Zorg voor bovenkleding

Is het mogelijk om een ​​schapenvachtjas in een automatische wasmachine te wassen?

Is het mogelijk om een ​​schapenvachtjas in een automatische wasmachine te wassen?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. kenmerken
 2. suede
 3. Kunstmatige materialen
 4. Schoonmaken in de wasmachine
 5. bont

De keuze voor winterkleren is altijd een moeilijk proces en vaak, bij het nastreven van de esthetische component, vergeten liefhebbers van mooie dingen hoe ze het product moeten wassen. Als alles min of meer duidelijk is met een bontjas en een donsjack, roept het wassen van een jas van schapenvacht veel vragen op.

kenmerken

In bijna alle opzichten overtreft een jas van schapenvacht de concurrentie in termen van winterkleding en alleen wassen is het enige nadeel, maar het is volledig oplosbaar. Glanzende vlekken, vlekken, willekeurige druppels en andere vervuiling storen de eigenaar van de kleding, maar je moet niet wanhopen, je moet alleen zorgvuldig de manieren bestuderen om de schapenvacht jas te wassen.

Het moet duidelijk zijn dat schapenvachtjassen in verschillende typen zijn verdeeld, afhankelijk van de kwaliteit van materialen, textuur, de aanwezigheid van bont en kleur, dus de enige echte methode bestaat niet en u moet op zoek naar de juiste benadering voor elke variëteit. Er moet onmiddellijk worden opgemerkt dat het wassen van de schapenvacht jas in de wasmachine is verbodenvooral als het is gemaakt van natuurlijke materialen. De huid vereist een zorgvuldige behandeling en alleen een verantwoorde bedrijfsaanpak en een groot aantal deskundig advies helpen om van de onvolkomenheden af ​​te komen.

suede

Suède is het populairste materiaal voor het maken van schoenen, accessoires, hoeden, handschoenen en schapenvachtjassen. Het ziet er duur uit, heeft een lange levensduur en heeft een speciale zachtheid en fluweel, maar is zeer problematisch om te dragen. Suede overschrijft snel en begint te schijnen door vuil en vlekken.

Droog schoon

Dit product kan op twee manieren worden gereinigd. De eerste betreft chemisch reinigen met speciaal gereedschap:

 • als de vlekken vers zijn, kan griesmeel helpen om ze te verwijderen, die rechtstreeks in droge vorm wordt aangebracht op de besmette gebieden. Meestal zijn dit mouwen, manchetten, zakken en een kraag. Na het aanbrengen moet u een gewone textielhandschoen dragen en een klein beetje van de noodzakelijke plaatsen in een cirkelvormige beweging wrijven. Terwijl u werkt, moet u de kleur van het graan volgen, want als u aan het vuil trekt, wordt het donker en moet het worden vervangen door een nieuw exemplaar. Het proces moet worden herhaald totdat het probleem verdwijnt.
 • in de afwezigheid van griesmeel, kunt u middelgroot zout gebruiken, maar in dit geval moet de intensiteit van de bewegingen niet zo sterk zijn, omdat zout het delicate materiaal kan beschadigen. Er moet echter worden begrepen dat zout met onjuiste reiniging vlekken en onaangename sporen achterlaat;
 • omgaan met vettige vlekken in de staat van broodkruimel, die in een bal wordt gerold en vervolgens grondig in de huid wordt gewreven. De procedure kost veel tijd en herhaalt zich meerdere keren totdat het suède is gereinigd;
 • De eenvoudigste methode is om een ​​eenvoudige gum of een rubberen of bamboe borstel te gebruiken. Probleemgebieden worden eenvoudig gewist, waarna het vuil moet worden afgeschud.

Natte reiniging

Nat reinigen omvat het gebruik van water of vloeibare reinigingsmiddelen. Het wordt alleen als laatste redmiddel gebruikt, wanneer vervuiling niet kan worden verwijderd door de hierboven genoemde methoden en zware artillerie vereist in de vorm van ernstige chemische componenten. Voordat u met een natte reiniging begint, moet u de huid lichtjes stomen en voorzichtig met een borstel kammen. Dit kan worden gedaan over kokend water, maar sluit het ding is het niet waard, je hebt maar een beetje stoom nodig.

Plekken die de tijd hadden om goed binnen te gaan en de huid te laten weken, zeer moeilijk schoon te maken, omdat je hebt benzine of kerosine nodig. Het is noodzakelijk om met dergelijke stoffen zorgvuldig te werken, en het is noodzakelijk om ze op een klein stukje jute te leggen, waarna in een cirkelvormige beweging de vlekken worden afgeveegd. Deze methode is alleen geschikt voor donkere huidtinten en lichte kleuren worden al in de reinigingsfase verwend.

Voor een lichte huid heb je ammoniak (ammoniak) en gewoon water nodig. De twee producten moeten worden gemengd in een verhouding van 1 tot 4 en op de vlekken worden aangebracht met snelle maar zorgvuldige bewegingen, waarna een oplossing van water en azijn wordt toegepast, waarbij één eetlepel van de tweede component een halve liter water vormt.

Een effectief reinigingsmiddel is een mengsel van melk en frisdrank. Een glas melk heeft een lepel frisdrank nodig. De oplossing wordt aangebracht op een wattenstaafje, dat vlekken verwijdert. Bij deze manipulatie van kleding eindigt niet. De nodige plaatsen worden afgeveegd met een zachte doek gedrenkt in azijn en een droge, schone spons.

Verwijdert perfect vuil en vrij oud, krachtig stoomgenerator. Na gebruik moet je er met een borstel overheen om overtollig vuil te verwijderen en het product een aangename uitstraling te geven. Thuis zal het vrij moeilijk zijn om de pen van de schapenvachtlaag te wissen. Thuis voor dit doel kun je een oplossing met alcohol toepassen.

Licht materiaal

Lederproducten van lichte tinten worden veel vaker vuil, en het is nog moeilijker om dergelijke vervuiling te verwijderen, maar in dergelijke gevallen is er een uitweg. Gele verontreinigingen worden gereinigd met water en peroxide, gemengd in een verhouding van 1 eetlepel tot 1 theelepel.

Vetachtige sporen worden verwijderd met zetmeel of talkpoeder.Die zich op onreine plaatsen bevindt en voor een bepaalde periode is vertrokken. Componenten moeten vet opnemen, maar in het proces moeten ze verschillende keren worden gewijzigd.

Kunstmatige materialen

Het is veel gemakkelijker om met kunstsuede te werken, en hier komt de zeepbasis in het reinigingsproces. Gewone shampoo, douchegel, cosmetische of waszeep wordt verdund in licht verwarmd water en aangebracht met een absorberende doek om suède. Het belangrijkste in het wasproces controleer de hoeveelheid oplossing op het servet en verwijder overtollige hoeveelheden in de tijd. Was de zeepbasis af met een schone handdoek die de vloeistof goed absorbeert. Wees niet overbodig om je huid nat te maken met een absoluut schone en droge doek van goede kwaliteit. Bij het drogen is het noodzakelijk om directe zonneschijn uit te sluiten.

Na een dergelijke wasbeurt blijven moeilijk te verwijderen vlekken vaak achter en komen verschillende ongewone middelen onmiddellijk tot redding. Glycerine, borax, ammoniak en licht warm water worden verdund in een kopje, waar een doektampon wordt bevochtigd. Lichte en onopvallende bewegingen wrijven suède, dat verder wordt afgeveegd met een handdoek en te drogen wordt gegeven. Voorkom vlekken op papieren servetten, die u tijdens het droogproces regelmatig op het gewassen materiaal moet laten lopen.

Schoonmaken in de wasmachine

Bij de productie van schapenvacht wordt het materiaal in de fabriek behandeld met looimiddelen om de slijtvastheid en zachtheid te verhogen, en wassen kan deze structuur volledig vernietigen en daarom winterkleding vernietigen zonder de mogelijkheid om de kwaliteit te herstellen. Deze regel is echter alleen van toepassing op natuurlijke ingrediënten..

Het is mogelijk om kunstmatige materialen in een wasmachine te wassen. Faux schapenvacht kan worden gewassen als u enkele van de aanbevelingen van experts volgt.

De verzorgingsregels bevinden zich op het binnenlabel van het product en Het is belangrijk om hier goed op te letten:

 • voor het wassen van de handen, moet u eerst het suède van vreemd vuil in de vorm van stof, draad en pluizen met een stofzuiger of een speciale borstel schoonmaken. Vervolgens, verdun de zeepoplossing in een middelgrote tank op basis van een reinigingsmiddel, leg het ding op een vlak hard oppervlak en begin het af te vegen met een spons met vloeiende en opeenvolgende bewegingen van boven naar beneden.Het is belangrijk om bewegingen te controleren, om geen slijtage te laten, omdat het onmogelijk is om ze kwijt te raken en de oplossing goed van het oppervlak te verwijderen om strepen en zeepresten te voorkomen;
 • Het drogen vindt op natuurlijke wijze plaats bij kamertemperatuur zonder speciale verwarmingstoestellen (ventilator, airconditioner, batterij, verwarming) of fel zonlicht. Het product moet op een brede plastic hanger worden geplaatst, waar de hangers en mouwen zich in de juiste positie bevinden;
 • alles is veel eenvoudiger met een wasmachine, je hoeft alleen maar de aanbevelingen op het productlabel te volgen.

bont

Was de vacht niet met zeepwater, want om het te herstellen na een dergelijk proces zal niet werken. Het kan worden afgeveegd met water verwarmd tot 30 graden, grondig worden gedroogd en geleidelijk worden gekamd met een borstel voor bont. Als een extra middel toegestaan ​​om te gebruiken verdunde azijn, die glans toevoegt.

Voorkom vlekken speciaal waterafstotend, maar het is noodzakelijk om het vaak genoeg goed toe te passen.

Voor het begin van het wassen, is het raadzaam om elke methode op een onopvallend deel van het product te proberen, omdat het extreem moeilijk is om de reactie van de huid op een of ander onderdeel van de oplossing te voorspellen, en je kunt zo'n duur ding binnen een paar minuten bederven.

En nu raden we aan om een ​​video te bekijken waarin u kunt leren hoe u een babyvacht van schapenvacht thuis kunt reinigen zonder chemisch reinigen.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen