echtscheiding

Hoe overleef je een scheiding van haar man?

Hoe overleef je een scheiding van haar man?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Hoe gaat een vrouw door een scheiding?
 2. Hoe kom je uit een depressie?
 3. Hoe te leren om te leven?
 4. Tips van de psycholoog

Echtscheiding is een moeilijke gebeurtenis, die in veel opzichten, vanuit het oogpunt van de psychologie, vergelijkbaar is met het verlies van een geliefde. Het emotionele beeld van een persoon die een echtscheiding ervaart en degene die een verlies ervaart, is bijna identiek. De vrouwelijke psyche heeft zijn eigen kenmerken, en daarom zijn de stadia van rehabilitatie na een scheiding in het schone geslacht niet hetzelfde als bij mannen. Om de scheiding gemakkelijker te overleven, moet je weten wat ons te wachten staat.

Hoe gaat een vrouw door een scheiding?

Vrouwen zijn gevoeliger, er wordt meer aandacht besteed aan emoties en gevoelens, ze geven ze meer ruimte in hun dagelijks leven. Daarom kan een vrouw slechts in één geval pijnloos scheiden van een scheiding: als er geen kinderen zijn, en tegelijkertijd gaat ze weg van haar man naar een geliefde man die eerder een minnaar was geweest. Maar zelfs in dit geval zal de vertegenwoordiger van de eerlijke seks al geruime tijd problemen hebben met het voelen van hun eigen schuld. Hoe groot dit complex zal zijn hangt af van de individuele eigenschappen van de vrouw, haar opvoeding en ethiek.

In alle andere gevallen, zelfs als de beslissing over echtscheiding door de vrouw zelf was genomen, als de enige juiste maatregel (de man dronk, nam drugs, sloeg, wilde niet werken), zou het scala aan ervaringen behoorlijk indrukwekkend zijn. De meest pijnlijke situatie voor een vrouw houdt verband met de echtscheiding na het verraad van de echtgenoot, met een echtscheiding die door hem zonder duidelijke reden is geïnitieerd, aangezien het vrouwelijke zelfrespect groot is en een gevoel van minderwaardigheid kan ontstaan.

De vrouwelijke psyche is enigszins gehypertrofieerd, vergroot het lijden, maar het heeft ook positieve aspecten: vrouwen zijn van nature labieler, ze passen zich sneller aan nieuwe omstandigheden aan, vrouwen hebben een meer ontwikkelde intuïtie, en daarom beginnen ze eerder te voelen als het lijden ten einde komt en het is tijd om te beginnen met het plannen van het leven verder Ze onderscheiden de ene emotie beter van de andere en daarom is het gemakkelijker voor hen om zichzelf te begrijpen, maar voor complete zelfanalyse en zelfhulp missen vrouwen soms een sterk analytisch en rationeel denken.

Het eerste om te begrijpen is dat echtscheiding het leven fundamenteel verandert. Dagelijkse taken, een ritme van een levensverandering, er zijn nieuwe taken, bijvoorbeeld financiële. Als je kinderen hebt, moet je nu op een nieuwe manier en hun leven organiseren - het kan veel moeilijker zijn dan je eigen leven organiseren. Alles wat een vrouw zal voelen, ongeacht leeftijd en sociale status, de aanwezigheid van kinderen, zal verlopen volgens bepaalde wetten van de psychologie.

Na een scheiding wordt de grootste angst geassocieerd met de angst voor het onbekende. Om een ​​vrouw te helpen met hem om te gaan, zullen we proberen te vertellen wat haar te wachten staat in de nabije tijd na de scheiding, welke processen in haar hoofd, onderbewuste, in haar hart en ziel zullen plaatsvinden. Dit helpt je om je conditie beter te identificeren en te begrijpen welke fase erachter zit en welke nog moet zijn.

De fasen zijn altijd achter elkaar: de ene volgt de andere. Van begin tot einde overslaan werkt niet, het is belangrijk om ze allemaal stap voor stap te doorlopen.

Ontkenningsschok

In feite is dit de eerste reactie op een scheiding. De fase kan beginnen vóór de echtscheiding, tijdens het echtscheidingsproces of onmiddellijk erna. Het hangt af van het temperament en de snelheid van perceptie van gebeurtenissen door een bepaalde vrouw. Het volgende gebeurt - ze ontkent alles, wat er gebeurt lijkt onwerkelijk, alsof alles niet met haar gebeurt, maar in een droom, in een film, met iemand anders. Ze kan niet accepteren wat er is gebeurd, kan het niet waarderen, geloven in wat er gebeurt.Zelfs als de echtgenoten al zijn gebroken, kan een vrouw ontkenning ervaren en niet geloven in de ernst van wat er gebeurt.

De staat lijkt op een schok, de waarneming is verstoord, de argumenten zijn nutteloos, de vrouw hoort ze nog niet. Ze denkt dat je gewoon moet wachten, gaan slapen en alles zal zijn zoals voorheen. In dit stadium hoeft niets te worden gedaan: geen actie, gesprekken met sympathieke vrienden. Schok trekt zich vrij snel terug.

De pijn

Shock, zoals kwaliteit anesthesie, enigszins afgestompte waarneming, zodat de realiteit niet ineenstort op de psyche met al het angstaanjagende volume. Zodra de schok voorbij is, wordt de pijn gevoeld. Dit is vrij natuurlijk, hoewel erg moeilijk. Er is een gevoel dat pijn alles in zich vult - het is constant, pijnlijk, niet geven aan ergens op focussen. De hele wereld ziet een vrouw door het prisma van pijn. In alles ziet ze een herinnering aan het verleden. De pijn kan ook tastbaar worden: sommigen hebben psychosomatische pijn in het hart, anderen hebben hoofdpijn en kiespijn. De toekomst is vaag, en vaker niet. Een vrouw stelt zichzelf de taak om te overleven.

Alleen gelaten met de pijn ervaart de vertegenwoordiger van de schone seks haar veel sterker. Het is in deze fase dat hulp nodig is - een persoon die ze vertrouwt. Zorg ervoor dat u spreekt. Wanneer pijn wordt geuit, wordt het minder. Alleen jij moet de luisteraar vermijden die advies geeft. Tips zijn nu niet nodig.

boosheid

Er is bijna geen pijn in dit stadium. Al otbolelo. Maar er is een sterke en irritante woede en grote wrok. Voor sommigen neemt het de schaal van haat op zich. Deze fase is behoorlijk gevaarlijk voor een vrouw - ze kan ziek worden, chronische ziekten kunnen erger worden. Onder invloed van wrok kun je een hoop lelijke en zelfs criminele daden verpesten.

  Om dit te voorkomen, moet je zeker je emoties beheersen, sta jezelf niet toe om in woede uit te barsten.

  Fase van gekke verwachtingen

  Deze fase is het meest verraderlijk in de stadia van het ervaren van een scheiding. Op een gegeven moment komt het verlangen om een ​​partner te vergeven, een vrouw vindt meerdere verklaringen voor wat er is gebeurd, en ze verwijt zichzelf op vele manieren. Gehoopt wordt dat na het corrigeren van hun tekortkomingen, het mogelijk zal zijn om zich te herenigen, het geluk met een persoon te herwinnen. Een vrouw wordt zeer actief en actief. Hij begint op te ruimen, verliest gewicht, verft zijn haar en verandert zijn garderobe. Deze acties doen denken aan hysterie, omdat ze het met alle openheid aan hen geven. Maar ze zijn niet gevaarlijk, zelfs niet nuttig.

  Wat gevaarlijk is, is de activiteit in een poging om een ​​ontmoeting met de eerste te regelen, vragen te stellen over hoe hij leeft, pogingen om de ex-man op te sporen, hem berichten te sturen, oproepen op elk moment van de dag. Het is moeilijk om te stoppen - het lijkt de vrouw dat ze de oorzaak van het probleem heeft gevonden, ze is vol enthousiasme en ziet het doel. Maar ze is beroofd van zelfkritiek, zelfbeheersing, logische vermogens. Ze denkt niet na over de gevolgen. In deze periode schrijven ze tovenaars en waarzeggers, maken waarzeggers, gaan naar de kerk en bedenken verschillende slimme situaties met denkbeeldige ziekten en problemen om de eerste naar een ontmoeting te lokken. In de meeste gevallen zijn al deze acties volledig nutteloos.

  aanpassing

  Wennen aan de situatie begint niet in de meest aangename omstandigheden. Na het stadium van activiteit komt een periode van achteruitgang, depressie. De vrouw is moe, ze is verstoken van kracht. Ze voelt zich een mislukkeling, geeft er de voorkeur aan alleen te zijn, verliest haar eetlust, en vaak de wens om in het algemeen te leven. Tot de teleurstelling wordt de oprechte spijt en schande toegevoegd voor alles wat ze in het proces van de vorige fase wist te doen. Hoe lang de depressie zal duren, is moeilijk te zeggen. Zonder hulp kan dit in dit stadium niet zijn.

  Er moet iemand in de buurt zijn en schat wie een vrouw zal dwingen om te eten, om naar het werk te gaan. Laat haar alles mechanisch doen, maar zij doet het. Het is in dit stadium heel nuttig om een ​​kind te krijgen. Het vereist zorg, aandacht, zorg - het moederinstinct overwint meestal altijd het depressieve verlangen om te gaan liggen en naar het plafond te kijken.

  Een teken van herstel van depressie is het begin van zelfonderzoek. Een vrouw begint zichzelf en haar acties van buitenaf te bekijken, krijgt de kans om ze te evalueren en de situatie te zien zoals die is. Dit is een goed moment om het systeem van je waarden te overschatten, met overtredingen te werken en van ze af te komen. Na vergeving van jezelf en je ex-man kun je de vector van verdere beweging kiezen - wat te doen, wat te doen, of het werk, de stad te veranderen, niet om met een parachute te springen, of om op reis te gaan. Opent veel horizonnen en kansen.

  Als een vrouw soms terugkeert naar onaangename gedachten, dan is het veel gemakkelijker voor haar om met emoties om te gaan en te kalmeren.

  herstel

  De acceptatie is gebeurd. De vrouw begrijpt wat en hoe het gebeurde. Geen aanstoot, geen woede of verlangen naar wraak. Het leven begint met nieuwe kleuren te spelen, er zijn heel specifieke nieuwe plannen. Restauratie en uiteindelijk tot leven komen, helpt de geplande positieve plannen te volgen. Er is geen enkele wens om haar man terug te geven, om de relatie te vernieuwen. Er is innerlijke bereidheid tot nieuwe relaties, die niet ter wille van wraak op de eerste zijn, maar omwille van persoonlijk geluk.

  Hoe kom je uit een depressie?

  Afzonderlijk, zou ik in dit stadium willen verblijven, aangezien het succes van het verlaten van de post-echtscheidingsstaat afhangt van hoe de depressie geleefd wordt. Deze fase is het gevaarlijkst voor vrouwen met overgevoeligheid, zeer angstig, achterdochtig, kwetsbaar, kinderachtig, gewend om verzorgd te worden en verzorgd te worden. Het is dit type van het schone geslacht dat gekwalificeerde psychologische hulp nodig heeft, omdat ze een hoger risico hebben op de overgang van psychogene depressie naar endogeen - dan zal de aandoening een geestesziekte worden.

  Hoe onafhankelijker en zelfverzekerder een vrouw was vóór de scheiding, hoe meer ze haar eigen interesses, hobby's en vrienden had, hoe gemakkelijker het zou zijn voor haar om de depressie te overleven. Als de ontbinding in de echtgenoot en zijn interesses tijdens het huwelijk voltooid was, dan zou het verlies meer globaal kunnen zijn.

  Het is moeilijk om het potentieel van hun eigen psyche te beoordelen. Dat is waarom het beste dat kan worden gedaan bij de eerste tekenen van depressie, de datum van het begin vaststelt en ervoor waarschuwt voor iemand van de mensen die u vertrouwt. Als binnen twee weken de symptomen van een depressieve stoornis verdwijnen, hoeft er niets te worden gedaan. Als het klinische beeld alleen maar groter wordt, moet men na twee weken contact opnemen met een psychiater of psychotherapeut voor de aanwijzing van adequate therapie.

  U moet letten op het klassieke beeld van psychiatrische tekenen van klinische depressie:

  • periodes van duistere en melancholische gemoedstoestand komen elke dag weer terug en intensiveren in de ochtend, voor de lunch;
  • een vrouw houdt op te genieten van alles wat ze eerder leuk vond, houdt op interesse te tonen voor het nieuwe, verliest haar eetlust;
  • er is een uitputtende motorische lethargie, zeer trage emotionele reacties.

   DDe juiste psychotherapie is het belangrijkste om uit deze staat te geraken. Het zal belangrijk zijn voor diegenen die in deze moeilijke tijd dicht bij een vrouw zullen zijn om te weten dat psychologische ondersteuning helpt bij milde vormen van depressie. Als de aandoening ernstig is, is het beter om een ​​afspraak te maken met een arts voor antidepressiva, kalmeringsmiddelen. In dit geval zal de behandeling complex zijn.

   Nuttige ontspannende massage, meditatie, autotraining met programmeren voor positieve attitudes in de toekomst. Met de juiste ondersteuning, spreken van hun ervaringen, gedachten, emoties, het bijhouden van een dagboek van zelfobservatie, depressieve stoornis verdwijnt in ongeveer 1-1,5 maanden. Maar de toestand kan zelfs langer duren als de vrouw van geboorte is, melancholisch of cholerisch.

   Naar de kliniek gaan is niet de beste oplossing voor milde vormen van depressie. Betere thuisomgeving beter helpen.Maar familieleden moeten weten dat ziekenhuisopname zeer wenselijk is als een vrouw spreekt over zelfmoord, als ze voortdurend voedsel weigert, als psychose en manie is begonnen.

   Wat betreft zelfhulpmaatregelen mag een vrouw op geen enkele manier weigeren te helpen als haar familieleden haar aanbieden. Nuttige oefening, wandelen. De methode om vrije tijd te plannen laat zichzelf zien - hoe meer een dame met iets bezig is, hoe minder tijd ze zich zorgen zal maken. Een verandering van plaats kan zeer nuttig zijn - een reis naar de natuur, naar het land, naar een naburige stad, naar een resort.

   In een staat van depressieve stoornis, zoals in andere stadia na een scheiding, is het belangrijk om alcohol en drugs te vermijden. Ze brengen geen opluchting, lossen geen problemen op. Bovendien, terwijl de persoon zich in een staat van intoxicatie bevindt, zijn hersenen het hoofdprobleem niet aan, dat wil zeggen, de ervaring vertraagt ​​en het herstelproces wordt vertraagd.

   Niet minder slecht en heb medelijden met jezelf. Het is erg handig - omdat een vrouw comfortabeler is, maar de positie van het slachtoffer biedt helemaal geen verlichting, maar verplaatst het alleen maar verder naar de toekomst. Je zou geen medelijden mogen hebben met jezelf en anderen. Het is niet nodig om door het hoofd te bladeren en met anderen de lelijke acties van de eerstgenoemden te bespreken. Het is niet nodig om dit te bespreken met vrienden en familie.

   De donkerste tijd, volgens de bekende wijsheid, komt precies voor zonsopgang. Depressie is de donkerste tijd. Heb kracht en geduld, het zal snel gemakkelijk en goed zijn, en je zult je deze periode herinneren als een ziekte, niets meer.

   Hoe te leren om te leven?

   Na het leven in alle stadia van het uitstappen uit een persoonlijk drama, zal de vraag hoe te leren leven niet het belangrijkste zijn, omdat het begrip van wat er moet gebeuren vanzelf komt. Er zijn echter situaties die afzonderlijk moeten worden beschouwd. Het gedrag van een vrouw zal niet langer hetzelfde zijn, een dergelijke levenservaring drukt noodzakelijkerwijs haar stempel op haar persoonlijkheid en karakter.

   Sommige vrouwen vinden het gemakkelijker om een ​​zelfstandig leven te beginnen, voor anderen lijkt de gedachte erover ondraaglijk. Psychologen adviseren iedereen, zonder uitzondering, de echtscheiding niet als een apocalyps en een catastrofe van wereldwijde omvang te beschouwen. Het huwelijk is belangrijk, maar niet alles. Er zijn andere dingen die belangrijk zijn voor iemands geluk: vriendschap, staat van harmonie met zichzelf, professionele prestaties en doelen, creativiteit en kinderopvang. En zelfs als je vele jaren in een huwelijk hebt geleefd en het lijkt erop dat je nog steeds van de eerste houdt, als het verraad je heeft ondermijnd, is dit niet het einde, het is het begin van een nieuw leven waarin je alles opnieuw kunt schrijven, op een andere manier.

   Kijk rond - je zult veel mensen zien die niet getrouwd zijn en tegelijkertijd gelukkig zijn. Ze voeden kinderen op, bereiken hoogten in hun bedrijf, beginnen gemakkelijk een persoonlijke relatie, ze worden omringd door vrienden en leven een vol, rijk leven. Bekijk ze. Hun geheim is dat ze het lang begrepen hebben: Geluk zit niet in de ring aan de vinger en niet in de stempel in het paspoort, maar in de douche. Zo niet, dan maakt geen enkel huwelijk een vrouw gelukkig.

   Afzonderlijk moeten we praten over een aantal situaties die revalidatie na een scheiding kunnen verergeren.

    Bij afwezigheid van onafhankelijkheidsgewoonten

    Een infantiele vrouw is niet alleen de heldin van grappen en feuilletons, maar ook een fenomeen dat heel gewoon is in het leven. Als kind namen de ouders alle zorg voor hun dochter op zich, lostten ze al haar problemen op, beschermden ze tegen alle problemen, daarna onderschepte de echtgenoot het stokje - hij behield zijn vrouw, op voorwaarde dat alles wat hij nodig had, volgens het patroon dat ze vanaf haar kindertijd gebruikelijk was. En nu - een scheiding.

    Het ineenstorten van een huwelijk voor zo'n vrouw is verwant aan het einde van de wereld. Ze verliest immers niet alleen de huwelijksrelatie, maar valt ook uit de comfortzone. Aan de andere kant moet deze situatie als een uitgangspositie worden beschouwd. Dit is het juiste moment om te leren onafhankelijk en zelfvoorzienend te zijn. Veel hangt af van degenen die in moeilijke tijden in de buurt zijn voor vrouwen.Het is ten strengste verboden om medelijden met haar te hebben, maar het is noodzakelijk om te sturen, motiveren: een baan vinden, geld verdienen, zelf beslissingen nemen.

    In sommige gevallen is het de moeite waard te verwijzen naar een klinisch psycholoog of psychotherapeut die leert hoe je vastberadener moet worden, hoe je je sterke punten kunt mobiliseren. Het proces van zelfstandigheid, als het actief en actief is, kan emotionele problemen na een scheiding aanzienlijk verlichten, omdat het leven van een vrouw zal worden gevuld met een massa nieuwe indrukken, ervaringen, kennissen en gebeurtenissen.

    Als er bedreigingen zijn van een man

    Dreigend en agressief gedrag van de eerstgenoemden, als een vrouw weet dat theoretisch en praktisch een man zijn dreigementen in daden kan zetten, zou een duidelijk signaal moeten zijn voor haar om een ​​defensieve campagne te starten. Allereerst moet je de deursloten vervangen, de districtspolitieambtenaar bezoeken en hem over de bestaande dreigingen vertellen. Als ze worden geassocieerd met een bedreiging voor het leven en de gezondheid, de dreiging van ontvoering en het wegnemen van een kind, moet je een verklaring naar de politie sturen.

    In dit geval kan de eerste in geen geval je angst tonen. Er zijn mensen die alleen voor zelfbevestiging dreigen, ze worden gevoed door de angst en opwinding van iemand anders. Aangezien de vrouw in paniek raakt en bang is, krijgt zij het illusoire gevoel dat hij haar leven nog steeds kan beheersen.

    Het is beter om niet in een open conflict te gaan met agressieve ex. Verander het telefoonnummer, waarschuw collega's op het werk, zodat ze je niet uitnodigen op de telefoon als een boze ex-echtgenoot belt. Vraag iemand van je vrienden of collega's om je te vergezellen van het werk, waarschuw voor de mogelijke problemen van de leraar op de kleuterschool, die het kind bijwoont.

    Thuis heb je een klein tasje nodig met een alarmerende set: als de agressor het offensief aangaat en je je moet terugtrekken, dan moet je documenten voor jou en het kind, kleding en linnengoed hebben, een kleine hoeveelheid geld.

    Tijdens de zwangerschap

    Echtscheiding tijdens de zwangerschap komt meestal voor bij jonge paren, maar dit kan gebeuren bij paren met een familie-ervaring. Het belangrijkste om te onthouden voor de toekomstige moeder en ex-vrouw in één persoon is stress is erg gevaarlijk voor de baby. Onder invloed van ervaringen produceren vrouwen stresshormonen die de productie van geslachtshormonen gedeeltelijk blokkeren. Dit is beladen met miskraam, vroeggeboorte, zwangerschapscomplicaties, verminderde groei en ontwikkeling van de baby.

    De belangrijkste motivatie voor een zwangere vrouw na een scheiding is de geboorte van een gezond kind, dat ze in staat zal stellen om een ​​fatsoenlijk persoon groot te brengen en op te voeden. Het is beter om hierop te focussen - ga naar cursussen voor aanstaande moeders, ga winkelen met schattige dingen voor kinderen, begin met het kopen van favoriete schattige dingen en speelgoed, flessen en tepels.

    Ongeacht of de relaties tussen de voormalige echtgenoten goed of slecht bleven, het is beter voor een vrouw om niet te ontmoeten en niet om contact met de eerste op te nemen voordat ze gaat bevallen. Onnodige ervaringen (en tijdens de ontmoeting zijn ze onvermijdelijk) kunnen alleen maar schaden. Nadat de baby is geboren, kan het paar rustig bespreken wat de volgende is: zal de man worden betrokken bij het opvoeden van de baby, wat zal zijn hulp zijn, etc.

    Een alleen gelaten zwangere vrouw is dubbel aanstootgevend - ze maakt zich zorgen over zichzelf en de baby. Daarom heeft ze vooral de steun van vrienden en familieleden nodig. Het is belangrijk om niet te weigeren, zorg voor je eigen kracht, elke dag te onthouden dat de gezondheid en conditie van de baby afhangt van je gedachten en gevoelens. Jij bent zijn enige bescherming en hoop, je hebt eenvoudig niet het recht om een ​​kruimel te laten, hem in gevaar te brengen.

     Een psycholoog die is gespecialiseerd in het werken met toekomstige moeders, kent de subtiliteiten van hun psychologische en mentale toestand, werkt in elke vrouwenraadpleging. Zijn advies is gratis. Gewoon sterker worden en deze specialist bezoeken. Hij zal zeker helpen om een ​​individueel revalidatieprogramma te maken.

     Als er een kind is

     Het kind is een ander lid van de echtscheiding.Hij, zoals jij, heeft het moeilijk. Het zou goed zijn als je meteen een verbond met het kind sluit, omdat jullie nu allebei steun van elkaar nodig hebben. Verberg niet voor de baby wat er is gebeurd, maar onthoud je van onaangename details, maar doe niet alsof er helemaal niets is gebeurd. De kinderen van de schoonheid voelen leugens en spanning.

     Wat is gevaarlijke leugens in de relatie tussen moeder en kind - iedereen weet het. Het kind zal opgroeien en hetzelfde reageren. Maar de stress die de moeder zal proberen te vermommen als vermoeidheid, tijdens ongesteldheid, zal zeker een uitweg vinden - in omstandigheden van emotionele depressie van volwassenen, beginnen kinderen vaker ziek te worden.

     Het is het beste om de baby eerlijk te vertellen dat je het ervaart, dat het moeilijk voor je is, maar samen zul je zeker alles aankunnen. Vergeet niet dat beide slecht zijn, bouw uw vrije tijd samen - maak het een regel om eens per week naar het park, de bioscoop of het entertainmentcentrum, naar het museum of naar de dierentuin te gaan. Nieuwe sensaties zullen je helpen te ontsnappen aan de pijnlijke en onaangename gedachten.

     Beperk het kind niet in zijn verlangen om ook met papa te communiceren (als het veilig voor hem is).

     Als er liefde is voor haar man

     Echtscheiding betekent niet altijd het einde van gevoelens. Het gebeurt vaak dat het echtscheidingscertificaat al bij de hand is, en dat de gevoelens in de ziel tegenover de eerstgenoemden nog steeds leven. Voor zulke vrouwen is de gevaarlijkste fase het punt van valse hoop. Ze kunnen gaan naar vernedering, naar het verlies van zelfrespect, ze kunnen de eerste beloven alles te doen wat hij wil, alleen maar om de relatie te herstellen.

     Zelfs als er gevoelens in je ziel zijn, geeft het je niet het recht om je eigen waardigheid en zelfrespect te vernietigen. Vernederd en beledigd zijn meestal moeilijk om lief te hebben en waar te nemen. Ze houden absoluut van anderen - zelfverzekerd, zelfvoorzienend, moedig en gelukkig. Word dat. Statistieken zeggen dat ongeveer 15% van de paren na een scheiding na een tijdje weer samenkomen. Als jouw zaak de enige is, dan zal de jouwe je nergens laten. De tijd die je apart doorbrengt, moet met maximale efficiëntie worden gebruikt - jezelf op orde brengen, afvallen, nieuwe vrienden en een spannende hobby vinden, geluk uitstralen. Wees niet vernederd, achtervolg de voormalige niet - mannen hebben ook tijd nodig om de waarden en het bewustzijn van acties opnieuw te beoordelen. Als u niet een van die 15% bent die hun families een tweede kans geeft, dan zult u in de tijd die nodig is om uzelf tot leven en in goede conditie te brengen, begrijpen dat het niet langer op dit wacht, zoals eerder, zal het gemakkelijker zijn om de uiteindelijke scheiding te accepteren.

     Tips van de psycholoog

     Er zijn verschillende universele tips die de moeite van het afdrukken waard zijn en die op een prominente plaats hangen. Ze zullen je zeker steunen in moeilijke tijden, je helpen moeilijke dagen te overleven en jezelf bij elkaar te brengen.

     • Niemand zou de verwachtingen van andere mensen moeten ontmoeten. Zowel jij als je voormalige man hebben het recht om te zijn zoals jij iedereen wilt zijn.
     • Ga niet tot het uiterste.
     • Leer elke dag iets nieuws (in elk gebied).
     • Doe elke dag een goed en ongeïnteresseerd bedrijf (help buren, collega's, vreemden). Je gevoel van eigenwaarde begint binnen een paar dagen te stijgen.
     • Je hebt genoeg kracht, moed, moed en ervaring om een ​​nieuw leven te beginnen. Beperk je dromen niet, beperk jezelf niet tot dromen - besef het.
     • In elke fase van het leven is er een levensles. Probeer te begrijpen wat zij besloot om je te leren door te scheiden (geduld, nederigheid, vergeving, onafhankelijkheid, dank voor vriendschap en steun).
     • Alles gaat voorbij.
     Schrijf een reactie
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

     mode

     schoonheid

     betrekkingen