jaloezie

Jaloers man: oorzaken en tekenen van jaloezie, hoe het te vermijden?

Jaloers man: oorzaken en tekenen van jaloezie, hoe het te vermijden?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
  1. redenen
  2. Hoe te begrijpen wat jaloers is?
  3. Hoe jaloersheid te voorkomen?
  4. Tips voor psychologie

Matige jaloezie in relaties flatteert zelfs en wordt gezien als een demonstratie van onverschilligheid en liefde van een jonge man. De manifestatie van aandacht is altijd aangenaam, maar soms begrijpt het meisje dat ze een te jaloerse kerel is geworden. Oorzaken en tekenen van jaloezie, hoe je dit kunt vermijden en waar je naar op zoek moet zijn - je kunt er meer over leren in het artikel.

redenen

Overmatige jaloezie komt de relatie niet ten goede. De kern van verdenking kan verschillende factoren zijn. De meest voorkomende oorzaak is een laag zelfbeeld. In de diepte van zijn ziel is een jaloerse jongen onzeker dat hij het waard is om bij zo'n brave meid te zijn, zijn eigen complexen veroorzaken hem een ​​constant gevoel van ongemak en onzekerheid.

Als je het probeert te verbergen, kan een jongeman scènes van jaloezie maken. Mannen met dergelijke problemen kunnen demonstratief hun vrouw de aandacht vestigen en letterlijk niet van haar afwijken wanneer het paar in het gezelschap is van vrienden, in een restaurant of op een feest.

Een andere veel voorkomende optie is het syndroom van eigenaar. Deze jongen begint te denken dat het meisje van hem is en heeft geen recht op enige rechten en vrijheden. Hij kan proberen persoonlijke correspondentie, reizen en ontmoetingen met vrienden te beheersen, aan te geven hoe hij zich moet kleden, met wie hij moet communiceren. Dergelijk gedrag suggereert dat hij de persoonlijkheid van een meisje niet ziet en niet in staat is te begrijpen dat elke persoon het keuzerecht zou moeten hebben. Het is beter om weg te blijven van zo iemand, want mensen met dergelijke opvattingen zijn vaak vatbaar voor mishandeling, als iets hen uit zichzelf trekt.

Als de man te veel jaloers is, betekent dit in sommige gevallen dat hij gewoon bang is om de door hem gekozen persoon te verliezen. Hoe meer angst - hoe meer verdenking er verschijnt, vooral als in de loop van de tijd in een relatie niet alles soepel verloopt. De jongeman kan bang zijn voor een openhartig gesprek over de problemen, bang om te horen dat het meisje afstand van hem wil doen, dus poogt ze geen constructieve dialoog te beginnen, maar werpt zichzelf alleen op ongefundeerde aanklachten, bezwijkend voor uitbarstingen van jaloezie.

Het probleem kan liggen in het gedrag van het meisje zelf. Als ze zich provocerend aankleedt, met andere mannen flirt en haar fans aanmoedigt om te flirten, werpt dit twijfel op haar intenties om een ​​serieuze relatie op te bouwen, omdat het lijkt alsof ze op zoek is naar nieuwe kennissen.

Misschien hebben het meisje en de jongeman verschillende ideeën over het aanvaardbare kader van fatsoen. Dit kan het gevolg zijn van een andere opvoeding, karakter, opvattingen over het leven. Als een meisje gewend is veel tijd in een mannelijk bedrijf te spenderen, kan een man het verkeerd krijgen. In een dergelijke situatie kan jaloezie ontstaan ​​door een misverstand, daarom zal het nodig zijn om alles samen te bespreken en toegestane grenzen aan te geven.

Sommige jongens zijn jaloers omdat ze zelf oordelen. Zo is hun psychologie, ze zijn niet verlegen om hun lieveling te veranderen, dus ze zijn er zeker van dat ze hetzelfde doet. Deze mannen denken dat loyaliteit niet bestaat, en ze veranderen alles, ze zeggen het gewoon niet hardop. Het is buitengewoon moeilijk om zulke mensen te overtuigen. Jaloezie kan voortkomen uit negatieve ervaringen in het leven van een jong persoon. Als hij al mislukte relaties had, waarin het verraad van het meisje bestond, zou hij de herhaling van dit verhaal kunnen vrezen.

Soms is verdenking een manifestatie van een te heftige fantasie. Zo iemand in zijn hoofd er zijn bepaalde scènes die de werkelijkheid overschaduwen, op het einde kan hij beginnen het meisje te beschuldigen van romantische gehechtheid aan de beste vriend of haar vroegere vriend, of zelfs aan de acteurs die ze leuk vindt. Als zo iemand jaloers was, dan zal het niet gemakkelijk zijn hem te overtuigen. Erger nog, wanneer een man met een rijke verbeeldingskracht een grote interesse in alcohol heeft, zal hij onder invloed van een dronkaard volledig ophouden objectief te evalueren wat er gebeurt en mogelijk lelijke daden gaan vertonen.

Hoe te begrijpen wat jaloers is?

Het is niet altijd meteen merkbaar dat de man jaloers is. Sommige mannen maken luide schandalen, haasten zich, maar de meesten zijn gewend om hun emoties niet te laten zien. Dit kan de oorzaak zijn van opvoeding, omdat jongens vaak hun afkeuring uiten over openlijke uitingen van gevoelens, dus wanneer ze volwassen worden, geven mannen er de voorkeur aan om alles in zichzelf te houden om geen objecten van spot te worden. Emoties verdwijnen echter nergens, en verborgen jaloezie kwelt de jongeman.

Er zijn enkele tekenen waardoor iemand kan begrijpen dat een man jaloers is, zelfs als hij denkt dat hij zorgvuldig alles verbergt.

  • Zoekt naar bewijsmateriaal. De man begint de lijst met vrienden in sociale netwerken te bekijken, te bestuderen wie commentaar geeft op de inzendingen en vind-ik-leuks, probeert persoonlijke correspondentie in de telefoon te lezen en vraagt ​​zich voortdurend af wie deze persoon heet. Hij vermoedt iets en probeert nu bewijs te vinden om dit te verifiëren.
  • Manipulatie. Een meisje dat op het punt staat naar een ontmoeting met vrienden te gaan, kan horen: "En ik dacht dat we vandaag samen zouden zijn," waarna ze natuurlijk thuis zal blijven. Pas nu keert de man terug, alsof er niets was gebeurd, naar zijn bedrijf, omdat deze uitdrukking slechts een voorwendsel was om de uitverkorene niet naar de samenkomst te laten gaan.
  • Stemmingen en slecht humeur. Hij is voortdurend ontevreden over iets, hoewel er geen openlijke ruzies en conflicten waren in het paar. De man is beledigd, wil niet praten, of liever grof antwoorden, maar geeft niet toe dat hij zich zorgen maakt.
  • Constante vragen. Een man kan geïnteresseerd zijn in een grap, als het meisje een geliefde heeft, als iemand op het werk haar heeft lastiggevallen, maar het herhalen van vragen over dergelijke inhoud maakt duidelijk dat hij jaloers is.

Zelfs als hij alles ontkent, zonder zijn emoties te tonen, is het mogelijk om van deze tekenen te leren dat jaloezie hem geen vrede schenkt. Als je veel communiceert op internet, dan kun je door correspondentie ook opmerken dat niet alles in orde is.

In de regel worden jongens in zo'n situatie terughoudender, aarzelen om te reageren op berichten of stellen ze in plaats daarvan te veel vragen over je activiteit in sociale netwerken.

Hoe jaloersheid te voorkomen?

Om onnodige beschuldigingen en ruzies te voorkomen, begint u eerst met uzelf en analyseert u uw gedrag. Misschien hou je van aandacht en ben je gewend onbewust met anderen te flirten, waardoor de man uit zichzelf verdwijnt. Dit betekent niet dat je dringend in een klooster moet vergaderen en alle contact met andere mannen moet stoppen, probeer gewoon omwille van het experiment zich terughoudender te gedragen. Als je van openhartige outfits houdt, probeer dan een minder uitdagende kledingkast te kiezen, en seksualiteit is beter om thuis te laten zien, alleen met je geliefde.

Het is niet nodig om te proberen een man opzettelijk te provoceren, ogenschijnlijk om zijn gevoelens te controleren. Dergelijk advies werkt niet en veroorzaakt alleen problemen in de relatie en het constante vermoeden van de man.

Als je in je gedrag niets ziet dat jaloezie kan veroorzaken, maar hij nog steeds beschuldigingen aanroept, is het niet nodig om excuses te verzinnen. Voor hem kan dit een teken zijn dat alle vermoedens bevestigt, want als het gerechtvaardigd is, dan is er iets te verbergen. In zo'n situatie is het beter om de zorgvuldige vragen te negeren en kalm te blijven.

Vergeet niet aandacht te schenken aan hem, om te zeggen dat je van hem houdt, om complimenten te maken. Niet alleen vrouwen vinden het leuk, mannen willen ook mooie woorden horen die aan zichzelf zijn gericht.Prijs zijn vaardigheden en capaciteiten, maak het duidelijk dat zonder hem je heel moeilijk zou zijn om iets aan te kunnen, zodat hij zich nodig voelt. Geef een compliment aan het uiterlijk, markeer bijvoorbeeld een goede fysieke vorm, als hij de sportschool bezoekt, laat hem zien dat u zijn inspanningen waardeert. Overtuig de uitverkorenen dat hij de beste en uniek voor u is, dan heeft hij geen reden om jaloers te zijn.

Als je te laat bent op het werk, vertel hem erover, want zijn angst kan niet alleen veroorzaakt worden door jaloezie, maar ook door het feit dat hij zich zorgen maakt en zich zorgen maakt wanneer je op een later tijdstip niet thuis bent. Vertel hem over de vergaderingen die u zonder hem wilt bijwonen en wees niet beledigd als hij u op dit moment belt. Pak de telefoon op en praat rustig met hem om achterdocht te verdrijven, maar een niet-verbonden telefoon kan een reden zijn voor ruzie.

Vertel hem dat zijn jaloezie en constante vermoedens je pijn doen. Geef hem niet de schuld en zeg niet dat hij slecht is, focus op je gevoelens. Voel je vrij om je mond open te doen en toe te geven dat je van streek bent en overstuur, het doet je pijn om onredelijke beschuldigingen te horen, je voelt je depressief vanwege zulke woorden van een geliefde. Elke adequate man wil het meisje niet laten lijden.

Tips voor psychologie

Om jaloezie en oorzaken aan te pakken, moet je de motieven van dit fenomeen begrijpen, dus psychologen wordt geadviseerd om een ​​dialoog met een man op te bouwen en deze kwestie te bespreken. Veel mannen zijn nogal terughoudend om over hun gevoelens te praten, dus van de kant van het meisje is het belangrijk om delicatesse en geduld te tonen. Misschien heeft de man hulp nodig om met hun angsten of complexen om te gaan, wat tot uitbarstingen van jaloezie leidt. Probeer hem ervan te overtuigen dat je samen alles zult kunnen overwinnen, maar daarvoor moet je de problemen bespreken die zich hebben voorgedaan, en niet om jezelf te sluiten.

Probeer vaker te communiceren, bespreek verschillende problemen en leefsituaties. Dit zal de relaties ten goede komen, u leren een dialoog op te bouwen en het vertrouwen te helpen ontwikkelen, dat in een paar een zeer belangrijke rol speelt. Deel uw mening met de man - uw openheid zal helpen om zijn vermoedens te verdrijven. Als een jongeman er niet in slaagt om zelfstandig complexen te bestrijden, stel hem dan voor hulp te zoeken bij een psycholoog. Het belangrijkste is om het tactisch te doen, zodat hij je steun en zorg voelt.

Helaas zal in sommige gevallen succes niet werken. Jaloers wil gewoon niet veranderen, luister naar de woorden en zoek naar compromissen. Hij is ervan overtuigd dat hij gelijk heeft en zal je blijven lastigvallen met verwijten, wat je ook doet. In zo'n situatie blijft er niets anders over dan deze relatie te verbreken. Een meisje verdient geen leven met een pathologische jaloerse man, omdat deze situatie een voortdurende kwelling zal worden.

Als hij niet alleen niet wil veranderen, maar ook schandalen wil maken die een aanval uitvoeren, is dit een gewichtige reden om alle relaties met hem meteen af ​​te breken. Niemand heeft het recht om de hand van een vrouw op te heffen, en als hij in staat was om je één keer te slaan, zal het herhaald worden.

Dat is de reden waarom het beter is om onmiddellijk je koffers te pakken en te vertrekken. Je kunt hulp vragen aan je broer, vriend of vader, die in staat zal zijn om voor je op te komen en de jaloerse man te beschermen tegen opdringerige aandacht.

Zie de volgende video voor de belangrijkste oorzaken van jaloezie en wat je eraan kunt doen.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen