afscheid

Afscheid nemen: oorzaken, stadia en manieren van ervaren

Afscheid nemen: oorzaken, stadia en manieren van ervaren

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Wat is het?
 2. redenen
 3. Routine en verveling
 4. species
 5. Psychologische stadia van ervaren
 6. Keer terug naar het leven
 7. Hoe snel het uiteenvallen te overleven?
 8. Hoe om te gaan met depressie?
 9. Hoe de relatie te behouden?
 10. Tips van de psycholoog

Afscheid leidt vaak tot pijnlijke ervaringen, terwijl het niet alleen gaat om afscheid nemen van je geliefde, maar ook om afscheid te nemen van kinderen, met vrienden. Het verbreken van relaties is altijd een verlies. Om dergelijke pijnlijke situaties te voorkomen, helpt u de redenen waarom scheidingen het vaakst voorkomen, hoe zij worden ervaren en hoe u belangrijke relaties voor u kunt behouden.

Wat is het?

Afscheidpsychologie beoordeelt het verlies van een relatie met een bepaalde persoon. Maar in de praktijk betekent fysieke scheiding niet altijd het verlies van relaties, en samen leven garandeert geen spirituele eenheid. Afscheid is een pijnlijk proces als een persoon je dierbaar is, als een belangrijke periode in je leven nauw met hem verbonden is. Afscheid nemen van uw dierbaren (echtgenoten), kinderen, familieleden wordt als het pijnlijkst beschouwd. Afscheid nemen met goede vrienden kan ook pijn doen.

Het afscheid kan compleet zijn, wanneer contacten op de beslissing van de partijen of een van de deelnemers aan de situatie ophouden in welke vorm dan ook. Afscheid wordt als onvolledig beschouwd, waarna mensen bepaalde relaties onderhouden - ze praten over ouderschapskwesties, voor werk, ze hebben gemeenschappelijke zaken, ze zijn van plan om relaties te herstellen. Afscheid wordt ook onvolledig genoemd in de psychologie, waarin een van de partijen weigert de realiteit te accepteren zoals die is, de tijd verstrijkt en de fase van acceptatie niet komt. Dit is een moeilijk geval dat vereist noodzakelijk een psychiater en een therapeut helpen.

Afscheidingen geven een geweldige levenservaring, pijnlijk, maar soms noodzakelijk. In ieder geval kunnen er veel nuttige dingen uit worden geleerd: na het scheiden veranderen de waardesystemen, begint iemand de subtiliteiten van zijn eigen karakter beter te begrijpen, hij weet beter wat hij verder nodig heeft uit toekomstige relaties. Als mensen daarentegen gemoedsrustig zijn zonder na te denken over een beslissing, dan hebben ze een kans om hun relaties te verbeteren door conclusies te trekken na verzoening.

redenen

Het is belangrijk om te begrijpen dat de gebeurtenissen zelf en de redenen die ertoe hebben geleid verschillende dingen zijn. Als het paar formeel uitvalt vanwege het verraad van een van de partners, kan er een reden zijn, maar niet het verraad zelf. Over overspel zou overspel kunnen leiden tot verveling en routine in de relatie, het gebrek aan productieve interactie met een partner op verschillende gebieden. Een gebeurtenis die is geformuleerd als een schandaal is geen reden voor afscheid, maar slechts een voorwendsel, omdat de ware reden opnieuw in iets anders kan worden behandeld. Laten we eens kijken naar de oorzaken die meestal leiden tot het ineenstorten van de relaties met beide echtgenoten en met kinderen, ouders, vrienden.

Gebrek aan vertrouwen

Deze reden is erg sluw. Vertrouwen is de basis van elke relatie, zonder dat vriendschap of liefde onmogelijk is. Het verdwijnt geleidelijk, soms zelfs onmerkbaar, beetje bij beetje. Het is gebruikelijk dat mensen hun familieleden een "tweede kans" geven, om ze intern te rechtvaardigen, maar slechts voor een tijdje, zolang er vertrouwen is. Als het eenmaal verdwijnt, kan de relatie niet doorgaan. Jaloezie, met name de pathologische vormen ervan, bedrog (als het frequent voorkomt) kan leiden tot verlies van vertrouwen. Zelfs bedrog in kleine dingen ontwikkelt zich geleidelijk tot een "grote sneeuwbal", die in een niet de mooiste dag snelheid opneemt en al zijn kracht op het hoofd van de bedrieger valt, waardoor er bijna geen kans is om relaties te redden.

Prioriteitsverschil

In de mensen wordt het "niet afgesproken tekens" genoemd. Mensen stellen verschillende en soms polaire doelen voor elkaar en willen elkaar niet helpen om deze doelen te bereiken. Als de man spaart voor een nieuwe auto en de vrouw van mening is dat een appartement voor het eerst nodig is, kunnen schandalen niet worden voorkomen.Als de moeder erop staat dat de zoon naar de universiteit gaat en hij zich verzamelt in het leger van vrije wil, dan kan alles weer eindigen als een van de partijen niet akkoord gaat met de prioriteiten van de ander.

Prioriteiten kunnen ontastbaar zijn: ten eerste is het belangrijk om professioneel en spiritueel te groeien, om te leren, om hun waarde als specialist te vergroten, en de ander is van mening dat de partner alleen maar tijd verspilt, een ander diploma ontvangt en daarmee de prestaties van de eerste afbreekt. De scheiding om deze reden kan heel tijdelijk blijken te zijn, en als mensen een compromis bereiken of leren toegeven, kan de relatie worden gered.

Geweld en manipulatie

Geweld is niet alleen fysiek, maar ook psychologisch. Onder plausibele excuses ("I love", "worrying about you"), kan één partner volledige controle over de tweede introduceren - controleer waar en wanneer hij weggaat, waar het gebeurt, wie hem belt. Psychologisch geweld is belediging, verwijt en gebrek aan respect, het is direct of indirect verboden om relaties met vrienden en familie te onderhouden, beperkingen, voortdurende verheldering van relaties.

Een slachtoffer van psychologisch geweld en manipulatie is meestal bang om iets verkeerds te doen, een beslissing van een huishouden te nemen zonder medeweten van de partner, als een sterke emotionele afhankelijkheid van een tiran hieraan wordt toegevoegd, dan wordt de situatie behoorlijk ondraaglijk. Vaak worden kinderen gemanipuleerd door ouders of ouders van kinderen, kunnen echtgenoten en zelfs vrienden worden geconfronteerd met pogingen tot manipulatie door elkaar. Afscheid nemen van deze zaak is de meest correcte en soms de enige mogelijke uitweg. Eenmaal begonnen, stopt fysiek noch psychologisch geweld meestal, maar vordert alleen maar, en krijgt steeds meer verfijnde vormen.

Het ineenstorten van verwachtingen en verwachtingen

Iedereen die een relatie met iemand begint, hoopt en verwacht iets goeds dat deze relatie met zich meebrengt. Vaak worden deze verwachtingen niet vervuld. Het is moeilijk om bij een lieve jonge man de toekomstige tiran of vrek te beschouwen, bij een opgroeiende zoon is het moeilijk om de toekomst van een wrede en onrechtvaardige schurk te zien. Wanneer een persoon geconfronteerd wordt met enkele manifestaties en acties van de ander, wat niet paste in het beeld van zijn verwachtingen, ervaart hij sterke teleurstelling, angst, wrok.

Als we begrijpen dat we onszelf hoop en verwachtingen opbouwen en niemand verplicht is om ze te ontmoeten, kan het scheiden om deze reden worden voorkomen. Een andere optie is om verwachtingen op te geven en een persoon te accepteren zoals hij is met al zijn tekortkomingen en voordelen, maar niet iedereen kan het doen. Afscheid, als het gebeurde, kan omkeerbaar zijn. Maar pas nadat een van de partijen het onjuiste heeft begrepen om de ander te overtuigen van eigen verwachtingen en verwachtingen, en de ander zal al het mogelijke doen om te corrigeren wat niet zo handig is voor de partner.

afhankelijk van de

We hebben het over alcohol, drugsverslaving, gokken, enzovoort. Gewoonlijk probeert een partner, in de ergste vorm van een probleem, zijn best te doen om de tweede te helpen een slechte gewoonte kwijt te raken. Maar er zijn beloften om te stoppen, maar in de meeste gevallen is er geen echte actie en daarom komt het verlies van vertrouwen tot stand, de ineenstorting van verwachtingen en verwachtingen later, en dan alle andere redenen. In families waar een partner drinkt, psychotrope drugs gebruikt, geweld en manipulatie wijdverspreid zijn, en er is absoluut een verschil in prioriteiten (tenzij, natuurlijk, niet alle familieleden samen drinken).

Afscheid nemen van deze zaak zal heilzaam zijn voor een gezonde partner. Voor de tweede, verslaafde, zal dit een kans zijn om opnieuw na te denken over waarden en voor eens en voor altijd van de gewoonte af te komen. Als hij dat niet doet, zal het zijn keuze zijn. Hij heeft alles recht op hem, maar je kunt niet dichtbij blijven - dit is gevaarlijk.

Routine en verveling

Deze reden, die vaak huwelijken "met ervaring" vernietigt. Gevoelens en gevoelens zijn saai in de tijd en dit is normaal en normaal.Als ze niet worden vervangen door gemeenschappelijke interesses, hobby's, gemeenschappelijke prioriteiten en doelen, bestaat de kans dat de partners gewoon moe worden van de communicatie met elkaar. Verlies van interesse, aantrekkingskracht kan de basis zijn voor overspel, het gezin verlaten. Relaties nemen snel af en kunnen uiteindelijk gecompliceerd raken door een van de hierboven genoemde redenen - van het alcoholisme van een verveelde partner tot huiselijk geweld en het ineenstorten van alle verwachtingen.

Residentiële en financiële problemen

Financiële geschillen over hoe en hoeveel te verdienen, waar en aan wie te besteden, zijn een vrij algemene oorzaak van scheiding. Om deze reden worden verschillende factoren tegelijkertijd gecombineerd: dit is het verschil in prioriteiten en mogelijke manipulaties. Maar dergelijke scheidingen kunnen indien gewenst worden geannuleerd, waardoor ze omkeerbaar worden. Het volstaat om alle misverstanden te ontdekken en een nieuwe financiële strategie te ontwikkelen in een relatie die bij beide zou passen. Evenzo zijn de meeste binnenlandse problemen opgelost. Als mensen hierdoor voor altijd zullen scheiden, dan zijn ze met een hoge mate van waarschijnlijkheid niet op de eerste plaats gekomen, dit probleem, maar een van de bovenstaande. Geld en gebakken aardappelen waren slechts de druppel in de beker van geduld.

Onder de redenen voor afscheid kun je veel verschillende voorwaarden noemen - en seksuele ontevredenheid met een partner, en de onvolgroeidheid van een van de deelnemers in een situatie waarin een persoon niet kan en niet weet hoe, en vooral, helemaal geen beslissingen wil nemen. Maar als je alles, zoals in de wiskunde, reduceert tot een eenvoudige vergelijking, dan kun je gemakkelijk begrijpen dat de basis van elke scheiding beledigend is, die bestaat uit een ineenstorting van hoop en verwachtingen, woede, woede en angst voor de toekomst.

Het is dit gevoel dat huwelijken vernietigt, ouders en kinderen scheidt naar verschillende continenten, waardoor vrienden volledig stoppen met communiceren met mensen die recentelijk dichtbij en begrijpelijk zijn geweest. Houd er rekening mee dat het een belediging is die ten grondslag ligt aan een scheiding vanwege "zij waren het niet eens over karakters", zij is het die financiële en huishoudelijke problemen begeleidt, een verschil in prioriteiten, een belediging voor de wereld en leidt tot alcoholisme en ontsnapping naar narcotische non-existentie.

Omdat ze geleerd hebben om beledigingen te vergeven en niet beledigd te zijn, kunnen mensen hun relaties beschermen, of dat nu familie, ouders of een kring van goede vrienden zijn.

species

Afscheid heeft veel gezichten. Mensen die zo'n beslissing hebben genomen, zullen elkaar misschien nooit zien of zien elkaar elke dag, ze kunnen vergeten dat ze in een soort relatie vastzitten, of ze herinneren het zich misschien en ervaren een hele lange tijd emotionele gehechtheid. Psychologen onderscheiden verschillende soorten scheidingen.

 • Constructieve verdeling - oorzaken kunnen niet worden geëlimineerd, correctie is onmogelijk. De partners hebben genoeg wil en intelligentie om te besluiten los te komen van dergelijke nietszeggende relaties en vrij te worden en uiteindelijk gelukkig, maar afzonderlijk. In dergelijke gevallen verloopt de scheiding niet al te pijnlijk, hoewel het mogelijk is dat de ervaringen nog steeds plaatsvinden. Maar na het afscheid zijn de relaties van mensen soepel, rustig, positief, ze verlammen niet hun ziel of de ziel van hun kind, als die er is. Relaties zijn gebouwd op wederzijds respect, ongeacht of ze op initiatief van een man of een vrouw werden beëindigd. Mensen kijken naar hun gezamenlijke verleden zonder wrok.

 • Onafgewerkte gestalt - er zijn goede redenen voor afscheid, maar er is geen kracht om dit te doen door redenen te vinden om bij elkaar te blijven (kinderen opgroeien, er is een hypotheek, etc.). Het is in dergelijke paren dat verraad vaak voorkomt, kinderen opgroeien in een atmosfeer van chronische destructieve leugens. Beide echtgenoten erkennen dat hun relatie al lang verkeerd is, er is geen passie, geen seks, geen vertrouwen, geen relatie. Maar ze zijn bang om iets te veranderen.
 • Traumatische scheiding - de beslissing die is genomen en belichaamd om voorgoed te vertrekken. Het is beladen met een opeenstapeling van beledigingen, hoewel het soms constructief kan zijn.Meestal is een van de partners niet klaar om de ander te laten gaan, en in dergelijke situaties vinden de ergste emotionele beroeringen en ervaringen plaats.
 • Vertraagde scheiding - een voorstel om een ​​tijdje uit te splitsen om uw gedachten te verzamelen en een beslissing te nemen die in een van de genoemde soorten scheiding kan gaan. Het wordt niet als pijnlijk als traumatisch ervaren, maar alleen tot het moment waarop een permanente beslissing wordt genomen.
 • Psevdorasstavanie - een speciaal gecreëerde situatie waarin de partner, die het initiatief heeft genomen, in feite geen echte scheiding wil, manipuleert, probeert iets van zijn eigen, een bepaald doel te bereiken. Als een persoon zogenaamd uit elkaar zou gaan, geeft het hem de illusie van vrijheid, de mogelijkheid om evenveel te lijden (er zijn mensen die ervaringen nodig hebben om hun vervagende relaties nieuw leven in te blazen en verveling tegen te gaan). Soms worden dergelijke valse scheidingen gewoon, en stopt de manipulator met het bereiken van het doel. Vaak, wanneer het geduld van de tweede partner breekt of de manipulator besluit dat de hulpbronnen van de relatie persoonlijk uitgeput zijn voor hem, wordt de volgende kloof waar en de laatste.

Psychologische stadia van ervaren

De ervaring van scheiding vindt plaats volgens de psychologische wetten van verlies (het stadium van verdriet). De opeenvolging van stadia van emotionele verandering is meestal duidelijk en altijd volgt de ene fase op de andere. Zowel mannen als vrouwen hebben een dergelijke volgorde, maar er zijn nuances als gevolg van de geslachtskenmerken van de psyche. Om de scheiding te overleven en geen patiënt in een psychiatrisch ziekenhuis te worden, is het, om sneller met je emoties om te gaan, belangrijk om alle stadia te doorlopen zonder er een te missen.

"Ik geloof niet" - het stadium van ontkenning van de werkelijkheid

De allereerste reactie op het verlies. Een persoon voelt geen pijn, want zolang hij gewoon niet gelooft in wat er gebeurt, niet begrijpt wat er gebeurt, staat zijn geest er niet over na te denken. Het mechanisme van ontkenning van de psyche omvat ook iets dat onbekend en angstaanjagend is. Ontkenning beschermt de psyche tegen de traumatische scherpe impact, verlicht gedeeltelijk de processen die in de ziel beginnen te ontstaan. De ontkenning heeft verschillende vormen - van de aandringende verklaring dat alles, zoals eerder, slechts tijdelijke moeilijkheden veroorzaakte, tot de waardevermindering van het verlies - "alles ging ervoor en dat was te verwachten".

Pijn, woede, wrok, woede

Het verdovende effect van ontkenning vindt plaats, woede komt ter vervanging van verbijstering - "hoe kan hij dat doen?" Wrok, schaamte, schaamte, grote angst verschijnen. Emoties worden wild en in dezelfde mate kan een persoon zijn woede richten op zowel de initiator van de scheiding als zijn eigen persoon.

Fase van zoeken naar redding en hoop

De woede is al ervaren, het is praktisch onbestaande en misschien heeft de persoon zijn eerste uitleg over wat er is gebeurd al gevonden, hoewel hij nog ver verwijderd is van een volledig zelfonderzoek en analyse van de situatie. Direct na woede wordt de pijn sterker en daarom is er een volledig natuurlijk verlangen om er vanaf te komen. Het eerste dat opkomt, is het herstellen van de relatie. Hier wordt de lijdende kant geobsedeerd door het idee om de geliefde, de geliefde, terug te brengen. Vooral beïnvloedbare personen kunnen een partner gaan achtervolgen, schrijven, bellen, eisen, dreigen, chanteren, verleiden met misleidende redenen, rond waarzeggers en tovenaars lopen.

Meestal levert dit geen resultaat op of veroorzaakt het tegenovergestelde effect, en de voormalige partner wordt verder verwijderd van de persoon, beschermd en begint zich te verbergen. Omdat hij zich de nutteloosheid van zijn pogingen realiseert, gaat gisteren het ervaren, geïnspireerd door het fixidee, over op een kwalitatief nieuw niveau van ervaringen.

Stadium van depressie en stagnatie

Van welke emotionele en fysieke kosten van kracht en energie de volgende fase overging, hangt het ervan af hoe ernstig de achteruitgang daarna kan zijn.Depressie begint, een persoon is traag, geen energie, voor hem verliezen veel dingen hun betekenis, iets dat vroeger plezierig was, kan irriteren of u onverschillig laten. Er zijn slaapstoornissen, eetlust. Ik wil niets, sta zelfs op en ga aan het werk. De pijn neemt af, soms is het al niet te onderscheiden. Maar het podium is behoorlijk gevaarlijk: als je het verkeerd leeft, vergroot het de kans op een verandering van situationele depressie bij chronische psychische aandoeningen. Het is in dit stadium dat het grootste aantal zelfmoorden, moorden op wraak, wordt begaan.

Stage introspectie en analyse van de situatie, maken

In dit stadium wordt een persoonlijke nederlaag erkend. Een goed begrip van de werkelijke oorzaken en gevolgen komt, het wordt duidelijk waar je heen moet. De persoon begint te begrijpen dat de verantwoordelijkheid voor de scheiding ligt bij beide partners, en hoewel er nog steeds spijt kan zijn, veroorzaken ze niet langer veel pijn. De goedkeuring van de situatie in de vorm waarin deze zich heeft voorgedaan. De omstandigheden worden duidelijk gezien, zonder illusies. Het pluspunt is dat het begin van de adoptiefase suggereert dat de planning van een nieuw leven al is begonnen. Er zijn nieuwe plannen, doelen, richtlijnen.

Keer terug naar het leven

De wens om te leven spreekt over het einde van het verliesacceptatieproces, het gevoel van eigenwaarde groeit, een begrip van de eigen waarde en betekenis verschijnt, het gevoel komt dat het beste nog moet komen. De emotionele toestand wordt gekenmerkt als gecompenseerd, met andere woorden, er is nog steeds een wond door verlies, maar het is al genezen en herinnert zichzelf nu alleen aan de aanwezigheid van een litteken.

Bij vrouwen

Kenmerken van vrouwelijk verlies zijn dat vrouwen meer emotioneel zijn, en daarom zijn alle stadia daarin helderder dan bij mannen. In elk stadium, behalve de finale, kunnen er stromen van tranen, woorden en zelfs hysterie zijn. Maar dit is de redding van de vrouw - door het vermogen om negatieve emoties los te laten, ze weg te gooien wanneer ze zich voordoen, voltooien vrouwen snel de overgang van alle stadia.

Vrouwen verliezen zelden hun zelfvertrouwen na het afscheid, als het iets afneemt, wordt het hersteld na het eerste bezoek aan een schoonheidssalon of modewinkel. De vrouw heeft vrienden die op elk moment kunnen huilen, en er is niets om je voor te schamen. Als een vrouw een kind heeft, laat hij hem niet verzanden in een depressie - hij vereist verzorging, verzorging en uitvoering van bepaalde dagelijkse activiteiten.

Vrouwen zijn dromeriger, ze zijn gemakkelijker terug te keren naar het leven, het is gemakkelijker voor hen om een ​​nieuw verbazingwekkend leven te bedenken.

Het minpunt van de vrouwelijke ervaring van afscheid is dat het stadium van het bedriegen van hoop en acties soms moeilijker moet zijn. Om nog maar te zwijgen over hoe hardnekkige vrouwen kunnen zijn die hun ex beginnen te stalken.

Bij mannen

De eigenaardigheden van de mannelijke psyche zijn zodanig dat het afscheid van de sterkere seks veel moeilijker is, omdat ze zich niet kunnen veroorloven om nuchter te lijden, vele uren praten met vrienden over de daad van de geliefde, "haar botten breken", en mannen zelden huilen. En tevergeefs. Door boosheid en boosaardigheid te overwinnen, wrok met tranen zouden mannen gemakkelijker het depressieve stadium kunnen overleven. Het is op haar man kan serieus en permanent vast komen te zitten.

Mannen proberen ervoor te zorgen dat niemand hun gevoelens zal opmerken na het afscheid. Ze verbergen ze, onderdrukken ze, wat de accumulatie van negativiteit en verstoring van het werk van het hart, bloedvaten en andere organen veroorzaakt. Psychosomatics suggereert dat mannen leven minder vrouwen juist omdat ze gewoonlijk druk uitoefenen op alles wat pijnlijk is geworden.

In het stadium van ontkenning en woede kan een man alles serieus nemen: alcohol, toevallige seksuele relaties. Pas bij de fase van adoptie zal hij begrijpen dat dit geen substantiële opluchting oplevert en soms zelfs de staat verergert. Mannen geven om hun zelfrespect. Een verlaten man is als een gewonde leeuw.In het begin zal hij zijn wonden likken en dromen van wraak, en dan zal hij zichzelf de schuld geven omdat hij niet kon regeren, hij heeft verloren. Dit kan een belangrijke stempel drukken op de aard van zijn toekomstige relatie - hoe meer hij een man kwetst, des te waarschijnlijker zal hij een deel van de wrok, wantrouwen en wantrouwen overdragen in zijn volgende relatie met vrouwen.

Hoe snel het uiteenvallen te overleven?

Degenen die snel hun ervaringen willen verwerken na het verbreken van een relatie met een geliefde, zullen teleurgesteld zijn - dit proces gebeurt niet snel. Alles hangt af van het temperament, de omstandigheden en de redenen voor scheiding, van de leeftijd en levenservaring van de persoon, maar in het algemeen moet je je afstemmen om elke fase beurtelings te ervaren.

Als er ten minste één niet-geleefd blijft, kunnen zich problemen en complicaties voordoen met betrekking tot het volgende.

De juiste houding is een geduldige houding. Geen enkele fase duurt voor altijd, en het begrijpen hiervan helpt om het verlies te beëindigen met een deel van de filosofische kalmte. Dit aandeel zal klein zijn, maar erg belangrijk. Psychologen adviseren om niet te proberen om te gaan met hun toestand, dit zal alleen leiden tot de onderdrukking en accumulatie van negatief, je zou moeten proberen elke fase als onvermijdelijk te accepteren. De moeilijkste gevallen - afscheid nemen van zwangere vrouwen, vlak voor de bruiloft, verraad en verraad. Maar ze kunnen worden beleefd en met de minste verliezen worden omkleed als u het advies van psychologen volgt.

Met een meisje

Het is belangrijk voor een man om te onthouden dat zijn taak in elk stadium van scheiding is om zijn waardigheid te behouden. Het hangt ervan af wat zijn mannelijke zelfwaardering zal zijn na het verlaten van een moeilijke situatie. Je kunt niet chanteren, dreigen, afdalen tot beledigingen en aanvallen, wraak nemen op alles wat mensen verlaagt en vernedert, niet alleen in de ogen van vrouwen, maar ook in hun eigen ogen. Drink niet of probeer snel een andere vrouw te vinden - Pogingen om de innerlijke leegte kunstmatig te vullen zijn meestal gedoemd tot een fiasco en een onplezierige nasmaak voor vele jaren.

Nadat de agressie en boosheid voorbij zijn gegaan, kun je proberen om met de eerstgenoemden te praten, om erachter te komen welke verdere plannen ze heeft, misschien vindt ze, net als jij, zorgen en spijt over het verbreken van de relatie en wil ze de relatie hernieuwen. Zo niet, wanhoop niet. Zorg voor het werk en de allround ontwikkeling - lees, ontmoet vrienden, ga vissen, bekijk interessante films, sorteer de automotor - er zijn zeker veel dingen verzameld die je uitstelt tot later. Het is tijd om ze te doen. Dit maakt het makkelijker om moeilijke tijden te overleven.

Met een vent

Een vrouw heeft beslist "helpers" nodig - iemand moet luisteren, ondersteunen. Maar je moet geen medelijden met jezelf hebben. Hoe graag je ook met jezelf sympathiseert, je moet de andere kant opgaan - leren hoe je je emoties kunt beheersen en analyseren, liefde voor de eerste kunt onderscheiden van de angst om alleen te zijn, belachelijk worden. Het is belangrijk om vanuit het hart te leren, oprecht te vergeven.

Terwijl de fasen van herstel na een verlies aan de gang zijn, heeft een vrouw motivatie nodig om te werken, te leren en voor zichzelf te zorgen. De beste motivatie is om te begrijpen dat echt geluk op elk moment en op elke plaats op de loer ligt. Zal het mogelijk zijn als je je voor de wereld verbergt, je sluit voor communicatie, rondloopt? Het is gemakkelijker om diegenen te accepteren die hun waardigheid niet verliezen - hoe pijnlijk ook, daal niet af naar wraak, geruchten, roddels, chantage (inclusief kinderen). Als het gemakkelijker wordt, kunnen dergelijke acties pijnlijk pijnlijk zijn.

Met vrienden

Oude vrienden, die veel met elkaar verbonden zijn, ervaren heel pijnlijk een pauze, maar niet zoals geliefden. In het ideale geval is het het beste om te wachten op tijd, met een vriend te praten met integriteit en nog steeds meningsverschillen te elimineren. Maar als dit niet mogelijk is, is het het beste om te proberen een vriend te vergeven als hij je heeft beledigd, om vergeving van hem vraagt ​​en weggaat. Misschien heb je dan nog steeds verschillende wegen.

Hoe om te gaan met depressie?

Bij depressie, als het langer dan twee weken is uitgesteld, is het belangrijk om niet met één persoon om te gaan, maar met assistenten - familieleden, vrienden, een psycholoog of een psychotherapeut. Met de verkeerde aanpak kan het chronisch worden. Het is belangrijk om elk uur, elke dag doelen en doelen te stellen. Hoe minder tijd het kost om alle onaangename gedachten te ervaren, hoe minder ernstig de depressie zal zijn.

Na een lange relatie zal het vergeten van pijn niet meteen werken, de pijn moet vanzelf voorbijgaan. Vergelijk uw toestand met een wond of griep - zelfs als u echt van de ziekte af wilt, u zult het niet van tevoren kunnen doen, de ziekte zal verdwijnen als het lichaam het virus volledig aanpakt of de wond geneest. Hetzelfde met emotionele wonden.

Maar je kunt de ziekte verlichten door pijnstillers te nemen, in het geval van depressie na een onderbreking van de relaties, zulk een pil zal een constante intensieve activiteit zijn - thuis, op het werk, in de gemeenschap, met hulp van familieleden en vrienden.

Hoe de relatie te behouden?

Kennis van de redenen waarom scheidingen het vaakst voorkomen, helpt om bestaande relaties te onderhouden. Bekijk ze nog een keer en merk voor jezelf dat het voor het succes van een relatie belangrijk is dat ze vertrouwen hebben, dat er geen geweld en onderdrukking is, dat mensen, naast liefde, gemeenschappelijke interesses en hobby's hebben. Op een dag zal de passie voorbij gaan, en de gemeenschap van belangen zal blijven en je helpen om alle moeilijkheden samen te overwinnen. Het is belangrijk om rekening te houden met de mening van een partner, maar vergeet uw eigen leven niet. De slachtoffers zijn ongepast.

Tips van de psycholoog

De beroemde psycholoog Mikhail Labkovsky beveelt aan het afscheid met zijn opgeheven hoofd te ervaren, en verbiedt zichzelf zelfs te denken dat je in de steek bent gelaten of verraden. Dergelijke gedachten vergroten het zelfvertrouwen en het positieve denken niet. Hij geeft ook de volgende aanbevelingen.

 • Los niet op in een ander, onthoud over jezelf - als een partner je verliet, met een hoge mate van waarschijnlijkheid dat hij al is opgehouden met van je te houden, waarom zou je dan lijden en lijden, dromen van een relatie terug te krijgen? Met onbemind relaties ontwikkelen meestal niet de warmste.
 • Alle paren hebben levensmoeilijkhedenevenals ruzies en misverstanden, maar alleen die die aanvankelijk zwak en onhoudbaar waren, gebrekkig, als je wilt, uit elkaar gaan. Daarom moet wat er is gebeurd worden beschouwd vanuit de positie dat alles volgens recht en recht is gebeurd - jullie verdienen allebei heel lang geluk. Samen is het onmogelijk.
 • Neem je tijd en geef jezelf tijd - gemiddeld is ongeveer een jaar nodig om de stress veroorzaakt door afscheiding kwijt te raken. Voor sommigen is dit proces langer, voor anderen is het sneller. Maar alle, zonder uitzondering, passeer het, niemand is nog steeds voor altijd in de stadia van het ervaren van een verlies.
 • Geef jezelf nergens de schuld van. Het is niet jouw schuld dat is gebeurd. En de schuld van de partner is er ook niet. Het gebeurde gewoon zo. Accepteer het en kijk naar de relatie met respect en dankbaarheid (het was ook goed!), En naar jezelf met oprechte liefde. Je bent mooi, geweldig, individueel. En iemand kijkt nu in de grote witte wereld voor niet eens een persoon zoals jij, maar jij.

Mikhail Labkovsky beweert dat het alleen jouw keuze is om je te wentelen in lijden en samoing of een volledige leven te blijven leiden, gevuld met liefde, vriendschap, vreugde leven. Geen partner drijft je in depressie, maar jijzelf besluit erin te zijn. Als je verantwoordelijkheid neemt voor wat er met je gebeurt, dan zal het veel gemakkelijker zijn om het verlies en de stress te overleven.

Hoe je de houding behoudt na het uit elkaar halen, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen