Zorg voor bovenkleding

Hoe maak je een schapenvacht jas thuis schoon?

Hoe maak je een schapenvacht jas thuis schoon?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. reglement
 2. We beschouwen kleuren
 3. middelen
 4. Wat te reinigen?
 5. Vlekken verwijderen
 6. We maken de vacht schoon
 7. Verzorgingstips

Schapenvacht is vrij populair bovenkleding voor het koude seizoen. Het trekt de aandacht met comfort, warmte en een prachtige uitstraling. Het enige nadeel is dat het snel vies kan worden. U kunt gebruik maken van de stomerijservices, maar er zijn manieren waarop u zelf een hoogwaardige schapenvacht kunt maken.

reglement

Om de schapenvacht thuis schoon te maken en tegelijkertijd het product niet te bederven, moet u het juiste gereedschap kiezen om verontreiniging van een bepaald materiaal te verwijderen. Om dit te doen, past u de tool toe op het onzichtbare deel van het product.

Schapenvacht moet horizontaal worden uitgelegd op een plat oppervlak. Een uitstekende keuze is de tafel. Zorg voor goede verlichting om alle vervuilde delen van het product goed te kunnen bekijken.

Het oude schapenvel suède wordt bijgewerkt reinigen met specifieke producten. Dit leren model kan worden gereinigd met huismiddeltjes. Thuis gemaakt van kunstleer kan worden gereinigd met ammoniak. Schapenvachtjassen kunnen van andere materialen zijn gemaakt, voor het reinigen waarvan het noodzakelijk is om speciale methoden toe te passen.

Er moet speciale aandacht worden besteed aan de eliminatie van vervuiling door modellen die zijn versierd met bont. U moet eerst vertrouwd raken met de methoden voor de behandeling van bont en pas daarna het reinigingsproces van het product beginnen.

Schapenvacht is ten strengste verboden in de buurt van verwarmingsapparaten te drogen of elektrische apparaten zoals een haardroger of strijkijzer te gebruiken. De beste oplossing is om het product in een geventileerde ruimte te drogen, terwijl de schapenvachtlaag in een verticale positie moet worden geplaatst met behulp van een hanger.

Het is erg belangrijk voordat je je schapenvacht zelf schoonmaakt, lees zorgvuldig alle labels op kleding. Het is noodzakelijk om te bouwen op het materiaal waaruit het ding is genaaid, bij het kiezen van een reinigingsmiddel en reinigingsmethode. Een extreem droge reiniging is bijvoorbeeld geschikt voor suede-producten. Voor een jas van schapenvacht met een lasercoating is nat reinigen ideaal. Voor het lederen model kan elke optie worden gebruikt.

Middelen voor het reinigen van schapenvacht moeten niet onmiddellijk op alle verontreinigde locaties worden aangebracht. Eerst kun je een klein gebied bekijken. Als het geselecteerde hulpmiddel de vlek heeft verwijderd, kan het worden gebruikt om het volledige oppervlak van het product te behandelen.

Het is verboden om schapenvacht te wassen van echt of kunstleer, evenals suède, in een typemachine. Dit kan de aantrekkelijkheid van het product negatief beïnvloeden en de omvang ervan verminderen. Het materiaal zelf zal taai en saai worden.

Als je in een schapenvacht valt onder de regen, moet je het ophangen aan een hanger en het volledig laten drogen in de kamer, uit de buurt van verwarmingstoestellen.

Aan het einde van het winterseizoen is het noodzakelijk om comfortabele bewaaromstandigheden voor de jassen te creëren. Het is ten strengste verboden om het in een tas van kunstmatig materiaal te verpakken.. De beste oplossing is een katoenen hoes. Toevoeging kan een takje lavendel zijn.

We beschouwen kleuren

Bij het kiezen van een methode en stoffen voor het reinigen van schapenvacht thuis moet rekening worden gehouden met de kleur om het product niet te bederven.

Licht model moet regelmatig worden schoongemaakt, zodat het zijn aantrekkelijke uiterlijk niet verliest.

Om het witte model te reinigen, kunt u een oplossing gebruiken die één theelepel ammoniak omvat, verdund in één theelepel gewoon water of een 3% -oplossing van waterstofperoxide. Eerst moet je het stof verwijderen, een doek bevochtigd met een oplossing, het oppervlak van de dingen verwerken. Na de procedure, veeg het oppervlak met een vochtige spons en laat het volledig drogen.

Een andere optie is om een ​​theelepel frisdrank in een glas warme melk te verdunnen. Swab gedompeld in een oplossing met een tampon bevochtigd met een oplossing. Na het reinigen, verwijder de resten met een gaasdoek, vooraf bevochtigd met azijn.

Om gele vlekken te verwijderen, kunt u waterstofperoxide aanbrengen. Voor 200 ml water is slechts één theelepel peroxide nodig. Deze oplossing moet zorgvuldig worden geveegd vlekken.

Veel modevrouwen geven de voorkeur aan donkere tinten, omdat een zwarte of bruine jas van schapenvacht praktischer is. Maar zelfs donkere tonen beschermen producten niet tegen vervuiling, die ook zichtbaar zijn.

Om de donkere schapenvachtlaag schoon te maken, kunt u een eenvoudige oplossing gebruiken bestaande uit een glas water, een eetlepel oxaalzuur en twee eetlepels frisdrank. Alle componenten moeten grondig worden gemengd en met een spons op het oppervlak van het product worden aangebracht. Na het drogen verschijnt een witte vacht op de schapenvachtlaag, die moet worden verwijderd met een vochtige spons.

middelen

Het is ten strengste verboden om enige vorm van vuil op de schapenvachtlaag te wassen. Ze kan het ding volledig bederven. Thuis kunt u twee reinigingsmethoden gebruiken: nat en droog.

Droog schoon

Het suède product trekt de aandacht met zijn verfijnde, elegante uiterlijk. Het ziet er luxueus en duur uit. Bij frequente slijtage verliest suède zijn fluweelzacht. Schapenvacht suède moet zorgvuldig worden behandeld en elke dag chemisch worden gereinigd.

Licht vervuilde schapenvacht vacht kan worden gereinigd met zout. Het geeft het fluweelachtige suède terug en verwijdert kleine vlekken.

Het product moet horizontaal worden geplaatst, zout op de vervuilde plaatsen plaatsen, licht met de handen wrijven, zonder veel kracht uit te oefenen, of met behulp van een rubberen borstel. Lichte beweging voorkomt schade aan het materiaal. Na het reinigen moet het zout van het oppervlak worden verwijderd met een droge spons.

Lederen jassen kunnen niet met zout worden gereinigd, omdat dit betekent dat bij contact met de huid niet alleen lelijke vlekken achterblijven, maar ook de kleur kan veranderen.

Voor het reinigen van zwaar vuil of vetvlekken op een leren jas, kunt u een van de volgende methoden gebruiken:

 • Griesmeel. Alle verontreinigde delen van het product moeten worden bestrooid met een lokaas. Vervolgens moet je stoffen wanten dragen en de vervuilde gebieden goed schoonvegen. Alle bewegingen moeten worden gemaakt vanaf de randen van de vlekken tot hun middelpunt. Na het reinigen van de vlekken moet u het volledige oppervlak reinigen en kunt u een harde borstel of fijn schuurpapier gebruiken. In plaats van griesmeel kunt u zetmeel gebruiken.
 • benzine. Het verwijderen van vetvlekken met benzine is het meest spectaculair. Het is noodzakelijk om een ​​doek van jute te nemen en in benzine te weken, nadat het goed is om het in te smeren met een vettige vlek. Maar deze tool is uitsluitend geschikt voor het reinigen van jassen in donkere kleuren.
 • Gedroogde broodkorst. Hiermee kunt u licht vervuilde gebieden verwijderen. De vacht van schapenvacht moet horizontaal worden geplaatst en moet het product actief reinigen met een korst brood. Na de procedure kunnen broodkruimels met een zachte borstel worden verwijderd.
 • Tand poeder. Deze tool is ontworpen om de kraag of vettige plekken in de zak te reinigen. Om tandpoeder op het product aan te brengen, moet u een rubberen borstel gebruiken.

nat

Een natte reinigingsmethode is ideaal voor gecoate jassen of leeropties. Het is zeer effectief in het verwijderen van zwaar vuil.

De belangrijkste manieren:

 • Witte vacht kan worden schoongemaakt met een oplossing van waterstofperoxide en ammoniak. Om een ​​mengsel te maken, moet je een glas warm water nemen, 1 theelepel ammonia en 1 theelepel waterstofperoxide toevoegen. Alle componenten moeten goed gemengd zijn. Betekent dat het de moeite waard is om vlekken te plaatsen met een zachte spons. De verwerking moet worden uitgevoerd voordat de vlekken worden verwijderd en de sneeuwwitte kleur wordt hersteld.
 • De beste optie om sterke vervuiling te elimineren is ammoniak. Het moet worden verdund met water in een verhouding van 4: 1. De oplossing wordt licht in het product gewreven met behulp van een zachte spons. Na het verwijderen van de vlek moet de resterende oplossing snel worden verwijderd met een spons die eerder is bevochtigd met water. Na de reinigingsprocedure is het de moeite waard om het product met een droge spons af te vegen.
 • Melk en frisdrank. Voor het reinigen is het nodig om stof te verwijderen met een gewone borstel. Om de oplossing te bereiden zijn 200 ml melk en 10 g frisdrank nodig. Voor het verwerken van schapenvacht hebben waterschijfjes nodig. Ze moeten in een oplossing weken om vetvlekken te verwerken. Gebruik bij het schoonmaken van het vuil schone wattenschijfjes, die al vervuild zijn. Na het reinigen moet u de schapenvachtlaag extra vegen met een zachte doek, die vooraf is gedrenkt in een oplossing van azijn en water. Na de geklaarde plaatsen is het noodzakelijk om het af te vegen met een droge spons.
 • De combinatie van zeepoplossing en ammoniak vaak gebruikt bij het reinigen van het oppervlak van schapenvacht. Om de oplossing te bereiden, hebt u een glas warm water, 5 ml ammonia en 10 ml shampoo nodig. Voor het reinigen van de schapenvachtlaag is een zachte spons vereist. Oplossing moet alle vervuilde sites worden behandeld. Deze oplossing wordt gebruikt voor de primaire verwerking van het product. Vervolgens is een ander hulpmiddel nodig dat 5 ml borax, 15 ml ammoniak, 20 ml glycerine en 500 ml water bevat. Deze oplossing is uitstekend voor het behandelen van het volledige oppervlak van het product. Wanneer het reinigen van de vacht van schapenvachten is voltooid, is het de moeite waard deze op een hanger te hangen totdat deze volledig droog is.

Wat te reinigen?

Om de schapenvachtjas zelf te reinigen van verschillende soorten vervuiling, moet u huismiddeltjes gebruiken. Om de juiste reinigingsproducten te kiezen, moet u weg van het materiaal duwen.

Het product van een kunstleer kan met een zeepoplossing worden gereinigd. De vacht van schapenvacht moet horizontaal worden geplaatst. Bevochtig een doek in een sopje en veeg het hele oppervlak af. Om overtollig schuim te verwijderen, hebt u een vochtige doek nodig.

Na de procedure moet u het product met een papieren doekje afvegen, omdat het helpt bij het verwijderen van vocht en de laag schapenvacht op kamertemperatuur laat totdat het volledig droog is.

Om snel iets te drogen, kunt u een stoomgenerator gebruiken die een straal droge stoom onder druk voedt. Gebruik de stomer niet, omdat dit apparaat natte stoom creëert.

Schapenvachtjassen van echt leer kunnen op verschillende manieren van vuil worden ontdaan. Om vettigheid of schaafwonden te elimineren, is het gebruik perfect. ammoniak en tandpoeder. Deze stoffen worden in gelijke verhoudingen gemengd. Het gebruik van een tandenborstel moet worden toegepast op vervuilde plaatsen.

Als de huid zijn glans heeft verloren, kan deze worden afgeveegd met glycerine.

Vlekken verwijderen

Schapenvacht moet regelmatig en grondig worden gereinigd, maar zelfs dit beschermt het product niet altijd tegen de vorming van moeilijk verwijderbare vlekken. Vieze dingen kunnen het originele uiterlijk teruggeven, op verschillende manieren.

Om de vettige vlek van de schapenvachtlaag zelf te verwijderen, moet u de juiste remedie kiezen. Zijn keuze hangt af van het materiaal van het product.

Soms helpen alleen speciale sprays of sprays om vetvlekken te verwijderen, maar u kunt ook huismiddeltjes proberen.

Om de kunstlaag van schapenvacht van wijn of vuil te reinigen, kunt u gebruik maken van:

 • Zetmeel. Het moet op de vlek worden gesprenkeld en gedurende vijf uur worden bewaard. Na het verwijderen van het absorptiemiddel met een stofzuiger of borstel.
 • Ammoniak.Het is noodzakelijk zeepwater te bereiden met een temperatuur van ongeveer 30 graden en daar tot 10 druppels ammoniak toe te voegen. Bevochtig een wattenstaafje in de oplossing en behandel ze met een vlek. Reinig deze plaats na het reinigen met schuimrubber en dep met een papieren doekje.
 • Borax. Om een ​​oplossing te maken, heeft u een theelepel borax, 10 ml glycerine en ammonia en ook wat water nodig. De vlek moet worden afgeveegd met een doek bevochtigd met een oplossing en vervolgens grondig worden gedroogd.
 • Terpentijn. Deze stof is ideaal voor het verwijderen van hardnekkige vlekken.
 • Om vlekken op natuurlijke schapenvacht te verwijderen, kunt u griesmeel, aardappelzetmeel met benzine, melk met frisdrank, een korst van wit brood of maïszetmeel gebruiken.

We maken de vacht schoon

Bontkleding moet apart worden gereinigd. U kunt verschillende beproefde methoden gebruiken:

 • Op de spons moet je wat citroensap schenken en voorzichtig op de vacht aanbrengen. Na het reinigen van de vacht, moet deze worden gekamd met een gewone kam.
 • Kat shampoo moet worden verdund in een beetje water om een ​​schuim te vormen. Het schuim moet met een spons op de pels worden aangebracht en wacht vijf minuten. Na de ingreep afspoelen met water.
 • Om van vette of sterk vervuilde vlekken af ​​te komen, is krijt ideaal. Een uitstekend alternatief is baby-poeder. Het poeder moet op de vacht worden aangebracht, een paar minuten laten staan ​​en voorzichtig met een borstel verwijderen.
 • Zand- of tarwezemelen zijn frequente middelen om de aantrekkelijkheid van bont te herstellen. Eerst moet je ze goed opwarmen in een bakplaat en ze vervolgens in de pelsafwerking wrijven. Na het reinigen moet de substantie worden verwijderd met een harde borstel.
 • Voor het reinigen van de kraag van natuurlijk bont geschikte oplossing van water, azijn en alcohol. Alle componenten moeten in dezelfde verhoudingen worden genomen. Het product moet met een gewone spons op de vacht worden aangebracht en na de reinigingsprocedure de resten verwijderen door de kraag met een droge doek af te vegen.
 • Een mengsel van zetmeel en benzine is ideaal om het oorspronkelijke uiterlijk van de vacht terug te geven. Het moet op de pels worden aangebracht en de tijd laten om grondig te drogen. Daarna moeten de restanten van het mengsel worden verwijderd met een borstel.
 • Om vlekken op de bontkraag te verwijderen, is een oplossing van zout en ammoniak geschikt. Om dit te bereiden, heeft u 30 gram zout en 4 ml ammonia nodig in een halve liter water. Na het verwerken van het product, moet de vacht worden afgeveegd met een vochtige spons.

De schapenvacht jas binnen wordt vaak vertegenwoordigd door witte schapenvacht vacht. Voor een grondige reiniging is het noodzakelijk om aardappelmeel te nemen en de vacht goed te sprenkelen en vervolgens te sproeien met zeepsop. Het resultaat is een massa die lijkt op het deeg.

Het moet gelijkmatig over het product worden verdeeld en volledig laten drogen. Verwijder het vervolgens van het product met een borstel of een stofzuiger.

Voor het reinigen van een dunne laag schapenvacht is het voldoende om een ​​oplossing van ammoniak en zeep te gebruiken. Terugkeer de witheid van de vacht helpt de oplossing, inclusief 200 ml melk en 1 theelepel vloeibare ammoniak.

Verzorgingstips

Om de vacht van schapenvachten lang mooi te houden, moet u een paar tips van experts volgen:

 • Als er een nieuwe vlek op de schapenvachtlaag verschijnt, moet deze zo snel mogelijk worden gereinigd.
 • Gebruik geen nieuwe reinigingsmiddelen tegelijk in het hele oppervlak. Het is noodzakelijk om een ​​test uit te voeren op een nauwelijks waarneembare plaats Het is mogelijk om voor de test een naad vanaf dezelfde kant te gebruiken. U moet wachten tot de oplossing volledig is opgedroogd en kijk vervolgens zorgvuldig hoe deze het materiaal beïnvloedt.
 • Een geweldige droogmethode is natuurlijk. Het product moet aan een hanger worden gehangen en in een goed geventileerde ruimte worden geplaatst. Het is ten strengste verboden om verwarmingsapparaten of een haardroger te gebruiken om te drogen.
 • Een natuurlijke stoffen bekleding is ideaal voor het opbergen van jassen.
 • Bontreiniging moet apart worden uitgevoerd met behulp van andere reinigbare oplossingen.
 • Vocht moet worden vermeden.Het wordt niet aanbevolen om water toe te staan ​​het oppervlak van de schapenvacht te betreden. Als dit gebeurt, moet het goed worden gedroogd. Natte plaatsen na het drogen moeten zorgvuldig met uw handen worden uitgerekt, waardoor verharding wordt vermeden.
 • Om glans aan het product te geven, is glycerine een uitstekende oplossing.
 • Na opslag wordt het aanbevolen om een ​​schapenvachtlaag te reinigen met een stofzuiger en een zachte zuigmond te installeren.
 • Wassen is ten strengste verboden.

Eenvoudige recepten en stapsgewijze instructies voor het schoonmaken van een schapenvachtjas thuis, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen