afscheid

Hoe een nieuwe relatie te beginnen na het opbreken?

Hoe een nieuwe relatie te beginnen na het opbreken?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. De problemen van mensen die een scheiding hebben overleefd
 2. Tips van de psycholoog

Na een scheiding van een geliefde man of vrouw, moet je nog steeds voortleven. Ga niet op een kruis zitten, teleurgesteld in een partner. Nadat de emoties en wrok verdwenen zijn, komen de tranen niet langer in hun ogen, je kunt nadenken over hoe je een persoonlijk leven kunt regelen. Het vinden van nieuwe ware liefde is best mogelijk. Hoe een nieuwe relatie te starten na het opbreken zal in dit artikel worden besproken.

De problemen van mensen die een scheiding hebben overleefd

Zo'n ernstige en trieste gebeurtenis, zoals de ontbinding van het huwelijk en de scheiding, gaat niet over op iemand zonder spoor. Dit is een tijd van frustratie, wrok, onzekerheid, angst voor de toekomst. Mannen en vrouwen die een scheiding hebben overleefd, komen hier niet altijd snel mee om.

Psychologie identificeert de belangrijkste problemen waarmee mensen geconfronteerd worden na een break-up.

 • Voor velen neemt het zelfrespect na het afscheid met een partner aanzienlijk af. Vaak worden soortgelijke effecten waargenomen bij degenen die zijn veranderd. Door een afname van het zelfvertrouwen beginnen zich onjuiste zelfbeeldpatronen in het hoofd te vormen: iemand denkt bijvoorbeeld dat hij het niet waard is geliefd te zijn. Zulke installaties vestigen zich stevig in de geest, en laten niet toe om verder te gaan.
 • Als de vorige relatie lang heeft geduurd, vergeet de persoon eenvoudig hoe hij zich moet gedragen bij het ontmoeten en opbouwen van nieuwe contacten. Met andere woorden, een vrouw of een man weet helemaal niet hoe te flirten, tekenen van aandacht en zorg te tonen.

Sommige vrouwen flirten echter, zoals ze zeggen, in het bloed. Maar schuwe jonge dames, die zich in dit opzicht niet veel toestonden vóór het eerste huwelijk, na een mislukking met een man, ze kunnen zich afsluiten en worden nog meer in de war.

Veel mannen houden op aandacht te schenken aan hun echtgenoten. Het lijkt erop dat het gezamenlijke leven en de goed gevestigde opvattingen hier niet tegenop drijven - uiteindelijk hoeft niemand zijn hart te overwinnen. Beginnend met de verkering van de nieuwe passie, zijn ze niet voldoende attent, wat meisjes en vrouwen vaak weerhoudt.

 • Sommigen willen, ondanks de vorige partner, zo snel mogelijk iemand ontmoeten. Om dit te doen, ontmoeten ze elkaar actief, sturen vragenlijsten naar sites, flirten online en in het gezelschap van vrienden. Vaak maakt zo'n aanval alleen maar angstig. Bovendien kan een haastig gecreëerde relatie of huwelijk opnieuw leiden tot frustratie en nog meer pijn.
 • Soms kunnen mensen die getrouwd zijn de rol van echtgenote of echtgenoot niet kwijtraken. Als ze elkaar ontmoeten, tonen ze onmiddellijk hun bezittelijke ambities, zorgen ze onnodig voor de nieuwe partner en proberen ze die te beheersen. De romantische periode van het paar is in dit geval volledig verwend. Een nieuwe liefje of geliefde begint het gevoel te krijgen dat je al vele jaren getrouwd bent, hoewel dit niet het geval is.
 • Overmatige idealisering van een nieuwe partner is een serieus psychologisch probleem. Vrouwen die besloten te hertrouwen, schilderen letterlijk in hun hoofd het beeld van een prins. Ze willen niet verkeerd zijn om opnieuw te kiezen dat ze potentiële kandidaten keer op keer afwijzen.

Hetzelfde geldt voor mannen. Ze willen een perfecte relatie met een nieuwe vrouw en beginnen soms moeilijke eisen te stellen. Zoekend naar een droommeisje, mist zo'n man echte kansen. Natuurlijk wordt de nauwelijks gevestigde relatie niet verkregen vanwege de onwil en het onvermogen om de nieuwe liefde te accepteren voor wat het is.

 • Het is soms moeilijk voor een vrouw met een kind om een ​​nieuwe echtgenoot te vinden. Mama's hebben vaak een schuldgevoel tegenover hun kinderen.Veel vrouwen zijn bang om een ​​nieuwe man naar het huis van de kinderen te brengen, omdat hij erger is dan zijn vader en hen overlast bezorgt.
 • Voor degenen die door hun tweede helft in de steek zijn gelaten, wordt vaak het complex van de 'lijder' gevormd. Zulke mensen dwingen zichzelf bijna bewust om de kloof opnieuw en opnieuw te ervaren, zonder dat de pijn teniet wordt gedaan.

Alsof ze blijven rouwen om een ​​gebroken huwelijk, verwerpen zij alle pogingen om hen te helpen, trekken zich terug en maken geen verdere plannen. In een dergelijke situatie lijkt het leven te stoppen en leeft een persoon alleen in het verleden.

Tips van de psycholoog

Voor mannen en vrouwen die een scheiding hebben overleefd, geven experts enkele nuttige tips.

 • Trek je niet terug in jezelf, stop niet met het communiceren met vrienden en familie. Als het moeilijk voor je is, laat ze je dan helpen. Hoe sneller u met negatieve emoties en depressies omgaat, hoe sneller u de eerste stappen naar uw toekomst kunt zetten. Druk de gevoelens en angsten uit die je pijnigen aan iemand die je vertrouwt. Dit zal de depressie helpen verlichten.
 • Ren jezelf niet uit, kijk naar het uiterlijk. Maak geen zin voor jezelf, denkend dat je er voor niemand beter uit ziet. Dit is niet waar! Je hebt nog steeds je kinderen, familieleden, vrienden en collega's. Een nieuwe liefde kan op elk moment komen. En zodat ze je vindt, haar helpen door een mooie en fatsoenlijk uitziende persoon te blijven.
 • Liefhebbers hebben altijd een romantische periode. Daarom moeten vrouwen onthouden over gemakkelijke flirt en koketterie. En mannen herstellen verkeringstechnieken.
 • Stoot niet op nieuwe liefde. Pogingen om zo snel mogelijk te "bellen" kunnen iemand afschrikken. Bovendien is het gewoon onaangenaam als iemand in een relatie onmiddellijk een eigen houding en ongezonde obsessie vertoont. Vergeet niet over respect, geduld, dingen niet haasten.
 • Breid je kennissenkring uit. Hiervoor kunt u zich bijvoorbeeld inschrijven voor een sportschool of een creatieve studio.

Zo krijg je een dubbel effect: ontwikkel je vaardigheden en ontmoet nieuwe enthousiaste mensen. Met een gemeenschappelijke hobby of beroep, is het veel gemakkelijker om een ​​relatie te beginnen.

 • Werk aan je zelfvertrouwen. Laag zelfbeeld maakt indruk op zichzelf in elke communicatie. Zo'n persoon inspireert vaak medelijden en wordt als hulpeloos ervaren. Zelfverzekerde man zal zeker een vrouw aantrekken. En een meisje dat haar waarde kent, zal altijd aantrekkelijk zijn voor jongens.
 • Probeer niet de kwaliteiten van je ex-partner te vinden of te cultiveren in een nieuwe partner. Dit zijn verschillende mensen, en je zult nooit absolute gelijkenis vinden. Kijk naar je nieuwe liefde met een realistische uitstraling, zonder overdreven eisen. Als je de nieuwe partner gewoon niet kunt accepteren zoals hij is, is het de moeite waard om te overwegen of je een verkeerde keuze hebt gemaakt.
 • Probeer je gedrag in een vorig huwelijk objectief te evalueren. Vind je fouten, probeer ze uit te werken. Het is heel dwaas om ze opnieuw te herhalen, waardoor je nieuwe relatie in gevaar komt. Als je gehumeurd bent, probeer dan je gedrag te verzachten, leer met emoties te werken. Overmatige jaloezie brengt ook spanning op de relatie. Analyseer je gewoonten en pas jezelf aan zodat je partner comfortabel en kalm is met jou.
 • Vrouwen met kinderen moeten zichzelf niet voor de gek houden en voor altijd alleen stoppen met de rol van moeder. Je hebt ook het recht op liefde en een volledig leven. Praat met de kinderen en leg hun de situatie uit, zodat ze het begrijpen vanwege hun leeftijd. Belangrijker nog, let op hoe je favoriete kind je behandelt, hoe ze met elkaar opschieten. Help ze met het opbouwen van communicatie. Vertel je nieuwe man wat je kinderen leuk vinden, wat hun hobby's zijn, organiseer vaker een gezamenlijke rust.
 • Probeer tijdens het opbouwen van een nieuwe relatie niet afstand te nemen van de kinderen. Als je je verwaarloosd voelt, kan het jaloers worden en de relatie met een potentiële stiefvader of stiefmoeder opzettelijk bederven.
Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen