jaloezie

Jaloerse echtgenoot: oorzaken en manieren om het probleem op te lossen

Jaloerse echtgenoot: oorzaken en manieren om het probleem op te lossen

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Redenen voor jaloezie
 2. Hoe gedraag je je met je man?
 3. Wat niet te doen?
 4. Kan ik het probleem oplossen?
 5. Tips van de psycholoog

Het leven met een jaloerse echtgenoot wordt vroeg of laat een groot probleem voor zijn vrouw. Veel vrouwen zijn geïnteresseerd om te weten waar dit destructieve gevoel vandaan komt, of het mogelijk is om een ​​echtgenoot te helpen zich te ontdoen van onredelijke jaloezie, hoe zich te gedragen met een jaloerse persoon, wat absoluut niet mogelijk is.

Redenen voor jaloezie

Psychologen onderscheiden gepatenteerde, gereflecteerde en ingetogen jaloezie.

 • Het eerste type impliceert een verlangen om te leiden, verander de vrouw in een eigendom, wijs in feite de identiteit van iemand anders toe. De man probeert de echtgenoot van haar vertrouwde maatschappij te beroven, volledig ondergeschikt aan zijn wil. Er is een angst om een ​​vrouw te verliezen, niet vanwege een dodelijke ziekte, maar vanwege een gevoel van eigenaarschap, een verlangen om een ​​andere persoon te bezitten. De echtgenote moet volledig aan hem toebehoren.
 • Ontrouwe echtgenoten projecteren hun verraad vaak op de uitverkorene. Een kleine verandering in haar gedrag veroorzaakt veel argwaan. De echtgenoot is alarmerend, begint te zoeken naar tekenen van ontrouw, het reflectie-effect zorgt ervoor dat hij lijdt. Hij kan niet begrijpen dat alle speculaties over overspel - de vrucht van gewelddadige fantasie.
 • Het gevoel van inbreuk leidt vaak een man tot tirannie. Hij probeert zelfbevestiging te bereiken ten koste van de tweede helft. De belangrijkste reden voor het achtergestelde type mannelijke jaloezie is twijfel aan zichzelf. De angst dat zijn mooie en intelligente lieveling naar een meer succesvolle en aantrekkelijke man kan gaan, leidt tot totale controle.

Jaloezie kan zich manifesteren in de eis van de vrouw om uit te leggen waar en met wie zij 's avonds was. Op een waarheidsgetrouw antwoord antwoordt een jaloerse echtgenoot met ongeloof, begint haar vrienden of haar ouders te bellen om ervoor te zorgen dat zijn vrouw echt bij hen blijft.

  Onderwijs en het niveau van intelligentie zullen een man niet redden van de schijn van jaloezie. Allen zijn onderhevig aan dit gevoel. Matige jaloezie van een liefhebbend persoon vormt geen bedreiging, draagt ​​niet destructieve actie. De man houdt heel veel van zijn vrouw, vertrouwt haar, maar sommige momenten leiden de echtgenoot af tot een beetje jaloezie. Er wordt aangenomen dat het gevoel in staat is om een ​​nieuwe impuls te geven aan de relatie.

  Soms oefenen mannen de controle over hun vrouw zacht, onopvallend. Ze brengen veel tijd door in de communicatie met zijn vrouw, geëscorteerd naar het werk, geëscorteerd naar de winkel, een ontmoeting met alle evenementen. De vrouw voelt zich omringd door zorg en aandacht.

  Er zijn pathologische jaloerse mensen die constant een gevoel van wantrouwen, twijfels, humeurigheid en achterdocht kunnen ervaren. De basis van buitensporige jaloezie is woede, achterdocht, wrok, angst, haat voor de tegenstander. De man kan de jaloezie niet aan, die hem overwint. Turbulente emoties eten gevoelens weg en doden liefde.

  De oorzaak van het destructieve gevoel kan overmatig toezicht in de kindertijd zijn. Een man went eraan om het centrum van het universum te zijn als de hele wereld om hem heen geconcentreerd is. Hij koestert zich constant in ouderliefde, tederheid, constante zorg. Zijn vrouw gaf hem meer vrijheid dan hij altijd had, de wereld stort in, de man was niet gewend aan onafhankelijkheid. Een wijze vrouw kan helpen om uit het illusoire leven te komen.

  Het verschil in leeftijd, sociale status kan ook de opkomst van ongegronde jaloezie veroorzaken. Vals spelen in het ouderlijk huis van de man kan een negatief effect hebben op het gezinsleven van het echtpaar. De oorzaak van jaloezie kan de ontrouw van de vorige gekozen zijn.Mislukte ervaring wordt geprojecteerd op de relatie met de huidige vrouw, de gedachte aan een geheim verraad van de echtgenoot kruipt binnen.

  Jaloezie kan niet alleen ontstaan ​​in relatie tot de echtgenoot.

  Voor kind

  Het uiterlijk van de baby in het gezin wordt vaak weerspiegeld in de relatie van het echtpaar. Aandacht geliefde vrouw richt zich op de baby. Een man die geen vrouwelijke warmte heeft, voelt zich verlaten. Het koelen van intieme relaties past niet bij de partner, hij is jaloers op zijn vrouw voor zijn zoon of dochter.

  Het probleem oplossen helpt de actieve betrokkenheid van mannen bij het vaderschap. Tederheid en streling moeten gelijkmatig worden verdeeld tussen de man en de baby.

  Naar het verleden

  Soms is de man jaloers op zijn vrouw voor relaties uit het verleden, zelfs in het geval van de dood van de eerder gekozen echtgenoot. De man begint te denken dat hij beter, interessanter, succesvoller was. Het is noodzakelijk om heel wat inspanningen te leveren om haar echtgenoot van zijn superioriteit over eerstgenoemde te overtuigen.

  Zonder reden

  Er zijn gevallen van mishandeling van zijn vrouw als gevolg van sterke, volledig ongegronde jaloezie. Sommige mannen beginnen oncontroleerbare paranoia, ze volgen elke stap van de vrouw, regelen ondervragingen met hun voorliefde. Dan kan er een pak slaag zijn met het doel om bekentenissen van hoogverraad uit te schakelen die de echtgenoot niet heeft begaan. Het is heel moeilijk om weerstand te bieden aan onredelijke jaloezie.

  Hoe gedraag je je met je man?

  Leven met een jaloerse persoon is moeilijk. Je moet in eerste instantie jezelf instellen om de situatie te corrigeren. Je kunt jaloezie geleidelijk uitroeien, je hebt veel geduld nodig, je moet vaker met je geliefde praten, alle vragen van de gelovigen moeten op een kalme toon worden beantwoord. Antwoorden mogen geen dubbelzinnigheid en verborgen boventonen bevatten.

  Het wijze gedrag van zijn vrouw zal de provocerende redenen minimaliseren. Bij pijnlijke ondervragingen moeten hints van ontrouw kalm worden beantwoord, zonder irritatie. Een gedetailleerd verhaal over de dag besteed, de ontvangen indrukken zouden haar man een beetje gerust moeten stellen. Bewustwording van de echtgenoot helpt onaangename gevolgen te voorkomen.

  Het probleem zal helpen meer aandacht te richten op de echtgenoot. Je moet je man overtuigen met al je gedrag dat hij je enige en meest begeerde man in het leven is. Romantische diners, verrassingen moeten systematisch worden georganiseerd door een jaloerse echtgenoot.

  Het is raadzaam om altijd je plannen voor de hele dag met je partner te delen, je moet je man regelmatig informeren over je locatie. We bleven op het werk, kwamen vast te zitten in het verkeer, ontmoetten een vriend - bel meteen je verloofde zodat hij zich geen zorgen maakt.

  Het is het beste om constant in contact te staan ​​met de door u gekozen persoon, met de hulp van verschillende instant messengers. Vertel hem regelmatig dat je hem mist, complimenten maakt, zijn successen bewondert, je moet haar man motiveren en inspireren.

  Wanneer er een gevoel van rivaliteit ontstaat ten opzichte van je eigen kind, zal een wijze vrouw toestaan ​​dat de echtgenoot zich voelt als het hoofd van het gezin. Ze zal naar zijn mening luisteren, de huwelijksdialoog mag niet altijd tot een baby worden teruggebracht. Het zorgen voor de verloofde moet niet naar de achtergrond gaan, het is goed als de vrouw het kind volledig vertrouwt op de jonge vader. Het is erg belangrijk om tijd te vinden voor een reis naar een café, gasten of een film, het kind achter te laten met haar oma of vriendin. Het is noodzakelijk om een ​​man te steunen bij mislukkingen, nederlagen en alle inspanningen.

  Wat niet te doen?

  Het is onaanvaardbaar om de partner opzettelijk bloot te stellen aan jaloezie om de zintuigen te verfrissen. Men moet toegeeflijk zijn en geduldig zijn met een geliefde. In een vlaag van jaloezie kan een man in een boze leeuw veranderen. Het wordt in geen geval aanbevolen om de echtgenoot te vergelijken met andere mannen. Een parallel trekken tussen de positieve eigenschappen, beslissende en bekwame acties van de echtgenoot van een vriend en de minder aantrekkelijke kenmerken van haar echtgenoot zal het vermoeden en de woede van uw gekozen persoon opwekken.

  Het is niet nodig om een ​​collega te prijzen die je heeft geholpen bij het oplossen van een moeilijk probleem op de werkplek. Een jaloerse echtgenoot zal onmiddellijk denken dat u niet alleen verbonden bent met zakelijke relaties.

  Een jaloerse man vertellen over zijn vroegere relatie is ten strengste verboden. Zijn mannelijke ego zal pijn lijden. Het is het beste om uw man persoonlijk voor te stellen aan voormalige klasgenoten en vrienden, het is niet aan te raden om tijd met hen door te brengen in afwezigheid van uw tweede helft.

  Flirten met andere mannen in de aanwezigheid van de man is uitgesloten, het is noodzakelijk om hun gedrag te beheersen en niet te staren naar andere vertegenwoordigers van het sterkere geslacht. Draag tijdens het evenement geen mini-rokjes en kleding met een diepe halslijn, dit zal niet je tweede helft zijn.

  Kan ik het probleem oplossen?

  Als je de logica begrijpt van het gedrag van een jaloerse echtgenoot, dan is het gemakkelijk om met zijn overweldigende gevoel om te gaan. Het is onmogelijk om een ​​persoon volledig te corrigeren, maar het is goed mogelijk om aanvallen van jaloezie af te vlakken. Jaloerse mannen zijn tegelijkertijd folteraars en martelaren, het is moeilijk voor hen, maar je kunt je man redden van alle twijfel.

  Zorg, liefde, aandacht, het vermogen om een ​​compromis te vinden, op tijd om een ​​verdachte echtgenoot gerust te stellen, zal helpen de relaties te verbeteren. Je kunt vechten met jaloezie met de hulp van een oprechte glimlach, humor, grappen. Het is raadzaam om haar man uit te leggen dat zijn vele voordelen de verdiensten van zijn vrienden, kennissen, collega's en familieleden ver overtreffen.

  Probeer het werk over de eliminatie van het probleem op te splitsen in 3 fasen.

  • Tijdens de periode van beschuldiging van ontrouw mag men niet rechtvaardigen en afwijzen. Het is noodzakelijk om de man te kalmeren, om hem te laten begrijpen dat, afgezien van hem, je niemand nodig hebt.
  • Als reactie op beledigingen en pesterijen van de echtgenoot, moet worden gewezen op het gebrek aan logica van zijn vermoedens. Het is noodzakelijk om een ​​rustige toon te houden.
  • Probeer samen de dramatische situaties van je verraden vorige leven te begrijpen, verbind de gebeurtenissen die hem ooit verwondden met het huidige moment.

   Het is raadzaam voor een orthodox echtpaar om de tempel bij te wonen, om de sacramenten van de biecht en de communie uit te voeren. Gezamenlijke bezoeken aan de tempel dragen bij tot de consolidatie van het gezin, de uitroeiing van negatieve gedachten. Het initiatief om door het Sacrament van Bruiloft te gaan zou van de vrouw moeten komen, de echtgenoot zal overtuigd zijn van de wens van zijn vrouw om met hem te zijn op aarde en in de hemel.

   Om het hoofd te bieden aan het probleem zal ook een familiepsycholoog helpen, die de oorzaak van de destructieve gevoelens zal bepalen, de tactiek van gedrag zal kiezen.

   Tips van de psycholoog

   Elke vertraging in zijn vrouw van het werk, een gemiste telefoontje, andere onbeduidende momenten kunnen uitbarstingen van jaloerse agressie uitlokken. Complimenten van andere mannen met de mooie en slimme vrouw doen de jaloerse echtgenoot denken dat hij een rivaal heeft. Een eenvoudig gesprek met een echtgenoot zal helpen om de situatie te corrigeren. Een gezamenlijke zoektocht naar de oorzaak van ongerechtvaardigde jaloezie biedt de mogelijkheid om een ​​scenario te ontwikkelen voor het elimineren van onaangename situaties. Alle inspanningen moeten gericht zijn op het versterken van het vertrouwen in de loyaliteit en betrouwbaarheid van de tweede helft.

   Als de jaloerse man sluit, moet je hem gemakkelijk naar het gesprek brengen, alle twijfels ontdekken, als hij het gesprek verlaat, moet je de partner niet onder druk zetten. Jouw taak: om het dreigende conflict te voorkomen, een compromisoplossing te vinden en de harmonie in de relatie terug te geven.

   In het bijzijn van vreemden moet men met veel respect spreken over een echtgenoot. Familieleden, vrienden, collega's moeten een fatsoenlijk persoon in je partner vinden. Hij zal het weten, het zelfrespect zal toenemen. Gunstig effect is onvermijdelijk: vertrouwen en duurzame relaties zijn gegarandeerd.

   Schrijf een reactie
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

   mode

   schoonheid

   betrekkingen