Zorg voor bovenkleding

Hoe maak je de lakenjas thuis schoon zonder te wassen?

Hoe maak je de lakenjas thuis schoon zonder te wassen?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Soorten zelfverwerking
 2. Vlekken verwijderen
 3. Regels voor drogen en strijken

Drape coat is een mooie en warme demi-season kleding die zorgvuldige slijtage en regelmatige verzorging vereist. Drap is een zware tweelaagse doek die niet wordt aanbevolen om in een wasmachine te worden gewassen. Om ervoor te zorgen dat het product lang meegaat en zijn oorspronkelijke uiterlijk niet verliest, is het noodzakelijk om chemische behandeling of onafhankelijke delicate reiniging thuis te gebruiken.

Soorten zelfverwerking

Soorten zelfbehandeling: maak de afdekdoek op twee manieren schoon: droog en nat. Hoe precies te reinigen, hangt af van de mate van vervuiling van het product, de tijd die is toegestaan ​​voor de procedure en de beschikbaarheid van de benodigde fondsen.

Droge manier

Het gaat om de snelle reiniging van het product zonder vocht en de noodzaak om extra tijd te gebruiken om dingen te drogen. Voor deze procedure hebt u hangers, borstel, roggebrood, een roller voor kleding, rubberen handschoenen, wasmiddel voor het wassen van de handen, vanish en soda nodig. Voordat u begint met het reinigen, moet u een jas aanbrengen op de hangers en het product inspecteren om de meest vervuilde gebieden te bepalen.

In dit stadium is het noodzakelijk om de stof te reinigen van stof, draden en haar met behulp van een kledingrol of een natuurlijke borstel. Schoonmaken moet in de richting van de stapel gebeuren.

Bij matige vervuiling kan het reinigen als volgt worden uitgevoerd:

 1. Het is vereist om een ​​droog wasmiddel voor wolproducten, bijvoorbeeld "Wezel", te nemen en de eerder op de tafel opgestelde laag gelijkmatig te sprenkelen.
 2. Dan moet u handschoenen dragen en het gereedschap licht op het oppervlak van het product wrijven.
 3. Laat de vacht in deze vorm een ​​uur staan ​​en verwijder het poeder vervolgens met een elastische borstel of licht bevochtigde spons.

Bij het reinigen van licht, inclusief witte modellen, is het beter om poeder als poeder te gebruiken. Vanish, het zal het oppervlak subtiel reinigen en geen residu achterlaten. In plaats van poeder is het toegestaan ​​om soda te gebruiken, die alleen met een droge borstel wordt verwijderd.

De nadelen van deze methode zijn onder meer de onmogelijkheid om het te gebruiken voor het reinigen van kleren in donkere kleuren.

Aan stomerij kan worden toegeschreven, en schuimverwerking. Voor de implementatie ervan is het noodzakelijk:

 1. Neem een ​​tapijtreiniger, verdun het in water en schuim het goed.
 2. Breng het schuim aan op de vacht, zorg ervoor dat het materiaal niet nat wordt en laat het volledig drogen.
 3. Gebruik vervolgens een penseel om de restanten te verwijderen.

De methode is goed omdat het kan worden gebruikt om kleding te wassen en op te frissen met voldoende kwaliteit, zonder wassen en overmatig vocht.

Droog reinigen van gordijnen kan thuis worden gedaan met behulp van een kruimel of zaagsel. Voor verwerking is het beter om variëteiten van roggebrood te gebruiken: het rolt goed in ballen en adsorbeert vuil. Het is noodzakelijk om de broodkruimels op de vacht af te brokkelen en vervolgens te laten rollen. Bij gebruik van zaagsel is het noodzakelijk om ze gelijkmatig op het afgebroken product te strooien, met gaas te bedekken en er doorheen te beginnen met het rollen van zaagsel met een wals voor kleding.

Na het beëindigen van de behandeling, moet de vacht worden vernietigd en worden schoongemaakt met een middelharde borstel.

Natte reiniging

Het is arbeidsintensiever en vereist meer tijd:

 1. Voor verwerking worden oplossingen gebruikt voor het wassen van wol, waszeep, suède en balsemveredelingsmiddel voor wasgoed.
 2. Ze moeten worden opgelost in warm water en met een doek op een vuil oppervlak worden aangebracht.
 3. Lichte bewegingen moeten de oplossing in het materiaal wrijven en dan een half uur laten staan.
 4. Spoel de doek vervolgens af met warm water en dep met een droge doek.

Om een ​​vloeibaar wasmiddel uit waszeep te maken, moet u het op een grove rasp slijpen en het fijnmalen met een blender met een kleine hoeveelheid heet water. Na het verkrijgen van een homogene samenstelling en het afkoelen van de vloeistof tot 30 graden, kunt u beginnen met reinigen.

Het wordt aanbevolen om een ​​zachte natuurlijke borstel te gebruiken.

Donkere en zwarte producten kunnen met zwarte thee worden schoongemaakt. Om dit te doen, is het nodig bladthee te brouwen, een spons erin te bevochtigen en vervuilde locaties te behandelen. Na 40 minuten is het noodzakelijk om de theeblaadjes met stromend water te wassen en af ​​te drogen met een droge doek.

Vlekken verwijderen

Ernstige vervuiling kan ook thuis worden verwijderd. Als de kraag, zakken en manchetten erg vet zijn, moet je een mengsel van zout en ammoniak bereiden in een verhouding van 1: 4. Dan moet je een spons in deze oplossing bevochtigen en de glimmende delen afvegen. In plaats van zout, kunt u gebruiken azijn in gelijke delen met alcohol.

Alvorens verder te gaan met de reiniging, is het noodzakelijk om de composities aan de binnenkant van het product te testen en om ervoor te zorgen dat het materiaal niet van kleur verandert, kunt u doorgaan met verwerken.

Vlekken kunnen worden verwijderd met een balsemspoeling:

 1. In dit geval is verdunning met water niet vereist - een geconcentreerde oplossing wordt gebruikt.
 2. Gebruik een microvezel gedrenkt in balsem, u moet de vlek afvegen en dan de oplossing verwijderen met een natte doek.
 3. Bij het verwijderen van vlekken moet u vanaf de rand van vervuiling tot in het midden reinigen, waarbij u een dichte stof onder de vlek plaatst vanaf de binnenkant van het product.

Dit voorkomt het verschijnen van de grenzen van het verontreinigde gebied na het reinigen.

Bij het verwijderen van vetvlekken wordt de behandeling vanaf de binnenkant van het product uitgevoerd:

 1. Om dit te doen, kunt u talkpoeder of zetmeel gebruiken, overvloedig vullen met een vlek en deze enkele uren laten staan.
 2. Waterstofperoxide en geraffineerde benzine doen ook uitstekend werk met vet. Om vlekken te verwijderen met hun hulp, moet u een doek ondergedompeld in benzine of peroxide onder het vuil leggen en een schone en droge doek op de vlek.
 3. Een vers beplante vetvlek zal gemakkelijk verdwijnen als je een papieren servet erop legt en strijkt.

Oude vervuiling wordt verwijderd door het volgende algoritme:

 1. Als de vervuiling oud en gedroogd is, moet je het, voordat je doorgaat met verwijderen, boven de stoom houden.
 2. Om hardnekkige vlekken te verwijderen, moet je een half glas water, 4 eetlepels afwasmiddel en een theelepel vloeibare ammoniak mengen. Het mengsel wordt aangebracht op de vlek en gedurende een half uur gelaten, daarna zorgvuldig afgewassen met water en drooggewist met een servet.
 3. Na behandeling met reinigingssamenstellingen is het noodzakelijk om de stof onmiddellijk met stromend water te wassen en af ​​te drogen met een servet.

Biervlekken worden gereinigd met een peroxide-oplossing en koffie- en theevlekken worden gereinigd met een mengsel van ammoniak en glycerol, genomen in een verhouding van 1: 2.

Regels voor drogen en strijken

Het wordt aanbevolen om draperieën in de rechtgetrokken en ongeknoopte vorm te drogen met behulp van hangers. De kamer moet droog en geventileerd zijn. Om de droogtijd te verminderen, is het noodzakelijk om de stof grondig af te vegen met droge servetten of een handdoek.

Blootstelling aan direct zonlicht en plaatsing van het product in de buurt van verwarmingsapparaten is niet toegestaan.

IJzeren draperingsjas nodig strijkijzer met verticale stoomfunctie. Het is mogelijk om de strijkplank alleen te gebruiken als het product van de verkeerde kant is gestreken. Strijken van de voorkant kan in extreme gevallen en alleen met behulp van nat gaas worden uitgevoerd.

De verwarmingstemperatuur van het strijkijzer mag de 200 graden niet overschrijden. U moet eerst de effecten van hoge temperaturen testen aan de binnenkant van het product.

Het thuis schoonmaken van een wollen jas veroorzaakt geen problemen en helpt om het product lang mooi te houden.Natte behandeling moet elke keer aan het einde van het seizoen worden uitgevoerd en de droge methode kan naar behoefte meerdere keren per maand worden gebruikt. Het voordeel van thuisreiniging is een milder effect op het materiaal in vergelijking met de behandeling met sterke chemicaliën. Dit behoudt de structuur van de vezels van het weefsel en helpt de levensduur van het product te verlengen.

Zie de volgende video voor meer informatie over het correct reinigen van de lakenjas.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen