echtscheiding

De meest voorkomende oorzaken van echtscheiding

De meest voorkomende oorzaken van echtscheiding

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Welke gezinnen lopen risico?
 2. Statistieken in Rusland
 3. Voornaamste redenen
 4. effecten
 5. Mening van psychologen over echtscheiding

In de moderne wereld zijn visies op het huwelijk vrijer geworden. De gesloten vakbond kan worden beëindigd met instemming van de partijen of op initiatief van een van de echtgenoten. In sommige gevallen leidt een vergelijkbare uitkomst tot een nieuw, gelukkiger leven. Soms brengt een pauze pijn en diepe depressie met zich mee. Wat zijn de redenen voor mensen die een huwelijk zijn aangegaan, echtscheiding?

Welke gezinnen lopen risico?

Een zeer moeilijke test voor het nieuw gevormde paar is de eerste 3 jaar van het huwelijk. Het is vooral moeilijk om te wennen aan het delen van het leven met degenen die niet de gelegenheid hebben gehad om samen te leven tijdens de periode van relaties voor het huwelijk. Statistische onderzoeken hebben aangetoond dat in de eerste jaren van het gezinsleven ongeveer 40% van de paren afwijkt.

Vaker, is de beslissing om te scheiden gemaakt door een jong stel. Mensen onder de 30 hebben nog geen volledig geformuleerde doelen, er is een neiging tot impulsiviteit. Koppels kunnen besluiten om een ​​gezin te stichten en dan in een vrij korte tijd te scheiden, zich overgevend aan emoties.

Degenen die na 30 jaar een huwelijk zijn aangegaan, zijn echter niet altijd in staat om het te houden. Op deze leeftijd zijn mensen vaak gescheiden vanwege het feit dat het voor hen moeilijker is om nieuwe sociale rollen aan te nemen en de individualiteit te accepteren van iemand met wie het leven nu wordt gedeeld. Omdat het wordt gevormd door een volwassen persoon, is het niet altijd mogelijk om zijn negatieve aspecten van karakter, gewoonten die een partner kunnen irriteren, te veranderen.

Het uiterlijk van een kind vernietigt in veel gevallen de relatie van een paar. Dit gebeurt wanneer partners niet klaar zijn voor significante veranderingen in levensstijl en levensstijl.

Statistieken in Rusland

Wat betreft ons land, de belangrijkste oorzaken van echtscheiding, volgens onderzoek, op het moment zijn ze niet voorbereid op samenwonen, alcoholisme, overspel.

 • Sociale onvolwassenheid, onverenigbaarheid van karakter, buitensporig vroeg huwelijk. Kortom, onvoorbereid voor het gezinsleven. Dit is de reden voor meer dan 40% van de huwelijksproblemen in Rusland. Dit probleem komt tot uiting in slordig leven, wederzijdse beledigingen, vernedering, conflicten. Dit alles in een vrij korte tijd leidt de partners naar het besluit om relaties te verbreken.
 • Een zeer ernstig probleem is het alcoholisme of andere afhankelijkheid van een van de echtgenoten. Lijden aan alcoholisme veroorzaakt grote leed aan hun geliefden. Vaak is het gedrag van zo'n persoon ontoereikend en agressief. Als een persoon niet de kracht vindt om hiermee om te gaan, wordt het leven met hem bijna ondraaglijk.
 • Op de derde plaats behoren de redenen voor echtscheiding een van de echtgenoten bedriegen.

Voornaamste redenen

De belangrijkste reden die leidt tot de desintegratie van het paar is de divergentie van karakters en interesses. Vooral vaak wordt dit probleem gevormd in snelle huwelijken. Omdat ze elkaar niet goed kenden, maar zich overgaven aan de gevoelens en indrukken, haastten de partners zich naar het kadaster. En nadat ze een gezamenlijk leven waren begonnen, begonnen ze onvermijdelijk teleurgesteld in elkaar te worden.

Heel verschillende houdingen, morele waarden en overtuigingen vervreemden mensen van elkaar. Het ontbreken van gemeenschappelijke interesses maakt het onmogelijk om te genieten van een gezamenlijke vrije tijd of het wordt apart gehouden: de vrouw is in het theater, de man is in het voetbal. Ofwel een van de echtgenoten offert constant zijn wensen en neigingen.

Karakterverschillen leiden tot ernstige meningsverschillen in alledaagse zaken. En de meest voorkomende redenen voor familieruzies en schandalen houden verband met het behoud van het gemeenschappelijke leven en de economie.Ook zullen conflictueuze levensposities de echtgenoten onvermijdelijk met hun hoofd confronteren in de kwestie van het opvoeden van kinderen.

Het huwelijk kan breken omdat de partners heel verschillend van leeftijd zijn. Met een aanzienlijk verschil in jaren en ervaring is het bijna onmogelijk om te hopen op wederzijds begrip en de aanwezigheid van gemeenschappelijke interesses in een paar. Een jongere partner is nog steeds vol energie en wil een interessant, rijk leven. Een bejaarde neigt naar vrede en bestendigheid van het leven.

Op het pad van het huwelijk kan staan ​​carrière man of vrouw. Deze reden voor echtscheiding komt veel voor in Europa en de Verenigde Staten. In ons land zijn de werkomstandigheden zodanig dat een vrouw vaak geen persoonlijke tijd heeft. In dergelijke omstandigheden is praten over de verantwoordelijke en serieuze opvoeding van het kind niet nodig. Daarom, op het risico een goede positie te verliezen, aarzelt een vrouw vaak om een ​​partner van kinderen te geven, wat op zijn beurt de gevoelens aanzienlijk kan afkoelen en de man ertoe kan brengen te breken.

De terughoudendheid van het kind door een van de echtgenoten kan om een ​​afzonderlijke reden worden geïdentificeerd. Dit is mogelijk niet gerelateerd aan een carrière of financiële positie. Jonge mannen hebben vaak geen haast om kinderen te krijgen, omdat ze het zien als een last voor het gezin.

Een veel tragischer reden voor een scheiding is de chronische onvruchtbaarheid van een van de partners. Maar niet alleen de afwezigheid van kinderen in het gezin, maar hun uiterlijk kan in sommige gevallen het huwelijk vernietigen.

Mannen reageren vaak pijnlijk op het uiterlijk van een kind. Vooral als de baby niet was gepland. Veel echtgenoten zijn volledig onvoorbereid voor de rol van de vader. Of ze zijn geïrriteerd door het feit dat de kinderen de aandacht van de echtgenoot voor zichzelf trekken. Een voldoende groot aantal gezinnen valt uiteen met de komst van het eerste kind.

Scheiden van een paar kan financiële problemen veroorzaken. In dit opzicht kan de situatie verschillende opties hebben.

 • De man verdient niet genoeg en het gezin heeft een precaire financiële situatie. In dit geval kan de vrouw geen fatsoenlijke baan vinden of is zij met zwangerschapsverlof.
 • De echtgenoot heeft een groot inkomen en de vrouw werkt helemaal niet, maar neemt veel geld voor zijn persoonlijke uitgaven. Een dergelijke situatie kan op tijd de kostwinner van het gezin lastig vallen. Er zal een wens zijn om de parasiet te resetten uit zijn uitkering.
 • Vrouw verdient veel meer dan haar man. Hoewel in de moderne samenleving het primaat van mannen niet langer zo noodzakelijk is, maar veel van de vertegenwoordigers van de sekse sterk vasthouden aan oude opvattingen. Gezien het feit dat het gezin door zijn hoofd moet worden verstrekt, kunnen sommige mannen zich niet verzoenen met het financiële succes van de vrouw. Dit maakt inbreuk op hun trots en ijdelheid.
 • De man werkt helemaal niet en de vrouw heeft het gezin. Soms kan een man geen werk vinden dat hij leuk vindt, hij stopt vaak. Alcoholisme of gezondheidsproblemen kunnen ook de zoektocht naar waardig werk zeer problematisch maken. Een vrouw in een dergelijke situatie wordt gedwongen om alleen op zichzelf te vertrouwen. Vrouwenverpleegsters besluiten vaak te scheiden en alleen kinderen te steunen.
 • Het onvermogen om vertrouwelijk met een echtgenoot te spreken, de opeenhoping van negatieve emoties. Het gebeurt dat een vrouw en haar echtgenoot zich al vele jaren in zichzelf onuitgesproken claims en overtredingen hebben opgehoopt. Maar dit garandeert geen "rust" in de relatie. De accumulatie van negatieve leidt tot uitbarstingen van woede en storingen over kleinigheden. Dan zal de echtgenoot, ontevreden met een geheel andere, slecht naar zijn vrouw schreeuwen vanwege een kleinigheidje, zoals een te gezouten soep of een slecht opgevouwen overhemd. Tezelfdertijd zal hij al zijn verontwaardiging weggooien, beledigend en vloekend toepassen.
 • Hetzelfde geldt voor vrouwen. Soms kan de echtgenoot niet begrijpen waarom de vrouw wordt geliquideerd en vindt hij fouten in kleinigheden. En in feite is er in het gezin geen vertrouwen en normale communicatie. Claims worden het zwijgen opgelegd en geaccumuleerd in de vorm van nerveuze spanning en wederzijdse irritatie. Zo komen vaker ruzies en schandalen voor. Zo'n sfeer in het gezin drijft de echtgenoten uiteindelijk naar de beslissing om te scheiden.
 • Tekortkomingen, leugens en wederzijds wantrouwen van echtgenoten - dit is een zeer goede reden om de relatie te beëindigen.Vroeg of laat wordt misleiding onthuld, waardoor degene die bedrogen werd pijn wordt. In een sfeer van wederzijds wantrouwen is het heel moeilijk om te leven. De vrouw moet zich voortdurend afvragen of de man echt op het werk bleef of naar zijn ouders ging. De echtgenoot begint ook de echtgenoot om allerlei redenen te controleren.

Op leugen kan een verscheidenheid van redenen duwen. Maar in zulke nauwe relaties als het huwelijk, is het nog steeds beter om vast te houden aan de waarheid dat het gezegde luidt: "Beter bittere waarheid dan lieve leugens".

  • Psychologische onderdrukking, morele druk, een duidelijk verlangen om de partner in alles te domineren. Meestal zijn mannen hier vatbaar voor. Sommige mannen vinden het normaal om onbeschoft te zijn tegenover een vrouw, om haar kwetsende woorden tegen haar te zeggen. Het gevoel van bezitterigheid duwt de echtgenoot om de vrijheid van zijn metgezel te beperken. Vaak is zelfs contact met oude vrienden verboden voor de vrouw. In dit geval wordt het getrouwde leven als een echte cel. Een moderne vrouw is waarschijnlijk in staat om de kracht te vinden om haar te ontvluchten.
  • In de relatie van de echtgenoten kunnen ouders van sommigen van hen ingrijpen. Het gebeurt zo dat pappa en mama aanvankelijk de keuze van hun kind afkeuren. Om hun zaak te bewijzen en 'op de goede weg' te instrueren, zetten de ouders hun kind op tegen het door hen gekozen kind of hun kind.

  Meestal zijn moeders jaloers op hun zonen voor meisjes en vrouwen. Door hun tussenkomst verergeren ze familieproblemen en ruzies. Dergelijke acties leiden vaak tot ernstige conflicten en misverstanden binnen het paar, en na verloop van tijd tot een breuk.

   • Als geweld in het gezin wordt gepraktiseerd, kan zo'n unie niet gelukkig worden genoemd. Het gedrag van de agressor is erg moeilijk te veranderen door overreding en verzoeken. Vaak zijn mensen vatbaar voor temperament en fysieke agressie en beheersen ze zichzelf niet helemaal. Alleen specialisten zullen in dit geval kunnen helpen, en dan alleen als de persoon zelf op de hoogte is van zijn probleem en er vrijwillig mee wil werken.
   • Verraad voor velen is onvergeeflijk wangedrag. De meesten kunnen niet accepteren dat de partner dit heeft gedaan. Als verraad vaak wordt herhaald, is het absoluut niet de moeite waard om het als een ongeluk of een fout te beschouwen. Soms zoeken de echtgenoot of echtgenoot wraak op de tweede helft door hetzelfde terug te betalen. Het verergert alleen de situatie en leidt meestal onvermijdelijk tot echtscheiding.
   • Problemen in het seksuele leven van een paar hebben een ernstige invloed op de relatie. Veel mensen zijn helaas nog niet klaar om adequaat en openlijk met een partner te praten over het intieme leven. Daarom komt dit gebied van relaties met echtgenoten vaak op niets uit en slapen ze zelfs in verschillende bedden. Als seks toch voorkomt, levert het geen voldoening op.

   In een dergelijke situatie moet u met elkaar praten over uw wensen en ook tactvol uw klachten indienen bij uw partner. Als u niet klaar bent voor een dergelijk gesprek, moet u hulp zoeken bij een consulent van een seksuoloog.

    • Paren die al vele jaren samen zijn, hebben vaak een afkoeling naar elkaar toe. Het heeft ook te maken met het feit dat het leven lange tijd te goed was ingeburgerd en het leven samen routine werd. Constantie is niet slecht, maar de pure eentonigheid van het leven, waargenomen dag na dag, is erg slecht voor de algemene emotionele toestand. Gevoel dat het leven niet gevuld is met iets interessants, mensen hebben vaak een volledig natuurlijke wens om het te veranderen. Maar als degene met wie dit leven verbonden is hem hierin niet ondersteunt, blijft er niets anders over dan te kijken naar veranderingen die verder gaan dan de bestaande familie.
    • Verkrampte woonomstandigheden kunnen de situatie in het gezin aanzienlijk verergeren. Soms wordt meer dan één generatie gedwongen om in een kleine leefruimte te leven (bijvoorbeeld echtgenoten, hun kinderen en bejaarde ouders). In dergelijke omstandigheden is het moeilijk om een ​​normaal leven te leiden. De constante aanwezigheid van een groot aantal mensen, zelfs van dichtbij, is ook zeer benauwend. Iedereen heeft momenten waarop ze alleen willen zijn met zichzelf, dit is een natuurlijke psychologische ontlading.Het is vooral moeilijk in dergelijke omstandigheden voor degenen die gevoelig zijn voor introversie.

    effecten

    Het is de moeite waard om te zeggen dat een echtscheiding niet altijd een schande, pijn en breuk is van een relatie met een ex-man of vrouw. Er zijn situaties waarin echtgenoten onderling beslissingen nemen en zelfs vrienden blijven. Voor paren en voor gewone kinderen is dit ongetwijfeld de beste optie. In de meeste gevallen is de initiatiefnemer van de kloof echter een van de echtgenoten. En dan is het hele proces pijnlijk ingewikkeld, vooral voor degene die over is.

    Bovendien reageert elke persoon heel individueel op de ontbinding van zijn huwelijk. Iemand lost snel pijn en wrok op, begint volledig te leven en begint een nieuwe relatie. Iemand daarentegen valt in een diepe en langdurige depressie. Deze toestand gaat gepaard met nerveuze uitputting, stress, vaak verandert een man of een vrouw in zo'n situatie in alcohol, waardoor zijn gezondheid wordt verpest.

     Wanneer een scheiding erg belangrijk is om na te denken over de gevolgen ervan voor kinderen. Het verlaten van het gezin van een moeder of vader is geen eenvoudige test. Denk niet dat ze vanwege hun leeftijd weinig zullen begrijpen en voelen. Soms krijgen kinderen ernstige psychische trauma's in dergelijke situaties. Het is heel belangrijk dat uw relatie na de pauze minimaal op hen wordt weerspiegeld. Bespreek met je partner of echtgenoot hoe je het aan kinderen presenteert. Probeer uit te leggen wat er gebeurt, gezien hun leeftijd.

     Soms probeert een moeder of vader een kind te manipuleren om een ​​echtscheiding te wreken. Dergelijke tactieken zijn erg zelfzuchtig en onaanvaardbaar. Kinderen worden pionnen in het spel van volwassenen en het is onwaarschijnlijk dat ze je kunnen vergeven voor hun ervaringen.

     Mening van psychologen over echtscheiding

     Afhankelijk van de specifieke situatie kan een scheiding zowel een zegen als een schade zijn. Een wederzijds overeengekomen, evenwichtige beslissing over echtscheiding is vaak nuttig. Voor voormalige echtgenoten is dit een kans om een ​​nieuw leven te beginnen, om een ​​meer geschikte partner te vinden.

     Hoe dan ook, in een situatie waarin samenleven duidelijk niet gelukkig is, en pogingen om het te vestigen niet met succes werden gekroond, is echtscheiding inderdaad de enige uitweg. Het heeft geen zin om jezelf te dwingen om tot het einde der dagen samen te leven met iemand van wie je niet houdt, die beledigt, pijn doet of voortdurend verandert. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.

     De andere kant van de scheiding hangt samen met de impulsiviteit van een van de echtgenoten. Afhankelijk van de impuls en emoties kondigt hij of zij zijn beslissing aan. In dit geval stort de tweede partner het leven letterlijk in. Hij moet snel de plannen en dromen van de tweede helft herbouwen om te accepteren wat niet zal zijn zoals voorheen. Voor velen is het erg moeilijk.

     Als je een relatie-uitje ervaart, houd dan eerst je gevoelens en emoties niet in jezelf. Praat met een geliefde die je vertrouwt. Stop niet met communiceren met vrienden, sluit jezelf niet.

     Hoewel echtscheiding een moeilijke periode is, is het niet het einde van al het leven. Een van de wijsheid zegt: "Wanneer een deur voor je sluit, gaat er onmiddellijk een andere deur open." Na de scheiding, probeer niet vast te lopen in het verleden, maar om je leven opnieuw op te bouwen, nieuwe activiteiten te vinden.

     Als jij zelf de initiatiefnemer van de scheiding bent geweest en je partner het moeilijk vindt, verwijt jezelf dan niet. Je hebt het recht om je leven te beheersen. Als dit besluit is afgewogen en je er vertrouwen in hebt, zou niemand je moeten tegenhouden.

     Wat de redenen voor de kloof ook zijn, de basis van elk van deze is gebrek aan begrip, onvermogen om te communiceren en elkaar te accepteren, gebrek aan morele hulp en tolerantie. Deze kwaliteiten zijn belangrijk op elk gebied van het leven en zijn alleen nodig in het huwelijk.

     Daarom zijn de eerste stappen om een ​​kloof te voorkomen in ieder geval vertrouwelijke gesprekken, ondersteuning en begrip van de partner, een blijk van zorg en oprechte liefde voor hem.

     Schrijf een reactie
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

     mode

     schoonheid

     betrekkingen