echtscheiding

Hoe vertel je een man of vrouw over een scheiding?

Hoe vertel je een man of vrouw over een scheiding?

doe mee aan de discussie

 
inhoud
 1. Redenen om af te breken
 2. Hoe vertel je een man?
 3. Hoe vertel je een vrouw?
 4. Tips voor psychologie

Echtscheiding is een levensdrama voor beide echtgenoten. Sommigen lijden enorm onder hun ervaringen. Maar het gebeurt al na een break-up. Een pijnlijkere situatie ontstaat wanneer een van de partners in het huwelijk de tweede helft voor altijd probeert te informeren over de komende scheiding. Hoe deze moeilijkheden te overwinnen als je op het punt staat van een zenuwinzinking?

Redenen om af te breken

Velen vragen zich af waarom mensen niet samen leven, want toen hun gezin werd geschapen, waren ze gelukkig. Wat gebeurde er nu en wat leidde er precies toe dat ze een fatale beslissing namen? Er zijn antwoorden op deze vragen. Ze kunnen anders zijn. Veel in deze situatie hangt af van de partners zelf en hun karakters.

We geven voorbeelden.

 • Het echtpaar besloot te scheiden vanwege onvervulde verwachtingen en verwachtingen. Een vrouw trouwde bijvoorbeeld met een veelbelovende jonge man. Ze verwachtte dat haar man zakenman zou worden, roem zou vergaren en veel geld zou verdienen. Maar haar hoop was niet gerechtvaardigd. De echtgenoot van mijn man vermenigvuldigt zich en hij werd nooit een topmanager. Nu geeft ze haar man voortdurend de schuld voor het breken van haar leven. Dit gedrag zorgt ervoor dat de man een hekel heeft aan de altijd zeurende echtgenoot. Het resultaat is een scheiding.
 • In een ander geval kon de man niet van zijn vrouw krijgen wat hij eerder had verwacht. Toen het gezamenlijke leven begon, bleek dat de vrouw helemaal niet in staat was zaken te doen. Haar achteloosheid ergert haar man, en hij drukt ontevredenheid uit. Verspreide dingen en het gebrek aan volwaardige lunches en diners versterken alleen maar een slecht humeur. Het negatieve groeit als een sneeuwbal en leidt tot een breuk van relaties.
 • Het alcoholisme van een van de huwelijkspartners draagt ​​ook bij aan echtscheiding. Niemand tolereert iemand die voor geld drinkt en zich niet adequaat gedraagt. Kinderen en vrouwen lijden en schamen zich voor familieleden drinken. Het geduld van de echtgenoot (echtgenotes) komt op een dag ten einde en het huwelijk valt uit elkaar.
 • Een tirannenman is een andere reden voor een vrouw om een ​​echtscheiding aan te vragen. Kinderen lijden aan voortdurende verwijten en pesterijen. Een vrouw zal deze stand van zaken lang tolereren, maar alleen als ze nergens heen kan. Maar ze zal uiteindelijk een uitweg uit de situatie vinden en haar despoot-echtgenoot verlaten.
 • De situatie kan zich in een negatief scenario ontwikkelen, als de vrouw een carrièremaker is en alles volgens haar instructies in huis wordt gedaan. Man en kinderen leven, alsof ze volgens een script geschreven zijn door een egoïstische vrouw. Ze accepteert geen advies dat afkomstig is van een echtgenoot. Wat gebeurt zonder haar kennis wordt opruiend. Als gevolg hiervan, als een vrouw de situatie niet corrigeert, kan alles in tranen uitlopen - de familiebanden worden verbroken.
 • Verschillende belangen zijn een andere factor die leidt tot echtscheiding. Een echtgenoot is een spirituele persoonlijkheid met veel intellectuele belangen. De ander is volledig geïnteresseerd in niets en ligt de hele tijd op de bank bij de tv en zweert. Welke toekomst wacht volledig verschillende mensen in het huwelijk? Niemand, en echtscheiding is onvermijdelijk.

  Geen wonder dat ze zeggen dat het leven niet een veld is om verder te gaan. Hoeveel zullen er op je weg verschillende obstakels en problemen ontmoeten. Niet iedereen kan ze overwinnen. Daarom is niemand van een scheiding van zijn geliefde tweede helft verzekerd. En als zo'n tragedie gebeurt, dan moet je je armen niet opvouwen en meegaan met de stroom. Men moet in staat zijn om uit de problemen te geraken met waardigheid.

  Hoe vertel je een man?

  Echtscheiding is een stressvolle situatie die onvoorspelbare emoties kan veroorzaken. Als u een pauze in de relatie meldt aan een persoon die niet voorbereid is op deze gebeurtenis, is zijn eerste reactie negatief.

  Instinctief zal hij je op alle mogelijke manieren willen schaden en als een onschatbaar gevoel worden beschouwd. Het is mogelijk dat hij als vergelding zal reageren met een categorische weigering. Welnu, dat zal nog steeds zo kosten. In een ander geval bracht de beledigde echtgenoot een scène met mishandeling en schande voor het hele district.

  Denk na over elke stap voordat u uw echtgenoot vertelt over de echtscheiding. Hier moeten we voorzichtig handelen en rekening houden met het individuele karakter.

  De man is bijvoorbeeld een thuis despoot. Zijn vrouw en kinderen hebben last van zijn capriolen en negatieve reacties op alles wat er gebeurt. De besteding in zo'n gezin is de norm. Dag na dag wordt de echtgenoot onderworpen aan geweld, zowel moreel als fysiek. Agressief gedrag heeft geen einde. Wat te doen in dit geval? Natuurlijk, voordat je een inadequate persoon vertelt over de komende pauze, moet je goed voorbereid zijn. Het is noodzakelijk om rekening te houden met allerlei opties, van het materiële deel tot morele ethiek. Het nieuws van een scheiding kan immers een volledig onvoorspelbare reactie uitlokken van een vertegenwoordiger van het sterkere geslacht. Hij kan een onherstelbare daad begaan en toevlucht nemen tot geweld.

  U moet eerst geschikte woonruimte vinden en van huis gaan, kinderen (indien aanwezig) meenemen. Vervolgens schriftelijk om haar ex-man te informeren over de echtscheiding. Ongeacht hoe je het doet - via een koerier of via een sociaal netwerk, het belangrijkste is dat het jou en je dierbaren beschermt tegen represailles.

  Trouwens, je kunt gewoon bellen en het slechte nieuws vertellen. Dus je zal veilig zijn. Bovendien, nadat u de reactie van de voormalige echtgenoot hebt geleerd, kunt u uw verdere acties evalueren.

  Maar in dit stadium moet je niet ontspannen. De beledigde echtgenoot kan u om plannen voor wraak vragen of beginnen uitvoeren. Ja, zulke individuen zijn in staat om iets te doen om een ​​scheiding te voorkomen. Een inadequate persoon is onvoorspelbaar in zijn acties. Daarom moeten deze acties worden voorspeld om gevaar te voorkomen.

  Misschien moet je een tijdje vertrekken van de plaats waar je permanent in een andere stad woont en daar blijven tot alles "tot rust komt". Doe alles wat in uw macht ligt om uw gezondheid en leven te behouden.

  En hoe vertel je haar man over de scheiding, of hij een goede man is? Het geweten kwelt de vrouw, en ze raakt in een depressieve toestand omdat ze de ernst begrijpt van wat er gebeurt.

  Om de impact van een stressvolle situatie te verminderen en niet een sterke overtreding van de eens zo dichtbijzijnde persoon te veroorzaken, probeer dan tactvol te handelen. Kies voor een gesprek een tijd zodat niemand je stoort en vertel direct dat je gevoelens uitgeput zijn. Leg uit dat je al het mogelijke hebt gedaan om je gezin te redden, maar je kunt je hart niet bevelen.

  Je kunt jezelf en je vroegere geliefde niet langer bedriegen. Aan het einde van het gesprek, bedank de man die een tijdje met jou in het huwelijk heeft gewoond, voor de uitstekende relatie, voor zijn gevoeligheid. Dit zal natuurlijk geen speciale rol spelen, maar het zal de situatie verzachten. Ga daarna het huis uit, om de hoop op het herstellen van relaties niet te laten varen.

  Je man is een zeer beïnvloedbare persoon. Je begrijpt volkomen dat de echtgenoot veel van je houdt en niet het leven buiten het huwelijk vertegenwoordigt. Als je bang bent om een ​​dodelijke wrok toe te brengen aan je andere helft, moet je ervoor zorgen dat de persoon niet snel een beslissing neemt over zelfmoord.

  In deze situatie moet u heel voorzichtig handelen. Eerste hint over afscheid, kijk dan naar de reactie van haar man. Als je ziet dat het stormachtig zal zijn, en je partner tegen de ontwikkeling van dergelijke gebeurtenissen, laat dan je acties "voor later".

  Hier is het belangrijk om tijd vrij te maken om te wennen aan de gedachte aan breken. Terwijl je nog geen definitieve beslissing hebt genomen, gedraag je je man nogal koud, maar wees niet onbeleefd en maak geen schandalen. Hint gewoon op elke manier dat uw relatie al lang uitgeput is. Laat intimiteit niet toe.

  Vroeg of laat zal je andere helft het feit accepteren dat er tussen jou niet langer de verbinding is die eerder was. Als je nog een keer hint aan het einde van een relatie, zal je man het misschien niet erg vinden.

  Een belangrijke rol in de scheiding is de vraag met wie de kinderen zullen zijn. Meestal blijven ze bij de moeder. Maar de beledigde echtgenoot zal je kunnen manipuleren als hij je begint te chanteren met het wegnemen van je kinderen.

  In deze omstandigheden moet je voorzichtig zijn. Probeer de man niet te ergeren en te irriteren, niet om hem tegenspreken. Integendeel, het is noodzakelijk om af te spreken dat kinderen mogelijk bij papa kunnen blijven.

  Het moet echter de man worden herinnerd dat het opvoeden van de jongere generatie niet gemakkelijk is. Elke minuut is er aandacht voor baby's en tieners, en als de vader de hele tijd op zijn werk is, zal hij niet in staat zijn de kinderen de nodige voorlichting te geven.

  Je moet ook toevoegen dat je partner zeker een levenspartner zal vinden. Het is niet uitgesloten dat de nieuwe liefde het niet eens is met de aanwezigheid van kinderen en hun inheemse moeder zal moeten geven.

  Vertel vervolgens aan je partner dat hij na een scheiding op geen enkele manier het contact met zijn autochtone kind verliest. We moeten de man oprecht verzekeren dat de communicatie met de jongens zal worden voortgezet, ondanks het feit dat ze apart zullen leven. Meestal zijn mannen na enig nadenken het eens met dergelijke argumenten.

  Hoe vertel je een vrouw?

  Als je gaat scheiden, is het niet eenvoudig om je vrouw te vertellen over de pauze. De redenen hiervoor kunnen grote variëteit zijn. Het hangt allemaal af van het temperament en het karakter van de vrouw met wie je al een tijdje in het huwelijk woonde.

  In de regel beslist de man zelf over een scheiding als hij een andere vrouw ontmoet. In andere gevallen komt de intentie om van elkaar te scheiden geleidelijk aan beide echtgenoten. Vaak is een onaangenaam gesprek echter voor onbepaalde tijd "vertraagd". De problemen nemen toe en dan neemt de man alle verantwoordelijkheid op zich en meldt hij de echtscheiding.

  Zodat de vrouw niet in een depressieve stupor valt, probeer correct met haar te praten. Hiervan zal je zelf gemakkelijker zijn.

  En hoe u dit kunt doen, de volgende tips zullen helpen.

  Je vrouw heeft een despotisch karakter. Alles in huis is onder haar controle, inclusief al je acties. Eindelijk ben je de status van "onderlip" beu en besloot je om te scheiden. Hoe vertel je je partner hierover? Wees voorzichtig. Typisch, deze vrouwen vergeven niet verraad, en het verbreken van relaties is op de een of andere manier verraad. De reactie van de vrouw zal onvoorspelbaar zijn als je het nieuws van een scheiding plotseling meldt. Bereid je voor op dit evenement. Zoek eerst een uitweg.

  Als u geen ouders of extra woonruimte heeft, verwijder dan de tijdelijke behuizing. Geloof me, het zal beter voor je zijn. Breng uw echtgenoot dan schriftelijk op de hoogte van het uiteenvallen van het huwelijk. U kunt dit telefonisch en via een sociaal netwerk doen.

  Wanneer je jezelf aan je ex-vrouw uitlegt, probeer je dan tijdens het gesprek niet naar haar provocaties te leiden en selecteer je de woorden op de meest grondige manier. Op het einde van het gesprek (brief), dank de echtgenoot voor de jaren samen.

  De redenen voor het "uitstellen" van de tijd met de beslissing om te scheiden - veel. Een van hen is wanneer echtgenoten nog lang en gelukkig met elkaar hebben getrouwd. In deze situatie, een man gekweld geweten. Stel in dit geval het voorstel om het huwelijk te ontbinden niet uit. Anders kun je een onaangenaam verhaal krijgen, jezelf moreel folteren en je ex-vrouw.

  Kies het juiste moment en vertel de echtgenoot dat u een echtscheiding aanvraagt. In dit geval zou je geen andere verhalen moeten spelen en verzinnen. Spreek eenvoudig en eerlijk.

  Na een openhartige dialoog, beloof je je voormalige echtgenoot dat je haar op alle mogelijke manieren zult helpen, en ook dat je je gezamenlijke kinderen niet zult vergeten. Het is noodzakelijk om uit te leggen dat u en uw vrouw altijd geliefd zullen zijn omdat mensen een aanzienlijk deel van uw leven in het huwelijk hebben doorgebracht. Vertel haar dat je relatie eenvoudigweg naar een ander niveau gaat. Het zal de beledigde vrouw kalmeren.

  Je bent bang dat je partner "moreel gedood" wordt door het nieuws dat je hebt besloten om van haar te scheiden. In een ernstiger geval kan het zelfmoord bereiken. Deze omstandigheden maken de zaken erg ingewikkeld, maar je moet je beslissing daarom niet veranderen en blijven doen alsof je een sterke sociale eenheid hebt. Hiervan wordt je alleen maar erger. Vroeg of laat zal je besluiteloos zijn met ernstige gevolgen.

  Werk competent en zorgvuldig. Om te beginnen, praat gewoon met je vrouw en komisch een echtscheiding voorstellen. Als je een merkwaardige reactie ziet: tranen, driftbui, stop dan je acties.

  Na een tijdje, wanneer de echtgenoot kalmeert, blijft u uw bedoelingen vervullen. Geleidelijk, maar zeker, maak je je relatie koud. Geef seks op en gedraag je onafhankelijk. In de loop van de tijd zal de vrouw zelf een dergelijke relatie vervelen en misschien zal zij u zelf om een ​​scheiding vragen.

  Als je in ieder geval met je vrouw begint te praten over de laatste pauze in je relatie, probeer haar dan te verzekeren dat ze niet alleen zal blijven. Je blijft altijd in contact en in de buurt. Dergelijke garanties zullen de ex-vrouw geruststellen en ze zal geen obstakels op je weg zetten.

  Tips voor psychologie

  Tijdens een scheiding moet je onthouden dat psychologie zeker zal helpen om correct te handelen, maar onthoud ook dat dit probleem materiële aspecten heeft. Zij zijn het die je gemoedsrust kunnen ondermijnen en tot depressies kunnen leiden. Dus doe je best, maar vertrouw op enkele tips.

  • Om tijdens een scheiding niet in de val te lopen, probeert u van tevoren alle benodigde documenten voor te bereiden.
  • Bedenk eens met wie je gedeelde kinderen zullen zijn. Meestal blijven ze bij de moeder.
  • Als een man beslist om de kinderen na de scheiding te houden, moet hij zich bewust zijn van alle moeilijkheden die hem te wachten staan ​​na het nemen van een dergelijke beslissing. Geen moeder zal het kind niet opgeven, dus maak je klaar voor een confrontatie met de voormalige vrouw.

  Misschien is uw beslissing beter om te veranderen, aangezien het opvoeden van een kind geen gemakkelijke taak voor een man is. De zaken zijn echter anders, misschien was uw intentie weloverwogen.

  • Als u de definitieve beslissing hebt genomen en uw vrouw (echtgenoot) hierover wilt informeren, selecteert u hier de juiste tijd en plaats voor. Zorg ervoor dat uw kinderen er niet bij zijn.
  • Stel het gesprek niet uit. Van hieruit wordt alles alleen maar erger.
  • Als je de essentie van het probleem begint uit te leggen, spreek dan duidelijk en duidelijk zodat je partner (s) geen twijfels hebben.
  • Je ziet dat de echtgenote te emotioneel reageert op het nieuws over de scheiding, haar (hem) geruststellen en jezelf niet "liquideren". Anders dompel je jezelf onder in volledige negativiteit, en van woede en vloeken worden je beslissingen vervormd.
  • De belangrijke vraag is uw gezamenlijk verworven bezit. Probeer niet hebzuchtig te zijn en deel het volgens je geweten en gerechtigheid. Vergeet niet om rekening te houden met de belangen van uw kinderen.

  Vergeet niet dat het moeilijk is voor zowel mannen als vrouwen om een ​​beslissing te nemen over een echtscheiding. Geslacht en leeftijd in deze kwestie doen er niet toe. Het doet de psyche pijn.

  Probeer de negatieve kant van het probleem te minimaliseren. Wees tolerant ten opzichte van elkaar en onthoud de interesses van uw kinderen.

  Schrijf een reactie
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

  mode

  schoonheid

  betrekkingen