Zorg voor bovenkleding

Hoe een lakenjas thuis wassen?

Hoe een lakenjas thuis wassen?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Drape: stoffenfuncties
 2. Types en kleurenlaken
 3. Hoe zorg je voor een lakenproduct?
 4. Hoe om te wassen thuis?

Dames- en herenjassen zijn erg populair in de herfst-winterperiode en worden ook steeds populairder op catwalks. Drape jas is een trendy, spectaculair, relevant ding dat een stijlvolle, klassieke look creëert in het koude seizoen. Drap is een van de beste materialen voor het naaien van bovenkleding, maar helaas, niet wetende hoe dit ding zich zal gedragen als het wordt gedragen, wordt degenen die dit kledingstuk willen kopen de aankoop ontzegd.

Drape: stoffenfuncties

Deze dichte en zware wollen stof heeft een hoog isolerend effect. Het weefselweefsel kan enkellaags, anderhalf, twee lagen zijn, afhankelijk van de fabrikant van de textielindustrie. Het behoudt zijn vorm perfect, vervaagt niet, is aangenaam om aan te raken en comfortabel om te dragen, maar tolereert geen negatieve effecten. Het wordt gebruikt voor het naaien van bovenkleding, kostuums voor zowel dames als heren.

Met een groot aantal voordelen van laken, is er slechts één nadeel - dit is de moeilijkheid om met een strijkijzer glad te strijken, maar moderne huisvrouwen gebruiken een stoomboot voor kleding, dus dit nadeel kan als werkend worden beschouwd.

Types en kleurenlaken

Afhankelijk van de productietechnologie en het bedrijf dat het lakenmateriaal produceert, zuivere wol en wolmengselsoorten:

 1. Hoogwaardig materiaal is gemaakt van natuurlijke woldraden, laat slechts 15% van het additief toe (chemische behandeling van wol, kleurstoffen). Het is duurzaam, duurzaam, duur, hoogwaardig en waardevol materiaal.
 2. Half-wollen materiaal heeft verontreinigingen van zowel nylon- als viscose-, katoen- en linnengarens. Gewoonlijk worden aan de binnenkant van het product garens van mindere kwaliteit gebruikt met toevoegingen van wol die uit afval is gewonnen, waardoor de verkeerde kant wordt verkregen van een losse structuur. Dit heeft geen invloed op het uiterlijk van een gordijnproduct, maar kan de massa en algehele dichtheid aanzienlijk verminderen.

Wanneer u een jurk kiest, moet u rekening houden met de componenten van de stof om te weten hoe u er goed voor zorgt: droog hem zelf of reinig hem zelf thuis.

Hoe zorg je voor een lakenproduct?

Om de presentatie te behouden, moet u uw bovenkleding goed en zorgvuldig verzorgen. Het is noodzakelijk om de gegevens van de fabrikant op het etiket te bekijken en de mogelijkheden te evalueren om het kledingstuk thuis te reinigen. In de herfst en de winter is het weer veranderlijk, je kunt onder regen, sneeuw, langs de snelweg lopen en stof zal aan je kleren blijven plakken, of per ongeluk sprenkelt een auto modder uit een plas. Bij thuiskomen je zou het vervuilde, vieze ding niet in de kast moeten doen, Hang het eerst op een hanger en laat het drogen, en gebruik dan een stomerij.

U kunt een droge borstel of een vochtige spons gebruiken om stof en vuil te verwijderen dat aan de vacht vastzit. Probeer dit in verschillende richtingen te doen dutten.

Gevulde gebieden in de nek, ellebogen, handen kunnen worden gepoederd met talkpoeder, het absorbeert vettige deeltjes. Ze kunnen ook worden verwijderd met een papieren handdoek en een strijkijzer. U kunt ook een stofzuiger gebruiken. Met een speciaal mondstuk kunt u het laken van droog vuil en opgehoopt stof reinigen. Tegenwoordig zijn er een groot aantal Life-hacking, die thuis kan worden gebruikt:

 • Als u geen plakband hebt om de hoes schoon te maken, gebruik dan plakband.Het volstaat om de borstel met de kleverige kant naar buiten te wikkelen en het besmette oppervlak met je hand te strijken, en je zult zien hoeveel stof en kleine deeltjes je hebt verzameld.
 • U kunt de vlekken van voedsel, lippenstift en andere vuile voorwerpen met zeepoplossing schoonmaken. Tapijtvlekverwijderaar is ook geschikt voor reiniging.
 • Een glanzende kraag kan worden schoongemaakt met een speciaal mengsel in de verhouding van 4 eetlepels ammoniak en 1 eetlepel tafelzout.
 • Niet slecht verwijdert vuil kruimelbrood. Brood moet rogge zijn. U moet de kruimels in een bal rollen en de vlek op het product verwijderen en vervolgens de resten afschudden.
 • Vlekken van koffie en thee kunnen worden verwijderd met een mengsel van appel of tafelazijn en alcohol in een één-op-één verhouding.
 • Wijn kan worden verwijderd door zout op de plaats van de besmetting te strooien.

Hoe om te wassen thuis?

Het is net zo eenvoudig als een vies ding in een machine proppen met een zachte wasbeurt bij lage temperaturen - iedereen weet dat al. Fabrikanten adviseren echter geen wasjassen te gebruiken in automatische machines. Gebruik verdere aanbevelingen:

 • Gebruik geen gewoon wasmiddel, maar gel, het is milder naar dit type stof, u kunt babyshampoo of vloeibare zeep gebruiken;
 • Zet de centrifugeer- en droogmodus op uw wasmachine uit;
 • Na het wassen de jas zorgvuldig aan een hanger hangen, laten drogen.

Vergeet niet dat als je besluit deze stap te zetten, om het bont en de metalen decoraties niet te bederven, maak ze dan los.

Een zachtere procedure is met de hand wassen. Je hebt ook een op gel gebaseerd reinigingsmiddel voor delicate stoffen nodig:

 1. Het is noodzakelijk om een ​​container met koud water en met toevoeging van detergent te verzamelen.
 2. Dompel het ding vervolgens onder in water en laat het een half uur of een uur weken, was het met een trage handbeweging.
 3. Je moet niet de maximale moeite doen om vlekken te verwijderen. Het is ten strengste verboden om te wrijven, want na het drogen vindt u op het oppervlak van de pellet.
 4. Na een nette wasbeurt, meerdere keren in schoon water spoelen.

Spoel het product zorgvuldig af, omdat de resterende zeepoplossing na het drogen het kan versieren met een echtscheiding.

Jassen moeten alleen op de kleerhangers aan het vloeibare glas hangen. Als je een droger hebt, kun je er een schoon ding op leggen. Nadat het glas water is, verdient het de voorkeur om door te gaan met drogen in een horizontale positie op het canvas, dat vloeistoffen goed absorbeert, bijvoorbeeld op een badstoflaken.

Als er na het handenwassen pellets worden gevormd, neem dan een speciale machine om ze te verwijderen.

Lokale impact op vervuiling kan worden gebruikt zeepoplossing en zachte spons. Het is noodzakelijk om het resulterende mengsel te schuimen en zachtjes in de plaats van verontreiniging te wrijven en dan het schuim met een servet te verwijderen. Wanneer de vlekken verdwijnen, was ze dan met schoon, koud water.

Er is een mogelijkheid dat tijdens het wassen de vacht kan vervagen of van kleur veranderen, dus houd rekening met het temperatuurregime: het water moet lauw zijn en beter afkoelen om onaangename momenten te voorkomen. Het is belangrijk na het wassen of schoonmaken dat het ding zijn vorm behoudt, en de gezichtsstructuur van deze dichte, tegelijkertijd delicate stof is niet veranderd. Sta geen obscene omgang met delicate dingen toe. Behandel ze zorgvuldig, en dan zal dit ding je vele jaren van dienst zijn. Koop producten van hoogwaardige materialen en dan, met een eerbiedige houding, zal het u lang van dienst zijn.

Volgens beoordelingen op internet kunnen we concluderen dat zachte handwas verandert minder de eigenschappen en het uiterlijk van de lakenstofin plaats van het wassen in een typemachine. Nadat u de manieren hebt bestudeerd om de lakmantel thuis te reinigen, kiest u het meest geschikt voor uw soort lakens. Gebruik alleen betrouwbare en beproefde methoden. En vergeet niet dat altijd elk product van uw kledingkast kan worden toegeschreven aan professionele reiniging.Wees niet bang om bovenkleding te kopen van drapeermaterialen, want het is altijd elegant, mooi en modieus.

Meer informatie over het verzorgen van de lakenjas, vertelt u de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen