Zorg voor bovenkleding

Hoe maak je een mouton bontjas thuis schoon?

Hoe maak je een mouton bontjas thuis schoon?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Hoe het product te verversen?
 2. Donkere vachtverzorging
 3. Zorg voor lichte vacht
 4. Handige tips
 5. Kan ik de wasmachine gebruiken?

Veel vertegenwoordigers van het schone geslacht kiezen bontjassen van een muton - bontproducten zijn licht van gewicht en houden de warmte goed vast. Voordat u de Mouton-bontjas verwijdert voor zomeropslag, moet deze in de juiste volgorde worden geplaatst, zodat deze zijn oorspronkelijke uiterlijk krijgt. Het is niet altijd mogelijk om de bovenkleding in de stomerij door te geven, dus je moet het alleen aanpakken.

Hoe het product te verversen?

Voor langdurige opslag in de kast is bovenkleding bedekt met stof, kleine deeltjes puin. Voordat u een pelsjas draagt, moet u hem opfrissen - hiervoor wordt het product geschud of met een kleppensnoer stof weggeslagen. Maak het product vers met behulp van een stofzuiger. Het apparaat is geconfigureerd voor minimaal vermogen. Het is belangrijk dat het mondstuk schoon is.anders wordt de pelsmantel zelfs nog vies.

Een geweldige optie voor het verwijderen van stof, losse villi - een harde borstel voor dierenharen of een roller voor kleding. Het heeft een kleefband die vuil in de vacht aantrekt.

Het is echter even belangrijk om te zorgen voor een goede opslag van het product, dan zullen problemen met de verdere werking veel minder zijn. In de regel wordt het aanbevolen bovenkleding in een etui op te slaan. Dit helpt stof en andere verontreinigingen te voorkomen. Om de onaangename geur nuttig te maken gemalen koffie. Een kleine pot kan in de kist worden gedaan samen met een bontjas.

Donkere vachtverzorging

Om een ​​bontjas van een muton te reinigen, hoef je geen dure gereedschappen te kopen - alles wat je nodig hebt is aanwezig in het huis van de huisvrouwen. Manieren om producten met donkere vacht te reinigen zijn als volgt:

 • Azijn is perfect bestand tegen hardnekkige vlekken. Het wordt gemengd met alcohol en water in een verhouding van 1: 1: 1, waarna een borstel in de oplossing wordt gedoopt en het haar wordt gekamd. Aan het einde van de procedure wordt de vacht bevochtigd met een droog maandverband en wordt bovenkleding op de hanger geplaatst om te drogen.
 • Ammonia elimineert hardnekkig vuil. Alcohol wordt gemengd met water in een verhouding van 1: 4. Een wattenschijfje wordt in de oplossing gedompeld, uitgewrongen en het oppervlak van de pelsmantel afgeveegd.
 • De stoomgenerator helpt bij het wegwerken van onaangename geuren en verwijdert kleine vervuiling. Het product wordt opgehangen op hangers of een naaiendalpop en wordt behandeld met stoom - het apparaat zou spaarzaam moeten werken en het dutje niet mogen aanraken.

Er is een speciale borstel ontworpen voor het reinigen van bontproducten. Hiermee kunt u snel vervuiling verwijderen, zonder veel tijd te spenderen. Alvorens de stapel te kammen, wacht tot het vuil opdroogt, anders zal het over de hele vacht wrijven. Als de vlek niet wordt verwijderd door eenvoudig te krabben, moet een oplossing voor zwak vlekverwijderaar op het besmette gebied worden aangebracht. Vanish. Na behandeling met de oplossing wordt de stapel opnieuw gekamd met een borstel.

De tool zorgt voor een delicate vlekverwijdering en de vacht wordt nog zachter.

Zorg voor lichte vacht

De lichte muton-pelsjas ziet er duur uit, geeft de eigenaar raffinement en charme. Het verzorgen van het product thuis kan als volgt zijn:

 • Een zeepoplossing wordt gebruikt om licht vuil te verwijderen. Warm water wordt in het bassin gegoten, vloeibare zeep wordt erin opgelost en tot schuimvorming opgewerveld. Het wordt verdeeld over de vacht en is enige tijd weggegaan. Na het drogen wordt de pool gekamd en wordt de pelsmantel op een goed geventileerde plaats geplaatst.
 • Aardappelzetmeel absorbeert elke verontreiniging. Spreid een pelsjas uit op een plat, stevig oppervlak en strooi het met zetmeel.Het wordt met masserende bewegingen in het product ingewreven. Wanneer het zetmeel donker wordt, wordt de pelsmantel geschud. De acties worden herhaald totdat het zetmeel niet meer donker wordt.
 • Elimineer de geelheid van de vacht en helpt waterstofperoxide. 1 theelepel peroxide wordt gemengd met 3 eetlepels frisdrank en water, grondig gemengd en op de vacht aangebracht door een schone doek of borstel aan te brengen. Na een paar minuten wordt de stapel gekamd.
 • Effectieve, maar ook een risicovolle methode is afpellen met zetmeel en benzine. Van hen bereiden ze de brij voor en doen ze die op vervuilde plekken. De vacht wordt gekamd om het mengsel te verwijderen, de pelsmantel wordt in de frisse lucht gebracht om de geur van benzine te elimineren. Voor het reinigen wordt benzine op het onzichtbare gedeelte van het product aangebracht. Als er een ongewenste reactie optreedt, is het beter om deze methode te laten varen om de lichtgekleurde pelsmantel niet te bederven.

Handige tips

Het is gemakkelijk om voor een muton-pelsjas te zorgen, maar je moet je aan een aantal regels houden:

 • Droog het product niet met een föhn of in de buurt van verwarmingstoestellen. De pelsjas moet natuurlijk op de hangers drogen in een geventileerde ruimte.
 • Bovenkleding moet niet te vaak worden schoongemaakt, vooral als er geen zichtbare verontreiniging is. U kunt het beste eenmaal per jaar schoonmaken.
 • Na het reinigen van de pelsjas wordt de pels geborsteld met een stijve borstel in de richting van de groei van de villi om dezelfde vorm en volume te geven.
 • Alcohol en azijn voor het verwerken van het product moeten worden verdund - in zuivere vorm hebben de stoffen een negatieve invloed op de pelsjas.

Tijdens de operatie van het bovenkledingstuk wordt niet alleen het pelsdeel vies, maar ook de voering. Als het niet wordt losgemaakt, wordt het ingewreven met een spons, vooraf bevochtigd met een sopje en gedrenkt in een servet.

De afneembare voering wordt onderworpen aan wassen in een warme oplossing van zeep, spoelen, drogen en strijken zoals gebruikelijk kleding.

Kan ik de wasmachine gebruiken?

Eigenaren van natuurlijke Mouton-jassen vragen zich vaak af of je een pelsproduct in een wasmachine kunt wassen of niet. Het wordt absoluut niet aangeraden om dit te doen. Zelfs als in een typmachine een delicate wasmodus is ingesteld, zal na de procedure de pelslaag beginnen te vervagen, zal de pels eruit kruipen, mogelijk met hele snippers. Automatisch wassen in de machine zal dit veroorzaken bovenkleding gaat zitten op maat 1-2. Als er veel vocht op het product komt, zal de vacht vervagen, stijf worden, de pelsmantel vervormen. Het verwerken van het product in de wasmachine kan bijdragen aan het falen van de unit. Bontjas onder invloed van vocht aanzienlijk belastend - met zo'n gewicht kunnen drummachines het simpelweg niet aan.

Daarom is het niet nodig om een ​​huishoudelijk apparaat en een duur bontproduct te riskeren. En meer in detail over hoe je een mouton-bontjas thuis kunt reinigen, zonder afbreuk te doen aan het uiterlijk, zal de volgende video vertellen.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen