Zorg bovenkleding

Hoe een jasje op een sintepon te wassen?

Hoe een jasje op een sintepon te wassen?

doe mee aan de discussie

 
inhoud
 1. kenmerken
 2. Handwas
 3. Machinewasbaar
 4. Handige tips

Jassen op een sinteponovy-kachel hebben een brede bloedsomloop bij de consument. Ze zijn licht, helder en comfortabel om te dragen, en de prijs zal het legen van de portefeuille niet toestaan. Bovendien zijn deze jassen erg warm en stijlvol. Maar vroeg of laat komt de vraag naar hun reiniging. Het product is vervuild en moet worden gewassen, en als u geen fan bent van stomerijen, moet u het zelf doen.

Was het ding met de hand op het polyester, en niet per se, je kunt het in de wasmachine doen. In dit artikel zullen we in detail praten over alle nuances.

kenmerken

De synthetische winterverwarmer is een niet-geweven synthetisch materiaal dat wordt gebruikt voor isolatie en is ingebed tussen de lagen van het weefsel van het product. Tijdens het wassen van de machine kan het kreukelen, ongelijk verdeeld zijn, scheuren en kleding zal zijn uiterlijk verliezen. Eerst heb je nodig leer tag waarin de fabrikant het type bovenweefsel heeft aangegeven, evenals de temperatuursomstandigheden waarbij wassen, de mogelijkheid of een verbod op spinnen, strijken en andere nuances mogelijk zijn.

Verwaarloos deze informatie niet, het zal helpen om je ding in de juiste vorm te houden en niet te bederven.

Legend:

 • Als u een bekken ziet dat door twee diagonale lijnen wordt gekruist, betekent dit dat wassen is uitgesloten.
 • In het geval van een exclusieve handwas, wordt een bakje weergegeven met een erin gedompelde palm.
 • Een rechthoek met daarin drie verticale lijnen betekent geen draaien.
 • Een doorgestreepte rechthoek duidt op een verbod op het drogen van de machine.
 • Een rechte lijn ingeschreven in een rechthoek geeft aan dat horizontale droging is toegestaan.
 • Het doorgestreepte teken van een strijkijzer betekent een verbod op strijken.
 • De doorgestreepte driehoek duidt op een verbod op chloorbevattende reinigingsmiddelen.

Als u merkt dat uw jas bedekt is met een membraanweefsel, is geïsoleerd met synthetisch triplex, bevat het niet-verwijderbare delen gemaakt van echt leder, wol of bont, in dit geval helaas was in de machine is gecontra-indiceerd. Na een machinewasbeurt kan uw product vervagen, gaan zitten, vervormen of rekken.

Maar haast je niet om boos te worden. De jas kan lokaal worden gereinigd met een vochtige doek en een kleine hoeveelheid Fairy-wasmiddel. Als er vlekken en vlekken op een dergelijke jas zitten, kunt u deze verwijderen met ammoniak: verdun 1 eetlepel alcohol in 200 ml water.

Handwas

Overweeg eerst de optie om een ​​sinteponovoy jasje met de hand te wassen:

 1. De watertemperatuur mag niet hoger zijn dan 50 graden. Idealiter is het beter om vast te houden aan 30-40 graden, het is gegarandeerd om je jas te redden van vervorming. Vul een bad of een grote bak met water.
 2. Verdun een kleine hoeveelheid vloeibaar wasmiddel voor voorzichtig wassen. Het is beter om geen wasmiddel te gebruiken, omdat het slecht is opgelost in niet-heet water en er vlekken op het product kunnen zijn. Gebruik bovendien geen bleekmiddel.
 3. Doop je jas in het water en onthoud het, niet veel. Het is belangrijk dat de sintepon niet uitstaat en geen knobbels vormt.
 4. Als er vlekken op kleding zijn, reinig ze dan met een zachte spons en zeep. Niet weken, omdat de isolatie kan lijden.
 5. Haal de jas uit en verwissel het water om schoon te maken. Spoel het product voorzichtig door het water een aantal keren te verversen. Het is belangrijk dat reinigingsmiddelen volledig uit de isolatie komen.
 6. Knijp het water voorzichtig uit de jas, u kunt het in een lege badkamer doen en uw handen op het product drukken. Of hang de jas aan een kapstok boven het bad en knijp de jas zachtjes van boven naar beneden, terwijl u er water uit knijpt.
 7. Dan moet je een dikke handdoek of een badstof laken spreiden en de jas erop leggen, controleren of de isolatie is verschoven. Wanneer kleding de stof overtollig vocht geeft en gedeeltelijk droog, kan het worden opgehangen om verticaal te drogen.

Droog in geen geval de jas van de batterij, deze kan het product bederven.

Machinewasbaar

Voorbereidende voorbereiding:

 1. Om te beginnen, bestudeer de labels zorgvuldig met de instructies van de fabrikant. Het is belangrijk om het temperatuurregime, de centrifuge en de droogmethode te observeren.
 2. Maak de kap of kraag los van de jas als deze is afgezet met natuurlijke vacht. Of een verwijderbare decoratie van bont met manchetten en capuchon. Verwijder de riem of riem.
 3. Controleer alle vakken op sleutels, vergeten kleine items of kleine items.
 4. Controleer alle naden op integriteit. Zelfs de kleinste afwijking van de naad of lichte oppervlakkige schade tijdens het wassen kan in een enorm gat veranderen, en erger nog, een vulmiddel kan door de openingen ontsnappen en het product zal hopeloos beschadigd raken. Alle schade moet zorgvuldig worden genaaid.
 5. Rits alle zakken en rits op de jas. Als er massieve hangers of hangende armaturen zijn, is het beter om ze te verwijderen of vast te maken om schade te voorkomen.
 6. Voor de hoofdwas, pre-zeep en vergrendel de manchetten en kraag. Als er vlekken en vuil zijn, moeten deze ook handmatig worden vergrendeld, anders kunnen ze in de algemene was blijven en moet u het product wassen.

Vlekken van foundation kunnen eenvoudig worden verwijderd met behulp van medische alcohol. Het is gemakkelijk om vetvlekken met afwasmiddel te verwijderen, het werkt zacht en laat geen residu achter.

procedure:

 1. Keer het jack binnenstebuiten en plaats het in de auto. Er moet een product zijn, het is beter om niets te melden, zelfs als de drum leeg lijkt. Het jasje aantrekken mag niet klonteren en netjes verspreiden. Als u bang bent dat de hoes kan worden beschadigd, laadt u deze in een speciale zak om te wassen.
 2. Kies een vloeibaar wasmiddel in plaats van het poeder, het wordt goed uit het pad gewassen en laat geen vlekken op het oppervlak van het product achter. Nou, als het gereedschap voor delicate stoffen is. Bovendien mag de samenstelling geen bleekcomponenten of vlekkenverwijderaars zijn.
 3. Stel de watertemperatuur in op 30-40 graden. Bij hogere temperaturen kan het ding worden vervormd.
 4. De wasmodus is beter om "synthetisch" te plaatsen of, als de machine dit toestaat, is het beter om "handmatig" of "delicaat wassen" te kiezen.
 5. Voor een meer uniforme wasbeurt in de trommel, worden speciale ballen voor het wassen gelegd, deze zachtjes gladstrijken en het product kloppen, waardoor wordt voorkomen dat de synthetische winterverwarmer verliest. Als je dergelijke apparaten niet hebt, raden sommige hostessen je aan om 3-4 tennisballen aan de drum toe te voegen. Voer vervolgens de was uit.
 6. Om vlekken op de jas te voorkomen, is het beter om een ​​extra spoelmodus in te stellen.
 7. Als spinnen is toegestaan, mogen niet meer dan 600 beurten worden ingesteld. Dan krijgen we een jas en, rechtmaken op een horizontaal oppervlak, laten weken met een handdoek, dit zal de droogtijd versnellen.
 8. In het geval dat het verbod op het spinnen is aangegeven, nemen we na het wassen het jack uit de machine en drukken we zachtjes op het in de lege badkamer. Daarna, zoals in het geval van handen wassen, drogen we het eerst droog en rechttrekken het grondig. Breng in dat geval de vuller zorgvuldig uit, als deze ergens ver weg en misvormd is. In dit geval is badhanddoeken ook mogelijk. En droog het vervolgens op een hanger, hangend aan een touw of deur.

Handige tips

Het is belangrijk om de basisregels te onthouden. Bij het wassen van een synthetische winterjas is verboden:

 • Breng poeder en bleek aan.
 • Was op hoge temperaturen.
 • Wring, verdraai het product krachtig.
 • Droog op batterijen of direct zonlicht.

Alle bovenstaande aanbevelingen gelden evenzeer voor het wassen van herfst-, winter- of demi-seizoenskleding op een opvulling van polyester. De enige uitzondering is voor het wassen van een jas van witte kleur.

Het moet eerst een paar uur in een zwakke oplossing van reinigingsmiddel worden gedrenkt.

Na volledige droging zijn er verschillende methoden om het jack in de juiste vorm te brengen. Sommige stoffen laten strijken toe, wat ook op het etiket staat aangegeven. In dit geval moet u het product strijken met een katoenen doek of gaas, inclusief de stoommodus. Dus, de synthetische wintermaaier zal niet extra knuffelen, maar onder invloed van stoom zal het pluizen en het volume teruggeven.

Ook leuk om te nemen stoombootals het beschikbaar is. Het is correct om sinteponovuyu een jasje 2-3 keer per seizoen te wassen, geen sterke vervuiling toe te staan. Het zal dus lang meegaan en er aantrekkelijk uit blijven zien.

Zie de volgende video voor meer informatie over het wassen van een jas uit polyester.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen