afscheid

Hoe overleef je het afscheid van een meisje?

Hoe overleef je het afscheid van een meisje?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Hoe makkelijk om te overleven met afscheid?
 2. Hoe te leven?
 3. Wat niet te doen?
 4. Tips van de psycholoog

Ieder van ons heeft te maken met afscheid nemen van zijn geliefde: soms divergeren mensen gemakkelijk en soms zijn de pauzes pijnlijk. Er is geen universeel recept voor het omgaan met negatieve emoties: het hangt allemaal af van specifieke situaties. In dit artikel leer je over manieren om een ​​geliefde los te laten en terug te keren naar een volledig leven.

Hoe makkelijk om te overleven met afscheid?

Als na een vluchtige affaire de kloof gemakkelijker wordt ervaren, is de scheiding na een lange relatie meestal moeilijk voor zowel mannen als vrouwen. De beste uitweg wordt traditioneel beschouwd als een nieuwe roman. Als het je lukt om afgeleid te worden door een nieuwe liefde, kun je minder nadenken over relaties uit het verleden en een betere scheiding ervaren: helder positieve emoties en wederzijdse interesse zullen je behagen en niet toestaan ​​dat je verdrietig bent. Toch is het niet vaak mogelijk om een ​​nieuwe persoon onmiddellijk te ontmoeten na een pauze in eerdere relaties, omdat een persoon geneigd is om iedereen te vergelijken met liefde uit het verleden.

Soms duurt het even voordat je klaar bent voor een nieuwe roman.

Bovendien Het is vaak zeer noodzakelijk om relaties uit het verleden te overwegen, om correcte conclusies te trekken, maar niet om in het hoofd te duiken in reflectie. Als de pauze pijnlijk voor je was, geef jezelf een paar dagen om je zorgen te maken: om de scheiding te verduren, moet je emoties weggooien en begrijpen waarom de relatie niet lukte. Geef de partner niet de schuld voor alles: in elk conflict zijn beide de schuld en, aangezien je een andere persoon niet kunt veranderen, moet je nadenken over wat je zelf in je gedrag zou kunnen veranderen. Dit zal je in de toekomst helpen om oude fouten te vermijden wanneer je een nieuwe relatie aangaat.

Laat je herinneringen je hele leven niet verslinden. Een paar dagen na het opbreken, als je de hele situatie in je hoofd opheldert, is het erg belangrijk om nostalgisch te stoppen en je leven te veranderen. Je hebt een druk tijdverdrijf nodig, nieuwe ervaringen, interessante dingen en communicatie. Het is goed als er familieleden en vrienden in de buurt zijn die je niet zullen laten vervelen en actief vrije tijd met je doorbrengen. Een van de goede alternatieven is om jezelf onder te dompelen in werk: je vergeet niet alleen snel het verleden, maar je zult ook nieuwe successen in je carrière kunnen behalen, wat je zeker de nodige positieve emoties zal geven.

Zelfontplooiing is een andere correcte manier na het uiteenvallen. De man na de pauze met zijn vriendin kan beginnen met sporten of een nieuw bedrijf leren beheersen, en het meisje kan het beeld veranderen en alles beginnen wat ze al lang had gepland. Vaak zijn mensen in relaties te 'gefixeerd' op elkaar en verliezen ze zichzelf: dit remt iedereen in zijn persoonlijke groei en wordt een extra pijnlijke factor bij het afscheid. Het is echter heel belangrijk om van jezelf te houden, voor jezelf te zorgen en je te ontwikkelen - de enige manier waarop je de juiste mensen in je leven zult aantrekken.

Streef ernaar om nieuwe dingen over mensen en relaties te leren. Communiceer meer met een verscheidenheid aan mensen, bekijk films en lees goede fictie. Je leert meer over de ervaringen van verschillende mensen en bent in staat om jezelf snel te begrijpen. De verhalen van anderen zullen u inspireren tot positieve veranderingen, u in staat stellen om de wereld breder te bekijken en niet opgesloten te zijn in uw eigen melancholie.

Zowel mannen die gescheiden zijn met een vrouw als vrouwen die een pauze hebben gehad met een man, worden evenzeer getroffen. Niettemin is het in onze samenleving niet gebruikelijk dat mannen hun emoties uiten, wat schadelijk kan zijn voor de psyche.Het is heel belangrijk dat er een goede persoon is met wie je kunt praten.

Zo niet, zoek dan andere manieren om stress te verlichten: sport, teamgames en pretparken kunnen je hierbij helpen.

Hoe te leven?

Zelfs als je na een pijnlijke breuk in je relatie erin slaagde te kalmeren, rijst de vraag wat je vervolgens moet doen. Vaak verandert het leven van een persoon na het uit elkaar gaan aanzienlijk - dit geldt vooral voor degenen die een serieuze relatie hebben. Als je samen woonde, deelde je een appartement, een gemeenschappelijk budget en huishoudelijke taken, raakte je vertrouwd met elkaars gewoonten, verzon bepaalde ongemakken en genoot van positieve momenten. Zelfs als je elkaar net ontmoet hebt, heb je veel tijd besteed aan relaties. Het is heel belangrijk dat er na het afscheiden geen leegte is op deze plek.

Zoek professionals in een gratis leven: je hebt tijd voor jezelf. Als je geen goede manier vindt om deze tijd te beheren, bestaat het risico dat je nostalgisch blijft over het verleden en depressief wordt. Onthoud wat je altijd al hebt gedroomd en waar je bent gehinderd door een gebrek aan tijd en energie. Je kunt een nieuwe hobby vinden, vaker vrienden ontmoeten, je professioneel ontwikkelen. Creativiteit is een van de uitstekende activiteiten waarmee je jezelf kunt uiten, negatieve energie kunt uitspugen en positieve emoties kunt krijgen. Sport kan ook helpen: na de lessen word je nog mooier en tijdens actieve bewegingen produceert het lichaam een ​​hormoon van vreugde - endorfine.

Probeer niet stereotiep te denken en open te staan ​​voor nieuwe kennissen. Na het afscheid van je geliefde, kun je in twee uitersten vallen: idealiseer je voormalige geliefde en kritiseer iedereen om je heen, of verwacht gemeenheid of verraad van anderen als je om dezelfde reden splitst met je partner. Wees open en zoek naar goede dingen in nieuwe mensen. Waar kun je na het opbreken nieuwe kennissen maken?

 • Zoek activiteiten naast jezelf naast werk: creatieve clubs, sportschool, extra onderwijs. Daar kun je mensen vinden met dezelfde interesses en misschien een geschikte persoon ontmoeten.
 • Wees niet bang om mensen te ontmoeten die je leuk vindt op straat of in een café: dit is meestal gemakkelijker voor mannen, maar vrouwen kunnen het zich ook veroorloven de eerste stap te zetten.
 • Verwerp geen datingsites: in de moderne wereld worden vergaderingen in de internetruimte steeds meer doorslaggevend.
 • Kijk eens goed naar de cirkel van je kennissen, misschien begin je meer te communiceren met oude vrienden, dan zal er iemand van een nieuwe kant voor je opengaan.

Als je de relaties in het verleden nog niet hebt losgelaten, probeer dan dat niets om hen heen je herinnert.

Stel memorabilia uit of gooi ze zelfs weg, kijk niet door de pagina's van de voormalige geliefde op sociale netwerken, maak zo nodig een permutatie in de kamer en onderbreek tijdelijk contacten met wederzijdse vrienden. Dit zal helpen om je leven opnieuw te starten en alles vanaf nul te beginnen. Leef het leven ten volle, wees actief en geniet van je eigen eenzaamheid.

Alleen zijn met jezelf is niet gemakkelijk, maar het moet geleerd worden. Dit probleem doet zich vaak voor bij mensen die al heel lang in een relatie wonen en samen leven. Het kan heel ongebruikelijk zijn dat u 's avonds in een leeg appartement verblijft, plezier hebt, huishoudelijke klusjes doet of reist zonder uw partner. Niettemin is het erg belangrijk om innerlijke harmonie te vinden en je als een zelfvoorzienende eenheid te voelen. Geniet van je eigen vrijheid: een goed boek voor het slapengaan, een wandeling in het park alleen, verbouwing. Alleen als je van vrijheid geniet, kun je nieuwe, harmonieuze relaties creëren.

Wat niet te doen?

Heel vaak maken mensen fouten na het afscheid van geliefden. Soms weten ze gewoon niet hoe ze de kloof moeten overbruggen en in andere gevallen volgen ze de weg van de minste weerstand. De volgende dingen die je niet zou moeten doen als je de scheiding comfortabel wilt overleven.

 • Het is niet nodig om in je eigen gedachten te duiken en je lange tijd in jezelf terug te trekken. Geef jezelf een paar dagen om te rouwen en emoties uit te schakelen, en probeer dan zo actief mogelijk te leven: nieuwe dingen doen, communiceren met mensen, indrukken verzamelen. In geen geval kan het niet te lang nostalgisch zijn, je moet de situatie loslaten en leven voor vandaag.
 • Denk niet na over hoe je een geliefde terug kunt sturen als er geen serieuze reden voor is. Vaak willen mensen de oude relatie vernieuwen, omdat ze kalm en comfortabel waren, maar dit is een rampzalige manier. Als je uit elkaar bent gegaan, betekent dit dat er een aantal ernstige problemen zijn, en ze zullen opnieuw worden herhaald: je ruïneert alleen je leven. Er zijn gevallen waarin een paar door stompzinnigheid en ongeluk uiteenvalt, maar in dit geval is de wens om de relatie terug te geven meestal wederzijds.
 • Houd geen kwaad aan je vorige partner. Zelfs als het je lijkt dat jouw geliefde verantwoordelijk is voor de pauze en je pijn doet, probeer hem dan te vergeven. Wrok belet je om te leven en je te dwingen om constant aan het verleden te denken, jezelf te sluiten voor nieuwe mensen, dan zal de scheiding moeilijker zijn.
 • Houd geen kwaad over jezelf. Je hebt misschien veel fouten gemaakt in relaties uit het verleden en bent zelf verantwoordelijk voor het feit dat ze zijn gestopt. Vergeef jezelf en maak gewoon conclusies uit de situatie.

Probeer je gedrag te analyseren door een tijdje emoties uit te schakelen: dus leer je iets en herhaal je geen fouten uit het verleden in een nieuwe relatie.

Klaag niet te veel aan anderen. Het is noodzakelijk om de beste vrienden aan te spreken, maar het is niet de moeite waard om de details van je persoonlijke leven te delen met verre kennissen. Ten eerste kun je een reden voor roddels creëren en ten tweede, gewoon om je gesprekspartners te vermoeien. Wees positief en sta open voor nieuwe dingen: denk niet te veel na over relaties uit het verleden.

Tips van de psycholoog

Velen na de pauze hebben begrepen dat het belangrijk is om hun leven aanzienlijk te veranderen, maar het is niet altijd duidelijk welke concrete stappen kunnen worden ondernomen om positieve veranderingen teweeg te brengen. Als je een harde afscheid krijgt, gebruik dan het advies van een psycholoog.

 • Direct na de pauze is het beter om helemaal niet meer met de eerste te communiceren, zelfs als je besluit vrienden te blijven. Het is noodzakelijk dat de gevoelens afkoelen en als je stopt met zorgen maken over afscheid, kun je de communicatie hervatten.
 • Als een paar op initiatief van een van de partners het begeeft, is het handig om constructief te praten, elkaar uit te leggen hoe je je voelt en waarom een ​​van jullie wil opbreken en de ander tevreden is. Je moet eerlijk tegen elkaar zijn: dan zal een dergelijk gesprek stof tot nadenken geven, het makkelijker maken om fouten uit het verleden in nieuwe romans te scheiden en niet te herhalen.
 • Om je niet te vervelen, maak een strak schema voor jezelf. Werk, hobby's, sport, creativiteit en lezen zullen helpen om af te leiden en terug te keren naar het normale leven, maar in een stressvolle toestand is het moeilijk om een ​​actieve levensstijl te leiden - het is gemakkelijker om tijd te besteden aan het nadenken over het verleden. Sta jezelf niet toe: maak een duidelijk tijdschema en volg het.
 • Trek conclusies over relaties uit het verleden en noteer ze op een vel papier. Schrijf op wat je fout hebt gedaan, wat je partner niet bij je paste. Je kunt problemen visualiseren en ze niet verder herhalen.
Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen