jaloezie

Hoe te stoppen met jaloers zijn op een meisje?

Hoe te stoppen met jaloers zijn op een meisje?

doe mee aan de discussie

 
inhoud
 1. Redenen voor jaloezie
 2. Invloed op relaties
 3. Hoe te overwinnen?
 4. Tips van de psycholoog

Jaloezie is een negatief gevoel dat moet worden weggewerkt, ongeacht de oorzaak van de aanvallen. Het heeft geen zin om navraag te doen, want ruzies voor mensen die van elkaar houden, staan ​​alleen maar in de weg. Psychologen bieden mannen een aantal goede adviezen om relaties met je vriendin te onderhouden.

Redenen voor jaloezie

Jaloezie is gerechtvaardigd en ongegrond. In het eerste geval, als je opmerkt dat het meisje flirt en flirt met anderen, ontstaat een soortgelijk gevoel en heeft het een fundament. Het gebeurt echter ook dat de jaloerse man geen bewijs heeft, maar toch vermoedt hij en probeert hij het meisje te vangen in wat niet is. Er zijn een aantal redenen waarom jaloezie wordt beoordeeld. Ze zijn ontwikkeld door experts. Allereerst is de basis van dit negatieve gevoel een laag zelfbeeld en een onderbewuste angst om de juiste persoon te verliezen. Niet in de laatste plaats de financiële problemen en het verschillende sociale niveau van de families van een jongen en een meisje.

Als een man, vooral een jonge, niet veel ervaring heeft met het andere geslacht, begint het hem te lijken dat het niet gemakkelijk zal zijn om een ​​nieuwe vriendin te vinden. In feite is het dat niet. Als je besluit dit meisje af te scheiden, moet je erover beslissen en niet trekken. Een oorzaak verzinnen in de vorm van jaloezie en verraad heeft geen zin. Als de relatie was uitgeput, was het nog steeds levenservaring, communicatieve vaardigheden met een andere persoon. Daarom is het in elk geval de beste optie om een ​​deel van elkaar te scheiden, zonder een ruzie op te werpen.

Minderwaardigheidscomplexen zijn waarschijnlijk niet omzeild, waarschijnlijk geen enkele man ter wereld. Er is altijd iemand die langer en koeler, rijker en bekender is. En de verbeelding begint het plaatje te voltooien, als een meer succesvolle tegenstander de aandacht van het meisje trekt en haar dan wegleidt. Vooral als zo'n negatief voorbeeld in het verleden was. Er is veel stress die veel jongens uitblussen door het maken van scènes van een onschuldige vriendin.

Het komt ook voor dat de reden eigenlijk is uitgevonden om te ontladen, hoewel het vriendje niet jaloers op iemand is.

Als we het hebben over de oorsprong en de sociale omgeving, maar ook over het niveau van materiële rijkdom, dan zijn er genoeg voorbeelden van degenen die de relaties het meest beïnvloedden. Rijke jongeren zijn gewend aan elite-entertainment: reizen naar het buitenland, buitenactiviteiten en sport, uitstapjes naar concerten van beroemde artiesten en premières van nieuwe films.

Waarden uit de kindertijd worden al gevormd door een geavanceerd gezin. Deze man wordt moeilijk te begrijpen dat je het interessant kunt vinden in feesten met veel alcohol en luide ongemakkelijke muziek, die hoog in het vaandel staat bij het bedrijf en de familie van het meisje.

De situatie wordt nog ingewikkelder als een meisje uit een beter milieu komt.waar onder haar maatjes materieel geoefende mannen zijn, vaak ouder en meer ervaren. Immers, mooie meisjes houden van succesvolle jongens, zo is het stereotype. De man begint zichzelf overbodig, jaloers en onderdrukt zijn vriendin voortdurend vragen over het verleden. Maar we mogen niet vergeten dat creatieve en doelgerichte mensen niet minder dan de traditionele "alfamannetjes" het vrouwelijke geslacht aantrekken. Hoeveel vrouwen, zoveel meningen.

Volgens de statistieken zijn mannen vatbaar voor aanvallen van jaloezie. Van nature polygaam dragen ze hun visie over op vrouwen, zonder hun psychologie te kennen. Dit destructieve gevoel in sommigen komt tot gigantische grenzen, zelfs paranoia.Dan begint de man te denken dat zijn partner hem elke vrije minuut bedriegt. Elk telefoongesprek, bericht, bezoek van familieleden en vrienden is een reden voor demontage.

In feite beoordeelt iedereen zichzelf. Vrouwen zijn niet zo geneigd tot overspel en de zoektocht naar nieuwheid in relaties als mannen. Dit is een bewezen feit.

Invloed op relaties

Het bekende gezegde dat jaloezie een indicator van liefde is, is in feite onjuist. "Verhoog de mate" en houd de ander in goede vorm, veroorzaak een adrenalinekick, diversifieer de routine - ja, het is verleidelijk. Maar hoe gemakkelijk het is om deze lijn over te steken, leidt tot de vernietiging van alles wat goed en helder is.

Omdat hij jaloers is op een ander, duwt de man liever zijn partner om te veranderen. Schandalen en gewelddadige scènes kunnen alleen leiden tot afscheid, maar niet om de situatie te veranderen. Dit zijn niet de gevoelens die vrouwen nodig hebben, en zeker geen getuigenis van liefde. In elke situatie moet je kalmeren en stoppen met jezelf op te winden. Er moet aan worden herinnerd dat de partner geen eigendom is, maar geen plezier. Daarom zal een denkend persoon alle risico's afwegen en beslissen of het de moeite waard is om, voor ongegronde fantasieën, zijn onderlinge relaties te ruïneren. En in 99% van de situaties blijkt dat nee, niet de moeite waard.

Overweeg wat het gedrag van de jaloerse "Othello" tot gevolg heeft.

 • Het verlies van wederzijds respect. In plaats van het beeld van een stoere macho, krijg je een zelfverzekerde tiran, die egoïsme toont in plaats van liefde. Echte relaties kunnen alleen worden opgebouwd op basis van het behoud van persoonlijke ruimte. Versmal het, je gaat nergens heen.
 • Vermoeidheid door falen en misverstanden. Vernedigingen en vermoedens geven aanleiding tot het gevoel van een "vogel in een kooi", een verlies van vrijheid en vreugde.
 • Verraad. Met schandalen en vernederingen, duwt de man zijn vriendin alleen maar naar mogelijk verraad. Weer een ruzie, en het meisje begint te dromen van een opgetogen en kalme vriend. Wat er daarna zal gebeuren, is gemakkelijk voorstelbaar. Experts zeggen dat als een vrouw uit wraak besluit te veranderen, zij het zal doen.
 • Negatief voor kinderen. Je kunt nooit gewelddadige scènes maken in de aanwezigheid van kinderen. Hun kwetsbare psyche zal reageren en het beeld vormen van een onwaardige vader. In de toekomst zal een dergelijk gedragsmodel in het gezin complexen in het kind veroorzaken. Dit is een ander belangrijk argument om jezelf te overwinnen en schandalen te stoppen.

Hoe te overwinnen?

Om jezelf te leren beheersen, is het beter om de aandacht te richten op lessen gericht op zelfontplooiing. Dit zal helpen stoppen met focussen op mislukkingen, het verstoren van een slecht humeur op een vrouw. Degenen die er niet aan denken om zichzelf patiënt-psychiater te maken, het is dringend om niet langer jaloers te zijn op een vriendin voor iedereen. Het mannelijke leven kan en moet rijk en interessant zijn. Om het zelfrespect te vergroten en erkenning te krijgen, is verlangen alleen niet voldoende. Moet je hard werken aan jezelf.

We geven enkele tips over verschillende activiteiten die onplezierige gedachten aan jaloezie kunnen vervangen.

 • Ontwikkel je talenten. Beoordeel die onvoorwaardelijke voordelen waarvoor het meisje je koos: wat ben je een deskundige en geschoolde arbeider, waar zijn de sterke punten van karakter en uiterlijk. Onder de kwaliteiten die vrouwen vooral leuk vinden, noemen psychologen toewijding, vriendelijkheid en loyaliteit, optimisme en gevoel voor humor. Goede fysieke conditie en netheid worden niet besproken. Het gevoel voor stijl en smaak wordt ontwikkeld en versterkt met behulp van literatuur en professioneel advies.

Vaak neemt de zelfwaardering toe naarmate u de gewenste vorm bereikt. Dit betekent niet dat je dag en nacht moet slingeren. Maar om af te vallen en er actief uit te zien, is sport een must.

 • Word verslaafd aan iets. Een hobby is noodzakelijk voor elke persoon. Dat wil zeggen dat hij, in plaats van aan meisjes te denken, een motorfiets start, een snowboard en een fiets berijdt, zwemt en tijd doorbrengt in de sportschool. De keuze is erg groot - van schaken en vechtsporten tot het leren van een vreemde taal. Niet slecht leidt af van onnodige gedachten en voordelen van het starten van uw eigen bedrijf.Voor sedatie wordt meditatie en yoga aanbevolen.
 • Communiceer, ook met andere meisjes. Dit is een geweldige manier om wantrouwen te overwinnen en ook veel te leren over de psychologie van vrouwen. In dit geval is het heel goed mogelijk om loyaal te blijven en alleen op een vriendelijke manier te communiceren. Er zal zeker minder tijd zijn voor jaloezie en meer positieve tijd.
 • Wees origineel en uniek. Geef onverwachte cadeaus en verras dag en nacht. Harmonische intieme relaties bepalen in grote mate hoe sterk je vakbond is. Houd van en voel je vrij om complimenten te geven, je gevoelens te ontdekken en romantische data te regelen. Voor een vrouw die in jou een bron van vreugde en positieve emoties ziet, zul je zeker de enige en begaafde worden.

Het gebeurt ook dat de relatie al lang voorbij is, en de man blijft jaloers op de nu ex-vriendin. Als gevoelens niet overgaan, vergezeld van pijnlijke jaloersheid, adviseren psychologen om snel het verleden te vergeten en op de toekomst af te stemmen. Het is beter om te denken dat de tijd voorbij is, dat het meisje niet meer zo aantrekkelijk en interessant is als zij was op het moment van communicatie met jou. De andere man zal het cynischer en moeilijker krijgen, en ook ouder. Bekijk haar maar zelden in sociale netwerken en bekijk geen foto's en video's.

Als een nieuwe romance te snel is verschenen, zal de volgende waarschijnlijk jaloers zijn op de vorige passie, waardoor het veel gemakkelijker voor je wordt om je ervaringen te vergeten.

Tips van de psycholoog

Psychologen zijn ervan overtuigd dat het gevoel van jaloezie in de persoon zelf wordt geboren, wat de problemen in zijn zelfwaardering symboliseert. Om deze gewoonte volledig uit te roeien, kun je de systeem-vector filosofische praktijk gebruiken. Deze techniek ontwikkeld door Dr. Burlan.

Het geven van een gevoel van veiligheid en bescherming kan gebaseerd zijn op kennis van de kenmerken en typen van de menselijke psyche. Er zal zelfs geen sprake zijn van jaloezie als de vertrouwensrelatie tussen jou compleet is en je al je dromen en geheimen voor elkaar opent. Geef een bepaald meisje plezier volgens haar vectoren, maar niet willekeurig, maar precies wetend hoe het moet. Zorg ervoor dat een tedere vrouwelijke ziel zich meer dan een goede vriend voor je opent. Als dit gebeurt, zal er nooit meer jaloers zijn.

Eerst en vooral moet worden vastgesteld welke van de belangrijkste vectoren een vrouw is. Op basis hiervan vermelden we de aanbevelingen van een psycholoog hoe aan de behoeften van elk type te voldoen.

 • Brown. Zorg voor meer nauwkeurigheid in het leven en traagheid in het bedrijfsleven, inclusief winkelen. Geen oneerlijke opmerkingen, alleen lof voor de oorzaak. En ook liefde voor haar keuken.
 • Visual. Romantische gedichten, kleurrijke ansichtkaarten en enorme boeketten mogen nooit eindigen. Evenals daten met de maan, heldere schilderijen en sprankelende dansen.
 • Huid. Het is belangrijk massage en tactiel genot, wat het meisje zo nodig heeft. Maar ze heeft ook schattingen nodig van haar boekhoudkundige en zakelijke vaardigheden. Immers, deze vriend is een absolute realist.
 • Sound. Zonder muziek is dit type moeilijk voorstelbaar. Alle associaties zijn met haar verbonden met een aangenaam geluid, inclusief een mannelijke stem. De meisjes van dit type houden echter van eenzaamheid, epistolaire genres en fantastische ideeën. Het is mogelijk om samen het apparaat van het zonnestelsel samen te bespreken en het is beter om samen weg te vliegen naar een verre ster.

Nadat ze de subtiliteiten van de psychologie hebben begrepen, hebben vele duizenden vertegenwoordigers van de sterkere seks geleerd van stomme jaloezie. In plaats daarvan bouwden ze een gelukkige en diepe relatie op met hun uitverkorenen.

Hoe u niet langer jaloers bent op uw geliefde vriendin of vrouw, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen