afscheid

Hoe om te gaan met depressie na een break-up?

Hoe om te gaan met depressie na een break-up?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Hoe de aanwezigheid van een probleem te bepalen?
 2. Depressiefasen
 3. Hoe kom je uit deze staat?
 4. Psychologische oefening

Mensen ontmoeten elkaar, worden verliefd, waarna het tijdverdrijf begint. Maar na een lange relatie kan breken. Het is altijd ondraaglijk pijnlijk voor zowel mannen als vrouwen. Depressie treedt razendsnel op en legt elk deel van lichaam en geest vast. Het is noodzakelijk om deze aandoening te bestrijden en als het op zichzelf niet lukt, moet je om hulp vragen.

Hoe de aanwezigheid van een probleem te bepalen?

Gisteren leek de hele wereld open, en de zonnestralen vulden de hele kamer. Vandaag, toen er een scheiding was tussen mensen die een lange relatie hadden, is deze kleurrijke wereld verdwenen. De pijn van de ziel neemt niet af, ondanks het feit dat je heel hard probeert om het te verlichten. Tranen komen in mijn ogen. Voor anderen daarentegen is er een brok in de keel en zien "droge" ogen er "nergens" uit.

Dit zijn aanwijzingen dat je een psychisch probleem hebt. Er is - een duidelijke depressie. Het ontwikkelde zich op de achtergrond van het feit dat je een deel van jezelf verloor, namelijk een geliefde. Samen met hem ging het geloof in eigen kracht, het geloof in de toekomst. Je bent nu bang dat je nooit van iemand zult kunnen houden. En als je liefhebt, kan dezelfde situatie je opnieuw overkomen - er zal een breuk in relaties plaatsvinden.

Het feit dat nieuwe problemen met nieuwe problemen kunnen komen, is nu niet de moeite waard om te denken. Bovendien, op het moment dat je ernstig lijdt, en gevoelens voor de voormalige tweede helft zijn nog niet uitgeput. Vandaag zult u absoluut niet de minste wens hebben om kennis te maken en een affaire met iemand anders te hebben. Dit is normaal. Raak daarom in geen geval in paniek en denk niet dat al het goede dat in je leven zou kunnen zijn gebeurd, voor jou al is afgelopen.

In dit stadium is het belangrijk om het probleem te herkennen en te kennen dat u niet in een erg goede emotionele vorm bent. En als het gaat om het besef dat je na stress in een stupor bent beland, dan kun je beginnen om verder te handelen.

Het belangrijkste is om jezelf toe te geven dat je nu erg nerveus bent. Deze factor zal de aanzet vormen voor een uitweg uit een negatieve situatie. Stop niet met jezelf, maar maak tegelijkertijd je ervaringen bewust. Dit is de betekenis van het begin van revalidatie.

Depressiefasen

Na het uit elkaar gaan wordt de emotionele toestand van verschillende mensen op verschillende manieren uitgedrukt. Sommigen zijn niet in staat om te ervaren en te lijden voor een lange tijd. Optimisten laten zichzelf snel het verdriet vergeten dat is gebeurd en vinden nieuwe hobby's voor zichzelf.

Anderen daarentegen kunnen jarenlang leven met pijn in de ziel. Bij een klein aantal individuen blijft deze ervaring als een splinter en duurt het hele leven. Het hangt allemaal af van de aard van de persoon.

Daarom zijn er drie hoofdfasen van de depressieve toestand.

 • De eerste fase is ontkenning. Soms gaat het onbewust voorbij, omdat het als een defensieve reactie wordt beschouwd. Vanwege deze eigenschap kan de menselijke psyche geen erg sterke negatieve impact ondergaan en zo de persoon beschermen tegen meer ernstige gevolgen, zoals psychosomatiek. Simpel gezegd, in deze situatie neemt ons bewustzijn niet specifiek de negatieve factoren waar die onze stemming beïnvloeden.
 • De tweede fase is een agressieve toestand. Wanneer de eerste fase voorbij is, komt er een periode dat iemand wil handelen. Omdat het bewustzijn nog steeds in shock is, kunnen er bijwerkingen optreden tegen deze achtergrond.De beledigde persoon kan aan niets denken en begint boos te worden. Het is nodig om van dit gevoel af te komen, omdat boosheid niet tot iets goeds kan leiden. Problemen zijn niet opgelost, maar ze groeien als een sneeuwbal.
 • De derde fase is een apathische toestand. Heeft ook niets goeds. Op dit moment maakt de persoon het niet uit, en hij wil de omringende realiteit niet waarnemen. De wereld wordt gezien in grijze kleuren. Zo'n toestand kan heel snel eindigen als iemand sterk van geest is. Als een persoon vatbaar is voor trage depressie, kan apathie jaren duren. En sommige mensen kunnen hun hele leven last hebben van deze aandoening.

Iedereen heeft zijn eigen uniekheid. Bij de behandeling van depressie moet deze factor worden overwogen. Het belangrijkste is om de ontwikkeling van verschillende complexen te voorkomen nadat een persoon eenzaamheid heeft ervaren na het verbreken van een serieuze relatie.

Dit belangrijke moment mag in geen enkel geval niet over het hoofd worden gezien. Als de complexen blijven bestaan, kan het individu zijn gedrag radicaal veranderen.

Een persoon kan bijvoorbeeld agressief worden tegenover zichzelf of de mensen om hem heen. Hier kan de situatie zich in verschillende scenario's ontwikkelen.

 • Beledigd persoon zal wraak nemen en ongeacht wie en waarom. Doelen kunnen verschillen. Hier kan alles erg slecht eindigen. De wreker zelf en degene aan wie hij wraak wilde nemen, zullen lijden. Geweld maakt een persoon ondraaglijk voor de mensen om hen heen. Vrienden en familieleden kunnen zich er van afkeren. Eenzaamheid zal bijdragen aan het vergroten van het probleem. En dan heeft u mogelijk medische hulp nodig.
 • Een andere optie is het slachtoffercomplex. Het is ook de moeilijkste toestand van een gewonde persoon. In dit geval wordt het individu passief en gelooft oprecht dat hij zelf verantwoordelijk is voor het feit dat hem zo'n ongeluk is overkomen. Dergelijke omstandigheden kunnen snel verergeren. Als er geen actie wordt ondernomen, zal dit leiden tot de volledige ontkenning van alles wat positief is in het leven. De mens wordt een nihilist. Het is moeilijk om deze gemoedstoestand te bestrijden, dus het is beter om een ​​dergelijk resultaat niet toe te staan.

Hoe kom je uit deze staat?

Degenen die deze situatie voor de eerste keer ervaren, bijvoorbeeld een meisje (vriendje), zijn vooral moeilijk om de depressie te overleven. Het is belangrijk om ernstiger gevolgen, zoals zelfmoord, te voorkomen. Daarom moeten ouders alert zijn op hun kinderen.

We hebben de universele inspanningen van hechte mensen nodig zodat een persoon van de obsessieve staat af kan komen. De specialist zal het beste van alles helpen om dit probleem aan te pakken. Niet iedereen heeft echter de mogelijkheid zijn toevlucht te nemen tot zijn hulp.

Niet depressief worden kan een naaste persoon helpen. En hiervoor kan hij de volgende tips gebruiken.

 • Eerst moet je de situatie veranderen. Ga op vakantie of bezoek goede vrienden in een andere stad. Daar zul je positieve emoties ontvangen, en de omgeving zal niet doen denken aan eerdere relaties. En als je geluk hebt, dan zal je daar misschien een nieuwe liefde vinden. Wees optimistisch en geloof erin.
 • Vergeet je voormalige partner. Het is moeilijk om te doen, maar alles is van jou afhankelijk. Als je dit sterk wilt, dan zal alles werken. Hoe sneller je jezelf ervan overtuigt dat hereniging met liefde uit het verleden onmogelijk is, hoe eerder je beseft dat je openstaat voor nieuwe relaties.
 • Na de reis, werk hard. Het maakt niet uit wat voor soort activiteit het zal zijn, zolang het maar al je aandacht volledig absorbeert. Dus u vult uw budget aan en vergeet uw verdriet.
 • En als er tijd na een drukke dag is, ga dan sporten. In het stadion zul je gelijkgestemde mensen vinden, misschien zul je daar een nieuwe liefde vinden. Handel, ga niet stil zitten en dan kun je alleen verdrietige gedachten aan.
 • Leun niet op voedsel. Te veel eten heeft niemand geholpen. Van overtollige calorieën zul je dik worden en dan weet niemand het zeker.Tegelijkertijd mag u in geen geval niet volledig weigeren te eten. Als je geen eetlust hebt, gebruik dan je wilskracht. Om het negatieve te overwinnen heb je middelen nodig en kunnen ze alleen een uitgebalanceerd dieet geven.
 • Verander het uiterlijk volledig. Laat je vrienden je niet langer herkennen. Deze lessen zullen veel tijd kosten en de stemming zal automatisch toenemen. Het is mogelijk dat de voormalige partner erg spijt heeft dat hij je niet eerder waardeerde.
 • Het komt ook voor dat het van tijd tot tijd ondraaglijk wordt om de stijgende melancholie te doorstaan. Afgeleid van deze toestand helpt antidepressiva. Vraag advies aan een professionele arts en hij zal u helpen bij het kiezen van het juiste medicijn.
 • Als de man (echtgenote) bij u in hetzelfde appartement woont, probeer het dan zo snel mogelijk in te ruilen. Als dit proces vertraging oploopt, leef dan tijdelijk samen met familieleden of huur een huis. Geloof me, je zult je meteen beter voelen omdat je geen voorwerp ziet dat je ergert.

Denk niet dat je de eerste keer zult slagen. Werk aan jezelf is een moeilijk proces. En als je hem hebt gepakt, zoek dan de kracht om alles tot het einde te vervullen.

Geef niet toe aan emoties. Het zijn slechte adviseurs. Verwarring, schaamte, woede en verdriet moeten worden veranderd in vreugde. Ja, het is onmogelijk om het meteen te doen, maar leer jezelf en ga voor zelfverbetering. Dit wordt je eerste passie na de pauze, die je naar succes zal leiden.

Psychologische oefening

Wanneer de ochtend begint met de gedachte dat een geliefde niet weer naar je toe zal komen, moet je deze gedachten in jezelf overwinnen. Verbied jezelf gewoon om aan hem of haar te denken.

Je bent een man, of een man, of een meisje - je moet nog steeds zelf je pijn van verlies overwinnen. Hoe je het gaat doen en hoe lang het zal duren om het te doen - alles hangt alleen van jou af.

Eenvoudige acties helpen negatieve gevolgen te voorkomen.

 • In de eerste plaats - het is sport. Er zijn speciale oefeningen om stress te verlichten. Lopen ter plaatse, ademtraining. Dit alles kan gedaan worden in de sportschool. Een professionele instructeur selecteert de taken die u nodig hebt en bewaakt de juistheid van de implementatie.
 • Training over zelfverbetering zal een impuls geven aan een depressie. Doe aan yoga of begin gedichten te schrijven. Wat u gaat doen is niet belangrijk, het belangrijkste is dat dit bedrijf u morele tevredenheid biedt. Begin met breien of naaien. Handwerken helpt geld verdienen voor extra rust en stimuleert verder werk.
 • Stop met je depressief te voelen. Ja, misschien is het dat wel! Iemand vindt het leuk om medelijden met zichzelf te hebben. Hij huilt van plezier en klaagt bij iedereen om hem heen over een ongelukkig lot. Dit maakt het makkelijker voor hem. Verlichting in dit geval is een tijdelijk fenomeen. Zo'n toestand als een medicijn, vertragingen en vereist meer en meer nieuwe emotionele porties. Als gevolg hiervan kun je in een stupor vallen.
 • Stop met het maken van een perfectionist van jezelf. Hoe beslis je dat je allemaal soepel moet verlopen, als een briefje? Er moet aan worden herinnerd dat alle mensen moeilijkheden hebben. Ze hebben elk hun eigen, maar dit maakt deze moeilijkheden niet minder gemakkelijk. Accepteer daarom het feit dat het leven uit lichte en donkere strepen bestaat. Het is alleen dat sommige mensen weten hoe ze zichzelf moeten afstemmen op het positieve wanneer een donkere streep komt, terwijl anderen dat niet kunnen.

Probeer aan jezelf te werken en je zult begrijpen dat het leven iets groots is.

 • Om ernstige problemen te voorkomen, helpt u en onderdrukt u het schuldgevoel dat u in alle situaties op uzelf legt. Waarom heb je besloten dat je schuldig bent aan deze of gene negatieve gebeurtenis die je is overkomen? De omstandigheden zijn sterker dan wij. We kunnen niet alles controleren. Daarom treden er van tijd tot tijd storingen op en wordt u blootgesteld aan een aantal ongewenste factoren.

En tot slot: doe een ceremonie van afscheid van depressie. Hiertoe schrijft u op papier al uw problemen en wrok en brandt u het papier. Ash ontwikkelt zich in de wind.

Onthoud dat zodra je de deur sluit en je gevoelens erachter laat, je spirituele wereld zal herstellen. Doe een poging - laat nieuw geluk los.

Hoe je uit een depressie kunt komen na het opbreken, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen