Zorg voor bovenkleding

Hoe de vacht thuis schoon te maken?

Hoe de vacht thuis schoon te maken?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Algemene tips
 2. Soorten reiniging
 3. Hoe en wat schoon te maken?
 4. Vlekken verwijderen
 5. We beschouwen kleuren

Vacht is een onmisbaar kledingstuk in het leven van elke inwoner van de metropool. Ondanks de toegenomen populariteit van bovenkleding gemaakt van waterdichte materialen, verliezen klassieke modellen hun relevantie niet. En zelfs de complexe zorg maakt kopers niet bang. Vanwege de grote keuze aan stijlen, kleuren en stijlen, geven de meeste mensen tijdens dit demi-seizoen de voorkeur aan deze bijzondere bovenkleding.

Om favoriete jas meer dan een jaar te dienen, moet je goed voor hem zorgen. En het is niet altijd nodig om dure stomerijen aan te schaffen, u kunt ook het originele uiterlijk van de bovenkleding thuis herstellen.

Algemene tips

Onjuiste schoonmaak thuis kan een jas kapot maken. Een chic ding vereist een zorgvuldige aanpak. Met regelmatige verzorging en de juiste reinigingskeuze gaat je favoriete jas vele seizoenen mee.

Jassen moeten niet één keer per seizoen worden schoongemaakt als u van bovenkleding verandert, maar elke dagvooral als je het dagelijks draagt. Om het vuil en stof te verwijderen dat zich overdag heeft opgehoopt, totdat het een probleem werd, volstaat het om een ​​avond op de stof te liggen met een droge borstel. Deze gewone procedure alleen al is voldoende om het oorspronkelijke uiterlijk van de kleding zelfs aan het einde van het seizoen te behouden.

Een speciaal apparaat helpt u niet alleen om de stof te reinigen en de villi te verwijderen, maar ook om pellets te voorkomen die het uiterlijk van zelfs de duurste en meest elegante vacht kunnen bederven.

Maar significante vervuiling helpt alleen de "algemene" reiniging te verwijderen. Dergelijke zorg is noodzakelijk om uit te voeren minstens één keer per seizoen en zelfs wanneer er geen speciale klachten zijn over de kwaliteit van de vacht.

Soorten reiniging

Er zijn drie hoofdtypen reiniging. Het is belangrijk om vooraf vertrouwd te raken met de aanbevelingen voor de verzorging van de stof, het is noodzakelijk om rekening te houden met de samenstelling van de stof, de aanbevolen watertemperatuur en de toegestane opties voor drogen en strijken. Voor elk product wordt de reinigingsmethode individueel gekozen, afhankelijk van het materiaal en de vervuiling.

De belangrijkste soorten reiniging:

 • Gebruik voor droog schrobben een zachte borstel of spons. En met het gebruik van speciale poeders en spuitbussen is het mogelijk de vacht te verwerken en kleine onzuiverheden, stof en haren te verwijderen. Contact met water is niet toegestaan.
 • Natte reiniging wordt toegepast op bepaalde delen van de vacht wanneer het nodig is om van de vlek af te komen of de kraag, mouwen en zakken te reinigen. Het maakt gebruik van schoonmaakproducten en een vochtige spons met een zacht dutje. Nat reinigen omvat ook het gebruik van een stoomstrijkijzer, waarmee een jas kan worden gereinigd zonder te wassen.
 • Wassen is alleen geschikt voor sommige soorten jassen, waaronder synthetische vezels in ten minste 30%. Dit wordt zeker aangegeven in de aanbevelingen van de fabrikant. Voor sommige producten kunt u een delicate machinewasmodus selecteren in combinatie met reinigingspoeders of vloeibare reinigingsmiddelen. Lees daarom de aanbevelingen van de op het etiket vermelde fabrikanten voordat u de jas zelf wast.

Voor producten van kasjmier, laken en wol is alleen droge of natte reiniging geschikt. Maar in de regel combineren fabrikanten in de kledingproductie daarom verschillende soorten draden sommige modellen kunnen zelfs in de wasmachine worden gewassen in een delicate wasmodus. En beter geschikt voor deze gelachtige vloeibare reinigingsmiddelen.

Als u besluit de vacht met uw eigen handen te wassen, selecteert u de optimale temperatuur op basis van de aanbevelingen van de fabrikant. In de regel mag de watertemperatuur de 30 ° C niet overschrijden. En als de vervuiling niet zo sterk is, kun je kouder water gebruiken. Reinigingsproducten moeten worden opgelost in water, zodat de poederdeeltjes zich niet aan de villi van het weefsel hechten.

Dop de laag voorzichtig en voorzichtig in de oplossing met poeder of laat verdwijnen. Maak geen plotselinge bewegingen tijdens het wassen, om niet te vervormen, zijn harde borstels en sterke wrijving ook verboden. Hierna spoel je de jas grondig af zonder sterke waterdruk te gebruiken.

In geen geval kan het worden uitgewrongen, het is mogelijk om een ​​deel van het water te verwijderen met behulp van een grote, droge hoes. En plaats het product daarna op een horizontaal oppervlak, maar op een zodanige manier dat de vacht niet uitrekt onder zijn eigen gewicht en wacht tot het water op is. U herinnert zich dus niet of vervormt het materiaal en het product zelf, zelfs na het wassen, hoeft niet te worden gestreken. Vermijd direct zonlicht en contact met verwarmingsapparaten.

Als de fabrikant machinewas niet uitsluit van de onderhoudsaanbevelingen, dan kies de delicate modus op 30 graden en zet de draaimodus uit.

Hoe en wat schoon te maken?

Om de winterjas goed en snel op orde te krijgen of het vuil thuis van vuil te verwijderen, moet u een paar eenvoudige regels volgen. Maar daarvoor is het nodig om de kleding goed klaar te maken:

 • Controleer de inhoud van alle zakken en schud de kleding. Verwijder de afneembare delen en riem, gekleurde knoppen.
 • Bij daglicht de vacht inspecteren op vuile vlekken. In de regel zijn de meest vervuilde gebieden de mouwen, poorten en gebieden in de buurt van de zakken. Inspecteer ook zorgvuldig de binnenvoering - het vereist een afzonderlijke extra reiniging.
 • Met behulp van een penseel, plakband en speciale rollen moet u de villi en kleine pellets verwijderen.
 • En hoe banaal het ook klinkt, lees aandachtig de onderhoudsaanbevelingen die op het etiket staan ​​aangegeven. Omdat voor elk type materiaal het noodzakelijk is om bepaalde methoden toe te passen.
 • Test, voordat u een reinigingsmiddel gebruikt, het op een klein deel van het materiaal, de stof mag niet van kleur, textuur of uiterlijk veranderen.
 • Als u een aparte plek verwijdert, moet u het product vanaf de rand op het midden aanbrengen om verspreiding van de verontreiniging te voorkomen.

Als alternatief, veeg een lichte overjas van de vlekken van eten en drinken weg om alcohol te helpen oplossen. Alcohol en water worden gemengd in een verhouding van 2: 1, de resulterende samenstelling wordt aangebracht op de vlek met behulp van een spons en de druppels worden voorzichtig getrokken met lichte cirkelvormige bewegingen totdat ze volledig zijn gereinigd. Als deze methode geen resultaten opleverde, meng dan glycerine (verkrijgbaar bij een apotheek) met ammonia in een verhouding van 1: 2 om een ​​papperige substantie te verkrijgen. Breng het mengsel gelijkmatig op de plekken aan en laat het een tijdje staan. Reinig vervolgens het gebied met een borstel, reinig de vlek met een sopje en voltooi de procedure door de vacht grondig te reinigen met een natte borstel.

Ook kunnen vloeibare ammoniak en zoutoplossing (verhoudingen 1: 4) een vettige glans uitstralen en wrijven egaliseren. De resulterende oplossing wordt 20-30 minuten op het gebied aangebracht, waarna het met een borstel wordt verwijderd. Uitstekend en oplossing van ammoniak met azijn. Maar onthoud dat tijdens het werk is het belangrijk om contact van dergelijke mengsels met blootgestelde huid te vermijden.draag daarom rubberen handschoenen en gebruik sponzen en borstels die speciaal voor dit doel zijn ontworpen.

Heldere bolonevye laag complexe vlekken en verwijder glimmende glimmende glimmende glanzende vette plekken, zoals azijn en ammoniak. Een dergelijke oplossing wordt gemengd in een verhouding van 1: 1 en royaal toegepast op alle gebieden die moeten worden gereinigd. De geur zal daarom zeer aanhoudend en onaangenaam zijn na de procedure is het noodzakelijk om de vacht te wassenals het door de fabrikant is toegestaan, of veeg af met een vochtige spons en ventileer in de frisse lucht.

U kunt de oude vlek verwijderen met een zachte shampoo of niet-agressieve niet-chloorvlekkenverwijderaar. Volg de aanbevelingen van de fabrikant en er is geen spoor van besmetting. Vóór dat, kunt u de stomer gebruiken - de hete directionele lucht zal de vlek meer buigzaam maken en zal helpen om er sneller van af te komen.

Als zich zeepvlekken vormen, kunnen deze worden verwijderd met een zachte, vochtige spons.

De suède jas is bang voor vocht, dus gebruik een spons gedrenkt in een sopje. Deze reiniging moet zeer snel worden uitgevoerd, zodat het materiaal geen vorm en kleur verliest. Gebruik een speciale borstel voor suede, het zal helpen de villi op te heffen en het materiaal fluweelzamer en aantrekkelijker te maken.

Om je favoriete leren jas lang te maken, is het belangrijk om er goed voor te zorgen en het oppervlak periodiek te behandelen met een oplossing met glycerine. Er moet speciale aandacht worden besteed aan gebieden die onderhevig zijn aan sterke wrijving: de kraag, mouwen, manchetten en gebieden in de buurt van de zakken. Zeepoplossing zal helpen om de originele glans van de oude jas van echt leer te herstellen. Meng hiervoor een mild reinigingsmiddel dat geen agressieve stoffen en chloor bevat met een kleine hoeveelheid ammoniak en veeg het hele product volledig af. Verwijder vervolgens de zeepachtige vlekken met een vochtige zachte spons die in water is gedompeld.

De pellets "verouderen" de vacht kunstmatig en het slordige uiterlijk van de kleding beïnvloedt de algehele conditie van de persoon. Thuis zonder een droge reiniging kan de spoel op twee manieren worden weggegooid: met behulp van een scheermachine of een speciale machine. Bij het werken met een mes is het belangrijk om heel voorzichtig te werken om het materiaal niet te snijden. Met behulp van de machine kunt u zich geen zorgen maken over de beveiliging, speciaal apparaat snijdt alleen de pellets af en laat een gladde en mooi afgewerkte stof achter.

Polyester en boucle jassen zijn erg populair bij moderne ontwerpers. In de demi-seizoenperiode is zo'n variant van bovenkleding te vinden in elke merkwinkel, evenals een veloursjas, die, hoewel niet een deel van de lijst met dingen voor dagelijks gebruik, beschikbaar is in de garderobe van elke fashionista. Velours, polyester en boucle zijn minder ingewikkeld in de zorg. Dergelijke producten kunnen worden gewassen in een machine met een delicate handmatige modus. Maar het is belangrijk om het temperatuurregime binnen 30 ° С te observeren en gebruik spin op minimale snelheid.

Maar als het product natuurlijke vezels bevat, zoals een boucle jas, het heeft natuurlijke en synthetische garens, dan moet u de kleding zorgvuldiger en zorgvuldiger verzorgen.

Polyester jas
Boucle jas

Jassen van 100% kasjmier kunnen alleen worden schoongemaakt met een vochtige spons. Vóór dit is het noodzakelijk om het product volledig te behandelen met een droge, zachte borstel en vervolgens met een zwakke zeepoplossing om het gehele oppervlak te behandelen.

Om een ​​lakenjas te reinigen, moet u speciale wolreinigers gebruiken. Het droge poeder wordt aangebracht op het product dat eerder met een borstel is gereinigd en na een paar uur worden de resten met een scherpe beweging afgeschud. Deze eenvoudige methode kost niet veel moeite en helpt op de juiste manier en snel de winterjas te maken. Het is belangrijk om dat te onthouden laken en kasjmier jas vereisen zachte en zorgvuldige reiniging, Daarom is het beter om contact op te nemen met een stomerij als de ontvangen aanbevelingen geen resultaten hebben opgeleverd.

Vlekken verwijderen

In de meeste gevallen hoeft het volledige product niet te worden gereinigd, vaak is het voldoende om alleen individuele vlekken te verwijderen. Bij gedeeltelijke reiniging hebben de mouwen, manchetten en gebieden in de buurt van de zakken speciale aandacht nodig.

Weg met verse vlekken zal helpen zout. Als u de vacht net hebt vervuild, strooi er dan voldoende zout op de vlek, absorberen de kristallen snel het vuil en hoeft u de doek alleen met warm water te reinigen, maar alleen als de fabrikant nat reinigen toestaat.

Sporen van stookolie of olie helpen om te verwijderen vaatwasproductenwaarvan bekend is dat ze uitstekend werk verrichten met vet. Hiertoe dient u veel vloeibare vloeistof op het besmette gebied en schuim aan te brengen en in te wrijven en een half uur te laten staan. Als de vacht niet bang is voor vocht, dan kunt u warm water gebruiken om het product vervolgens te laten weken. Actief, maar niet hard, reinig de vlek met een borstel en verwijder overtollig reinigingsmiddel.

Een jas met gouache pellen kan moeilijk zijn. Watergedragen verf absorbeert zeer snel in de stof. Het meeste kleurpigment kan worden verwijderd met koud water, gebruik een natte spons en droge papieren handdoeken. Voer het reinigen in verschillende fasen uit: u moet de vlek overvloedig bevochtigen en vervolgens overtollig water verwijderen met een servet - en dit moet dus meerdere keren worden herhaald. Gebruik daarna een vloeibare reiniger in dit gebied.

Zoutoplossing helpt schijnen. Het is alleen nodig om het zout in water op te lossen en de verkregen vloeistof met een spons op het besmette gebied aan te brengen. Verwijder het overtollige materiaal vervolgens met een droge doek.

Verwijder vettige vlekken en schone glanzende delen helpen kerosine of benzine. Maar het is noodzakelijk om het oplosmiddel alleen van de achterkant te gebruiken. Maak een papieren handdoek voordat u begint met schoonmaken, draag handschoenen en gebruik een spons. Breng een servet aan op de vlek aan de buitenkant van de vacht, breng talkpoeder of babypoeder aan. Hierdoor kan het poeder een vettige vlek opzuigen en zal al het vuil in het verband worden opgenomen. Voer deze manipulaties uit totdat de besmetting volledig is verwijderd. Gebruik vervolgens een harde, droge borstel om de resten van het poeder af te schudden.

Talkpoeder of babypoeder helpen ook bij het schoonmaken van de vettige kraag. Liberaal aanbrengen van poeder op het gebied en laat de vacht in een horizontale positie voor de hele dag. Gebruik daarna een speciale spons met rubberen vezels om overtollige talk te verwijderen. Als het glanzende gebied blijft bestaan, herhaalt u de procedure.

Van constante vochtigheid tijdens het demi-seizoen kan een vacht een bron van onaangename geuren worden, die moeilijk te verwijderen zijn. Het is belangrijk om niet te wanhopen en geduld te hebben om uw favoriete product terug te brengen naar zijn oorspronkelijke uiterlijk en aangename geur. Speciale geuren helpen de geur van zweet en schimmel te verwijderen. stoffenverfrissers. De aerosol wordt op de oksels en de binnenbekleding gespoten, waarna de vacht enkele uren verweert in een droge, goed geventileerde ruimte.

We beschouwen kleuren

Witte jas ziet er ongelooflijk stijlvol, gedurfd en elegant uit en raakt nooit uit de mode. En tegelijkertijd is het een zeer onpraktische kleur van kleding. Elke lichte vervuiling en een kleine vlek valt meteen in het oog, ziet er onordelijk uit en kan de indruk van u als geheel verpesten. Maar zelfs met de moeilijkste vervuiling kunnen ze het zelf aan.

Witte en lichte vacht kan worden gereinigd met baby poeder. Hijs het poeder voorzichtig in de vlek en laat het 10 uur staan. Verwijder het residu met een zachte borstel en herhaal de procedure als de vlek achterblijft.

Alle verse vlekken van de gekleurde en lichte stof kunnen worden verwijderd met zout of droge thee. De kristallen en bladeren absorberen snel vocht en laten de vlek niet in de vezels achter.

Een heldere laag verzadigde groene, blauwe, roze kleur kan worden gereinigd met benzine of ammoniak. Het belangrijkste waar u op moet letten, is dat er geen vlekken zijn van de nieuw verwijderde vlekken op de stof.

Zwarte en donkere vacht kunnen snel worden gereinigd. gebruik zeepoplossing of groene thee. In dit geval is het voldoende om middelen met een watjesvaste schijf op de vlekken met vlekken aan te brengen.Maar op de donkere stof is niet alle verontreiniging zo duidelijk zichtbaar en het grootste probleem kunnen kleine villi en pellets zijn. Om te voorkomen dat hun uiterlijk kan zijn, met behulp van een dagelijkse clip met plakband. En periodiek reinigen van het mes of een speciale machine om enkele zichtbare gebreken te verwijderen.

Als u de eenvoudige tips en aanbevelingen van de fabrikant volgt, kunt u uw favoriete jas in de oorspronkelijke vorm lange tijd opslaan.

We raden aan de video te bekijken, waarin de expert over bovenkleding zal vertellen hoe je een jas goed onderhoudt, schoonmaakt en bewaart.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen