echtscheiding

Echtscheiding: voors en tegens

Echtscheiding: voors en tegens

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Wanneer moet je van je man scheiden?
 2. Hoe te begrijpen dat het tijd is om mijn vrouw te verlaten?
 3. Hoe een beslissing nemen?
 4. Tips van de psycholoog

Het komt vaak voor dat echtscheiding de enige uitweg is uit een impasse. Het is mogelijk dat een dergelijke beslissing onjuist is. Hoe bepaal je jouw lot en het lot van je geliefde? Dergelijke vragen zijn niet eenvoudig te beantwoorden, maar mogelijk.

Wanneer moet je van je man scheiden?

Tekenen dat echtscheiding onvermijdelijk is, verschijnen al lang voor deze trieste gebeurtenis. Eerst neemt de vrouw alle beledigingen op, en dan begint haar ziel weg te kwijnen en vraagt ​​ze om zo'n toestand niet langer te verduren. Als ze jong zijn, denken ze niet na over de aanstaande pauze. Sommigen leven hun hele leven samen, anderen kunnen de huwelijksbonus voor een andere dag verbreken. Waarom is het afhankelijk en kan het van tevoren worden voorzien? Op welke borden moet ik vertrouwen om de juiste beslissing te nemen? De volgende tips helpen hierbij.

Lichamelijk misbruik

Lichamelijk geweld is het belangrijkste argument dat je zou moeten dwingen te scheiden. Je kunt pesten niet tolereren. Een echte man zal nooit een hand opsteken naar een vrouw. Trouwen, de vrouw zag perfect alle negatieve eigenschappen van het karakter van haar toekomstige echtgenoot. In die tijd hield ze veel van hem en hoopte dat alles in orde zou komen, en haar man nam een ​​beslissing en begon zichzelf te corrigeren. Maar de tijd verstreek en de mens werd nooit een ideaal. Een keer misleid, hoop niet dat de tijd zal verstrijken en alles goed zal komen. Dus je hele leven kan voorbij vliegen, en uiteindelijk zul je veel spijt hebben van je laksheid.

Als het geweld nog lang doorgaat, moet het worden gestopt, ondanks het feit dat je nergens heen kunt. Er is altijd een oplossing als u de uiteindelijke beslissing neemt. Neem in dit geval uiteindelijk contact op met de psychologische ondersteuningsdienst voor vrouwen. Daar word je geholpen je gevoelens te begrijpen. Vergeet niet dat je passiviteit leidt tot je lijden en het lijden van je kinderen.

Morele druk, despotisme

Moreel misbruik is ook een krachtig argument voor echtscheiding. Soms is het moeilijk om te bepalen - wat nog erger is: moreel of fysiek misbruik van een persoon. Wanneer een vrouw voortdurend wordt vernederd door haar echtgenoot of een fout ontdekt met kleinigheden, komt liefdesverloochening en haat op gang. Daarom, als u niet op uw gemak bent met de door u gekozen persoon, moet u nadenken en beslissen over een moeilijke stap - echtscheiding.

Het is mogelijk dat er daarna veranderingen in je leven optreden, waardoor je echt geluk zult ervaren.

alcohol

Je man is al lang verslaafd aan alcohol. In deze situatie kunt u proberen medische zorg en een complete remedie te bieden. Maar als dit een fase is die al is verstreken en de persoon steeds lager en lager zinkt, dan zou je je kostbare tijd er niet aan moeten verspillen. Als je bij zo'n partner blijft en blijft hopen op verbetering, is het goed mogelijk dat je zelf na verloop van tijd verslaafd raakt aan alcohol. Eerst word je depressief en probeer je het glas eraf te halen. In dit geval zul je het leuk vinden.

Het moeras van levensproblemen zal vertragen en je familie zal hoogstwaarschijnlijk compleet instorten. Iedereen begrijpt dat het moeilijk is om met een alcoholist in de buurt te leven. Allereerst hebben uw kinderen hier last van. Wanneer een man in de eerste plaats een fles is en geen liefde voor zijn vrouw en kinderen, dan is echtscheiding in dit geval geen onverklaarbare haast. Integendeel, je zult jezelf bevrijden van de problemen en problemen.

verraad

Het verraad van een geliefde is een ander soms onoplosbaar probleem. Een vrouw is moeilijk in de omgang met de ontrouw van haar man. Het vernedert en beledigt. Als het verraad één keer gebeurde en de man het ten diepste betreurt en elke dag vergiffenis vraagt ​​van zijn vrouw en kinderen, dan is het in dit geval de moeite waard om te vergeven. En het gebeurt andersom. De man kijkt rechts en links. Niemand is verlegen. Hij verandert bij elke beurt en gaat tegelijkertijd het gezin niet verlaten. In dit geval moet u een einde maken aan de relatie. Dit zal nooit worden gecorrigeerd en jij, als je de hele tijd vergeeft, kan fysiek ziek worden van voortdurende ervaringen.

Je hebt een schijnbaar man van dromen ontmoet. Je wordt verblind door stijgende gevoelens. Het resultaat was een prachtige bruiloft. En na haar, herstellende een beetje van de vakantie, merkte je dat de echtgenoot niet dezelfde was als je verwachtte. Hij veranderde onherkenbaar, werd onbeleefd en ongemanierd. Van zijn kant is alleen morele druk en despotisme. Bij hem is het moeilijk om iets overeen te komen. De koppigheid en het egoïsme van de man beginnen je te onderdrukken. In dit geval hopen zich grieven op en het blijkt dat de "zielekom" vol is met je negatieve emoties. Dan is echtscheiding onvermijdelijk. En verzet je hier niet tegen.

In de loop van de tijd werd de relatie tussen de echtgenoten gekoeld als gevolg van wederzijdse beledigingen en discrepanties in de karaktereigenschappen. Verder gezamenlijk leven verergert deze perceptie van elkaar alleen maar, het behoud van familiebanden is onmogelijk.

Het blijkt dat je heel andere mensen bent in hun kijk op het leven. Eén persoon is een subtiele natuur die van films en muziek houdt, een andere persoon verdwijnt constant in de garage en is geïnteresseerd in technologie. Soms is het beter om vrienden te zijn dan om vijanden voor het leven te worden.

Hoe te begrijpen dat het tijd is om mijn vrouw te verlaten?

Het is moeilijk om tot een definitieve beslissing te komen, als er op zijn minst enige twijfel bestaat. Je moet echter niet blijven leven in een huwelijk, als alles erop wijst dat je jezelf gewoon martelt. Er zijn tekenen waarmee u kunt beslissen over de keuze van een specifieke oplossing. Als je eenmaal gepassioneerd was over je toekomstige vrouw, en het vooruitzicht van het gezinsleven werd gezien in onbewolkte kleuren. Na het huwelijk begonnen huishoudelijke problemen. Het bleek dat je vrouw helemaal niet weet hoe ze moet koken. Bovendien wil ze je huis niet eens gezellig en warm maken. Elke keer dat ze dingen gooit in het hele appartement, zijn er altijd vuile vaat in de gootsteen en wassen de vloeren wekenlang niet.

Natuurlijk wordt u in dit geval geadviseerd een huishoudster in te huren of uw eigen bedrijf te starten, maar waar haalt u het geld vandaan? Echtscheiding is in dit geval een kwestie van tijd. Als de situatie niet verbetert, dan zal je graag de relatie met een zorgeloze vrouw beëindigen.

Een ander aspect is de ontrouw van de vrouw. Ze heeft je veranderd en je ziet niet veel spijt in haar gedrag. Dit suggereert dat verraad opnieuw en opnieuw kan voorkomen. Ongeldige echtgenoot kan je op elk moment verlaten, zodra er moeilijke tijden aanbreken. Waarom zou je wachten als je 'een mes achterin steekt'? Wanneer u scheidt, zult u een fatsoenlijke vrouw kunnen ontmoeten die u zal waarderen en beschermen.

Als de vrouw alleen bezig is met haar eigen zaken: ze doet haar haar, manicures, enzovoort, flirt met mannen bij elke gelegenheid, dan moet je goed nadenken over echtscheiding. Een zelfzuchtige vrouw blijft bij je terwijl je betaalt voor al haar grillen. Zodra je je bron van inkomsten verliest, zal je vrouw je verlaten voor een andere, meer succesvolle man.

Nog een scrupuleus probleem, als je heel lang met je vrouw hebt geleefd, maar je kinderen niet hebben gewonnen. Een gezin dat geen kinderen heeft, heeft geen toekomst. Als de situatie hopeloos is en je al lang over echtscheiding hebt nagedacht, moet je je niet laten afschrikken door de beslissing. Dankzij de scheiding kun je geluk vinden in een nieuw gezin en een groot aantal kinderen groot maken. Misschien vindt je ex-vrouw zo'n man met wie hij kinderen kan krijgen.

Je hebt een vrouw ontmoet, zonder wie je geen enkele dag kunt leven.Je wettige vrouw ergert je heel lang, en je vindt haar alleen niet leuk omdat ze naast je woont. Bestraf je zielsverwant niet. Geef eerlijk haar verraad toe en verlaat het gezin. Dus je zult een eerlijke daad begaan, en twee naaste vrouwen zullen niet lijden aan je besluiteloosheid.

Jij en je vrouw zijn totaal verschillende mensen in hun opvattingen. Samen verveel je je, en zelfs het krijgen van kinderen redt de situatie niet. Omdat je zo ver van elkaar bent geworden, is het lang geleden. Vanwege de huidige stand van zaken, ben je depressief geworden. Dan is het noodzakelijk om een ​​gezamenlijke beslissing te nemen over de echtscheiding.

Een carrièrevrouw is een ander probleem voor een man die streeft naar een volwaardig huwelijk. De vreemde situatie wordt verergerd door de afwezigheid van kinderen en de kilheid van de echtgenoot. Meestal in een gezin waar de vrouw alleen gepassioneerd is door werk, is de echtgenoot verontwaardigd over het feit dat zijn partner nooit thuis is. Zelfs op zondagen lost ze de problemen van het bedrijf telefonisch op. Het huidige huishouden doet haar kleine belangstelling. En praten over het feit dat je zo snel mogelijk kinderen wilt hebben veroorzaakt zo'n irritatie bij zo'n vrouw. Ren zo ver mogelijk van zo'n vrouw weg. Doe het terwijl je nog jong bent. Natuurlijk, na een scheiding, zult u een vrouw kunnen vinden die comfort en harmonie in uw leven samen kan creëren.

Er zijn veel andere diverse aspecten waarop men de hotspots kan bepalen. Breng de zaak niet naar een ondraaglijke situatie. Normale mensen begrijpen dat echtscheiding geen erg gunstige uitweg is uit de situatie, maar er zijn uitzonderingen op de regels.

Hoe een beslissing nemen?

Het nemen van serieuze beslissingen is altijd moeilijk. Maar omdat zo'n beproeving op je lot viel, neem het dan met de nodige moed. In dit geval is het noodzakelijk om alle voor- en nadelen te berekenen. Je kunt natuurlijk proberen je familie te redden en er al je kracht in steken. De menselijke ziel is een zeer subtiele substantie. Het is onmogelijk om aan te passen en tegen hun wil in te gaan. Zelfs als dit gebeurt, zul je na verloop van tijd spijt krijgen van wat je hebt gedaan of tot de laatste wanhoop vervallen. Geen van de twee partijen heeft zo'n ommekeer nodig.

Als er een kind is

Als er een kind in het gezin is, is het paar vaak niet gescheiden alleen omdat ze hem geen pijn willen doen. Tegelijkertijd merk je altijd dat je denkt dat je een diep ongelukkig persoon bent. Je wilt niet naar huis gaan na het werk. Ja, en schandalen zijn niet ongewoon. Bedenk eens wie je kind zal worden als je constant in zo'n gespannen situatie bent? Ontdoe je van dubieuze martelingen en neem een ​​moedwillig besluit.

Als er geen liefde is

Het gebeurt zo dat de gevoelens zo zijn afgekoeld dat het moeilijk voor je is om dicht bij je zielsverwant te zijn. Je voelt het alle cellen van je lichaam. Hier zal niets je huwelijk redden. Iedereen weet dat familieruzies voorkomen in relaties. Ze moeten op geen enkele manier worden verward met doodlopende wegen. De crisis kan door universele inspanning worden opgelost. Echtgenoten willen geen pauze, ze hebben het gevoel dat ze elkaar nodig hebben, maar ze weten niet hoe ze hun leven samen moeten blijven leiden.

Psychologische hulp en de wens van de echtgenoten zullen het huwelijk helpen redden. Er is echter een volledig tegengesteld beeld, wanneer beide echtgenoten het al lang moe zijn van het koud zijn in een relatie. In dit geval is echtscheiding de enige juiste oplossing. Bijvoorbeeld als een echtgeno (o) t (e) u heeft aangekondigd dat zij het gezin aan uw tegenstander of rivaal zullen overlaten. Het is niet nodig om obstakels te repareren. Dit zal je niets bereiken.

Verraderlijke echtgenoot werpt twijfel op uw samenwoning. Elke dag haat je je soulmate meer en meer. Voor mijn ogen duiken er foto's op, waar je geliefde zich in de armen van je tegenstander bevindt. Vanuit deze gedachten word je gek en geef jezelf de schuld dat je geen stap in de richting van echtscheiding kunt zetten.

In deze situatie, diep van binnen, heb je al lang geleden besloten dat je verwarring je niet in staat stelt een stap in de goede richting te zetten. Verzamel kracht en bestand voor echtscheiding. Je zult je meteen beter voelen.

Tips van de psycholoog

Als je zeker weet dat de problemen in je gezin niet alleen een crisis zijn die zich in een bepaalde fase van samenleven kan voordoen, dan is een scheiding een onbetwistbare manier om uit al je problemen te komen. En toch, om een ​​definitieve beslissing te nemen, is het de moeite waard om alles te realiseren en erover na te denken. Als je een sterke persoonlijkheid bent en het gevoel hebt dat je de problemen die zich voordoen kunt oplossen, doe dan het volgende.

 • Kies een tijd wanneer niemand thuis is. Zet je favoriete en ontspannende muziek aan, zit in een comfortabele stoel.
 • Ontspan en adem gelijkmatig. Laat niets je afleiden van je gedachten.
 • Denk aan alle momenten die gebeurden terwijl je met je andere helft trouwde.
 • Denk eerst aan slechte situaties. Onthoud dat de details waar je getrouwd was niet zo comfortabel zijn als we zouden willen.
 • Onthoud dan de momenten waarop jij en je partner gelukkig waren.
 • Denk na over hoe je zult leven zonder je andere helft.
 • Als je aan afscheid dacht en het gemakkelijker voor je werd om erover na te denken, dan is het misschien de moeite waard om door te gaan met acties om je huwelijk te ontbinden.
 • Als u niet tot een definitieve beslissing komt, herhaal dan deze stappen na enige tijd.
 • Vergeet niet dat niemand en niets je kan helpen en een beslissing kan nemen over een echtscheiding. Dit moet je zelf doen.

Ga naar de stem van je ziel of je tweede "ik", dat wil zeggen, het onderbewustzijn. Luister naar jezelf en je zult geen fouten maken.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen