Zorg bovenkleding

Membraamkleren wassen in een wasmachine

Membraamkleren wassen in een wasmachine

doe mee aan de discussie

 
inhoud
 1. Een beetje over de eigenschappen van het membraan
 2. Hoe te wassen?
 3. Wassen functies
 4. Handige tips

Tegenwoordig kiezen niet alleen professionele atleten voor membraankleding en houden ervan: skiërs, snowboarders, maar ook toeristen en gewone mensen die zich graag comfortabel en comfortabel voelen in verschillende weersomstandigheden. Dergelijke producten zijn uniek vanwege hun high-tech eigenschappen.

Een beetje over de eigenschappen van het membraan

Het membraan is een dunne film met zeer kleine gaten-poriën, die wordt geproduceerd volgens een bepaalde technologie. De vorm van de poriën heeft een dergelijke structuur die de one-way permeabiliteit van het materiaal verschaft. Membraanweefsel is hoofdzakelijk een synthetisch materiaal, aan de binnenkant waarvan een membraanfilm op een speciale manier wordt aangebracht. Hiermee kunt u het vocht verwijderen dat zich onder de kleding in de omgeving vormt en het vocht buiten laat u niet binnen.

Het weefsel "ademt" en garandeert comfort voor mensen die fysieke activiteit in de frisse lucht uitoefenen.

Meestal wordt het oppervlak van het membraanweefsel behandeld met een speciale, waterafstotende impregnatie, waardoor vocht, op kleding valt, in druppels naar beneden rolt. Dit kan de belasting van het membraan aanzienlijk verminderen en bovendien voorkomen dat de dingen nat worden. Bovendien beschermt het membraan perfect tegen wind. Hogere eigenschappen van zo'n stof maken het veel sterker en ook veel gemakkelijker.

Door ontwerpeigenschappen bestaat zo'n stof uit drie typen:

 1. Dubbellaags Hier het membraan, alsof het "gelast" is aan de buitenste laag stof van de verkeerde kant. In dergelijke kleding is er altijd een voering, die wordt gebruikt om het membraan te beschermen tegen verstopping en verschillende beschadigingen;
 2. Twee-laags en een half. In de structuur van deze stof wordt het membraan beschermd door een geschuimde beschermende laag, die aan de binnenkant is gecoat met een tweelagig weefsel. Membraankleding gemaakt van dergelijk materiaal is veel lichter dan drie lagen en vereist een voering;
 3. Drie lagen, waarbij de achterkant een weefsel is met een vrij fijn gaas. Alle componenten van deze stof: het membraan, het bovenste deel en de maas van het breisel worden door lamineren aan elkaar gelijmd, waarbij precies het gaas de beschermende functie van het membraan tegen beschadiging en vervuiling vervult.

Membranen in structuur, zijn porie, besorovye en gecombineerd:

 1. porie heeft een groot aantal microscopische poriën op de buitenlaag en vanwege het ongelooflijk kleine formaat laat het materiaal geen vocht van buiten naar binnen, maar laat verdampingen die onder kleding worden verzameld toe om naar buiten te gaan. Het belangrijkste nadeel van een dergelijke stof is dat tijdens het proces van het dragen van het product, de membraanporiën verstopt raken, en de lucht niet langer efficiënt circuleert, en met onjuiste verzorging of wassen, het product zal gaan lekken;
 2. oppervlak zonder een vergoeding membraan in zijn structuur heeft geen poriën, dus als gevolg van het gebrek aan toegangswegen, kan water niet in de kleding sijpelen. De warme lucht die zich binnen vormt, hoopt zich op aan de binnenste laag van het membraan en verdampt heel langzaam, zodat het materiaal na verloop van tijd vochtig kan lijken;
 3. gecombineerde met het kenmerk, dat een beschermende bekleding op het oppervlak van de poriebasis wordt aangebracht. Het combineert de functies van zowel het poriën- als het niet-poriënmembraan, daarom wordt het beschouwd als de beste samenstelling van membraanweefsel, het meest effectief in gebruik. Haar poriën zijn niet verstopt en de geaccumuleerde stoffen in de stoom zijn vrij buiten te zien.Een weefsel met een dergelijke samenstelling en producten die hiervan zijn gemaakt, hebben echter een tamelijk hoge prijs.

De eigenschappen van een dergelijke stof laten toe om verschillende hoogwaardige en comfortabele sportkleding te produceren voor wedstrijden, toeristische en alpine skivakanties, jagen en vissen. Dit kunnen snowboardjacks, skipakken, warme overalls zijn. Zeer populair, vooral in de winter, kinderkleding gemaakt van vergelijkbare stoffen, het is licht, laat je vrij bewegen en wordt niet nat. Maak met behulp van membranen ook snowboardelementen voor kleding om te skiën: handschoenen, hoeden, sweatshirts. Tegenwoordig zijn er op de Russische markt veel verschillende membraanweefsels, maar gore-tex is een van de meest bekende, populaire en hoogwaardige.

Het is onmogelijk om zo'n membraan in de vorm van een stof te kopen en alleen gecertificeerde fabrikanten hebben het recht om dingen te produceren met het gebruik ervan.

Hoe te wassen?

Membraanweefsel is een high-tech materiaal dat goede en delicate verzorging vereist om de beschermende eigenschappen ervan niet te beschadigen. Wassen, vooral de hand, is een zeer goede manier om de jas, overalls of andere uitrusting van een vergelijkbare stof van vuil te reinigen. Onder voorbehoud van naleving van alle aanbevelingen en regels van zorg, zal dergelijke kleding zijn eigenschappen niet verliezen, zelfs als gevolg van meerdere machinewasbeurten.

Om producten van membraanweefsel te wassen gebruik geen gewoon poederOmdat het agressieve stoffen, chloor, bleekmiddel bevat, is het slecht oplosbaar in water, wat het membraan kan beschadigen en beschadigen.

In het ideale geval is het beter om speciale producten te gebruiken voor het wassen van membraanweefsels, deze worden verkocht in elke ijzerhandel.

Ze kunnen gewoon worden gereinigd, maar je kunt een speciale gel kopen, die ook impregnatie omvat. Dus na het wassen met een dergelijk hulpmiddel, is het niet nodig om uw kleding extra te laten weken met waterafstotend.

Een van de beste speciale reinigingsmiddelen wordt overwogen Nikwax Tech Wash. Het verwijdert vuil goed en behoudt alle functionele kenmerken van het membraan. Was ook perfect verschillende verontreinigingen af. Denkmit Fresh Sensation Gel, DOMAL Sport Fein Fashion Balsam. Maar als zo'n gereedschap niet bij de hand is, kunt u eenvoudige gelachtige vloeistoffen gebruiken.

U kunt ook huishoudelijke of vloeibare zeep als waselement gebruiken. Ze hebben geen agressieve omgeving en zijn ideaal voor alle producten van membraamweefsel.

Het is belangrijk dat middelen voor het reinigen van dergelijke kleding bevatten meer natuurlijke componentenc, waren mild in chemische eigenschappen, die membraanproducten helpen om hun kwaliteitsfuncties langer te behouden.

Wassen functies

Machinewasbare verschillende membraanproducten hebben een aantal kenmerken. Om de kleding van het membraanweefsel in de auto correct te wassen, U moet de volgende stappen uitvoeren:

 • Voordat u dergelijke kleding in de wasmachine plaatst, moeten alle sloten, ritsen en zakken worden vastgemaakt;
 • Bestudeer en volg zorgvuldig de aanbevelingen voor de verzorging van kleding die door de fabrikant op het etiket is aangegeven;
 • Kies de zachtste wasmodus die beschikbaar is in uw wasmachine, bijvoorbeeld delicaat of handmatig;
 • Als er verschillende dingen zijn, is het raadzaam om niet alles in de machine te plaatsen, maar om ze afzonderlijk te wissen;
 • Het wassen van membraankleding kan het beste gebeuren bij een temperatuur die niet hoger is dan 30 graden. Hoe lager de temperatuur van het water, hoe beter, het water mag in geen geval heet zijn;
 • Het is belangrijk om de draaimodus volledig uit te schakelen, aangezien mechanisch effect op het membraan zal leiden tot de vernietiging van poriën, daarom is zelfs handmatig centrifugeren gecontra-indiceerd;
 • Na het wassen moet het product goed worden gespoeld om het resterende wasmiddel te verwijderen. Dan moet je voorzichtig kleding aantrekken, aan een hanger hangen en overtollig water laten weglopen;
 • Het is verboden om een ​​soortgelijke stof op verwarmingsapparatuur, in de buurt van een open vuur of in een wasmachine te drogen. Om het artikel goed te kunnen drogen, moet het zorgvuldig worden rechtgetrokken, horizontaal worden gelegd op een droge, schone doek of handdoek en periodiek worden omgedraaid. Het is wenselijk dat de kamer tegelijkertijd goed geventileerd is.

Handige tips

Bij het wassen van kleding uit het membraanweefsel, is het onmogelijk om allerlei oplosmiddelen te gebruiken, middelen voor het verwijderen van vlekken, verschillende agressieve mengsels, om het membraan niet te vernietigen. Het is ook gecontra-indiceerd om airconditioners te gebruiken, omdat deze een film op de stof creëren, die zeer schadelijk is voor het materiaal.

Het is onmogelijk om dergelijke stoffen te strijken, het effect van hoge temperaturen kan de structuur beschadigen. Vlak het ding om rimpels en rimpels te voorkomen.

Merk op dat membraanjassen, overalls niet vooraf weken. Langdurige blootstelling aan water verslechtert aanzienlijk de eigenschappen van een dergelijke stof en dergelijke kleding kan goed worden gewassen zonder langdurig te weken.

Als u constant producten draagt ​​die zijn gemaakt van membraanweefsel, moet u ze ten minste eenmaal per maand wassen, zodat deeltjes van stof en vuil de poriën van het membraan niet verstoppen.

Om dergelijke dingen u lang van dienst te kunnen zijn, moeten ze worden behandeld met fluor, dat wordt geproduceerd in de vorm van een spray en wordt aangebracht op het gewassen en goed gedroogde oppervlak van het product. Het is wenselijk om na elke wasbeurt een dergelijke spray aan te brengen, het biedt extra bescherming aan de membraaneigenschappen van kleding, elimineert burnout en verhoogt de slijtvastheid.

Bij kleine vervuiling is het niet nodig om een ​​machine te wassen. In dit geval is het beter om de bevuilde delen van de bovenkant van het product handmatig schoon te maken. U kunt dit doen met een zeepoplossing of een speciale tool. Het is noodzakelijk om voorzichtig met een borstel of spons om te gaan met de vervuiling, zonder dat de stof wordt beschadigd.

Als het opbergen, vouwen en draaien van artikelen gemaakt van membraanweefsel niet wordt aanbevolen, moet u na het strepen op uw jas, pak of overall een hanger in een rechtgetrokken vorm hangen, voorverpakt in een kledingzak of tas. Als er stof op de kleding komt, zal het de poriën van het membraan vergeten en de consumentenkwaliteiten van het product verminderen.

Als u producten uit membraanweefsel op de juiste manier verzorgt en wast, kunt u vele jaren dienst doen zonder hun basisfuncties te verliezen en kunt u een lange tijd in de natuur doorbrengen, in comfortabele omstandigheden, zelfs bij een voldoende lage luchttemperatuur.

Zie de volgende video voor meer informatie over het wassen van membraamkleding in een wasmachine.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen