohol (0,5 liter) en verwerk je het met dit mengsel. Breng het mengsel voorzichtig op het haar aan met een wattenstaafje of sproeier.

Vergeet niet het product opnieuw te kammen als het droog is.

Witte stapel

Wit bont wordt schoongemaakt met citroensap:

 • Meng in gelijke verhoudingen water met citroensap.
 • Doop een wattentampon in dit mengsel en gebruik het om het product te reinigen.
 • Je kunt citroenzuurpoeder nemen, geen citroensap. Meng twee delen van de vloeistof met een deel van het poeder.

Een andere methode die geschikt is voor wit dutje is het gebruik van waterstofperoxide:

 • Los een eetlepel 3% peroxide op in één liter water.
 • Verspreid het product, breng het mengsel erop aan.
 • Om dingen droog te houden, hang ze naar buiten of in een kamer die vaak wordt geventileerd.
 • Gebruik een metalen kam. Haar tanden moeten dof zijn en komen niet vaak voor.

Om het ding wit te maken, gebruik je blauwheid:

 • Voeg in een liter water een paar druppels blauw toe. Het zou een lichtblauw mengsel moeten maken.
 • Doop een tampon gemaakt van katoen of een spons in de oplossing, breng het product aan.
 • Droog het natte product buiten of in een goed geventileerde ruimte.
 • Kam de stapel met een metalen kam met af en toe een gebit.

Gebruik ammonia, waterstofperoxide en water om een ​​effectief mengsel te verkrijgen waarmee je het witte ding kunt verwijderen. Meng de ingrediënten in gelijke verhoudingen. Breng het mengsel aan op het oppervlak met een spuitfles. De vacht moet goed drogen. Als het droog is, neem een ​​ijzeren kam en kam het.

Als het product erg vuil is

In dat geval wanneer de basis van een product vervuild is, is het de moeite waard om het te wassen. De kunststapel kan worden gewassen als deze op een gemengde of synthetische basis wordt geplaatst. Het kan een mengsel zijn van polyester, viscose, katoenvezels, polyolefinevezels. Was het ding handmatig. Om dit te doen, gaat u als volgt te werk:

 • Los detergens op in water, dat is bedoeld om dingen van synthetische stoffen, zijde, wol te wassen. Het is noodzakelijk om de aanbevelingen in de instructies te overwegen. De temperatuur van de oplossing is niet meer dan veertig graden.
 • Dompel het product onder in vloeistof en knijp het voorzichtig met uw handen. Ik kan het ding niet te hard wrijven. Anders zal het erg moeilijk zijn om de vacht later recht te trekken.
 • Spoel de paal grondig af, het water moet meerdere malen worden ververst. De optimale temperatuur is van 15 tot 30 graden. Het is mogelijk om een ​​antistatisch schoonmaakmiddel te gebruiken. Hierna spoel je het voorwerp tweemaal, niet meer, anders blijft het antistatische effect niet achter.
 • U kunt een badstof handdoek gebruiken - deze kan worden gebruikt om overtollig water te verwijderen. Wikkel het natte product erin en knijp het lichtjes in.
 • Spreid het uit en hang het over het bad. Hiervoor kun je hangers gebruiken. Wanneer het water stopt met druipen, breng de vacht dan over naar een straat of naar een kamer die goed geventileerd is.
 • Kam gedroogde vacht.
 • Je kunt de stapel lichtjes strijken met een warm strijkijzer. Dit is een goede optie als de vacht voering is.

Vlekken verwijderen

Als u zich wilt ontdoen van vuile vlekken op nepbont, gaat u als volgt te werk:

 • Bereid warm water (0,5 l), los hierin waspoeder (twee eetlepels) op.
 • Wrijf de vloeistof zachtjes in het product met een spons. Moet van de randen naar het midden bewegen.
 • Verwijder de spons met vuil en reinigingsmiddel. Voer de procedure zo nodig opnieuw uit.
 • Droog het ding, de temperatuur moet op kamertemperatuur zijn.
 • Wanneer het grootste deel van het vuil is verwijderd, wacht u tot het is opgedroogd en verwijdert u het voorzichtig met een borstel.

Als de vlek vet is en net is verschenen, breng dan onmiddellijk een absorberend (absorberend) middel aan. Gebruik voor dit doel, bijvoorbeeld bloem, baby poeder.

Als u niet van de vuile plek af raakt, verwijder deze dan met benzine:

 1. Het moet worden schoongemaakt, anders zullen er echtscheidingen zijn. Om te controleren hoe schoon het oplosmiddel is, druppelt u het op het papier. Het zou moeten drogen. Als er een vlek achterblijft op het oppervlak van een schoon wit vel, kunt u geen benzine gebruiken.
 2. Bevochtig een schone katoenen doek of wattenstaafje met een oplosmiddel. Knijp het materiaal uit om maximale droogheid te bereiken. Veeg de bevuilde vacht voorzichtig af, verwijder het vuil. Dus maak de manchetten, kragen schoon.
 3. In sommige gevallen worden gezuiverde benzine en een absorbens op het dutje aangebracht. Het vet wordt verwijderd met een oplosmiddel en geabsorbeerd dankzij het absorptiemiddel. Benzine wordt aan het absorptiemiddel toegevoegd.
 4. Breng het resulterende halfvloeibare mengsel aan op de vlek, laat het een tijdje staan, laat het drogen.
 5. Reinig hem vervolgens met een borstel.

Kan de geur van benzine zijn. Om er vanaf te komen, lucht het ding naar buiten.

Handige aanbevelingen

Bij het reinigen van de stapel moet u enkele aanbevelingen opvolgen:

 1. Zorg ervoor dat de gekozen remedie veilig is. Selecteer een klein gebied voor verwerking. Als de stapel niet aan elkaar blijft kleven, niet ophoudt te schijnen en de schaduw niet verandert, kunt u het geheel verwijderen.
 2. Voor de verwerking van het product is het dragen van rubberen handschoenen. Als u ammoniak of benzine gebruikt, zorg dan voor ventilatie, open de ramen zodat de kamer grondig wordt geventileerd. Houd het item niet in de buurt van open vuurbronnen.
 3. Met betrekking tot het gebruik van een wasmachine voor het reinigen van nepbont - moet u eerst nadenken over de mogelijke gevolgen. Bekijk het productlabel en ontdek wat de fabrikant zegt over de mogelijkheid van een dergelijke wasbeurt. Je moet niet experimenteren met bont van mindere kwaliteit.

Zie de volgende video voor meer informatie over het reinigen van namaakbont.

Chemisch reinigen

Stomerij is een goede optie als de vervuiling erg sterk is. In dit geval moet je niet proberen om er zelf mee om te gaan, anders kun je het ding bederven. Niet alle producten kunnen op deze manier worden gereinigd.

Alle informatie hierover staat meestal op het etiket.

schoenen

Nepbont is op veel laarzen en schoenen. Het ziet er heel goed uit, maar het is niet eenvoudig om voor zulke schoenen te zorgen. Er zijn verschillende manieren om vuil van schoenen te verwijderen:

 1. Als de vacht licht is, wit, kunt u talk, meel, babypoeder gebruiken. Giet het geselecteerde product op de stapel en verwijder het na een tijdje (meestal een paar minuten) met een borstel.
 2. Vet, een kleine hoeveelheid vuil kan worden gereinigd met zuiveringszout. Er kunnen verschillende van dergelijke procedures zijn - u moet ervoor zorgen dat het product niet meer vies wordt. Verf wordt verwijderd met benzine.
 3. Als de stapel donker is, wordt het niet aangeraden om het met bloem schoon te maken. Anders kan het ding verslechteren. Gebruik zaagsel om de donkere stapel te reinigen: ze moeten op de vacht worden gegoten.
Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen