echtscheiding

Hoe een goede relatie te onderhouden na een scheiding?

Hoe een goede relatie te onderhouden na een scheiding?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Voors en tegens
 2. Tips voor vrouwelijke psychologen
 3. Herstelpaar

Echtscheiding brengt onvermijdelijk veranderingen in het leven met zich mee. Na hem zal er op de gebruikelijke manier veel veranderd moeten worden, en men kan hieraan niet ontsnappen. Vaak vragen vrouwen zich af of ze moeten blijven communiceren en proberen vriendschappen te sluiten met een man na het uiteenvallen. En zo ja, hoe communiceer je, niet langer een man en een vrouw? Hoe u een goede relatie onderhoudt met uw ex-partner na een scheiding en in dit artikel wordt besproken.

Voors en tegens

Nadat de emoties zijn weggeëbd, hebben bitterheid en wrok niet langer gepijnigd, stellen veel gebroken paren vriendelijke communicatie vast. Dit is absoluut normaal, omdat deze mensen elkaar al lang kennen. Het blijft in ieder geval niet het beste en meest gunstige scenario om felle vijanden te blijven tot het einde van de dag. Het is veel beter om een ​​betrouwbare geliefde te hebben die in staat is om te ondersteunen en te helpen. Maar niet altijd kunnen degenen die ooit een man en een vrouw waren vrienden blijven. Om te beginnen is het raadzaam de argumenten zorgvuldig af te wegen ten gunste van het vestigen van vriendschap.

Er moet ook rekening worden gehouden met de redenen waarom het misschien niet mogelijk is de communicatie met haar ex-man te hervatten.

Laten we eens kijken waarom het de moeite waard is om vriendschap na de pauze te houden.

 • Je had een hechte vertrouwensrelatie, je weet veel van elkaar. Zelfs buiten het huwelijk, onder zulke omstandigheden, is verdere ondersteuning en wederzijdse hulp mogelijk.
 • Kinderen zullen niet worden verscheurd tussen strijdende papa en moeder. Voor hen blijft u voor altijd de ouders met wie zij tijd willen doorbrengen. U bespaart de mogelijkheid van gezamenlijke ontspanning zonder een verhitte emotionele omgeving.
 • Het heeft geen zin om een ​​goede relatie met de ouders en vrienden van haar man te bederven. Als je alle contacten met hem hebt verbroken, raak je de vriendschap met zijn familie kwijt.
 • Vriendelijke communicatie tussen voormalige echtgenoten leidt soms tot het feit dat het huwelijk kan worden hersteld.

Er zijn echter negatieve aspecten van nauwe communicatie na scheiding.

 • Een persoon kan aanzienlijk veranderen, vooral als na een pauze een lange periode is verstreken. De kwaliteiten waaraan u gewend bent, kunnen zich niet langer manifesteren.
 • Wanneer zware breaks met een ex-partner communiceren, kan dit grote pijn veroorzaken. In dit geval is het de moeite waard om een ​​bepaalde tijd te wachten. Of verlaat volledig pogingen om relaties te herstellen.

Het succes van het opbouwen van een vriendschap na een scheiding hangt van veel factoren af:

 • wederkerigheid van dit verlangen;
 • oorzaken van scheuren;
 • relatie met de situatie van familieleden en vrienden;
 • de aanwezigheid van kinderen en hun perceptie van ouderlijke echtscheiding;
 • stand van zaken in het persoonlijke leven van elk van de voormalige echtgenoten.

Tips voor vrouwelijke psychologen

Psychologen hebben verschillende aanbevelingen voor meisjes en vrouwen, die zullen helpen, zo niet om de relaties te verbeteren, dan tenminste niet om de situatie "in vijandigheid" waar te nemen. Laten we daar dieper op ingaan.

 • Communiceren na een pauze is vaak niet zo eenvoudig. Overweeg de gevoelens van je ex-man. Als hij niet klaar is om vrienden te blijven, druk dan niet op hem en leg geen contacten met je op. Het is misschien mogelijk om de relatie na een bepaalde tijd te herstellen.
 • Het is niet nodig om een ​​nieuwe relatie demonstratief op te bouwen en ondanks de echtgenoot met wie hij uit elkaar is gegaan.
 • Probeer je emoties en wrok niet aan kinderen te geven. Verander ze niet tegen je vader, beperk de communicatie met hem niet. Integendeel, doe alles zodat hun relatie niet verslechterd en niet wordt onderbroken.
 • Probeer tijdens bijeenkomsten en chat een laag profiel te houden. Verlaat beledigingen en verwijten in het verleden. Nu communiceer je in een nieuwe kwaliteit voor jezelf - als goede vrienden.
 • Wederzijds respect zal bijdragen aan het behouden van een goede relatie na een pauze. Neem een ​​nieuwe situatie, een nieuwe manier van leven van de voormalige echtgenoot.
 • Ontdoe je van de wens om de man die uit elkaar ging te beheersen.
 • Probeer niet direct te communiceren na de scheiding. Dit kan tot ongewenste stoornissen leiden. Probeer in een vriendenkring voor een derde partij te zien, niet gerelateerd aan uw vroegere relaties, gelegenheden.
 • Soms gaan mannen naar de trucjes en proberen vriendschappelijke betrekkingen te onderhouden met de ex-vrouw om te proberen het huwelijk te herstellen. Als je duidelijke tekenen van dergelijke intenties ziet, maar je bent niet klaar om zelf de vereniging te vernieuwen, geef de man dan geen valse hoop. Bespreek uw beslissing met hem en maak hier een einde aan.
 • Pas goed op jezelf, laat je niet zien. Echtscheiding is een moeilijke periode, maar dit is niet het einde van het leven. Blijf zelfverzekerde vrouw.
 • Probeer niet met de hulp van kinderen, vrienden of gemeenschappelijke vrienden de details van het persoonlijke leven van de vorige man te verkennen. Alles wat hij nodig acht, zal hij vertellen tijdens vergaderingen en gesprekken. Hij heeft nu het recht op persoonlijke geheimen.
 • Als je na een scheiding vriendschap hebt weten te sluiten, ga dan niet diep in de herinneringen. Communiceer over actuele onderwerpen, deel iets nieuws en interessants dat op dit moment met je gebeurt.
 • Soms is de echtgenoot bereid om te blijven communiceren, maar het is moeilijk voor hem om te horen over veranderingen in uw persoonlijke leven. In deze situatie zou je hem geen pijn moeten doen, opzettelijk praten over de relatie met een andere man.

Herstelpaar

Er zijn gevallen waarin, na een scheiding, de voormalige echtgenoten weer samenkomen. Vaak werd dit vergemakkelijkt door vriendschappelijke relaties en vertrouwende communicatie tijdens de pauze. Maar veel vrouwen twijfelen misschien of ze teruggaan naar een man.

Een ervaren situatie vervreemdt vaak een van de partners, verandert van karakter.

Bouw daarna een vakbond op, dit is niet altijd gemakkelijk, zelfs als de voormalige echtgenoten een wederzijds verlangen hebben. Er zijn bepaalde tekenen dat een man je terug wil. We analyseren ze hieronder.

 • Hij is te actief geïnteresseerd in je leven, vraagt ​​constant aan je vrienden of aan jezelf. Iemand die niet langer van plan is zijn leven te koppelen aan een vrouw, is niet erg geïnteresseerd in de details van haar tijdverdrijf, de aanwezigheid van nieuwe relaties of carrière-ups.
 • De man probeert je zo vaak mogelijk te zien. Vaak zijn dit duidelijk gekunstelde en onbeduidende voorwendsels.
 • Je hebt gemerkt dat zijn uiterlijk veel beter verzorgd is, hij komt op een atypische manier naar de samenkomsten voor hem. Vaak worden mannen in dergelijke situaties veel netter dan tijdens samenwonen.
 • Er waren tekenen van verkering: kleine geschenken, complimenten.

Analyseer de mogelijkheid om uw huwelijk en toekomstig leven samen te herstellen, maar haast u niet.

Als een man echt gevoelens voor je heeft, kan hij wachten en je tijd geven voor een evenwichtige beslissing, waar je geen spijt van zult hebben. Hier zijn enkele tips om u te helpen de juiste beslissing te nemen.

 • Haast je niet om weer te bewegen. Verleng de romantische periode en controleer je gevoelens.
 • Bespreek uw relatie met elkaar, deel ervaringen en gevoelens die u op dit moment ervaart.
 • Het is niet nodig om stille wederzijdse claims te bewaren, omdat uw kloof niet zomaar is ontstaan. Alleen zo'n gesprek moet rustig, constructief, zonder emoties, beledigingen en verwijten worden gevoerd. Opmerkingen moeten redelijk en met redenen omkleed zijn.
 • Bereid de kinderen voor om opnieuw samen te leven. Beantwoord hun vragen op een manier die ze kunnen begrijpen vanwege hun leeftijd.
 • Zorg ervoor dat je intenties beantwoord worden. Forceer jezelf niet tegen je wil en verlangen.
 • Probeer zelf een beslissing te nemen. Vaak proberen ouders, familieleden of vrienden in te grijpen.Maar vanuit een externe positie hebben ze misschien niet altijd objectieve informatie, en nog meer kunnen ze je persoonlijke gevoelens en ervaringen niet ervaren.
 • Probeer je fouten in het huwelijk te analyseren, werk aan jezelf, luister naar de beweringen van je ex-man. De tweede kans wordt niet altijd gegeven en het is dwaas om het te verliezen vanwege zijn koppigheid en trots.
 • Stem af op een positief resultaat. Geduld en wederzijdse steun zullen je helpen dichterbij te komen en samen een leven te leiden.
Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen