Zorg voor bovenkleding

Hoe een kasjmier jas te wassen?

Hoe een kasjmier jas te wassen?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Materiaalspecificaties
 2. Voorbereiding voor het wassen
 3. Handwas
 4. Machinewasbaar
 5. Droogproducten

Kasjmierproducten zijn erg in trek en zijn populair vanwege de speciale eigenschappen van dit materiaal. De kasjmier jas ziet er elegant, mooi en stijlvol uit en is ook perfect warm. Net als elk ander natuurlijk materiaal, is cashmere veeleisende zorg en reiniging. Als u een paar regels van zorg en kenmerken van deze stof kent, kunt u veilig een kasjmierproduct thuis wassen, zonder het uiterlijk te verwoesten.

Materiaalspecificaties

Cashmere (de tweede naam voor pashmina) is een stof gemaakt van de wol van hoge berggeiten. Het kreeg zijn naam van de naam van de regio Kashmir in India. Dit is een gebied, waarvan de meeste bedekt is door hoge bergen. De geiten die in dat gebied leven hebben een bijzonder warme en zachte ondervacht, waarvan het materiaal geweven kasjmier is. Soortgelijke geitenrassen worden ook met succes gefokt in China, Afghanistan, Mongolië en Iran. De wolcollectie wordt met de hand gedaan en het fabricageproces is bewerkelijk en vereist speciale zorg.

Wolvezels zijn erg dun, gemakkelijk gescheurd en beschadigd tijdens de verwerking, dus producten gemaakt van puur kasjmier zijn vrij duur. Maar hun kosten worden zeker gerechtvaardigd door hoogwaardige en mooie uiterlijk van producten.

Voor de productie van kleding, naast zuivere pashmina, gebruiken fabrikanten ook gemengde weefsels. Andere soorten wol of synthetisch materiaal kunnen aan kasjmier worden toegevoegd. Dergelijke producten vereisen minder complexe zorg en tolereren zelfs machinewasbaar.

Voorbereiding voor het wassen

Voordat je thuis een jas van kasjmier begint te wassen, lees het etiket zorgvuldig. Het bevat belangrijke informatie over productonderhoud. Er moet aandacht worden besteed aan de volgende punten:

 • De samenstelling van het product. Het label moet aangeven of het 100% kasjmier is of er zijn onzuiverheden van andere materialen in de stof. Als u de badge "WS 100%" ziet, is wassen op een typemachine niet toegestaan. Deze badge zegt dat de jas alleen van natuurlijke wol is gemaakt, in dit geval van kasjmier.
 • Op het etiket kan een schematisch pictogram staan ​​dat een gekruist bassin van water afbeeldt. Dit is het pictogram "niet wissen". In dit geval informeert de fabrikant ons over de speciale fijnheid van de stof. Om dit product te reinigen, moet u contact opnemen met een professionele stomerij.
 • Als het label van de vacht gegevens heeft over andere materialen dan kasjmier, let dan op wat voor specifieke materialen het is. Een mix van kasjmier met synthetische vezels is minder delicaat en is gemakkelijk bestand tegen wassen in een wasmachine. Als pashmina wordt gemengd met natuurlijke wol, is het nog steeds nodig om het product alleen met de hand te wassen.

Direct voor het wassen, bereid je jas voor:

 • Maak de zakken leeg, maak de decoratieve broches en overlays los.
 • Maak de kap los, als u er een heeft.
 • Zip alle knoppen, knoppen en knoppen, inclusief zakken.
 • Keer de vacht binnenstebuiten en de voering naar beneden.

Na het voorbereiden van uw kasjmier jas, kunt u overgaan tot de juiste was optie voor uw zaak.

Handwas

Voor het wassen met de hand van producten van natuurlijke wol mag geen gewoon wasmiddel worden gebruikt. Hij eet te diep in de vezels van het weefsel en wassen uit natuurlijk wolmateriaal vereist herhaald spoelen, wat de veiligheid van het uiterlijk van het product negatief kan beïnvloeden.Geschikte middelen zijn speciale poeders of gels voor wol en kasjmier.

Je kunt ook gebruiken shampoo voor haar. Shampoo verwijdert goed vuil van natuurlijke textielvezels, terwijl de structuur van het materiaal niet wordt aangetast en verwond.

Je kunt ook niet bang zijn dat de kleur van het product zal vervagen of veranderen.

Was de kasjmier jas als volgt goed thuis met de hand:

 1. Vul een groot bassin of bad met water. De watertemperatuur voor het wassen mag niet hoger zijn dan dertig graden. Voeg een wasmiddel van kasjmier of shampoo aan het water toe, roer het grondig totdat een grote hoeveelheid schuim is gevormd. Met een beetje vervuiling kunt u ook kouder water gebruiken, maar u kunt de temperatuur van het water nooit boven de opgegeven drempel verhogen.
 2. Geniet van uw product in de voorbereide oplossing. Inweken tijd 15-20 minuten. Als uw vacht gebieden heeft met ernstige vervuiling, zoals vlekken of slijtplekken op de mouwen en de manchetten, moeten deze voorzichtig worden geplakt voordat u ze in de was laat. Breng hiervoor schuim van een reinigingsmiddel of shampoo aan op de plaats van verontreiniging en wrijf het zachtjes in de stof met een droge spons of zachte borstel, zonder sterke druk. Na zastiryvaniya kunt u het hele product volledig laten weken.
 3. Na het weken mag de vacht in geen geval knijpen en verdraaien.

Het proces van het op de juiste manier drogen van natuurlijke pashmina-producten zal hieronder worden beschreven.

Een meer gedetailleerd proces van het met de hand wassen van een kasjmier jas wordt beschreven in de volgende video.

Machinewasbaar

Zoals reeds vermeld, kan machinewas veilig worden gebruikt voor producten, die naast kasjmier ook synthetische materialen bevatten. Maar zelfs in dit geval is het belangrijk om een ​​paar regels te volgen:

 1. Was kasjmier jas in een typemachine machine kan alleen in de zorgvuldige modus. Zorgvuldige wasprogramma's worden meestal "Delicate", "Wool", "Gentle Mode", "Hand Wash", "Careful Wash" genoemd.
 2. De watertemperatuur bij de machinewas, evenals bij de handwas, mag de dertig graden niet overschrijden.
 3. De vacht moet in een waszak in een typemachine of een vel worden gedaan of een dekbed kan worden gebruikt, afhankelijk van de grootte van uw product.
 4. Je kunt de draaimodus niet gebruiken, zelfs niet bij minimale snelheid.
 5. De droogmodus in een wasmachine voor een kasjmier jas is ook onaanvaardbaar.

Droogproducten

Na het wassen overtollig water uit het product verwijderen. Dit kan op twee manieren worden gedaan. U kunt de vacht horizontaal over de badkamer leggen, deze op een houten rooster strooien en laten uitlekken. Als dit niet mogelijk is, is de vacht ingepakt in een dikke badstof handdoek of katoenen doek.

Nadat de handdoek een deel van het water heeft opgenomen, moet deze worden vervangen door een droge en herhaal de procedure.

Wanneer het product overtollige vloeistof afvoert en nat wordt, moet het voorzichtig worden uitgelegd op een droge doek in een horizontale positie. Zorg ervoor dat u het product recht legt, zonder vouwen of plooien. U moet geen jas hebben om in de zon of in de buurt van verwarmingsapparaten te drogendie warmte produceren. De aanwezigheid van tocht is ook ongewenst. Als de stof nat wordt, wordt deze vervangen door een droge.

De vacht zelf moet periodiek worden omgedraaid.

Hang het product niet verticaal op een hanger of wasknijpers totdat het helemaal droog is. De verticale positie van een nat of nat kasjmierproduct kan het ernstig vervormen. Ook kunt u voor het drogen geen jas over een waslijn gooien, omdat deze een stempel op de stof achterlaat.

Na volledige droging kan de kasjmier jas gestreken worden. Stel de minimale verwarmingstemperatuur van het strijkijzer in of Zijde modus. Voor extra bescherming van natuurlijk wolmateriaal, kunt u strijken met een extra laag dunne stof die zich over het product verspreidt.

Zoals u kunt zien, is de zorg voor een kasjmierproduct, hoe arbeidsintensief ook, thuis heel goed mogelijk. Als je de bijzonderheden van dit materiaal kent en de beschreven regels naleeft, kun je lang van je favoriete kasjmierjas genieten.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen