echtscheiding

Hoe overleef je een scheiding van zijn vrouw?

Hoe overleef je een scheiding van zijn vrouw?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Hoe gedragen mannen zich?
 2. Hoe overlijden te overleven?
 3. Hoe verraad overbrengen?
 4. Wat te doen?
 5. Hoe te leven?
 6. Tips van de psycholoog

Om de een of andere reden wordt aangenomen dat gevoelens en lijden na een scheiding het lot van vrouwen is, dat een echte man zichzelf niet toestaat te huilen en te rouwen. Dit stereotype zit zo stevig verankerd in de hoofden van mensen dat mannen, na het afbreken van hun huwelijk, zelfverzekerd zijn om te speculeren - hoe moeten ze handelen, hoe ze deze moeilijke periode overleven en tegelijkertijd een echte man blijven. Mannen lijden en ervaren niet minder dan vrouwen, en soms meer. Maar hun persoonlijke drama ontwikkelt zich volgens andere wetten.

Hoe gedragen mannen zich?

Mannelijk gedrag na het uiteenvallen van relaties kan anders zijn. Het hangt allemaal af van hoeveel tijd mensen samen hebben doorgebracht, onder welke omstandigheden en op wiens initiatief ze uit elkaar zijn gegaan. Scheidingsstatistieken tonen aan dat de initiatiefnemers van echtscheiding meestal (meer dan 60% van de gevallen) vrouwen zijn. Maar er moet worden begrepen dat alleen statistieken van officiële oproepen aan overheidsinstanties en rechtbanken in aanmerking worden genomen, maar in feite kan een vrouw een echtscheiding aanvragen, terwijl de scheiding door mannen is geïnitieerd.

Mannen die zichzelf willen uit elkaar gaan, voelen zich gewoonlijk opgelucht na een scheiding.

Zo blijkt dat in de samenleving het huwelijk van mannen vaak wordt gezien als een beperking. Wanneer een huwelijk ophoudt te bestaan, lijkt het voor zulke mannen dat nu alles voor hen beschikbaar is - vissen en bier op elk moment en zo lang als elke vrouw wil - niemand hoeft zich aan iemand te melden. Maar de tijd verstrijkt, de vreugde van de vrijheid wordt geleidelijk aan verdrongen door verbijstering, omdat de vrijgezelle werkelijkheid helemaal niet zo rooskleurig is als gezien werd. Veel mannen zijn teleurgesteld in hun beslissing om afscheid te nemen van zijn vrouw.

Meer bezorgd zijn mannen die werden achtergelaten door hun vrouw. Inderdaad, in dit geval stort niet alleen de gewoonlijke manier van leven, leven, taken, maar ook het zelfrespect van een man in. De vertegenwoordigers van het sterkere geslacht zijn zo gearrangeerd dat het psychologisch erg belangrijk voor hen is om de winnaars te zijn, de eerste. En het vertrek van zijn vrouw naar een andere man, zelfs als de echtgenoot zelf al lang over echtscheiding had nagedacht, wordt een zeer pijnlijke situatie, omdat de gewonde zelfwaardering bij mannen meestal zeer lang en ernstig pijn doet.

Psychologen hebben recentelijk hun aandacht meer en meer gericht op het bestuderen van de kenmerken van mannelijk gedrag na een scheiding.

De stereotypen die al eeuwen in de samenleving bestaan, beginnen af ​​te brokkelen en steeds vaker erkennen mannen dat echtscheiding hen geen bedwelmende vrijheid en geluk geeft. Britse experts voerden een grootschalig sociologisch onderzoek uit, waaruit bleek dat tot 24% van het sterkere geslacht na een scheiding toegeeft dat ze zich niet vrij voelen, maar dat ze leeg zijn. Ongeveer de helft van de gescheiden mannen gaf toe dat ze al heel lang depressief waren en zelfs depressief waren.

Voor mannen kan een echtscheiding veel zenuwen en gezondheid kosten. Omdat jongens opgroeien met een duidelijke houding dat "mannen niet huilen en niet klagen", zijn bijna alle jeugdige vertegenwoordigers gewend om ijverig hun emoties en gevoelens te onderdrukken. Dit draagt ​​veel bij aan de samenleving. Als een vrouw is gescheiden, sympathiseren collega's en familieleden met haar, en als een man een scheiding krijgt, beginnen vrienden en collega's te feliciteren. Als de vertegenwoordiger van de sterkere sekse tegelijkertijd eerlijk toegeeft dat het moeilijk, moeilijk en slecht voor hem is, loopt hij het risico om lichtelijk zwak te zijn.Omdat hij dit om vrij natuurlijke redenen niet wil, begint de man een masker van onverschilligheid, terughoudendheid te proberen, hoewel hij een hele pot aan passies en emoties in zich heeft.

Het vinden van geen uitweg, woede, wrok, irritatie begint de psyche en fysieke gezondheid van de man te vernietigen, en manifesteert op een psychosomatisch niveau een verscheidenheid aan ziekten.

Pogingen om de verzamelde mannen weg te gooien ondernemen, maar ze doen het door niet altijd adequate methoden: lawaaierige buien, alcohol, schuifelen door nieuwe partners, enzovoort. Mannen overschatten hun leven, proberen een nieuwe betekenis te vinden, maar het blijkt niet altijd zo te zijn. Goed leven van je eigen verdriet is de sleutel tot een succesvolle uitweg uit de psychologische impasse, maar met dit leven hebben mannen problemen.

Het gedrag van een man na een scheiding is grotendeels te wijten aan de omstandigheden van scheiding: het is gemakkelijker om te scheiden als alles respectvol en rustig gebeurt. Als een man wordt vernederd, beledigd door het verraad van zijn partner, beledigd door haar, naar veel verwijten luistert, zal het meer tijd kosten om een ​​normaal wereldbeeld te herstellen.

  Evenals het gedrag van mannen hangt af van hun psychopaat.

  • De jagers - vertegenwoordigers van het sterkere geslacht, gewend om altijd te bereiken wat ze nodig hebben. Ze zijn heel charmant, doelbewust, zelfverzekerd. Ze veranderen zelfs een scheiding in een wedstrijd voor het recht om het laatste woord te hebben, een einde te maken. Zulke mannen lijden heimelijk alleen, proberen zo snel mogelijk een nieuwe passie te vinden en zorgen ervoor dat de eerste het ziet, zonder welke de overwinning onvolledig zal zijn.
  • De waarnemer - dit psychotype wordt gekenmerkt door evenwicht, rust, zachtheid, goedhartigheid. Echtscheiding neemt waar als een drama - het is moeilijk en lang om zichzelf de schuld te geven van wat er is gebeurd, het valt in een stupor, het kan iets stoms doen - stoppen, een beslissing nemen om naar een andere stad te gaan. Lijdt lang, pijnlijk, vaak op zoek naar troost in alcohol. In een nieuwe relatie om geen haast te maken, zijn nieuwe vriendinnen voorzichtig.
  • curator - zorgzame echtgenoot en vader. Als een scheiding gebeurt, lijdt het echt, worstelt om zichzelf te beheersen. Vindt veel nieuwe dingen, activiteiten, hobby's, gewoon om de leegte onder de douche te vullen. Hij haast zich niet om nieuwe relaties op te bouwen, maar hij weigert ook geen oude - hij blijft zorgen voor gewone kinderen, weigert nooit om zijn ex-vrouw te helpen, ook al is hij beledigd door haar.
  • Eeuwige baby - een egoïstische, gekke man die zijn eigen interesses voorop stelt. Hij voedt en koestert de belediging, ontsteekt die in zichzelf, kan moeilijkheden beginnen te maken, de voormalige echtgenoot chanteren, iets van haar eisen (soms zelfs terugkeren, omdat hij ziek is). Lijd niet lang. Het vindt snel troost in nieuwe relaties, is zeer onnodig in zaken van verantwoordelijkheid en het opvoeden van kinderen uit eerdere huwelijken.
  • tiran - het meest gevaarlijke type voor een vrouw. Het ergste van alles, als zijn gevoel van eigenwaarde is gekwetst en het zelfrespect heeft geleden. Hij begint niet alleen te lijden, maar ook om zijn voormalige vrouw te wreken voor elk van zijn ervaringen. Hij erkent niet dat hij gezamenlijk en hoofdelijk heeft deelgenomen aan de echtscheiding, dat ook hij een deel van de verantwoordelijkheid draagt ​​voor de verbroken relatie, alleen zijn vrouw de schuld geeft en sluwe plannen draagt.

  Er zijn gemengde psychosoorten, maar zij gaan op hun eigen manier een scheiding aan, met name rekening houdend met hun persoonlijkheidstrekken, wat voor soort opvoeding was, welke maat voor een bepaalde persoon is toegestaan.

  Men kan zich geen wekelijkse spree-veroorloven omdat hij moet werken, en de ander kan hem in het midden van de werkweek beslissen, de derde kan de ex-vrouw beledigen, haar bedreigen, en voor de vierde is dergelijk gedrag onaanvaardbaar.

  Hoe overlijden te overleven?

  De scheiding is in veel opzichten vergelijkbaar met de ervaring van het verlies, de dood van een geliefde. Daarom is het scheiden van mijn vrouw onderworpen aan de psychologische wetten van het ervaren van persoonlijk verdriet. Psychologen zijn van mening dat het voor een succesvolle beëindiging van deze ervaringen belangrijk is om consequent door alle fasen heen te gaan.

  • Ontkenning is de eerste reactie. Onwil om te geloven in wat er gebeurt. Sommige mannen in dit stadium hebben er vertrouwen in dat de vrouw gek zal worden, kalmeren, alles komt goed, ze zal van gedachten veranderen. Sommigen geloven dat een scheiding onmogelijk is, dat dit slechts een tijdelijke complicatie is in vertrouwde relaties. De fase bij mannen duurt meestal niet lang - van enkele uren tot meerdere dagen.
  • Wrok en woede - deze fase komt om ontkenning te vervangen en valt op een persoon met psychische pijn, gevoelens, verbijstering waarom dit gebeurde en hoe de vrouw dat kon doen. In dit stadium doen mannen vaak onbezonnen daden - halsoverkop in alcohol of drugs, ze kunnen beginnen wraak te nemen op de eerste. Een man maakt zich zorgen over de angst voor schaamte en nederlaag in de ogen van de samenleving, het is belangrijk voor hem om ten koste van alles zijn zelfbeeld te behouden. Mannen houden er niet van om "in de steek gelaten" te worden (evenals vrouwen).
  • Hoop is het stadium van rust. Er is geen boosheid, wrok begint ook af te nemen, maar tot nu toe is er geen acceptatie, en daarom begint een persoon valse hoop te bouwen: als de initiatiefnemer van de scheiding een vrouw is, kan de man beslissen wat je nog meer kunt verzinnen. Sommigen beginnen de eerste te achtervolgen, te zoeken naar samenkomsten, te discussiëren over hun gevoelens. Maar dergelijk gedrag is voor de meeste mannen onnatuurlijk. Zelden zijn mannen op zoek naar verzoening die zelf een echtscheiding hebben ingeleid - voor de meerderheid van de sterkere sekse is de gedachte om hun eigen fout toe te geven ondraaglijk.
  • depressie - een fase waarin een man "lang kan vastlopen" als hij weigert zijn negatieve gevoelens, angsten, wrok, irritatie los te laten. Al haar slagen, maar het is gemakkelijker voor sommigen en heel moeilijk voor anderen. In dit stadium wil ik niets, er is geen verlangen om met iemand te communiceren, er zijn geen doelen en ambities. De man die in de hoop op vrijheid is gescheiden, begint in dit stadium teleurstelling te krijgen ten koste van de ineenstorting van de verkregen huwelijksvrijheid.
  • Acceptatie en analyse van de situatie - in dit stadium komt een vaste overtuiging dat het niet meer mogelijk is om iets te veranderen in wat er is gebeurd, een persoon accepteert de realiteit zoals die werkelijk is. Veel mannen herzien hun gebruikelijke geloofssysteem en waarden. In deze fase begint het herstel weer normaal te worden. Er zijn nieuwe vrienden, nieuwe hobby's en hobby's, nieuwe doelen.

  Psychologie heeft geen "magische" pillen die mentale pijn kunnen verlichten - het moet op de voorgeschreven manier worden geleefd. Alleen in dit geval is de scheiding compleet, de man kan de ex-vriendin met een zuiver hart en volledig loslaten. Daarna zal hij klaar zijn voor een nieuwe constructieve relatie.

  Als gevoelens bewaard blijven ...

  Vaak vindt een echtscheiding plaats tegen de achtergrond van een situatie waarin een van de partners warme en tere gevoelens heeft voor de initiatiefnemer van de scheiding. Het is heel moeilijk om zulke mannen te helpen, omdat ze er vast van overtuigd zijn dat het liefde is die in het hart leeft, en ze erkennen niet eens dat bij nader onderzoek de liefde niet zozeer een teder gevoel is als een kreet van gewonde zelfrespect.

  De man is in de war, hij verliest de strijd om het bezit van een vrouw, in zijn hart ontstaat een enorme wrok, ook tegen zichzelf, die de vertegenwoordigers van de sterkere geslachten heel pijnlijk hebben. Heel vaak blijkt dat achter het begrip 'liefde' een man zijn angst voor eenzaamheid verbergt, de angst om nieuwe relaties met vrouwen aan te gaan, de angst voor de publieke opinie (het syndroom van de verlaten persoon).

  Daarom is het de moeite waard om je gevoelens onder de loep te nemen en pas daarna conclusies te trekken over wat ze werkelijk zijn.

  Als een man van een vrouw houdt en haar categorisch niet wil laten gaan, bevat dit ook behoorlijk wat zelfzucht. Natuurlijk moet je de mening van de partner vragen wanneer de fasen van overtreding en woede achterblijven. Misschien wil ze zich herenigen - in dit geval kan het paar heel goed weer bij elkaar zijn.Maar als een vrouw de relatie niet wil hernieuwen, is het belangrijk voor een man om haar het recht te geven om een ​​dergelijke beslissing te nemen, dat wil zeggen haar te laten gaan. Dit moet op zo'n manier gebeuren dat zowel zijn eigen waardigheid behouden blijft als de waardigheid van zijn ex-vrouw. Je hoeft haar niet te vernederen, te beledigen, te chanteren of te bedreigen, alles de schuld te geven. Wat er is gebeurd, is al gebeurd.

  Als er een kind is ...

  Een vader heeft hetzelfde recht om deel te nemen aan de opvoeding van zijn kinderen, net als een moeder. Het is noodzakelijk om met de voormalige echtgenoot te bespreken hoe vaak de vader het kind zal zien, wat zijn hulp zal zijn bij het opvoeden, wat en hoe hij zal kunnen profiteren. Kinderen manipuleren is wreed en onverstandig. Om de voormalige vrouw pijnlijker te maken, merken de mannen soms niet dat van echtscheiding de meest pijnlijke dingen niet voor hen zijn, niet voor hun vrouwen, maar voor kinderen: het huwelijk wordt bij volwassenen vernietigd en de hele wereld is ingestort bij kinderen.

  Het maakt niet uit hoe je partner, met wie je het hebt uitgemaakt, je moet niet gewone kinderen vertellen over moeder vuiligheid, ze opzetten tegen moeder, haar de schuld geven voor echtscheiding. Vind aangename onderwerpen om met kinderen om te gaan, ga met hen mee naar de bioscoop en parken, oefen je favoriete hobby, zoals eerder. Het belangrijkste is om geen indruk op de eerste te maken, niet om haar spijt te hebben van haar beslissing om te scheiden, maar om ervoor te zorgen dat alles voor het kind zo vertrouwd mogelijk blijft met de vader, net als vóór het afscheid.

  Het enige dat verandert voor het kind is de woonplaats van de vader. De rest van het kind moet in staat zijn om te communiceren, te spelen, te communiceren met zijn vader. Pogingen van de ex-vrouw om deze communicatie te beperken zijn illegaal. Een man, als je het niet eens bent met vrede, kan naar de rechter stappen.

  Hoe verraad overbrengen?

  Pijnlijker dan andere (en dit is een bewezen feit), de vertegenwoordigers van de sterkere seks, die zelf gevoelig zijn voor ontrouw, ondergaan een verraad aan hun helften. Maar wat de omstandigheden ook zijn waarin de vrouw besloot om overspel te plegen en te scheiden, het belangrijkste is om te kalmeren, samen te trekken. Onmiddellijk moeten we afzien van plannen voor wraak, inclusief intriges omwille van wraak van de eerste - dit is het pad naar nergens. De meeste mannen zien het verraad van een vrouw als verraad.

  Het is erg belangrijk om te vergeven. Echt, oprecht.

  Woede en boosaardigheid van jouw kant kunnen niets veranderen. Het is belangrijk voor hem om zijn vrouw te vergeven, en niet voor haar. Gecumuleerde klachten kunnen ernstige ziekte veroorzaken. En vergeving zal het begin zijn van een nieuw leven. Als je je vaak herinnert dat het verdriet in het geval van overspelige echtgenoten gebaseerd is op gewonde zelfrespect, zal het gemakkelijker zijn om negatieve ervaringen te beheren. Of een man blijft proberen een relatie met een cheater op te bouwen of niet, is niet zo belangrijk voor vergeving. De overtreding vrijgeven is in elk geval noodzakelijk.

  Wat te doen?

  Een gescheiden man heeft meer vrije tijd en dit is absoluut waar. Daarom is veel van hoe snel hij in staat zal zijn om zelfvertrouwen te herwinnen, afhankelijk van hoe hij deze persoonlijke tijd gebruikt. Je moet begrijpen dat een scheiding, wat het ook is, het altijd - "breken" is. Externe omstandigheden, de gebruikelijke manier van leven en ook interne installaties en voorstellingen zullen breken.

  Het is pijnlijk om een ​​scheiding te ondergaan, zelfs niet omdat twee mensen plotseling uit elkaar zijn gegaan, maar omdat een man op een gegeven moment een beslissing neemt om beledigd te zijn (ja, ieder van ons neemt deze beslissing uitsluitend op onszelf). Hij is beledigd dat zijn vrouw het onmogelijke heeft gedaan, en dit voldoet niet aan zijn eigen verwachtingen. Niemand is verplicht om aan iemands verwachtingen te voldoen, inclusief zijn vrouw, en daarom moeten al je verwachtingen veilig naar het schroot worden gestuurd. Samen met de belediging.

  Wat de beslissing is om een ​​man in de vrije tijd te engageren, het belangrijkste is dat het geen samoedisme zou moeten zijn, niet een poging om de schuldigen te zoeken, niet een constante mentale terugkeer naar de omstandigheden van persoonlijk drama. Je moet niet proberen het interne vacuüm kunstmatig te vullen met iets - met alcohol, schuifelende vrouwen, drugs, doelloos op de bank liggen met de afstandsbediening van de tv in je handen.Dit alles is niet in staat om de spirituele leegte te vullen met kwaliteit, maar verbetert alleen het gevoel van verlies.

  Psychologen bevelen aan dat mannen eenzaamheid vermijden.

  Het beheersen van al je gedachten en emoties is in principe altijd onmogelijk, en daarom is het beter als je vrije tijd is gepland, zodat er altijd plaats is voor de aanwezigheid van aangename en belangrijke mensen. Dit is niet nodig om iemand medelijden met je te laten hebben, met je te sympathiseren, maar om een ​​man simpelweg niet iets te laten doen waarover hij later zeer spijt van kan hebben.

  Hier zijn enkele meer belangrijke tips om je tijd zo te organiseren dat er geen mogelijkheid is tot onplezierig kauwen op het verleden.

  • Vind een manier om constructieve stress weg te nemen van interne stress - Meld je aan in de sportschool, in het zwembad, in het sportgedeelte. Lichamelijke activiteit zal toestaan ​​om negatieve emoties weg te gooien die verborgen zijn in de ziel, en voor de gezondheid van de sport zal het alleen maar ten goede komen.
  • Aarzel niet om hulp te vragen. De installatie van veel mannen, die klinkt als "Ik ben sterk, ik kan alles doen", is soms een onoverkomelijke barrière om anderen om hulp te vragen. En het is noodzakelijk om dit te doen, vooral in momenten waarop een gevoel van hulpeloosheid opkomt om met opwindende emoties om te gaan. Een goede helper en luisteraar kan een psycholoog zijn, een psychotherapeut, een goede vriend.
  • Zoek niet naar een vervanging. Nieuwe relaties, als een mens psychologisch en emotioneel nog niet volwassen is, zullen noch bevrediging, noch geluk brengen. Alles kan nog verwarrender worden als de nieuwe passie ten koste van alles een echtgenoot in je gezicht blijkt te krijgen. Laat alles gewoon doorgaan. Nieuwe relaties zijn er zeker, maar later.
  • Identificeer duidelijk de redenen voor scheiding en trek conclusies. Als de vrouw is veranderd, is dit geen oorzaak, maar een gevolg. De echte reden zou kunnen zijn dat jij het was die de vrouw te weinig aandacht gaf, niet om haar gaf, haar beledigde. Zoek de echte reden, werk het uit en trek conclusies voor de toekomst.

  Als deze fase ijverig wordt vermeden, zijn een tweede huwelijk, een derde huwelijk en het volgende huwelijk mogelijk onjuist.

  Hoe te leven?

  Een man kan een nieuw leven beginnen nadat hij alle fasen van zijn verlies heeft meegemaakt, op twee manieren: laat het zoals het is of gebruik echtscheiding als lanceerplatform voor je eigen start. Vergeet de echtscheiding niet zal werken, maar om van hem af te wijken, jezelf te vinden en jezelf te verbeteren is heel goed mogelijk.

  Echtscheiding - een kans om beter te worden, nieuwe horizonten te ontdekken, nieuwe kansen te ontdekken.

  Maar ze kunnen alleen worden gebruikt bij het mobiliseren van het hele complex van typische mannelijke kwaliteiten - van moed tot hardheid van karakter. Het is erg belangrijk om nieuwe doelen te vinden, terwijl ze moeten dienen om persoonlijk en emotioneel te groeien. Zelfs als je echt je vrouw wilt retourneren, zou je anders, anders, volwassener moeten worden en daardoor haar verrassen. Het is de moeite waard om vragen te beantwoorden over welke plannen je al lang wilde realiseren, maar er was geen tijd of gelegenheid en of deze doelen nu relevant zijn.

  Tips van de psycholoog

  Om het gemakkelijker en winstgevender te maken om een ​​scheiding te overleven, Het is de moeite waard om op een prominente plaats enkele eenvoudige aanbevelingen te printen en op te hangen:

  • Gebruik elke dag voor persoonlijke groei - begrijp een voorheen onbekende.
  • Elke dag een goede en goede daad doen.
  • Wees positief.
  Schrijf een reactie
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

  mode

  schoonheid

  betrekkingen