jaloezie

Moet je een man jaloers maken als je een serieuze relatie met hem wilt opbouwen?

Moet je een man jaloers maken als je een serieuze relatie met hem wilt opbouwen?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
  1. Alle voor- en nadelen
  2. Redenen voor jaloezie
  3. Wat te vrezen?
  4. Tips van de psycholoog

Als je naar vrouwenforums en -tijdschriften kijkt, begin je de indruk te krijgen dat zonder jaloezie het onmogelijk is om een ​​vlam van passie in een man te ontsteken. Meisjes en vrouwen adviseren elkaar serieus "om hem jaloers en gekweld te maken." Is het het waard en hoe niet over de rand te gaan, zal dit artikel vertellen.

Alle voor- en nadelen

Gezonde, gedoseerde jaloezie kan de relatie echt verfrissen, een pikant uiterlijk geven, de partner de waarde van de gekozene markeren. Maar vergeet niet dat jaloezie een zeer gevaarlijk gevoel is, en de gevolgen ervan kunnen onvoorspelbaar zijn.

Het is meestal een kwestie van het jaloers maken van een vriend (echtgenoot), meisjes en vrouwen vragen wanneer ze vinden dat ze hen niet genoeg mogen., ze zijn niet zo belangrijk als ze zouden willen, ze worden gewaardeerd, ze zijn niet bang om ze te verliezen. Het is hier dat je moet stoppen en goed nadenken - per slot van rekening, al het bovenstaande lijkt jou, het werd door jou bedacht, dat zijn je verwachtingen die tot op zekere hoogte niet worden vervuld. Misschien is het gemakkelijker om de claims te verminderen?

De tweede vraag die een vrouw zichzelf moet stellen voordat ze een sluw plan begint te ontwikkelen om jaloezie in een partner uit te dagen - en waarom heeft ze het nodig? Probeer het te beantwoorden, maar vermijd formuleringen als: "Omdat hij zo-en-zo is." De vraag is wat nodig is en niet waarom. Het antwoord moet zo eerlijk mogelijk zijn. Kijk hem onthecht aan, misschien zal hij zo walgelijk zijn dat alle begeerte om jaloezie te veroorzaken vanzelf zal verdwijnen.

Een vrouw die in een partner jaloezie probeert te veroorzaken, gelooft oprecht dat dit de relatie positief zal beïnvloedendat een man alles meteen zal beoordelen en bang zal zijn om het te verliezen. Dat wil zeggen, het meisje maakt een man jaloers om relaties te verbeteren. Maar in de praktijk is dit niet altijd het geval. Met grote waarschijnlijkheid zullen dergelijke acties schadelijk zijn voor uw relatie, vooral als u van plan bent met deze man te leven een lang en gelukkig leven, kinderen opvoeden, een huis bouwen.

Relaties zullen geleidelijk sterven, omdat jaloezie gevaarlijk is, juist vanwege het langetermijnperspectief - wanneer relaties in een huwelijk gewoon worden, de passie verdwijnt, voldoende kleine vergrijpen zich ophopen, kan het je herinneren aan deze niet-bestaande rivaal die je zelf hebt gecreëerd. Dit is hoe pathologische paranoïde jaloezie zich ontwikkelt, hoe huwelijken uiteenvallen en levens ineenstorten.

Jaloezie heeft hetzelfde effect als een tsunami. En het heeft niets met liefde te maken. De bewering dat "jaloers liefde betekent" komt niet overeen met de waarheid.

Als je plannen een serieuze relatie met een man hebben, moet je ze niet in de kiem smoren, want terwijl je niet getrouwd bent, heb je geen verplichtingen tegenover elkaar. En daarom is het mogelijk om het tegenovergestelde effect te bereiken - een man beslist eenvoudigweg dat een vrouw niet betrouwbaar is en hij zal absoluut niet met haar trouwen.

Mannen zijn behoorlijk pienter en het zou een vergissing zijn om ze als ongemanierd te beschouwen. Ze onderscheiden snel manipulatie van andere motieven. Als een vrouw haar gevoel voor kracht probeert te testen om haar eigen ambities te bevredigen, komen ze er snel achter.Vanzelfsprekend is er geen sprake van vertrouwen in dergelijke relaties. Mannen willen geen slachtoffer worden van manipulatie, ze besluiten meestal om geen vrouwen te trouwen die minstens één keer zijn veroordeeld voor manipulatie.

Jaloersheid op afstand is ook niet de beste optie, zoals de dames denken. Zulke situaties, zelfs tot in het kleinste detail uitgedacht en geregisseerd, kunnen voor altijd de mening van een partner vormen - hij zal niet langer vertrouwen hebben, in de overtuiging dat een vrouw aandacht zal blijven ontvangen van andere mannen. En telkens wanneer hij of zijn metgezel zal moeten vertrekken voor zaken of plezier, zal hij worden gekweld door twijfels dat hij de relatie duidelijk niet ten goede zal komen.

Er is slechts één situatie waarin mannelijke jaloezie normaal zal zijn. Dit is als u nog niet getrouwd bent en als een vrouw absoluut niets heeft gedaan om jaloezie kunstmatig te veroorzaken of te provoceren. In het stadium van verkering voelt de man zelf als een lucifer.

Er zal niets vreselijks zijn dat hij begint te begrijpen dat andere mannelijke kennissen naast de vrouw aanwezig zijn die hij leuk vindt. Dit is een normale natuurlijke wedstrijd.

Maar hier is van de vrouw natuurlijk gedrag vereist. Het is niet nodig om te verbergen dat je met andere mannen communiceert, maar het moet niet adverteren. Je moet er zelf niet over praten, maar in een gesprek kan dergelijke informatie opkomen en natuurlijk klinken. Het is geen feit dat een man jaloers zal zijn, maar het zal een heel normale jaloezie zijn die door de natuur is gecreëerd, waarin niets pathologisch is.

Als al het bovenstaande niet overtuigd is, en je geliefde echt een beetje emotioneel wilt schudden, laten we de meest voorkomende redenen voor jaloezie in een paar bekijken en beoordelen of het mogelijk is om opzettelijk in deze situaties te handelen.

Redenen voor jaloezie

Jaloezie is een gevoel dat rijkelijk wordt vermengd met de angst om te verliezen, te verliezen, op te houden te bezitten. De redenen voor dit gevoel kunnen elk getal zijn. Mannen zijn van nature zo geregeld dat het belangrijk is voor hen om te winnen, om te winnen, en vrouwen hebben geleerd om dit kenmerk van de vertegenwoordigers van de sterkere seks te gebruiken. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven.

Er zijn verschillende beproefde methoden, maar niet iedereen zal het doen als er geen vluchtige, heldere relatie is gepland, maar een sterk en serieus huwelijk.

Begin voor jezelf te zorgen

Een vrouw die plotseling haar imago veranderde, zich verkleedde en een mooie en mysterieuze, zeer intrigerende man wandelde. Sommigen beginnen zich hardop af te vragen wat er is gebeurd, terwijl anderen zwijgen en in hun zielen door versies van de redenen voor de wonderbaarlijke transformatie gaan. De methode is uitstekend, nuttig, niet-gewelddadig. Vragen kunnen ontwijkend of zelfs beperkt worden tot de glimlach van Mona Lisa, om het uit te lachen.

Transformatie zal een vrouw ten goede komen - verhoog haar zelfrespect, ze zal de bewonderende blik van haar partner en andere mannen op zich nemenHet is mogelijk dat de opvattingen van iemand anders per ongeluk het voorwerp van verdriet onderscheppen. Dan zal het effect voor hem vele malen toenemen. Het ergste wat je kunt doen is het vrouwelijke antwoord op de mannelijke vraag: "Dit is alles voor jou." Dergelijke antwoorden ontmoedigen mannen, verminderen hun interne competitie.

Vertragingen op het werk

Vrij dubieuze manier. Een vrouw die, zelfs vóór het huwelijk, vaak op het werk blijft hangen, in de ogen van een man, is geen ideale kandidaat voor een partner, omdat maar weinig mensen na een werkdag eenzame knoedels maken terwijl de vrouw bezig is met haar werkproblemen. Daarom proberen pogingen om jaloezieberichten te maken die op het werk moeten blijven, niet te attent. Natuurlijk zal een man alleen hierdoor relaties niet verbreken (hoewel het gebeurt), maar hij zal geen haast maken om een ​​aanbod te doen.

Als je daadwerkelijk op je werk blijft, presenteer het dan als een gedwongen omstandigheid en vraag je partner om je op het werk te ontmoeten.Dit geeft hem een ​​gevoel van eigenwaarde en vermindert mogelijke jaloerse stemmingen (in dit geval hebben ze, in tegenstelling tot het vorige voorbeeld, niets nodig).

Vrienden een bezoek

Als je niet getrouwd bent, niet gebonden aan bepaalde afspraken en plichten, dan is er niets ongewoons aan de hand - de vrouw heeft het volste recht om zonder haar man met haar vrienden te communiceren. Ze kan een uitverkorene niet meenemen naar een vriend, en dit zal niet alleen een gevoel van jaloezie veroorzaken bij een adequate man, maar zal geen reden voor belediging worden. Welnu, als een man op deze scène komt, moet je erover nadenken en of het de moeite waard is om een ​​relatie met hem op te bouwen, want als het op het huwelijk aankomt, zal zo'n persoon alles doen zodat je geen vrienden hebt, omdat hij elke stap probeert te beheersen.

Het wordt sterk aanbevolen om een ​​man niet te misleiden (zelfs als het bedrog vooraf is geregeld). Als een vrouw naar haar vriend gaat en dan alles doet, zodat hij betwijfelt waar ze precies was, zal goed niet werken: dit is een reden voor een man om aan zijn gekozene te twijfelen.

Er is ook een keerzijde voor vrijetijdsactiviteiten: als je nu liever zonder vrienden met je vrienden en vriendinnen communiceert, dan is het mogelijk dat hij je niet aan zijn vrienden wil voorstellen. Zal zo'n relatie compleet zijn? Waarschijnlijk niet.

Flirt met andere mannen

Op deze manier om onbewust jaloezie te veroorzaken, niet genoeg levenservaring te hebben, alles te gebruiken, maar vooral in de kindertijd, op school. Voor de eerste liefde zijn andere manieren onbekend en ontoegankelijk. Maar voor volwassen volwassenen is deze methode onaanvaardbaar. Een meisje of vrouw die openlijk met andere mannen flirt voor haar eigen partner, loopt het risico om haar partner voor altijd te verliezen, zelfs als ze niet gebonden zijn door een huwelijk.

Niet elke man zal de kwellingen van jaloezie ondergaan, niet iedereen zal naar je toe komen met bloemen en een trouwring. Velen in dergelijke situaties reageren op zorg. Niet omdat ze niet kunnen of willen concurreren met anderen, maar omdat ze simpelweg het nut niet zien: een vrouw die gewillig de verkering van andere mannen accepteert, is naar hun mening niet de beste partner en moeder van kinderen.

Zelfs als het erin slaagt het doel te bereiken, en de bruidegom niet wegrent, maar er is geen garantie.

Activiteit in sociale netwerken

In sociale netwerken, zoals velen geloven, is het toegestaan ​​meer dan in het leven. Virtuele ruimte is erg moeilijk te reguleren. Sommigen gebruiken hun activiteit in sociale netwerken en om liefde te vinden en om het te "corrigeren". Mannen zien sociale netwerken als een projectie van de werkelijkheid, en dus vrijheden in correspondentie, die een vrouw kan veroorloven op het internet met het oog op het bereiken van de uitverkorenen, zij zullen worden beschouwd als hetzelfde als flirten met mannen in werkelijkheid.

Aan de ene kant is er niets verschrikkelijks aan het feit dat een vrouw een foto van een andere man 'leuk' vindt, een neutrale opmerking op zijn post of videotape schrijft, maar aan de andere kant is dit de paradox van 'likes': ze beïnvloeden de psyche te veel. Dit kan de relatie bederven, hoewel een sterke, zelfvoorzienende en intelligente man die is opgegroeid met de adolescentie simpelweg geen aandacht besteedt aan dergelijke kleinigheden.

De overdreven emotionele reactie van een partner op de gebeurtenissen van virtual reality spreekt van zijn psychologische en emotionele onvolwassenheid. Met zo'n man zou je geen serieuze relatie moeten opbouwen - hij is er nog niet klaar voor.

negeren

Het negeren van een persoon die absoluut niets kwaads met je heeft gedaan, kan zeer aanstootgevend zijn. En zal zeker niet helpen de relaties te verbeteren. Als de uitverkorene naar jouw mening een uitslag heeft begaan, handel dan en negeer in ieder geval het huidige probleem niet.

De beslissing om een ​​persoon niet op te merken en zijn pogingen om te praten is een afwijking van de realiteit. Relaties kunnen niet verbeteren als partners niet de gelegenheid hebben om te bespreken waar ze om geven.Maar negeren kan zelfs een heel kalme man ruïneren. Het is moeilijk om te zeggen wat hij gaat doen. Veel hangt af van zijn temperament, opvoeding, persoonlijke karaktereigenschappen en levenservaring. Sommigen laten, na verschillende pogingen om te praten, gewoon alles achter zoals het is, en dan zal de vrouw zelf moeten bedenken hoe ze uit een moeilijke situatie kan komen. Met een goede mijn in een slecht spel, zal dit bijna onmogelijk zijn.

Cadeaus ontvangen

Geschenken zijn onbekend van wie, en zelfs als bekend is van wie ze komen, kun je ze alleen accepteren. Deze gelegenheden omvatten verjaardag, verjaardag, Nieuwjaar en andere speciale gelegenheden. Maar zelfs als de geschenken gerechtvaardigd zijn, mogen ze niet te duur zijn, anders zal het uw vermoedens doen vermoeden. Zelfs de elementaire regels voor etiquette verbieden het accepteren van dure geschenken van mensen waarmee je niet in de buurt of verwant bent.

Jaloezie veroorzaken met behulp van geschenken van andere mannen van een partner is eenvoudig. Maar deze jaloezie staat op het punt pathologisch te zijn en er zal geen verbetering van relaties plaatsvinden.

Wat te vrezen?

Jaloezie is ook gevaarlijk omdat het verslaving als een krachtig medicijn veroorzaakt. Gaandeweg zal het verlangen om de zenuwen van de partner te kietelen steeds sterker worden, en dan zal de vrouw elke onbegrijpelijke situatie in de relatie beginnen te veranderen in een methode om jaloezie te manipuleren. Gaandeweg zal de partner afhankelijk worden van jaloezie, omdat er daarna gewelddadige en emotionele verzoening is. Zo'n toestand kan iemand tot waanzin brengen.

Het is heel moeilijk aan het begin van een relatie om een ​​normale jaloerse en een pathologische jaloerse te onderscheiden. Jaloezie begint in beide gevallen met kleinigheden, het is onopvallend, het interfereert niet met een van de partners en introduceert een bepaald ras in hun relatie. Maar dan kan alles ingewikkeld worden - de partner zal zonder reden jaloers worden, zal uw pogingen om te verklaren en te rechtvaardigen niet horen, het zal geleidelijk veranderen in een paranoïde of manische aandoening, en dan kunt u niet zonder de hulp van een gekwalificeerde psychiater.

Pathologische jaloezie wordt met grote moeite behandeld en het is bijna onmogelijk om een ​​familie en normale relaties met zo'n jaloerse man te onderhouden. Bovendien is het aandeel van agressieve jaloezie verantwoordelijk voor maximaal 70% van alle moorden.

Je kunt nooit van te voren voorspellen welk effect de kunstmatige jaloezie die je hebt gecreëerd in de psyche van de partner zal veroorzaken. Als hij op jeugdige leeftijd een gebrek aan ouderlijke liefde had, als je een negatieve ervaring had met het verraad van een geliefde vrouw, als hij een laag zelfbeeld had, kan het effect overweldigend zijn, maar helemaal niet wat je wilt. In plaats van sterke relaties op te bouwen, vernietig je ze, ondermijn je de fundamenten van elke gezonde relatie - vertrouwen en intimiteit.

Tips van de psycholoog

Een goede psycholoog die je goed wenst, zal nooit iemand adviseren om op de een of andere manier jaloezie te veroorzaken. Maar er zijn aanbevelingen die zullen helpen om de interesse van de partner op een volledig natuurlijke manier te behouden, zonder pathologische gevoelens die zowel de relatie als de gezondheid van de deelnemers aan de gebeurtenissen kunnen vernietigen.

  • Heb een privéruimte. Sta nooit toe dat iemand op hem inbreuk maakt. Je ruimte is het gebied van je interesses en hobby's, je vrienden, je werk, doelen en persoonlijke groei. Respect voor jezelf en je partner zal ze als hun eigen accepteren. Pogingen van de man om de persoonlijke ruimte van de vrouw te beperken, haar doelen en hobby's belachelijk te maken, een verbod op communicatie met vrienden is een alarmerend teken van de toekomstige huistiran die jouw leven in de hel zal veranderen zonder jaloezie.
  • Mannen houden niet van "zoet". Al te vaak is praten met een vertegenwoordiger van een sterke seks over liefde, het schrijven van ontroerende sms'en, 10 keer per dag bellen met biecht, en trouw als een hond tijdens vergaderingen, in zijn ogen kijken een zekere manier om de relatie zo snel mogelijk te beëindigen.Vroeg of laat (eerder) zal de man zich vervelen en hij zal een andere vinden, die niet probeert hem halsoverkop in het veld van zijn eigen liefdeservaringen te storten.
  • Het is niet nodig voor een vrouw om alles over zichzelf te vertellen. - het gebrek aan mysterie en de sluier van mysterie in een vrouw maakt heel snel een man cool voor haar. Vooral moet je de details van relaties uit het verleden vermijden - de eerste voor een man is ook een concurrent.
  • Wees jezelf en laat je partner jou zijn. Het is niet nodig om beter of slechter te lijken om de vertegenwoordiger van het sterkere geslacht te interesseren. Zijn psychologie ontkent pretentie, mannen zijn eenvoudiger. Dus, sta jezelf toe wat toegestaan ​​was voordat deze persoon in je leven verscheen - een verandering van stemming, bijvoorbeeld. Als ze rationeel, niet hysterisch is, zal dit de man "in goede conditie houden".
  • Flirt niet met zijn vrienden. Het zal slecht eindigen, en zelfs als de man zelf je hier geen scène van maakt, zullen zijn vrienden zich lang herinneren, ook in zijn aanwezigheid, dat hij duidelijk zijn geduld verloor met de keuze van een vriend.
  • Het meest destructieve advies dat kan worden gevonden - de afwijzing van intimiteit. Ja, dergelijke acties van vrouwen zullen zeker een gewelddadige reactie veroorzaken. Maar dit is zo'n opzettelijke manipulatie, dan is het niet zichtbaar tenzij het blind en zwak van geest is. Mannen zijn pijnlijk over manipulaties in zaken van intiem leven, het lot niet verleiden.

De Amerikaanse satiricus en journalist Henry Louis Mencken, die werd bewonderd door de knapste koppen van de mensheid, gaf ooit advies aan alle mooie dames. Hij schreef het volgende: "Als je een man wilt houden, maak hem dan een beetje jaloers. Om hem kwijt te raken, maak hem jaloers een beetje meer. " Dit is het hoofdprincipe.

Een vrouw die besloten heeft om jaloezie te stimuleren bij een partner, risico's en verantwoordelijkheid voor de gevolgen ligt volledig op haar. Moet je relaties in gevaar brengen die gelukkig kunnen zijn, dan is het aan jou.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen