Zorg voor bovenkleding

Hoe de vacht thuis schoon te maken?

Hoe de vacht thuis schoon te maken?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Materiële functies
 2. Wat kun je schoonmaken?
 3. Hoe te wassen?
 4. Hoe zich te ontdoen van geelheid?
 5. aanbevelingen

Pelsgoederen, of het nu een bontjas of een kraag is, zijn gezellig en aantrekkelijk, ze verwarmen ons in het koude seizoen, geven vrolijke emoties, decoreren en laten elk meisje onweerstaanbaar voelen. Op het moment van onze grootmoeders verloren chique bontproducten in de loop der jaren niet hun glans, maar in de moderne stad wordt de vacht zeer snel vervuild, wat wordt geassocieerd met een complexe ecologie en de aanwezigheid van een massa onzuiverheden in de lucht. Bont, die zijn uiterlijk heeft verloren, kan thuis worden gestoomd of schoongemaakt.

Materiële functies

Het reinigen van de pels is nodig om de natuurlijke vezels van slijpstof (stof en vuil) te verwijderen, die daarop wordt afgezet en wordt geabsorbeerd in de natuurlijke oliën die elke villus bedekken. Tegelijkertijd kan de aanwezigheid van verontreinigingen op de lange termijn leiden tot de afschuring van pels en echt rampzalige resultaten in de vorm van kale plekken en kale plekken. Daarom bevelen bonters aan om de vacht minstens één keer per jaar te reinigen, bij voorkeur in de zomer, wanneer er geen vraag is naar sokken.

In gevallen waar de eigenaar van het bont rookt, is het noodzakelijk om de vacht halverwege het winterseizoen te zuiveren. Regelmatig schoonmaken met de juiste methoden en goede verzorging kan de levensduur van pelsgoederen echt helpen verlengen.

Hoe u de vacht thuis precies kunt reinigen, hangt af van het type en de categorie. Het product kan gemaakt zijn van glad of pluizig bont, bijvoorbeeld kan een pelsjas worden gemaakt van een zeehond of van een nerts. Dienovereenkomstig zullen de manieren om dergelijke dingen te reinigen anders zijn. Onder de bontuitstralen stoot bijvoorbeeld lang haar uit. wasbeer, zilvervos, rode vos, lynx en poolvos, waarbij een iets andere benadering van het lezen vereist is dan kortharige vacht, zoals nertsen of bevers.

Een ander significant verschil is de waarde van het artikel. Het schoonmaken van een konijnenbontjas of nutria en een marterbont vereist ook een andere benadering, althans om praktische redenen.

Wat kun je schoonmaken?

Sommige ervaren huisvrouwen adviseren om pelsproducten te reinigen met ammonia of waterstofperoxide. Misschien waren deze fondsen op het moment van onze grootmoeders behoorlijk effectief, maar in moderne omstandigheden hebben ze weinig effect, omdat de chemische samenstelling van de modder in de moderne verstedelijkte wereld van dag tot dag groter wordt.

Ook variëren en middelen van vervaardiging van bont, voor dit doel van toepassing krachtige emulsie, die gedeeltelijk in het eindproduct achterblijven en een chemische reactie met ammoniak en peroxide kunnen aangaan, waardoor de stapel droog en broos wordt.

Daarom bevelen moderne bieten van alle oude reinigingsmethoden tegenwoordig alleen het gebruik van zout aan. Een vergelijkbare methode is geschikt voor goedkoop bont, bijvoorbeeld een konijn, schapenvacht of nutria, om te reinigen, en het is jammer om aanzienlijke sommen uit te geven.

Deze methode is om vul zeer vuile vacht met veel zout (een pelsjas kan tot een kilogram van deze stof opnemen). Vervolgens wordt het product 12 uur lang bewaard, waarna het voorzichtig wordt vernietigd. Samen met het zout, vuil en afval verzameld in de vacht. Deze methode is eenvoudig en goedkoop en kan in ieder geval het pelsproduct niet schaden. Maar het zal niet helpen om de originele glans terug te geven aan de vacht, maar het maakt het schoner.

Experts raden af ​​om te experimenteren met verschillende complexe zelfgemaakte formuleringen en adviseren om gecertificeerde bereidingen of shampoos voor mensen of dieren te gebruiken voor het reinigen en verzorgen van duur bont.

Vandaag, in ons land, de beroemdste cosmetica voor vachtverzorging, die wordt genoemd Biofur. Deze producten worden door de fabrikant gepositioneerd als een spaarzaam en hypoallergeen middel voor de verzorging en reiniging van natuurlijk bont.

Biofur wordt blootgesteld aan allerlei soorten vervuiling, variërend van straatvuil tot dergelijke complexe vlekken zoals bloed of sporen van eigeel. Biofur elimineert ook onaangename geur, glans en vettigheid. Deze tool is geschikt voor alle bontsoorten, inclusief dure bontmutsen of chinchilla's, maar heeft een vrij hoog prijskaartje. Het volume van de gekochte flessen is voldoende om de nertsjas-demi te reinigen.

Biofur wordt geleverd met 3 reinigingsemulsies:

 1. Schuim voor het reinigen van bijzonder vuile vlekken;
 2. Medium intensiteit schoner;
 3. Bont restaurateur.

Ook in de set zit een borstel voor het verwerken van bont, kam, badstof, handschoenen en tafelzeil.

De methode om bont te reinigen met behulp van Biofur:

 • Bijzonder sterke onzuiverheden worden behandeld met zeepschuim, dat met een borstel op de vlekken wordt aangebracht; terwijl je niet te hard wrijft, om de structuur van de stapel niet te vernietigen;
 • Laat het product 2-3 minuten inwerken voor de belichting en was het vervolgens af met een vochtige doek, terwijl u het nat houdt tot de kern;
 • Maak het oppervlak van de coating volledig schoon door de reiniger te spuiten en het is noodzakelijk om een ​​afstand van 15 cm tot het oppervlak van de vacht te handhaven;
 • Laat het gespoten middel gedurende 30 minuten inwerken voor de belichting en spoel het vervolgens af met een vochtige badstof om te voorkomen dat de kern nat wordt, want in dit geval is het mogelijk om bij verder drogen te verschrompelen;
 • Na het reinigen moet de pelsmantel worden uitgespreid op een vlakke ondergrond of worden opgehangen aan een mannequin; Het gebruik van een föhn om het droogproces te versnellen is ten strengste verboden, omdat dit tot vervorming van het product leidt.
 • Tijdens het drogen moet de vacht zo vaak mogelijk worden geschud en gekamd met de kam in de kit.
 • Volledig gedroogde vacht wordt behandeld met een spray, herstelt de glans, wordt na het aanbrengen gedurende ongeveer 3 minuten bewaard en vervolgens verwijderd met een vochtige doek en een opnieuw gedroogde pelsmantel.

Maak het pelsproduct snel en goed schoon, zoals:

 1. Netbril-o geconcentreerde reinigingsemulsie (Frankrijk);
 2. Betekent glanzende afwerking / TCHB / TCSBB / Parva-cremie (Duitsland).

Het is mogelijk om dergelijke middelen toe te passen op alle vachten, van Toscane tot Astrachan bont.

De geconcentreerde emulsie Netbril-o heeft een prijs van 1290 roebel, het volume van de fles is 250 ml. Om het te gebruiken zou:

 1. Verdunnen met alcohol in de verhouding van 1/3, het is het best gedaan in een blender.
 2. Aanbrengen op pels met een spons.
 3. Laat het ding drogen in de rechtgetrokken staat en vergeet niet af en toe te schudden.

Glansafwerking / TCHB / TCSB / Parva-cremie gemaakt voor het snel reinigen van bont met een gemiddelde vervuilingsgraad. Naast het reinigen, wordt deze tool aanbevolen om te worden toegepast als een toplaag die pelsvezels beschermt tegen het vasthouden van vuil, vet en vocht.

Bovendien kan de Glitter Finish / TCHB / TCSB / Parva-cremie-emulsie worden gebruikt als een antistatisch middel voor langharig bont, zoals wasbeer, zilvervos of lynx bont. De kosten van 250 ml zijn 1.300 roebel.

Het gebruik van deze tool is heel geschikt voor elk meisje:

 1. De emulsie wordt aangebracht op de pels met behulp van een sproeipistool;
 2. De belichtingstijd is 10 seconden;
 3. De vacht wordt gekamd tegen het dutje;
 4. Het product wordt grondig geschud en opgehangen om op de kleerhangers te drogen.

In het geval dat de vacht sterk vuil en vettige plekken heeft, kan chemisch reinigen met zaagsel helpen.Gebruik echter geen conventioneel zaagsel, dat u bij de bouw van de zagerij kunt kopen. Om de vacht te reinigen, zijn speciale soorten hout nodig die geen sap afgeven, en zelfs minder teer, en een zachte textuur hebben die de vacht niet kan beschadigen. Dergelijk zaagsel, bijvoorbeeld Eso of Tore Cleankan worden gekocht voor 750 roebel. Het gewicht van een pakket van dergelijk zaagsel is 400 g, dit is genoeg voor het uitvoeren van verschillende reinigingsprocedures.

De methode voor het reinigen van bont met zaagsel is geschikt voor alle bontproducten, met uitzondering van de langharige vacht van Toscane, de brede astrakan-vacht en de broadtail, omdat dit het oppervlaktepatroon kan verstoren.

Wijze van gebruik:

 1. Het is noodzakelijk om de vijlen te verzadigen met Netbril-o geconcentreerde emulsie, in een poging om een ​​zachte, maar niet vloeibare pap te creëren;
 2. Het resulterende product wordt ingewreven in de vacht, in het bijzonder vervuilde plaatsen worden verschillende keren gewist;
 3. De maximale belichtingstijd is 30 minuten, waarna het zaagsel moet worden verwijderd door het product voorzichtig uit te schudden;
 4. Het natte product wordt uitgelegd op een vlakke ondergrond of opgehangen aan een mannequin om op natuurlijke wijze te drogen;
 5. Tijdens het drogen wordt de vacht gekamd en geschud om het een aantrekkelijk uiterlijk te geven.

Hoe te wassen?

De eenvoudigste om te reinigen zijn kleine bontjes, bijvoorbeeld een bontpompon op een hoed die helemaal geen speciale behandeling vereist. Het hoeft zelfs niet te worden verwijderd van de dop bij het wassen, natuurlijk, in het geval dat het wassen met de hand wordt gedaan.

Voor de beste resultaten moet u gebruiken gelreiniger. Een dergelijke hoed drogen is het beste op een glazen beker van drie liter, door hem in de nek te draaien, zodat de wol niet vervormd raakt. Het wordt afgeraden om in de wasmachine te wassen, omdat in dit geval het product onvermijdelijk uitrekt en volume verliest.

Een kleine inlage van bont, die is vastgemaakt aan de revers van een donsjack of -jas, kan ook met de hand worden gewassen met het gebruik van gelproducten voor wol, bijvoorbeeld, merken "Wezel" of dierentuinshampoo. Het is belangrijk om elke keer na het wassen en spoelen de pelsstrip goed in te drukken. Dit kan gedaan worden door het met een rietje te vouwen en het dan met de hand in te drukken.

U kunt ook een soortgelijk inzetstuk in de wasmachine persen, het vooraf in elk bulkmateriaal rollen, bijvoorbeeld in een oude handdoek. In dit geval zal tijdens de spin-off het vocht van de vacht naar de stof gaan, waardoor de vacht sneller zal drogen.

Voor het drogen, moet de vacht recht worden gemaakt, zachtjes worden gekamd, op een zachte basis worden gelegd en regelmatig worden geschud terwijl deze droogt. De resulterende pelsrand kan een enigszins stijve kern hebben (in het geval dat deze niet goed is gesneden), maar dit kan worden gecorrigeerd door deze met de vingers in een zachte toestand te malen.

Het uiterlijk van de vacht zal op dezelfde hoogte zijn en er als nieuw uitzien.

Bont met een groter volume mag niet in de letterlijke zin van het woord worden gewassen. Men moet niet vergeten dat het persen van grote stukken natuurlijk bont in een wasmachine onmogelijk is vanwege het gevaar van hun vervorming. En wanneer de geweekte basis van de vacht (mezdra) op een natuurlijke manier wordt gedroogd, wordt deze meestal hetzelfde als karton, dwz het wordt stijf en broos. Als was kunt u een oppervlaktebehandeling met geschuimde shampoo uitvoeren, terwijl u er met de grootste voorzichtigheid voor zorgt dat de kern niet nat wordt.

In de machine kunt u de voering van de vuile pelsjas wassen, zodat deze na het schoonmaken van de vacht aan de buitenkant schoon en van binnen is. Na het drogen en strijken, wordt de voering op het ding geïnstalleerd op zichzelf of in de reparatiewerkplaats voor bontproducten.

Hoe zich te ontdoen van geelheid?

Vaak verliest een redelijk goed geconserveerde lichte vacht zijn aantrekkelijkheid door het feit dat hij geel begint te kleuren. Dit is typerend voor de vossen, lynxen en zilveren vossenbont, evenals de verlichte nertsenbont. Om dergelijke onaangename uitingen te elimineren, kan een reductiemiddel uit de Biofur-reeks worden gebruikt.De fabrikant adviseert om dit reductiemiddel te verwerken. eens in de drie maanden, niet wachten tot geelheid op het product verschijnt.

In het geval dat de lichte vacht al geel is geworden, kan een hulpmiddel zoals Magic Snow helpen. Met zijn hulp zal het mogelijk zijn om de witte vacht van poolvos, nerts of lichte tips op zilveren vossenbont bij te werken. De toepassing ervan is heel eenvoudig en veroorzaakt geen problemen.

Wijze van gebruik:

 1. Combineer het product met een 1 tot 4 oplossing van waterstofperoxide, meng grondig, creëer een uniforme consistentie;
 2. Hang het pelsproduct op de hanger of spreid het uit op de tafel, als u de kraag verwerkt;
 3. Spuit met een spuitfles de samenstelling op de vergeelde vacht;
 4. Laat volledig drogen, kam de vacht en schud van tijd tot tijd.

aanbevelingen

Om ervoor te zorgen dat het bontproduct zijn aantrekkelijkheid niet lang verliest, moet u er goed voor zorgen. Dit geldt met name voor die gevallen waarin een bontjas of -kraag onder natte sneeuw kwam en onaantrekkelijk begon te lijken vanwege de vastzittende stapel.

In dit geval moet de vacht onmiddellijk na thuiskomst grondig worden geschud om natte druppels te verwijderen. Daarna moet het worden geborsteld met een speciale borstel of een kam met dunne tanden en op de hangers worden achtergelaten, zonder het in de kast te leggen totdat het volledig droog is. Van tijd tot tijd moet je de vacht opnieuw schudden en kammen. Hierdoor droogt de pels zonder plooien, rimpels en vervorming.

Ook belangrijk is de opslag van bontproducten. Om ervoor te zorgen dat het stof niet op hen terechtkomt op het moment dat ze worden bewaard, moeten bontjassen, hoeden en kragen in de hoezen worden verwijderd. Tegelijkertijd moet elke hoes een middel voor motten zijn en moet de lengte van de hoes voldoende zijn voor de vrije locatie van het product.

Hoe de zorg voor de vacht, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen