Zorg voor bovenkleding

Hoe een wollen jas te wassen?

Hoe een wollen jas te wassen?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud

Niet elke vrouw durft een wollen jas te wassen. In de regel worden deze producten allemaal in de stomerij geleverd. Er zijn echter situaties waarin wassen de enige manier is om een ​​favoriet product op te slaan. In elk geval is dit een gewaagde zet. Immers, een jas kan krimpen, rekken, zijn vorm verliezen of bedekt zijn met een scheiding. Om dit te voorkomen, Duidelijke richtlijnen moeten worden gevolgd voor goede was- en droogomstandigheden.

Zorgfuncties

Eerst moet je duidelijk maken of er een theoretische mogelijkheid is om een ​​laag wol te wassen, en welke: wasbaar in de machine of handmatig. Eerst moet je de samenstelling van de stof bepalen, om dit te doen, lees het etiket op de vacht: het is altijd aangegeven van wat het product en hoe het te verzorgen. In het geval dat de vacht volledig wollen is, wassen is niet aan te raden, alleen chemisch reinigen.

opleiding

Leg de jas op een hanger en inspecteer deze zorgvuldig. Maak eerst het stof, de draden of ander klein vuil schoon, evenals de pellets. Gebruik hiervoor een roller voor kleding.

Reinig vervolgens de doek met een zachte borstel bevochtigd met water en zeep om individuele zichtbare vlekken te verwijderen. Deze procedure moet zorgvuldig worden uitgevoerd, langs de locatie van de stapel, wrijf niet over de wol, om de stof niet te beschadigen. Als er ander materiaal of bont op de kraag en manchetten zit, moeten deze worden losgemaakt. In het geval van contact met water kunnen metalen onderdelen roesten en rode vlekken op het materiaal achterblijven.

Om het product te wassen, moet het binnenstebuiten worden gedraaid om alle ritsen, knoppen of eventuele knoppen vast te zetten. Daarna wordt het in een speciale zak gedaan die is ontworpen om te worden gewassen.

Als het model knoppen of andere metalen hulpstukken bevat, moeten deze worden verwijderd.

Was product

machine

Het belangrijkste in de machinewas is het correct geselecteerde regelaarpictogram. De beste optie zou de modus zijn "Wol" die aanwezig is in bijna elke typemachine van het moderne model. In eerdere modellen werd deze modus vervangen "Fijne was" of "Handwas". Het water in de auto mag niet warmer dan +30 graden worden verwarmd. Hogere temperaturen kunnen het product beschadigen. Het is beter om de vacht niet uit te wringen door de "Spin" -modus uit te schakelen.

Giet geen korrelig poeder, het is veel beter om een ​​gel, shampoo of ander vloeibaar product specifiek voor wol aan te brengen. Wanneer alles is gewassen, is het noodzakelijk om de laag van de zeepoplossing volledig te verwijderen. Om dit te doen, is het noodzakelijk om het product ten minste tweemaal te spoelen, en bij voorkeur 2-3. Tijdens het spoelen is het beter om een ​​ontharder en een wasverzachter toe te voegen.

handboek

Handmatig wassen met een laag om de procedure milder te maken. Het wassen van de vacht brengt een grote hoeveelheid water met zich mee, niet erg heet, met een maximale temperatuur van 20-25 graden. Het product wordt eerst gedrenkt, zorgvuldig gewassen en vervolgens in verschillende wateren gespoeld.

materialen

De vacht kan gemaakt zijn van verschillende soorten wol. Het type wasgoed hangt af van het materiaal waaruit het product is gemaakt.

Vilten wol

Tegenwoordig zijn vilten wollen jassen extreem populair geworden. Ze zijn erg warm, licht en, belangrijker nog, mooi. Natuurlijk is dit geen duur product en als het plotseling zijn oorspronkelijke uiterlijk heeft verloren, wil ik het terugsturen.

Vreemd genoeg, dergelijke producten bestand tegen indrukwekkende belastingen en stoten. Krimp wordt in dit geval bijvoorbeeld niet waargenomen, omdat dit precies de betekenis van de viltmethode is. Een goed ontwikkeld product is praktisch iets dat naar beneden is gegaan.In verband met deze laag gevilte wol kunt u veilig en met vertrouwen wassen.

Het enige dat u kan en moet stoppen: elke decoratie op het model (applicatie, sticker, strass steentjes, enz.). Breng dan alleen een nette handwas aan.

Hier zijn enkele aanbevelingen:

 • alleen wassen met behulp van een gespecialiseerd middel, bij voorkeur vloeibaar, met lanoline;
 • Week de vacht in water met het geselecteerde middel gedurende twee uur, waarna grondig spoelen noodzakelijk is. De temperatuur van het water op hetzelfde moment mag niet hoger zijn dan 40 graden, dit geldt vooral voor gekleurde producten;
 • categorisch kan het product niet knijpen en draaien. Je kunt drogen in de ongevouwen vorm en in een horizontale positie, en op een afstand van verschillende bronnen van warmte en zonlicht.

Als u wilt strijken, is het beter om het niet volledig gedroogde product met een niet-heet strijkijzer te strijken.

kasjmier

Het is pure wol dure stof, verschillende delicate structuur. Bij de vervaardiging van dit prachtige materiaal wordt de wol van de Kashmir-geiten uit de bergen gebruikt. Echt kasjmier is erg zacht en zacht, maar ook wispelturig wat betreft zorg en slijtage.

Om deze reden is het beter om een ​​dergelijk product niet thuis in een wasmachine te wassen: het is verwaarloosbaar, het materiaal kan vervormen, krimpen. Ideaal om een ​​dure jas mee te stomen in een stomerij. Als u nog steeds afstemt op thuiswassen, kan dit alleen met uw handen.

Als het product een kleine vlek heeft, is het niet raadzaam om de hele laag nogmaals te wassen. Het kan worden beperkt tot het verwijderen van deze enkele besmetting met een spons gedrenkt in een sopje. Tegelijkertijd moet er niet veel water zijn, zodat het zich niet over het hele oppervlak van het product verspreidt.

Algoritme handwas kasjmier jas:

 • het moet voorkomen in de maximale hoeveelheid water: u kunt een heel bad bellen, terwijl het water niet heet mag zijn, niet meer dan 25-30 ° C;
 • Gel of shampoo voor wolproducten moet goed worden gemengd in water tot het volledig is opgelost en er overvloedig schuim is;
 • bevrijd de zakken van vreemde dingen en dompel de vacht onder in bad, laat het een korte tijd;
 • het product moet licht geplet worden in water, niet wrijven;
 • gevolgd door spoelen met veel water, het water een aantal keren verwisselen om het schuim volledig van het oppervlak van de doek te verwijderen;
 • het product mag niet worden gedraaid;
 • vervolgens wordt de vacht horizontaal op een baddoek of een blad gelegd om eventueel achtergebleven water te verwijderen, terwijl de natte handdoek meer dan eens wordt opgedroogd;
 • wanneer al het water de stof verlaat en het bijna droog is, wordt het product gestreken door een zacht dun stuk stof met een niet erg heet strijkijzer.

Aan het einde van de strijklaag kan worden geplaatst op een hanger voor het laatste drogen. Wel, als het buiten is of in een kamer met goede luchtcirculatie.

Gekookte wol

Loden, praktisch en duurzaam materiaal. De vacht van loden is extreem lang gedragen, het dient zijn meesteres voor meerdere jaren op rij, met behoud van een ideaal, bijna origineel uiterlijk.

Maar de tijd verstrijkt, en het vereist schoonmaken of wassen. Er is niet altijd een verlangen en een mogelijkheid om naar stomerijservices te gaan. Wanneer het nodig is om verontreiniging van een product van gekookte wol te verwijderen, kan het op een ongewone, maar zeer effectieve manier populair worden gemaakt, het enig mogelijke geval met dit materiaal.

Je hebt een speciale borstel en broodkruimel nodig. Spreid om te beginnen de vacht horizontaal uit en bestrooi deze met broodkruim. Kruimelbrood rolt in ballen, met daarbij vuil, pluksel, stof, dan moet je het allemaal verwijderen.

Het is voldoende om de vacht af te vegen met een borstel of zelfs met een natte palm, vooraf bevochtigd met water, op het oppervlak om de resten van de pellets te verwijderen. Daarna kunt u weer bijna een nieuwe jas beginnen dragen.

Kamelen wol

De vacht, die een vulling van kamelenwol heeft, kan ook gemakkelijk in een typemachine worden gewassen.Wees niet bang, de procedure is echter heel eenvoudig enkele van de beperkingen die inherent zijn aan het wassen van natuurlijke wol:

 1. u kunt dergelijke producten niet wassen met een eenvoudig poeder, hiervoor hoeft u alleen maar een gel of shampoo voor wol te gebruiken;
 2. mogelijke verwarming van water tot +30 graden;
 3. Het is beter om helemaal niet te centrifugeren;

Wol en polyester

Jas gemaakt van gemengde stof, was het met vertrouwen en vertrouwen, vooral omdat het heel snel en gemakkelijk te doen is. Laad bovenkleding in de machine met een vloeibaar wasmiddel voor wol, doe een geschikt programma: "Synthetisch", "Snel wassen". Het water wordt niet hoger dan +40 graden verwarmd, anders krimpt het en kan je jas plotseling een ander formaat worden.

Handige tips

Hier zijn een paar trucjes die je zullen helpen het product van wol te wassen en het "gevoel" van je favoriete jas aan te brengen, wat je lang zal plezieren:

 • het is mogelijk de gezouten delen te verwijderen als u ze strijkt met gaas gedrenkt in een zwakke oplossing van azijn;
 • zacht weefsel en de afwezigheid van pellets kan worden bereikt als u het product afspoelt met water met de toevoeging van glycerine in de verhouding van 1 eetlepel tot 10 liter water;
 • de originele kleur behoudt de azijn als je 1 eetlepel per 10 liter water toevoegt;
 • als u nog steeds benzine gebruikt om vlekken te verwijderen, moet dit uiterst voorzichtig gebeuren om de wollen stof niet te beschadigen;
 • dingen van wol worden alleen in koud water gewassen;
 • Producten mogen niet worden gedraaid en geweekt, uitgerekt of ingewreven;
 • wollen bovenkleding wordt gestreken op de achterkant door gaas gedrenkt in water.

Zie de volgende video voor informatie over het verzorgen, reinigen en opslaan van de vacht.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen