echtscheiding

Hoe een familie te redden die op het punt staat te scheiden?

Hoe een familie te redden die op het punt staat te scheiden?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Is het de moeite waard om een ​​huwelijk te redden?
 2. Hoe relaties verbeteren?
 3. Hoe de vrede in het gezin te handhaven?

Onlangs is een bruiloft uitgegaan, een huwelijksreis is voorbijgegaan, waar jij en je man verliefd en gelukkig waren. En nu, na enige tijd, was er een kloppend, misverstaan ​​van elkaar, en ben je klaar om de relatie te verbreken. Haast je niet om een ​​radicale beslissing te nemen. In de hitte van emoties kun je datgene vernietigen wat duur is. Adem in, adem uit, zet je gedachten op orde en weeg de voor- en nadelen af.

Is het de moeite waard om een ​​huwelijk te redden?

We zullen geen rekening houden met extreme situaties waarin uw leven of gezondheid een bedreiging vormt voor het huwelijk. De behoefte aan veiligheid is fundamenteel en het is onmogelijk om volledig in zo'n relatie te leven. Als de redenen anders zijn - er is geen inzicht in zaken als leven, ouderschap, gebrek aan financiële, ideologische kennis, enzovoort, dan moet je misschien het gezin op het punt van scheiden houden.

Tips die u van iemand zult horen, kunnen waardevol zijn, maar de beslissing is hoe dan ook aan u, omdat alleen uw innerlijke gevoel u zal helpen het juiste antwoord te vinden.

 • Eerst moet u beslissen van wie de echtgenoten afkomstig zijn van het initiatief. Als het van jou komt, ligt de mogelijkheid om goed na te denken en de situatie recht te zetten in jouw handen. Als de voorgestelde partner moet spreiden, moet u de reden weten. Wanneer de reden duidelijk is en het categorisch is, zal de oppositie alleen je wederzijdse vijandigheid versterken. Het gebeurt dat de oorzaak niet meteen kan worden ontdekt - wacht een beetje om de relatie te verbreken en de situatie langzaam te verhelderen.
 • Stel je voor je leven zonder een echtgenoot. Hoe overleef je het afscheid? Als je voelt dat je niet zonder kunt, dat de pauze je alleen maar erger zal maken, dan moet je nadenken of deze scheiding noodzakelijk is.
 • Luister naar jezelf: welke gevoelens bestaan ​​er nog steeds in jou en je partner? Zullen ze je helpen je relatie te redden? Als jullie allebei voelen dat ze je verenigen, is het belangrijk om scheiding te voorkomen.
 • Denk na over welke gemeenschappelijke interesses je nog hebt, bijvoorbeeld woonruimte, gemeenschappelijke zaken. Deze vraag doet zich bij bijna alle paren voor. Als u een huwelijk alleen terwille van het huwelijk opslaat, ervaart u één irritatie, die uiteindelijk ook kan leiden tot afscheiding.
 • Vaak rijst de vraag of het de moeite waard is om een ​​gezin te redden omwille van kinderen. Voor ouders zijn kinderen de zin van het leven. Voor kinderen is het gezin de vader en de moeder samen, en de echtscheiding voor hen is een onbegrijpelijk, betekenisloos en pijnlijk fenomeen. Ondanks dit, met alle inspanningen om het huwelijk te redden, bedenk dan dat in de sfeer van misbruik of wederzijdse vijandigheid van de echtgenoten voor kinderen niet beter kan zijn. Ook kan het kind het negatieve gedrag van ouders als een monster nemen en het in de toekomst aan zijn familie voorstellen.

Hoe relaties verbeteren?

Het is moeilijker om te bouwen dan te vernietigen en het herstellen van beschadigde relaties is geen gemakkelijke taak. Maar als u iets te redden heeft, dan is dit werk de moeite waard en kunt u uw partner van de scheiding afhouden. Het belangrijkste dat u moet doen, is contact leggen en een dialoog voeren. Dit is een vaardigheid die kan en moet worden geleerd, helpt om alle, en niet alleen familierelaties te herstellen.

Vaak ontstaan ​​er conflicten juist omdat de echtgenoten elkaar niet horen en niet weten hoe ze hun positie moeten aangeven.

Stel dat een man niet tevreden is met het koken van zijn vrouw, en ze draait van 's morgens tot' s avonds zoals ze is ingesteld: ze bereidt 's avonds eten, ook de volgende dag, kinderen zullen op school zijn, ze zal de school naar het werk brengen en na het werk de kinderen weghalen, nieuw genomen om alles te koken en te voeren.Maar in het gesprek van de echtgenoten blijkt dat het belangrijker is voor haar man dat ze een warm ontbijt kookt en met hem ontbeert, en het is niet nodig om hem op het werk te ontmoeten als een avondmaal, omdat hij het voedsel zelf kan opwarmen. Het gevolg was dat de man kreeg wat hij wilde, en de vrouw was blij dat er 's avonds tijd was om te ontspannen en met de familie te praten.

Praat met je metgezel van hart tot hart. Om dit te doen, kalmeert u en kiest u het juiste moment. Omdat als je communiceert in emoties of haast hebt, je elkaar nauwelijks zult begrijpen, en je een partner in moeilijkheden kunt brengen en nog meer boos kunt worden. Het is niet alleen nodig om hem te overtuigen, maar ook om de oorzaken van het conflict op te helderen en de manieren om het op te lossen.

Voor productief contact moet u de gesprekspartner nog steeds kunnen horen en horen. Geef hem de kans om te praten, zijn standpunt toe te lichten. Wees geduldig, onderbreek niet.

Beide zijn vaak verantwoordelijk voor de verslechtering van de relatie. Wanneer een partner ziet dat naar hem wordt geluisterd en begrepen of probeert te begrijpen, is hij eerder bereid om naar uw mening te luisteren. Dan zal het gemakkelijker zijn om hem te overtuigen om niet te scheiden.

Geef op een rustige en welwillende toon uitleg over je positie. Probeer te brengen wat je niet leuk vindt zonder klachten en beledigingen. De soepele achtergrond van het gesprek zal beter helpen om de situatie te begrijpen dan de schermutseling met aanstootgevende woorden.

Het moet niet worden toegestaan ​​bij de beslissing van een belangrijke kwestie van derden.

Zelfs de naaste mensen zullen hun overtuigingen in uw situatie projecteren en u kunt een beslissing nemen die niet in overeenstemming is met uw opvattingen.

Wanneer pijnlijke vragen worden besproken en belangrijke beslissingen worden genomen, ben je het eens over de uitvoering ervan (je kunt ze zelfs schriftelijk vastleggen in de vorm van een contract of een gezamenlijk actieplan). U zult dus allebei weten voor welk deel van uw relatie ieder van u verantwoordelijk is en deze overeenkomst garandeert u gemoedsrust op dit specifieke gebied. Terug naar het voorbeeld van koken: de vrouw, nu de behoeften van haar man kennende en haar eigen (misschien is ze een "leeuwerik" en het is gemakkelijker voor haar om alles in de ochtend te koken en beter om 's avonds te ontspannen), belooft te koken in de ochtend en te rusten in de avond. Een echtgenoot is verplicht om voedsel te kopen op de weg van het werk in plaats van haar, zodat zijn gelovigen vrije tijd hebben voor de avondrust.

Als de gevoelens zijn afgekoeld

Bijna alle gezinnen doorlopen een periode waarin de eerste sterke gevoelens voor elkaar afkoelen en de echtgenoten niet alleen voordelen gaan zien, maar ook nadelen. Jullie moeten allebei weten dat dit proces bijna onvermijdelijk is (tenzij je het huwelijk benaderd met een "cool head" of een berekening) en voorbereid bent op deze verandering van gebeurtenissen. Nou, als je elkaar zoveel vertrouwt dat je rustig over dergelijke situaties kunt praten, zal het je helpen je partner te houden. Zo niet, dan moet je oprechte communicatie en vertrouwen leren.

Maar het gebeurde nog steeds en je man, die gisteren nog steeds haastte van het werk met een taart voor zijn geliefde, komt vandaag, ploft in de stoel bij de tv en gooit je zelfs niet op je wang. Of de vrouw die je 's ochtends vergezelde en de stofdeeltjes uit je kostuum wegblies, is nu alleen bezig met zichzelf en de kinderen.

We weten al dat het bij elke familieproblemen belangrijk is om het contact met de echtgenoot niet te verliezen, en niet terug te trekken in jezelf. Weet je nog waarom je een gezin hebt gecreëerd, waar je over hebt gedroomd, hoe je je tijd wilde doorbrengen.

Zeker in je dromen was je samen. Samen zijn, helpen, elkaar ondersteunen - dit is de zin van het gezin.

Ga terug naar je discussie of mentaal (als het nog steeds makkelijker voor je is) tegen de tijd dat het nog steeds romantisch was. Wat is er sindsdien in jou veranderd, in je leven? Vaak veranderen veranderingen in relaties met de geboorte van kinderen. De vrouw in deze periode is bijna volledig aan het moederlijke gevoel gegeven. Wanneer de echtgenoot ook doordrongen is van zijn vaderlijke gevoelens, dan zijn beiden beiden ondergedompeld in de vreugdevolle zorg van het kind. En als een man intern nog niet is gerijpt tot vaderschap, zal hij pijnlijke vermindering van zelfzorg waarnemen en kan hij zelfs jaloers zijn op zijn vrouw voor de baby.

De taak van de echtgenoten in dit geval om gevoelig voor elkaar te zijn.

Zelfs als je erg moe bent, geef je man (vrouw) een beetje aandacht. En deze aandacht hoeft niet precies te bestaan ​​in fysieke zorg.

Geef elkaar wat warmte met deelname, zorg voor de gemoedstoestand van de satelliet: "Hoe is de stemming?", "Wat is er nieuw?".

Het gebeurt dat wanneer gevoelens afkoelen, het blijkt dat de partners geen gemeenschappelijke belangen hebben. Dan is het de moeite waard om te overwegen wat u zelf interesseert en of u ze heeft.

Als het bleek dat je verenigd was door passie, en niet iets dieper, ga dan op zoek naar het dieper. Woon creatieve tentoonstellingen, musea, film, performances bij, begin met het verkennen van de ontwikkeling van literatuur, bekijk interessante video's. Opzettelijk maak je gezamenlijke vrijetijdsbesteding productief. En misschien niet alleen vrije tijd - wat als uw interesses uitgroeien tot een hobby en een hoofdactiviteit?

Het belangrijkste is om de intensiteit van je gevoelens te verminderen om elkaar te begrijpen en alert te zijn op de behoeften van je partner. Misschien is je goed verzorgde uiterlijk belangrijk voor hem, en misschien moet hij nuttig zijn, alleen zijn of gewoon dankbaar en dankbaar.

Na verraad

Het verraad van een geliefde en de pijn van verraad is moeilijk te vergeven en te vergeten. Emoties barsten uit, en ik wil ze weggooien, maar de gedachte werkt nog steeds en je begrijpt - de man is niet naar een andere gegaan, het betekent dat jij en het gezin belangrijker voor hem zijn.

Pauzeer, beweeg je adem. Nu kun je nadenken en nadenken over hoe te leven.

Als je man in het gezin bleef, hoogstwaarschijnlijk, "daar", was hij niet serieus. Beantwoord dan eerlijk de vraag: ben je er klaar voor om hem te vergeven en er verder mee te leven?

Als het antwoord ja is, zullen we verdere acties bespreken.

 • Praat met hem, laat hem uitleggen.
 • Meestal wil een vrouw ruzie maken: "Hij heeft gerommeld, en ik zal nog steeds met hem spelen!" De exit naar emoties is natuurlijk noodzakelijk, maar het is belangrijk om het niet te overdrijven.
 • Debriefingscènes mogen niet worden herhaald - ze worden moe van en gaan weg. Het is genoeg om je gevoelens een keer te schreeuwen. En ga in de toekomst gewoon rustig praten over de situatie.
 • Zoek samen in je relatie naar de oorzaak van ontrouw. Ze kunnen je jaloezie of verwaarlozing van je partner zijn, routine, gebrek aan vertrouwen in de relatie.
 • Overweeg zijn redelijke redenen en, als dit je fout is, probeer het niet te herhalen.
 • Markeer uw positie en zorg dat u zeker bent dat u een overeenkomst bereikt om te veranderen wat niet bij u past in uw relatie.
 • Dit gesprek zou alleen betrekking moeten hebben op jullie twee, als je niet wilt dat anderen in de toekomst je onbewust pijn doen met hun overdrijvingen.
 • Onthoud dat de basis van vertrouwende relaties alleen maar goodwill is, het is onmogelijk om iemand te dwingen te doen wat je wilt. Daarom is geduld je belangrijkste hulpmiddel bij het herstellen van een familiehaard.

Hoe de vrede in het gezin te handhaven?

Het bouwen van een familiehaard is een proces en zoals eerder vermeld, is het niet gemakkelijk. Maar als je er eenmaal aan denkt om het te behouden, betekent dit dat je klaar bent om deel te nemen aan dit proces en de maker van je eigen bestemming te worden.

Hieronder volgen tips van een psycholoog over hoe het gezin bij elkaar te houden.

 • Wanneer er problemen zijn, probeer dan niet lang in jezelf te gaan zitten, maar om het probleem met je partner te bespreken. Alleen zijn is soms noodzakelijk, maar langdurige onderdompeling in jezelf zal geen begrip toevoegen. Plaats de situatie mentaal in de schappen en deel uw gedachten en gevoelens met de gelovigen. Momenten van intieme gesprekken zullen uw gezin vertrouwen geven en u beschermen tegen onenigheid.
 • Markeer voor uw tekortkomingen en roei ze uit. Het kan bijvoorbeeld ongezonde jaloezie, trots of, omgekeerd, onzekerheid zijn. Ieder van ons is op de een of andere manier onderhevig aan dergelijke gevoelens en in het huwelijk worden ze meer merkbaar. Behandel dit als een kans om jezelf te leren kennen en ten goede te veranderen.
 • Pas goed op jezelf, je uiterlijk.Een gezonde aandacht voor je uiterlijk en een goed verzorgd uiterlijk, ook thuis, zal de verleiding van je partner helpen om je te vergelijken met andere, meer verzorgde vrouwen. Als je in jezelf geïnteresseerd bent, ben je interessant en partner.
 • Kijk zelf in een diverse wereld van hobby's en interesses. Dit kan zijn als koken, handwerk en huisontwerp, en de studie van wetenschappelijke materialen op verschillende gebieden, ook op het gebied van psychologie. Enorme ontwikkelingsmogelijkheden bieden nu het internet, met de voorwaarde dat het wordt gebruikt zoals het bedoeld is.
 • Zoeken naar contactpunten voor gemeenschappelijke doelen, waarden, interesses, hobby's zal verschillen helpen voorkomen. Dit kunnen zijn: opvoeden van kinderen, reizen, een gemeenschappelijke oorzaak creëren, een huis bouwen, sociale activiteiten, enz.
 • Vergeet niet dat een van de doelen van elke familie is om voor elkaar te zorgen. En door waarden als geld te verdienen of alleen materiële doelen te bereiken, kan men de betekenis van het gezin verliezen. De uitdrukking "familiehaard" impliceert de mogelijkheid voor familieleden om op zijn minst een tijdje te blijven en samen te zijn: iemand voor een gemeenschappelijk doel, iemand om te praten of te knoeien met kinderen, te praten, hun zorgen te delen of gewoon in stilte te zitten, omarmen.
 • Zorgend voor je gezin, moet je jezelf herinneren, over je verlangens, behoeften. Het is noodzakelijk dat je jezelf als een heel persoon voelt, en niet als een mengsel van de verlangens van kinderen en echtgenoot. Het is ook noodzakelijk voor uw gezin. Een echtgenote en een moeder die weet wat ze wil, wat betekent dat ze van zichzelf houdt en om haar geeft - een kalme en blije moeder, zo'n moeder is in staat om warmte en liefde te geven en wil bij haar zijn.

Red de familie, op de rand van echtscheiding, dat kan. Om dit te doen, moet u er eerst voor zorgen dat het noodzakelijk is om uw beslissing te behouden en vast te houden. Daarna kun je relaties opbouwen door middel van dialoog en luistervaardigheid. Na het bespreken van de situatie, vergeet niet om overeenstemming te bereiken over nieuwe regels in uw gezin om de wijzigingen van kracht te laten worden. En stem nu af op het onvermoeibare werk aan jezelf en je relaties, en vrede en begrip zullen zeker in je familie heersen.

Hoe je een gelukkig gezin kunt houden, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen