jaloezie

Mannelijke jaloezie: tekenen en oorzaken

Mannelijke jaloezie: tekenen en oorzaken

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Wat is het?
 2. redenen
 3. Hoe manifesteert het zichzelf?
 4. Hoe te reageren?
 5. Tips van de psycholoog

Mensen hebben verschillende gevoelens voor elkaar. Sommigen haten, anderen houden van hartstochtelijk. En er is nog steeds een gevoel als jaloezie. Er wordt gezegd dat jaloezie en liefde altijd hand in hand gaan.

Stereotiepe mening heeft geen basis. Een echt liefhebbend persoon zal zijn best doen om geliefden geen pijn te doen.

Wat is het?

Wetenschapspsychologie is toegewijd aan de ziel. Ze bestudeert en beschrijft de emotionele toestand van een persoon. Jaloezie is een van de meest levendige gevoelens die niet alleen mensen kunnen ervaren, maar ook dieren. Mannen en vrouwen hebben verschillende temperamenten. Het gevoel van jaloezie kwelt meer dan degenen die hun emoties niet kunnen en willen beheersen.

Mannelijke vertegenwoordigers zijn om verschillende redenen jaloers op hun uitverkorenen. Overweeg de meest voorkomende.

 • Neem bijvoorbeeld iemand die erg emotioneel is, maar vriendelijk en zachtaardig. En hij is erin geslaagd verliefd op hem te worden! Een vrouw gaf zelfs een kleine, maar een reden voor jaloezie. Vanwege incontinentie kan hij het zich veroorloven zijn ontevredenheid in een milde vorm te uiten en niets meer.
 • De andere persoon heeft ook een ongebreideld karakter, maar al het andere is hij grof, ongemanierd en wreed. Deze cocktail van gevoelens leidt tot het feit dat liefde voor hem een ​​obsessie wordt. Zo iemand zal niet op ceremonie staan ​​als zijn vriend jaloers wordt. Hij zal al het negatieve op anderen weggooien. Allereerst zal het tot het doel van zijn aanbidding komen.
 • Het volgende geval is het meest onvoorspelbaar. De man is egoïstisch. Alles dat hem omringt, behoort alleen aan hem toe te behoren! Hij houdt altijd alleen van zichzelf.

De vrouw maakt ook deel uit van zijn wereld. Dit heeft geen speciale reden voor jaloezie nodig. Eén blik of een onschuldige grap volstaat en hij zal het podium regelen, omdat hij oprecht gelooft dat hij er alle recht toe heeft.

 • Het combineren van wreedheid en zelftwijfel is het slechtste geval. Zo iemand is in staat tot elke handeling. Hij kan zich geweld tegen vrouwen veroorloven. De reden hiervoor is niet nodig. Hij zal het zelf uitvinden. Het zal zo'n daad van zelfbevestiging zijn. Een vriend voor hem is gewoon een "kloppende pop" die je kunt kwetsen om je negatieve emoties weg te gooien.

Natuurlijk zijn er nog veel meer voorbeelden. Elke man wordt gekenmerkt door individuele karaktereigenschappen die in verschillende versies met elkaar verweven kunnen zijn. Kijk goed naar je metgezel, en je kunt zelf bepalen welke van deze voorbeelden dichter bij zijn gedrag staat.

Mannelijk zelfvertrouwen, soms zelfs onbewust, leidt tot het lijden van zijn geliefden. Een jaloerse echtgenoot is een ongeluk voor een vrouw. Mensen zeggen "beats and jaloers, het betekent liefde". Maar hoe onplezierig is het om naar het toneel te kijken als een man zijn vuistnechte vrouw met zijn vuisten de straat op jaagt. Het arme ding weet niet waar te gaan van zo'n "liefde".

redenen

Allereerst is dit een gevoel van bezitterigheid. Als een persoon niet onverschillig staat tegenover een ander, voelt hij de angst zijn object van aanbidding te verliezen. En het is heel natuurlijk. Maar in verschillende gevallen manifesteert het zich op verschillende manieren.

Het hangt allemaal af van waarom iemand zo jaloers is geworden. Misschien was er in zijn verre kindertijd sprake van een psychologisch trauma. Misschien heeft de moeder het gezin aan een andere man nagelaten en hen bij haar vader achtergelaten. Dan zal het voor zo'n persoon lijken dat zijn uitverkorene vroeg of laat hetzelfde zal doen.

Het gevoel van onzekerheid, de angst voor totale eenzaamheid drijft een timide man naar jaloezie thuis. Hij beschouwt zichzelf als een eenvoudig persoon. Werkt in een fabriek, is geïnteresseerd in voetbal, leest geen boeken.En de vrouw, integendeel, is intellectueel, knap, slim, werkt in een prestigieuze baan.

Onevenredigheid van persoonlijke kwaliteiten en karakters zal ertoe leiden dat de echtgenoot een depressieve toestand zal ontwikkelen. Hij zal geïrriteerd en achterdochtig worden. Hij zal zijn echtgenote in al haar acties gaan beheersen, om geen gelegenheid te geven om te begrijpen dat hij haar niet waardig is.

Soms concentreert het mannetje zich op een onoplosbaar probleem dat zich in zijn leven heeft afgespeeld. Na het ervaren van het verdriet, is hij bang om de laatste naaste persoon te verliezen. Daarom zal een man jaloers zijn op zijn lieveling en proberen haar niet elke stap uit het oog te verliezen.

Vrouwen zijn anders. Sommigen gaan bewust naar het conflict en proberen jaloers te worden op de echtgenoot, flirt "rechts en links". Ze vinden het leuk, dus beweren ze zichzelf en vermaken zichzelf en de mensen om hen heen. Als gevolg leidt een dergelijk gedrag onvermijdelijk tot schandalen en echtscheidingen.

Jaloezie bij een man kan te onafhankelijk gedrag van zijn vrouw veroorzaken. Wanneer ze zichzelf toestaat te doen wat ze wil, een goedbetaalde baan heeft en in het herenteam rouleert. Een gevoel van bezitsdrang en waardigheid zal haar man niet toestaan ​​dergelijk gedragsgetrouwheid te ondergaan. Uiteindelijk zal hij eerst beginnen met het maken van claims en als dit niet helpt, zal hij dingen verzamelen en het huis verlaten.

Geruchten, ongefundeerde gesprekken over overspelige echtgenotes kunnen de man ook tot jaloezie maken.

Stel dat de schoonmoeder zijn zoon voortdurend vertelt dat zijn echtgenote vaak op het werk blijft hangen, te helder jurken draagt, de kinderen niet volgt.

Na verloop van tijd bezwijkt de man voor suggestie en begint zijn tweede helft met wantrouwen te behandelen. Dit leidt tot schandalen en frustraties in het gezin.

Hoe manifesteert het zichzelf?

Mannelijke jaloezie is niet zichtbaar voor het blote oog. Dit gevoel kan "versleuteld" worden om verschillende redenen van onvrede in het dagelijks leven.

Ervaren professionals hebben geleerd om impliciete tekenen van jaloezie te identificeren en de oorzaken ervan te identificeren. U kunt echter zelf zien of uw geliefde jaloers is of niet. Om dit te doen, vergelijk de volgende voorbeelden met voorbeelden van het gedrag van uw man. Als je toevalligheden opmerkt, verander dan je gedrag en maak duidelijk dat je de juiste partner bent.

 • Een man vindt bijvoorbeeld vaak fouten in je make-up en te felle kleding maakt hem boos. Een speciale houding tegenover het dier, bijvoorbeeld voor de hond, ergert hem ook.
 • Sommige echtgenoten zijn geïnteresseerd in alle zaken die rondom de gelovigen gebeuren. Ze moeten alles tot in het kleinste detail weten: wat heb je met je vriend op de telefoon gezegd, wat gebeurt er in het team en zelfs op welke tram je vandaag thuis bent gekomen, enzovoort.
 • Regelmatige bezoeken aan ouders kunnen ook bezittelijke gevoelens veroorzaken. Een man zal mopperen over het feit dat er geen eten in het huis is (hoewel de koelkast vol zit met proviand), terwijl zijn vrouw op dit moment naar onbekende plaatsen gaat.
 • Vrouwen kunnen vaak niet begrijpen wat de agressie van haar man heeft veroorzaakt. Alle pogingen om contact te maken vinden geen begrip. Verhoogde prikkelbaarheid en nervositeit van de echtgenoot kan ook het gevolg zijn van jaloezie.
 • Sullenness en zwijgzaamheid zullen ook vertellen over de jaloezie van de man. Een jeukende gevoel veroorzaakt stress en daarom wordt een persoon op zichzelf staand. Angstige gedachten ontspannen niet.
 • Een man kan vaak verdwijnen op het werk. Dit betekent niet dat hij je bedriegt. Misschien is dit hoe zijn verborgen jaloezie zich manifesteert. Hij is in paniek en wil dat je op hem letten en nadenken over het feit dat je een geliefde kunt verliezen.
 • Trouwens, veel psychologen merkten op dat mensen die al heel lang getrouwd waren en een zeer respectabele leeftijd hadden, bij hen kwamen voor een consult. Het blijkt dat de echtgenote jaloers was op zijn vrouw omdat hij bang was om niet alleen een geliefde te verliezen, maar ook de gevestigde manier van leven, die hem volledig aansprak.Op het eerste gezicht lijkt het erop dat de aanvallen van jaloezie in deze categorie mensen alleen een tedere glimlach kunnen veroorzaken, maar er is niets leuks aan. Mensen voelen inderdaad de angst voor verlies, die hun gedachten overschaduwt.
 • Laten we nog een voorbeeld geven: de vrouw had al één niet succesvol huwelijk, waarna ze opnieuw trouwde. Nu zijn ze blij met hun huidige echtgenoot. Hun geluk schendt de jaloersheid van de man voor het vorige leven van de vrouw. Het lijkt voor de man dat zijn echtgenote haar eerste liefde niet helemaal kon vergeten. Angst hierover geeft een vruchtbare voedingsbodem voor de groei van familieconflicten.

Jaloezie leidt er geleidelijk maar zeker toe dat mensen in een koppel uiteenvallen. Om dit te voorkomen, moet u op tijd actie ondernemen.

Hoe te reageren?

Eerst en vooral moet je erachter komen hoe jaloezie zich manifesteert en dan handelen. Sommige vrouwen in fora die familieproblemen bespreken klagen dat de man hen lastig valt met zijn overdreven obsessieve gedrag. Bijvoorbeeld, oproepen elk half uur, zodra de vrouw het huis verlaat, interfereert met de communicatie met vrienden of staat niet toe alleen te zijn in het huisje, controleert elke stap of biedt een rit aan bij elke gelegenheid.

Het moet gezegd dat er hier geen probleem is. Integendeel, verheug je dat je zo'n zorgzame man hebt. Andere vrouwen kunnen alleen maar dromen van dergelijke zorg.

Onthoud dat gedeelde tijd alleen de banden van het huwelijk versterkt.

Een ander ding, als een man tekenen van agressie vertoont. Hier zijn twee opties. Als het toestaan ​​van dergelijk gedrag niet alleen onmogelijk maar ook gevaarlijk is, moet u de relatie zo snel mogelijk beëindigen. Als je houdt van de door jou gekozen persoon en het gevoel hebt dat alles gecorrigeerd kan worden, toon dan veerkracht en probeer een reeks acties uit te voeren die gericht zijn op het volledig herstel van wederzijds begrip.

Daarom hebben we de taken ingesteld en de aanbevelingen strikt gevolgd.

 • Elimineer jaloezie. Stop met lichte make-up, corrigeer je gedrag, verwijder korte rokjes uit je kledingkast (geef ze aan je ongehuwde vrienden). En geen communicatie met mannen. Zelfs met klasgenoten, althans voor een korte tijd, moet je stoppen met praten.
 • Veroorzaak geen conflicten. Als de man je verdenkt van verraad, ontken dan niets, roep niet, maar leg met een kalme stem uit onder welke omstandigheden je op je werk bent gebleven. Laat uw man dan een tijdje alleen. Ga gewoon naar een andere kamer. Laat hem nadenken over het probleem en kalmeren.
 • Elke keer overtuig je de gekozene dat hij je erg dierbaar is als een man en als een persoon. Zeg dat je dit nooit meer zult zien. En, in het algemeen, zullen we niemand zoeken. Je hebt geluk - dit is het en je hebt niets meer nodig.
 • Geef uw man niet de schuld in reactie op beschuldigingen die u zijn toegestuurd. Leg hem uit dat dit gedrag je erg dwarszat en beledigt. Het interfereert met je geluk.
 • Verberg niets voor hem. Laat je telefoon op een prominente plaats achter. Laat hem weten dat je niets te verbergen hebt.
 • Wanneer de echtgenote andere vertegenwoordigers van het sterkere geslacht meer dan onverschillig behandelt. Gebruik nooit het voorbeeld van andere mannen in tegenstelling tot je man.
 • Creëer comfort in het huis en behandel je man met liefde, waarbij het duidelijk maakt dat hij de duurste en de enige ter wereld is.

Tips van de psycholoog

Het is niet eenvoudig om van een onaangenaam gevoel af te komen. Maar je moet dit echt willen, en dan komt alles goed. Niemand kan deze taak uitvoeren behalve jijzelf.

 • Ga voor de spiegel zitten en kijk naar jezelf vanaf de zijkant. Denk aan de emoties die je ervaart als je man jaloers is. Schrijf onaangename gevoelens op papier. Vertel ze daarna aan je man en leg uit dat dit je leven vergiftigt en je familie vernietigt.
 • Praat privé met je man. Vraag hem om toe te geven dat hij jaloers op je is. Leg hem uit dat je gevoelens niet hoeft te verbergen en je niet hoeft te schamen. Alles is fixeerbaar.Dit zal zijn eerste stap zijn in het wegwerken van obsessieve gevoelens.
 • Probeer de ware oorzaak van de jaloersheid van de man te begrijpen. Dit kan gedaan worden als je alleen bent. Breng hem naar een eenvoudig gesprek. Leg uit aan elkaar. Laat iedereen zijn grieven en klachten uiten. Dergelijke acties helpen je de probleemmomenten in je leven beter te begrijpen.

Probeer in latere gesprekken vertrouwen in je partner te krijgen. Leg hem uit dat je keuze niet toevallig was. Alleen hij is het waard om bij je te zijn en niemand anders. Dit gedrag verhoogt het zelfrespect van je echtgenoot.

   • Neem een ​​gemeenschappelijk bedrijf. Begin bijvoorbeeld geld te sparen voor een huisje of een nieuwe auto. Een nieuwe hobby degradeert jaloezie naar de achtergrond.
   • Straal een positief uit en doe alsof je gelukkig bent, wat er ook gebeurt. Dergelijk gedrag zal de aandacht van de echtgenoot trekken en hij zal uw voorbeeld volgen. Hoe positiever, hoe sneller je dichtbij komt.
   • Probeer je partner te behoeden voor obsessieve gedachten. Download het op het werk, begin bijvoorbeeld met reparaties in het appartement. Ook spelen zij een actieve rol. Dus je kunt je partner afleiden van slechte gedachten, en door samen te werken, kom je dichterbij.
   • Overtuig constant uw partner ervan dat het verleden in het verleden is. We moeten de oude grieven en teleurstellingen vergeten.
   • Creëer gezelligheid en comfort. Als u kinderen heeft, besteed dan meer vrije tijd met hen en met uw echtgenoot. Verzamel aan dezelfde tafel kinderen, echtgenoot en vertel over alle positieve eigenschappen van uw gezin.
   • Loof je man voor zijn loyaliteit en bewustzijn. Dankzij zijn inspanningen heb je geen bijzondere materiële problemen nodig en leef je niet. Dit zal zijn zelfrespect verhogen, en hij zal minder zijn om fouten bij jou te vinden.

   Wees niet bang om de negatieve aspecten van je leven te identificeren. Het is noodzakelijk om het probleem recht in de ogen te kijken. Naarmate je fouten gaat opmerken en corrigeren, zul je voelen dat het leven ten goede verandert. Je kunt altijd vertrekken, maar je zult je hele leven spijt hebben van de verloren relatie. Daarom moeten we streven naar begrip en dialoog.

   Schrijf een reactie
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

   mode

   schoonheid

   betrekkingen