Schoenverzorging

Hoe sneakers te wassen in de wasmachine?

Hoe sneakers te wassen in de wasmachine?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. kenmerken
 2. Hoe correct?
 3. Tips voor bekende merken
 4. Wanneer is het apparaat verboden?
 5. Tekortkomingen na het wassen: hoe reinigen?

Comfortabele sportschoenen zijn al lange tijd een integraal onderdeel van de garderobe voor velen. Praktische en comfortabele sneakers zijn de meest populaire schoenen die veel mensen bijna dagelijks dragen. Tegenwoordig kun je sportschoenen van elk plan kopen: leer, textiel, met tekeningen, met veters en andere, voor elke smaak en portemonnee. Maar welke schoenen u ook kiest, het moet van tijd tot tijd serieus worden gereinigd. Het wassen van sneakers in een gewone wasmachine - automatisch - wordt in dit artikel besproken.

kenmerken

Aangezien dit soort sportschoenen, zoals sneakers, het meest populair is bij velen, moeten ze meestal grondig worden gewassen. We dragen deze comfortabele schoenen bijna elke dag, en ongeacht waar te gaan: om te werken of op een date. Het is belangrijk dat het comfortabel, praktisch en mooi is.

Maar schoenen van constante kousen verliezen hun uiterlijk. Als schoenen kunnen worden schoongemaakt met een spons, ingewreven met een speciale crème, en ze zullen opnieuw glanzen met een zuivere glans, dan is met dit soort sportschoenen alles iets gecompliceerder. Als dagelijkse schoonmaak niet meer helpt, en de sneakers er niet zo netjes uitzien als je zou willen, dan moet je in dit geval serieuze maatregelen nemen. Het is bijvoorbeeld een was in een wasmachine.

Was sneakers in een typemachine kan, belangrijker nog, weten hoe het goed te doen, zodat de schoenen weer schoon schijnen. Als je alles goed doet, kun je gemakkelijk je favoriete schoenen terugbrengen naar de oude look.

Voor het wassen heeft u nodig: een speciale tas, die wordt aanbevolen om schoenen te wassen; goed reinigingsmiddel dat zelfs met ernstige vlekken en vuil kan omgaan.

Voordat schoenen naar de wastrommel worden gestuurd, moet deze zorgvuldig worden voorbereid voor het wasproces.

Ten eerste zal het helpen de beste manier om ze te wassen. Ten tweede, je verwent de wasmachine niet:

 • was de zool grondig, zodat er geen vuiligheid op straat is. Je kunt dit gewoon onder de kraan doen met een spons of een stijve borstel. By the way, de meest gewone tandenborstel zal helpen, die zal helpen om deeltjes van vuil en zand te verwijderen uit een gegroefde zool;
 • Zorg ervoor dat u de veters verwijdert voordat u ze wast. Ze kunnen ook met de hand worden gewassen met gewone zeep;
 • controleer schoenen op integriteit. Dat wil zeggen, zorg ervoor dat er geen schade is, dat de naden niet uiteenlopen, kleine decoratieve delen goed worden onderhouden, enzovoort.

Nadat je de sneakers hebt voorbereid, kun je veilig verder gaan met het wassen zelf.

Hoe correct?

Iedereen die eerst in een wasmachine schoenen tegenkomt, is natuurlijk bang om iets verkeerd te doen. Het komt vrij logische vragen op: hoe te wassen, welke modus te kiezen, of dergelijk wassen schoenen bederft, enzovoort.

Om te beginnen, moet schoenen in een speciale tas wassene, zoals hierboven vermeld. Maar niet altijd is zo'n tas in huis. Het maakt niet uit. Het is voldoende dat je bij sneakers in de wasmachine een of twee handdoeken van klein formaat plaatst. Dit is nodig om de slagen tijdens het wassen te verzachten en daardoor de wasmachine te beschermen tegen ernstige schade.

Probeer te wassen slechts één paar per keer. Nog beter, was een schoen per keer.Als u bovendien een uitneembare binnenzool heeft, is het beter om deze tijdens het wassen te verwijderen. Inlegzolen, zoals veters, kunnen perfect met de hand worden gewassen, en dit is niet zo moeilijk om te doen.

Trouwens, als je besluit gekleurde schoenen te wassen, namelijk felgekleurde sneakers, wees dan voorbereid op het feit dat ze hun kleur kunnen verliezen. Om dit te voorkomen, Het duurt ongeveer tien minuten om schoenen in een vooraf voorbereide oplossing te stoppen. Giet warm water in een bakje, los een paar eetlepels gewone azijn erin op en dompel het paar schoenen daarin onder. Zo kunt u de kleur herstellen en na het wassen blijven ze hetzelfde helder.

Als je de puur witte sneakers wast, interfereert het niet met het toevoegen van een beetje bleekmiddel tijdens het wassen. Natuurlijk moet de tool uitsluitend voor wit linnen zijn ontworpen.

Wat betreft het poeder, is het beter om de voorkeur te geven aan het vloeibare agens. Omdat het gebruikelijke poeder vaak vlekken op de schoenen achterlaat, vooral als ze van stof zijn gemaakt.

Welke modus?

Veel wasmachines die de afgelopen jaren zijn geproduceerd, hebben een speciale modus. voor het wassen van sportschoenen. Als er geen dergelijke modus in de typemachine staat, maakt het niet uit. Kies om je favoriete schoenen te wassen delicate modus of handwasmodus. In een dergelijk programma zorgt voor een zachtere temperatuur.

Het is beter om de "Spin" -modus te verlaten, omdat dit kan leiden tot vervorming van de schoen.

Op welke temperatuur?

Leren sneakers, textiel of textielproducten worden het best gewassen bij lage temperaturen. De temperatuur die u kiest, mag niet hoger zijn dan 40 graden. Het zou het beste zijn als je selecteert 30-35 graden. Hoe lager de temperatuur, hoe groter de garantie dat de schoenen niet losraken.

Nadat je sportschoenen hebt gewassen, moet je ze goed afdrogen. Het wordt niet aanbevolen om dit te doen met behulp van een automatische droger in een wasmachine of met behulp van een föhn. Na zo'n proces kunnen de schoenen ernstig vervormen en moet je het alleen maar naar de vuilnisbak sturen.

Bovendien wordt het niet aanbevolen om ze in de buurt van de batterij of radiator te drogen.

Probeer je sneakers buitenshuis te drogen. Nadat u ze uit de wastrommel hebt gehaald, laat u ze in het bekken of op een speciaal bord liggen. Plaats ze op een zodanige manier dat alle overtollige vloeistof veilig kan weglopen. Het beste is om de schoenen op straat te drogen, waar ze met behulp van de natuurlijke wind goed uitdrogen.

Om het droogproces een beetje te versnellen, kunt u uw schoenen vullen met oude kranten of gewoon met papier. Vergeet niet dat witte sneakers het best gevuld zijn met puur wit papier, zodat het product zijn kleur niet verliest. Vervang het papier regelmatig om te drogen.

Pas na het volledig drogen kunt u de inlegzolen en veters vullen.

Tips voor bekende merken

Schoenen van bekende merken zoals Nike of bijvoorbeeld Adidas zijn van bijzondere kwaliteit. In de regel zijn dergelijke producten aanvankelijk geïmpregneerd met een speciale stof die een waterafstotend en vuilafstotend effect heeft. Hierdoor worden ze niet vaak vies en als ze moeten worden schoongemaakt, kan dit eenvoudig en snel worden gedaan.

Helaas wordt na verloop van tijd deze impregnering geleidelijk afgewassen. Dit komt door regelmatige natte reiniging, regen, weersomstandigheden en natuurlijk in de wasmachine.

De situatie zal moderne hulpmiddelen helpen die vaak in een schoenenwinkel te vinden zijn. Met deze tool kun je leren sneakers hanteren en ze zullen je opnieuw verrassen met het feit dat stof en vuil er niet zo vaak aan vasthouden.

Om schoenen van wereldmerken die beroemd zijn om hun hoogwaardige producten, zo lang mogelijk te laten dienen, heb juiste zorg nodig:

 • Zorg ervoor dat u een speciaal product koopt voor de verzorging van sportschoenen. Overweeg het materiaal waaruit het product is gemaakt: leer, suede, nubuck, textiel, enzovoort;
 • Voordat u op enige manier met het schoonmaken van schoenen begint, moet u de instructies zorgvuldig lezen;
 • na het lopen bij slecht weer, maak het product grondig schoon van vuil en vul het dan met schoon en droog papier. Hetzelfde moet worden gedaan voor degenen die last hebben van overmatig zweten van de voeten;
 • Suède of nubuck sneakers kunnen het best worden gereinigd met speciale borstels die helpen om het delicate oppervlak niet te beschadigen en de perfecte look zo lang mogelijk te behouden;
 • Probeer bij het reinigen van leer het niet te nat te maken met een spons. Dergelijke schoenen zijn bang voor overtollig water en dit verliest zijn oorspronkelijke uiterlijk.

Wanneer is het apparaat verboden?

Helaas kunnen niet alle sneakers in een typemachine worden gewassen. Er zijn sommige producten die absoluut niet in een typemachine kunnen worden gewassen. Dit product is bijvoorbeeld gemaakt van echt leer of suède. Bovendien zijn sportschoenen met lichtreflectoren ook niet geschikt voor dit type was. Het is niet aan te raden om schoenen te wassen die versierd zijn met strass steentjes, metalen spikes. en ga zo maar door. Dergelijke producten tijdens het wassen kunnen het apparaat ernstig beschadigen en de wasmachine kan zelfs falen.

Was sportschoenen, die zijn gemaakt van leer, en zo kunnen zijn, zonder het gebruik van poeders en een wasmachine. Probeer dagelijks dergelijke producten met een spons van stof en vuil te reinigen. Meerdere keren per maand, wrijf het in met een speciale crème. Je kunt de crème kopen in dezelfde winkel als de sportschoenen.

Als u sneakers regelmatig volgt, gaan ze lang mee en zijn ze net zo perfect als op de eerste dag van aanschaf.

Als u besluit uw sneakers met de hand te wassen, dan zijn deze aanbevelingen zeker nuttig voor u:

 • Maak eerst je sneakers klaar voor het wassen, zoals hierboven aanbevolen. Dat wil zeggen, de zool van het vuil schoonmaken, het oppervlak grondig schoonvegen, de veters verwijderen;
 • Als er sterke vlekken zijn op sneakers, vooral stoffen, die van tijd tot tijd in de materie zijn gegeten, moet je er in eerste instantie aan werken. Dergelijke vlekken kunnen worden verwijderd met bleekwater. Kies een vloeibare remedie. De tool kan voor wit of gekleurd linnen zijn, het hangt allemaal af van de kleur van je schoenen;
 • Wanneer u een zeer harde vlek reinigt, kunt u een eenvoudige tandenborstel gebruiken, wat erg handig is om de vlek direct af te geven en te wrijven. Wrijf voorzichtig over de vlek en laat deze gedurende tien tot vijftien minuten liggen, waarna je verder kunt naar de hoofdwas;
 • om de sneakers met de hand te wassen, moet u het wasmiddel in het bekken mengen, indien nodig met bleek. Doe alles in matig warm water. Vergeet niet dat te warm water kan beschadigen en dat de zool van de schoen of de decoratieve elementen los kunnen komen;
 • na het onderdompelen van uw schoenen in het bassin, wrijf ze grondig met een zachte borstel aan alle kanten. Het is het beste om de binnenzool apart te wassen en drogen;
 • Als u klaar bent met het wassen in poedervormig water, moet u uw schoenen in koud water wassen. Dit moet voorzichtig worden gedaan zodat er geen deeltjes wasmiddel achterblijven, anders verschijnen na volledig drogen donkergele vlekken op het oppervlak van het product;
 • moet op dezelfde manier gedroogd worden als hierboven beschreven, föhnen en in de buurt van batterijen, radiatoren vermijden.

Tekortkomingen na het wassen: hoe reinigen?

Helaas worden velen geconfronteerd met een dergelijk probleem dat zelfs na de wasmachine vlekken achterblijven op de sneakers. Dit geldt vooral voor witte zolen. Het lijkt erop dat de schoenen perfect schoon zijn, maar de enige stelt teleur met zijn niet perfecte witheid. Maar deze tekortkomingen worden gemakkelijk geëlimineerd na het wassen. Inderdaad, deze keer zal dit handmatig moeten werken.

Een gewone gom, die elke student elke dag gebruikt, zal helpen om de zool van je favoriete schoenen witter te maken. Het is voldoende als u alle probleemgebieden met een gum wrijft. De vervuiling zal verdwijnen en de tong zal opnieuw wit zijn.

Als de eens witte zool een beetje gelig of grijs is geworden, helpt bleekmiddel zijn witheid terug te krijgen.Neem de vloeibare wasmiddel witte was, los het op in warm water. Giet net genoeg water in een comfortabele, brede kom zodat alleen de zool van de schoen erin gedrenkt kan worden. Laat het product ongeveer een half uur in deze oplossing liggen. Dit zal helpen om de zool wit te maken.

Overigens kun je dergelijke manipulaties vóór de hoofdwas maken, om er zeker van te zijn dat de sneakers van alle kanten perfect schoon zijn.

Regelmatige tandpasta, die we 's ochtends en' s avonds gebruiken, gaat ook gepaard met vlekken op een witte zool. Liever wit, muntpasta. Omdat in sommige pasta's met deeltjes en kristallen een klein deel van de kleurstof aanwezig is, heeft dit een negatief effect op de witheid van de zool.

Breng de pasta dus op de tandenborstel aan en wrijf hem op de zool, met speciale aandacht voor de probleemgebieden. Deze methode zal helpen om de witheid van de zool snel en effectief terug te brengen.

Sommige vlekken na machinewas blijven op het oppervlak van de schoen achter. Dit gebeurt vaak met textiel sneakers. Terwijl de schoenen nog nat zijn, kun je de vlekken zelf verwijderen met de hand. Om dit te doen, heb je bleekmiddel nodig, bij voorkeur vloeibaar.

Houd ook rekening met het feit dat gekleurde schoenen een hulpmiddel nodig hebben dat is ontworpen voor gekleurd linnen, anders riskeer je het product te ruïneren en zal het materiaal er bleek uitzien.

Als na het wassen van sommige details bijvoorbeeld steentjes of andere sieraden zijn weggevlogen, maakt het niet uit. Na volledige droging kun je ze terugzetten. Dit kan gedaan worden met een speciale lijm. Houd er rekening mee dat lijm moet transparant zijn. Breng lijm aan op de plaats zelf, niet op het product. Bovendien moet je niet te veel lijm aanbrengen, anders moet je het residu van de schoen verwijderen.

Hoe je je schoenen in de wasmachine kunt wassen, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen