Zorg bovenkleding

Hoe een suede tas thuis schoonmaken?

Hoe een suede tas thuis schoonmaken?

doe mee aan de discussie

 
inhoud
 1. Folk remedies
 2. Is het mogelijk om te wassen?
 3. Manieren om licht suède schoon te maken
 4. drogen
 5. Zorgregels

Een tas gemaakt van suède is altijd een duur en toonbaar type product, topkwaliteit en een verscheidenheid aan mooie tinten. Daarom zijn accessoires uit dit materiaal zo populair in de modewereld. De schone seks is blij dat ze zakken van een dergelijk plan krijgt en krijgt veel plezier met het bezitten van zo'n aantrekkelijk ding, terwijl ze zich niet voordoet hoe ze ervoor moet zorgen.

In een sok manifesteert suede zich als een sterk en duurzaam materiaal, maar na verloop van tijd raakt elk stijlvol accessoire vervuild en verliest het zijn presentabele uiterlijk. Helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid om de stomerij te bezoeken, waar de professionals elk probleem zullen oplossen, daarom komen populaire methoden en beproefde adviezen van experts binnen, die zelden falen.

Folk remedies

Licht vuil kan worden schoongemaakt met een speciale borstel. Het moet worden gekocht voordat je iets koopt van suede, omdat het de gemakkelijkste methode is om van verschillende vlekken af ​​te komen. Het is gemaakt van rubber en soms heeft het een metalen borstelhaar of de gebruikelijke borstelharen.

Het is wenselijk om het te gebruiken als dagelijkse zorg en preventie van vervuiling, terwijl het in staat is om nieuwe sporen te verwijderen.

Een geweldige manier om vuil te bestrijden is gum, die een eenvoudig potlood afschuurt. Hij is altijd bij de hand en een paar lichte bewegingen zullen vlekken en zelfs vet verminderen. Voor een licht accessoire moet u een witte gum gebruiken en met donkere tinten mogen er geen specifieke problemen zijn.

De gum kan sterke vlekken niet aan, maar schuurpapier nul of puimsteen is geschikt voor hen.

Deze optie is alleen van toepassing in zeer moeilijke gevallen, omdat u de stof volledig kunt bederven. Schuurbewegingen moeten langzaam, soepel en zeer zacht zijn om de huid op orde te houden na de procedure.

Fatness verwijdert eenvoudig een speciale oplossing die gemakkelijk thuis te bereiden is. In gelijke delen is genomen magere melk en bakpoederwaarna de ingrediënten grondig worden geroerd. Het product wordt met een wattenstaafje op een doek aangebracht en vervolgens lichtjes met een drukbeweging schoongemaakt.

Nadat de vervuiling niet meer zichtbaar is, verwijdert een droge spons de resten van het product en moet nat suède grondig worden afgedekt met een servet of handdoek en worden gedroogd.

De meest voorkomende reinigingsoptie is een zeepoplossing, die een reinigingsmiddel (shampoo, gel, ingewreven zeep) en lauw water bevat. De applicatie vindt plaats met een schuimspons, die licht in een oplossing wordt bevochtigd en uitgeperst om overtollige vloeistof te verwijderen. Vuile plekken wissen moet voorzichtig zijn waarna een nat textieldoek de zeeprestjes verwijdert.

Een goede helper in de strijd tegen ontbrekende plaatsen wordt overwogen azijnoplossingdat is gemaakt van de volgende berekening: 1 eetlepel azijn tot 1 liter stromend water. De concentratie ervan mag niet hoger zijn dan 9%.

Het is mogelijk om een ​​dergelijk middel op een stof van absoluut elke kleur te gebruiken en na het wassen wordt het aangeraden de stof goed te wassen om lelijke vlekken te voorkomen.

Voor donkere, suède geschikte koffiedik, die netjes op het product wordt aangebracht. De probleemgebieden lijken in een cirkelvormige beweging afgeveegd en na het drogen worden de overblijfselen van de verdikking verwijderd met een borstel.

Verwijder van vlekken en oplossing met ammoniak (1 tot 5), die consequent op de gewenste plaatsen wordt aangebracht met een borstel met zachte haren. Hij laat toe om kleur te houden, scheidt niet en verdwijnt zelfstandig.

Velen gebruiken ammoniak in een hoeveelheid van 50 ml per 150 ml water. Het wordt, net als de rest van de vloeistof, met een spons of doek aangebracht, je kunt een microvezeldoek nemen. Probleemgebieden worden actief gewreven en gedurende tien minuten gelaten, en vervolgens afgewassen met een natte doek. Indien nodig wordt de procedure herhaald, maar de hoeveelheid ammoniak moet voor effectiviteit worden verhoogd met 20 ml.

Wees niet bang voor obsessieve geuren, want het verdampt snel, maar je zult moeten werken in een goed geventileerde ruimte.

De zakken zijn vaak bloedvlekken, vet, wijn of koffie. In deze gevallen zijn veel manieren niet effectief, behalve poeders zonder geurstoffen. Het kan talkpoeder of babypoeder zijn, het belangrijkste is de afwezigheid van overtollige componenten in hun samenstelling in de vorm van geurstoffen. Het poeder wordt geleidelijk over het oppervlak verdeeld en blijft daar totdat de kleur verandert. Dit suggereert dat de tool werkt en absorbeert vervuiling. Indien nodig, zal het moeten worden veranderd totdat de vlek volledig verdwijnt.

Sporen van ijs worden goed afgeveegd met een gewoon nat servet en dan is het noodzakelijk om het product met een borstel over te steken om het haar te "kammen" en het een originele uitstraling te geven.

Een stoombad helpt bij het wegwerken van onaangename vervuiling.

Om dit te doen, heb je een pot water en een beetje tijd nodig om het in de gewenste staat te krijgen. De zak hoeft alleen maar de stoom tegen te houden en vervolgens schoongemaakt met een rubberen borstel.

Benzine is niet alleen van toepassing als brandstof, maar ook als reinigingscomponent. Schone AI-95, AI-98 zal doen, die wordt aangebracht met een pluisvrije doek of wattenschijfje. In deze toestand blijft de zak 5-10 minuten hangen, afhankelijk van de reactie, waarna eetbaar zout wordt gewreven. Ze heeft tijd nodig om vet en overtollige benzine te absorberen, maar soms moet ze dit stadium herhalen. Na alle manipulaties moet stapel worden gekamd.

Is het mogelijk om te wassen?

In alle aanbevelingen voor de verzorging van suede is aangegeven dat wassen onaanvaardbaar is, met name voor een wasmachine. Water vervormt het sterk, de schaduw wordt vager en het uiterlijk verliest zijn vroegere glans en charme. De tas kan worden afgeveegd met een vochtige doek, maar kan vanwege de materiaaleigenschappen niet meer staan.

Als de zak in de regen is gedrenkt, moet deze zo snel mogelijk worden afgeveegd met een droge handdoek of papieren servetten.

Het is beter om de stoomreinigingsoptie te proberen, prima als dit een krachtige stoomreiniger is.

Om van zouten af ​​te komen, moet u eerst het product weken. Vlekken van bruin en zwart en blauw blot zijn niet erg zichtbaar op donkere suède, maar ze kunnen ook eenvoudig worden verwijderd met behulp van folk remedies. Week een vettige vlek in een zeepoplossing.

Manieren om licht suède schoon te maken

Het verwijderen van vuil en vlekken van een product van lichte tinten is een moeilijke taak, waarmee eenheden geld kunnen omgaan. Hier is niet alleen reinheid belangrijk, maar ook de daaropvolgende witheid, zonder welke het ding eenvoudigweg zijn uiterlijk verliest.

In plaats van poeder of talk adviseren deskundigen het gebruik van tandpoeder, dat niet slechter presteert dan zijn analogen, maar tegelijkertijd wit blijft. Zijn vingers worden in de huid gewreven, een half uur lang verlaten, alles in plasticfolie verpakt. Dit gebeurt meerdere keren totdat de vervuiling verdwijnt. De resten worden eenvoudig afgeschud of verwijderd met een stofzuiger.

Een oplossing van waterstofperoxide en water is ook geschikt voor deze doeleinden, die is gemaakt in verhoudingen van 1 tot 4. Het is vrij eenvoudig te gebruiken, omdat het niet hoeft te worden afgewassen na het reinigen. U hoeft de tool alleen maar op probleemzones toe te passen, alle servetten weken en laten drogen.

drogen

Een ander woord moet gezegd worden over drogen, omdat het een belangrijk punt is in het proces van de zorg voor suede-producten. Dingen moeten niet in de directe nabijheid van verwarmingsapparaten worden geplaatst, met name batterijen, verwarmingstoestellen, airconditioning en zelfs een haardroger. Zonlicht kan ook een favoriet accessoire verpesten.Omdat het zijn vorm zal verliezen, en misschien zal het enigszins zijn schaduw veranderen, met andere woorden, het zal "uitbranden" in de zon.

Het is beter om de zak op het balkon uit de buurt van zonlicht te drogen, maar bij het ontbreken van een dergelijke mogelijkheid kunt u het thuis doen, het belangrijkste is om het te vullen met kranten voordat u begint om niet te verliezen vorm.

Zorgregels

Ondanks de overvloed aan folk-methoden om tassen van suède te reinigen, is het een behoorlijk moeilijk proces, dat veel tijd en moeite kost. Het is beter om preventieve acties te ondernemen en op de juiste manier voor het product te zorgen, om niet te lijden onder de aanwezigheid van vlekken. Een paar eenvoudige regels helpen om de levensduur van de tas te verlengen en intact te houden:

 • U hoeft niet te sparen op professionele fondsen van bedrijven als Avel, Alive, Salton, Erdal.
 • Sluit het arsenaal aan agressieve schoonmaakproducten uit die de tere huid kunnen beschadigen.
 • Vocht mag niet op het product komen en wassen is volledig uitgesloten.
 • De tweede fase na het reinigen is de toepassing van waterafstotende middelen.
 • Het drogen gebeurt op een natuurlijke manier, zonder het gebruik van hete lucht.
 • Wringen en draaien leidt tot vervorming van de vorm.
 • Vóór elke reinigingsprocedure moet u het gereedschap eerst controleren op een onopvallend stuk huid en de reactie bekijken, om het ding niet te bederven. Niet alle reinigingsmethoden zijn geschikt voor een of ander type suède.

Zorgvuldige houding, hoogwaardige preventieve procedures, een verantwoorde benadering van de keuze van fondsen - dit is de basis van zorg, waardoor de tas zo lang mogelijk meegaat en jarenlang het originele uiterlijk behoudt.

Hoe de suède tas thuis te reinigen, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen