jaloezie

Hoe te stoppen met jaloers zijn op een vent?

Hoe te stoppen met jaloers zijn op een vent?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Waarom ontstaat jaloezie?
 2. Hoe te stoppen met jaloers zijn?
 3. Aan vrienden
 4. Aan andere meisjes
 5. Naar het verleden
 6. Hoe zich te ontdoen van jaloezie na verraad?
 7. Tips voor psychologie

Vaak zijn meisjes uit balans met een sterk gevoel van jaloezie. Jonge dames zijn geïnteresseerd om te weten waarom het ontstaat, hoe ermee om te gaan, of het mogelijk is om zichzelf onder controle te houden en adequaat uit onaangename situaties te komen.

Waarom ontstaat jaloezie?

De jaloerse vrouw overweldigt vaak haar ontevredenheid met haar partner, aan wie ze een intieme aantrekkingskracht voelt. Een jaloers meisje verdenkt een vriend begraven in een computer of mobiele telefoon. Communicatie via sociale netwerken en boodschappers stelt mannen in staat hun sociale kring te vergroten, entertainment te vinden zonder het huis te verlaten.

Jaloezie is een destructief gevoel dat een persoon van binnenuit erodeert. Verlamming van wil, walgelijke humeur, sterke gehechtheid aan een vriend brengt de jaloerse vrouw tot neurose.

Ongecontroleerde jaloersheid irritant gekozen. Het destructieve gevoel leidt vaak tot een paar te breken. Een meisje kan niet rustig lopen met haar jongeman. Wanneer een interessant persoon hem angstig begint te bekijken. Gezamenlijke deelname aan een evenement maakt haar erg bezorgd: of er een leuk meisje zal komen.

Eerst moet je achterhalen waarom jaloezie ontstaat en voor wie: voor iedereen of alleen voor zijn vriendin. Er zijn directe en indirecte oorzaken van jaloezie. Het eerste type betekent een echt verraad aan een jonge man. Het meisje vond hem in de armen van een rivaal of in bed.

Psychologen beschrijven enkele indirecte oorzaken.

 • Wantrouwen ontstaat als gevolg van een te korte communicatieperiode of een reeds bestaande vergevingsdelict. De reden voor jaloezie kan dienen als geruchten over de liefhebbende man of per ongeluk de woorden van vrienden laten vallen over het meisje in wiens gezelschap hij recentelijk is gezien.
 • Slechte seks of een gebrek aan intieme relaties doet een meisje nadenken over de aanwezigheid van een rivaal. Een meer emotionele persoon zal zichzelf opwinden, heldere beelden van verraad in haar verbeelding maken.
 • Een laag zelfbeeld creëert onzekerheid en angst voor eenzaamheid. Elke late aanwezigheid van een jonge man maakt het meisje erg ongerust. Ze denkt dat de man op dit moment in een café zit met een dame van onaardse schoonheid. En het meisje dat op hem wacht, is de schoonheid van de spijker niet waard.
 • Het droevige verleden van een meisje kan ook jaloezie veroorzaken. Verraad van de vorige man suggereert de ontrouw van de huidige uitverkorenen.
 • Er waren geen hoge verwachtingen. Het meisje wachtte, maar wachtte niet op romantische dates, verrassingen. Ze begint te denken dat er aandacht is voor een andere dame.
 • Vermoeden kan voortkomen uit zelfverdenking. Het meisje wacht op een aanbod, maar dat is hij niet. Het lijkt haar dat de jongeman verschillende kandidaten heeft voor de eretitel van zijn vrouw.

Bronnen kunnen zijn:

 • gebrek aan vaderlijke liefde;
 • het schandelijke gedrag van de moeder kopiëren, die jaloerse scènes voor haar vader heeft geënsceneerd;
 • angst om onnodig, in de steek gelaten, vernederd vrouw te zijn.

In het gedrag van jaloerse dames gemakkelijk om duidelijke tekenen van jaloezie te detecteren.

 • Totale bewaking van hun dierbaren komt tot uiting in de eindeloze oproepen aan de man om erachter te komen waar en met wie hij op dit moment is. Als hij door de correspondentie van een jongeman in sociale netwerken kijkt, heeft het controleren van zijn mobiele telefoon een nadelig effect op relaties. De eindeloze zoektocht naar een rivaal en de wens om de verrader te ontmaskeren brengt veel kwelling en pijniging voor de jaloerse vrouw zelf.
 • Onredelijke aantijgingen van verraad worden regelmatig aan de partner voorgelegd. De reden voor jaloezie kan als elke andere actie dienen. De jongeman verbaasde het meisje - ze begint onmiddellijk te vermoeden dat de man probeert het goed te maken. Het is de gekozene waard om te blijven hangen - ze denkt dat hij bij haar meesteres is, ging douchen - bereidt zich voor op de aanstaande datum.
 • Sommige meisjes zijn in staat om een ​​groot schandaal te maken op een openbare plaats. Dit gedrag is onaanvaardbaar. Aarzel niet in uitdrukkingen, een vrouw kan haar vriend en vermeende rivaal beledigen en vernederen. Hysterische personen grijpen het haar van een lid van het andere geslacht, dat soms toevallig willekeurig is door het voorwerp van jaloezie en geen relatie heeft met een vreemde jongeman.
 • Jaloezie om te werken komt het meest voor vanwege mooie vrouwelijke werknemers. Elke vertraging in het werk veroorzaakt een vlaag van claims en ongefundeerde beschuldigingen.

Hoe te stoppen met jaloers zijn?

Jaloezie is de meest voorkomende oorzaak van afscheid. Vaak is het meisje jaloers op zijn geliefde man ongefundeerd. Een jaloerse vrouw met alles wat ze kent, erkent haar eigen inconsistentie, zwakte, kwetsbaarheid. Ze heeft een laag zelfbeeld. Gedrag maakt het de jongeman duidelijk dat er een waardeloze vrouw voor hem staat. Met driftbuien en krachtmetingen kan een meisje een geliefde persoon persoonlijk in de armen van een ander duwen.

Soms blijft een jongeman lange tijd hangen op sociale netwerken. Dit betekent niet dat hij op zoek is naar een nieuwe partner. Het is mogelijk dat de man een jeugdvriend heeft met wie hij soms praat. Je moet op je geliefde vertrouwen.

Jaloers meisje wil binden aan haar geliefde man. Dit niet aanbevelen.

Het is onmogelijk om de ziel, het lichaam, de gedachten van een andere persoon te bezitten. De man is niet het eigendom van het meisje. Alleen het is aan hem om te beslissen met wie hij relaties wil opbouwen.

Het accepteren van dit feit zal helpen om het sluipende gevoel te overwinnen. Het is beter om de jongeman los te laten, hem vrijheid te geven, omdat hij het gevoel heeft gehad dat de man zijn vriendin weer zal bereiken. Hij wil haar niet verliezen. Door het gevoel van eigenwaarde in eigen ogen te vergroten, kan het meisje het wantrouwen van haar gekozen vrouw overwinnen.

Weg met jaloezie zal helpen om hard aan jezelf te werken. Een meisje dat vertrouwen heeft in haar aantrekkingskracht en haar eigen kracht zal niet eindeloos jaloers zijn. Eerst moet je jezelf accepteren en liefhebben zoals het is.

Nadat ze zichzelf getransformeerd heeft in een zelfvoorzienend persoon, zal de jongedame voor altijd de angst om alleen te zijn kwijt te raken.

Zinloze pijn, ongegronde jaloezie is voor altijd verdwenen.

Het vermogen om spirituele vrijheid te waarderen en je eigen persoonlijke ruimte te hebben, draagt ​​bij aan het begrip van een andere persoon. Een zelfverzekerde vrouw schildert geen scènes in haar verbeelding.

Ze redeneert als volgt:

 • de man is te laat voor een afspraakje - files, het openbaar vervoer wacht al lang;
 • hij bleef overuren werken - avrul, meldt, er zijn veel klanten (en geen eenzaamheid met een mooie collega op een afgelegen plek);
 • Ik besloot om te ontspannen met mijn vrienden - goed gedaan, omdat je eens moet uitrusten en ontspannen.

Het meisje kan op dit moment haar ouders bezoeken, haar vrienden ontmoeten, lopende zaken afhandelen. Maar in de volgende ontmoeting met de jongeman zullen zij hun indrukken delen, elkaar vertellen over de tijd die ze hebben doorgebracht.

Jaloezie kan niet alleen ontstaan ​​in relatie tot zijn jeugdvriend.

Aan vrienden

Ze houdt niet van de hobbyist met vrienden. Het gevoel dat hij veel meer tijd met hen doorbrengt dan met haar veroorzaakt een gevoel van jaloezie. De enige vriend van de jongeman irriteert ook jaloers. Ze wil geen genoegen nemen met hun vele jaren vriendschap. Verniel gevestigde tradities niet. Andere dingen doen, vrienden ontmoeten, voorkomt verzadiging van relaties.

Vrienden hebben er niet de schuld van dat het meisje de aandacht van een jonge man mist. Het probleem is opgelost door een openhartig gesprek. We moeten de gekozene meer tijd geven om samen door te brengen.

Er moet aan worden herinnerd: de man zal stoppen met het besteden van veel tijd aan vrienden, jaloezie zal beginnen te werken.

De beste manier om uit deze situatie te komen is om het gevoel van jaloezie te overwinnen, om te leren in harmonie te zijn met jezelf.

Aan andere meisjes

Onschadelijke kus op de wang van een klasgenoot, klasgenoot kan een storm van verontwaardiging veroorzaken. Een schreeuw van beschuldigingen zal op de jonge man vallen.

Als een meisje merkt dat de interesse van een jongeman voor haar vriendin toeneemt, moet je je niet haasten om conclusies te trekken. Misschien voelt een vriend zich eenzaam op een feest, de man besluit haar te steunen. Agressief gedrag maakt de situatie alleen maar gecompliceerder.

Naar het verleden

Jaloers op het verleden is zinloos: het is onmogelijk om het te veranderen. We moeten in het heden leven en nadenken over de toekomst. De extra informatie over de vroegere relatie van een jonge man kan een sterk gevoel van jaloezie veroorzaken. Mentale vergelijkingen van zichzelf met de vorige gekozene leiden tot een sterk emotioneel trauma.

Veel vrouwen worden gekweld door de angst om de geliefde terug te brengen naar oude relaties, vooral als de jongeman de vorige verloofde herinnert met tederheid en verlangen.

In dit geval is het beter om empathie te tonen, om je vriend te ondersteunen. Iedereen kan verdrietig zijn voor het vorige leven.

Dit betekent niet dat hij de ontmoetingen met de eerste wil hervatten. Het is noodzakelijk om zelfvertrouwen te ontwikkelen en alle twijfels weg te nemen.

Het is iets heel anders als je uitverkorene een relatie met een ex-vriendin blijft onderhouden: terugbellen, komt overeen in sociale netwerken.

Het is de moeite waard om mee te vechten. Het is noodzakelijk om een ​​geliefde te bellen in een openhartig gesprek.

Op een kalme toon moet je vragen of hij blij zal zijn als je je vriendschap met je ex-vriend hernieuwt. Bied hem aan te stoppen met een ontmoeting met een oude bekende, contact via instant messengers en telefoontjes.

Hoe zich te ontdoen van jaloezie na verraad?

Een diepe wond aan het hart zal bloeden na betrouwbare informatie over het verraad van de man. De aarde vertrekt van onder de voeten, de wereld stort in, kwellingen beledigen. Misverstand van de gemene handeling staat niet toe om in vrede te leven. Morbide jaloezie overweldigt de ziel. Het is moeilijk voor een meisje om zichzelf te beheersen, maar je kunt leren hoe je boosheid kunt beheersen.

Er zijn verschillende manieren om de situatie op te lossen:

 • verzoen, beweer dat er geen verraad was, onderdrukte een gevoel van jaloezie;
 • na het analyseren van de situatie, begrijp dat de jonge man die naar je terugkeert comfortabel, interessant en goed bij je is, daarom is er geen reden voor jaloezie;
 • leid jezelf af met prachtige muziek, ga naar de bioscoop, theater, museum, je kunt zelfs alleen met jezelf huilen, en dan je leven op de gebruikelijke manier voortzetten.

U kunt hulp vragen aan een psycholoog. Het zal helpen om te gaan met ongecontroleerde emoties.

Er zijn veel gevallen waarin het meisje zelf een man voor overspel provoceert. Ten eerste maakt het ongefundeerde beschuldigingen, op zoek naar bewijs van verraad, schandaal. Partner rechtvaardigt. Geen enkele uitleg wordt geaccepteerd. Guy is onaangenaam.

Vervolgens worden zijn ervaringen getransformeerd in onverschilligheid. Er is een afkoeling van gevoelens in de relatie, een geleidelijke scheiding van de partner. In gezelschap van vrienden rust de jongeman zijn ziel uit. Ontmoeting met een ander meisje leidt tot de opkomst van een nieuwe relatie. Jaloers meisje blijft alleen achter met zijn jaloezie.

Tips voor psychologie

Met een gevoel van jaloezie om hard te leven. U moet openhartig met uw gekozen persoon over uw zorg spreken. Laat hem tot het einde spreken. Forceer hem niet om excuses te maken voor kleinigheden. Relaties moeten rustig, tactvol, zonder klachten en beledigingen te weten komen. Het is noodzakelijk om onafhankelijkheid en objectiviteit te tonen, niet afhankelijk te zijn van de mening van iemand anders, niet belang te hechten aan roddels.

Het is uitermate belangrijk om het gevoel van eigenwaarde te vergroten, het zelfvertrouwen te vergroten.

Voorkomt gewicht - werk zelf uit: ga op dieetvoeding, ga naar de sportschool, sportafdeling.Houd niet van je eigen haar - doe nog een kapsel, verander de haarkleur. Geen nagels schikken - kies voor een manicure, verander het nagelontwerp.

Het meisje zou haar kamer in perfecte staat moeten houden. Het verzorgingshaar moet worden gecontroleerd. Kleding moet netjes op een vrouw zitten. Een meisje dat vrouwelijkheid heeft, wijsheid is een plezier voor jonge mensen.

Het is wenselijk om een ​​paar uur per dag te besteden aan zelfontplooiing. Het is noodzakelijk om meer boeken te lezen, te verbeteren. Een passie voor educatieve programma's verhoogt je intellectuele niveau. Zelfverzekerd, kalm, stralend van geluk wil de dame niet jaloers zijn. Zelfvoorzienend meisje zorgt voor respect bij jonge mensen. Je vriendje is geen uitzondering. Hij zal blij zijn dat hij echt van zichzelf en zijn vriendin houdt.

Hoe om te gaan met jaloezie en niet langer jaloers te zijn op je vriendje, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen