Schoenverzorging

Hoe suede schoenen thuis te verven?

Hoe suede schoenen thuis te verven?

doe mee aan de discussie

 
inhoud
 1. Verf selectie
 2. Voorbereiding van het product
 3. Kleurregels
 4. Hoe suède laarzen te schilderen?
 5. Wolverf voor suède schoenen
 6. Hoe de kleurechtheid te vergroten?
 7. conclusie

Suède schoenen onderscheiden zich zowel door hun schoonheid als door hun representatieve uiterlijk. Om ervoor te zorgen dat dergelijke schoenen altijd hun aantrekkelijkheid behouden, is zorgvuldige zorg vereist. Liefhebbers van suède moeten leren hoe ze hun suède schoenen moeten schilderen als dat nodig is, thuis, zonder naar gespecialiseerde workshops te gaan.

Verf selectie

Om een ​​goed resultaat te krijgen, moet u de juiste kleurstof kiezen. Professionals wordt geadviseerd om een ​​paar eenvoudige regels te volgen. Vrijwel elke schoenenwinkel biedt aan om een ​​verscheidenheid aan crèmekleurige verf te gebruiken, ontworpen om met schoenen te werken. Onder de grote selectie blijven verschillende kleuren populair:

 • zwart;
 • grijs;
 • gember;
 • bruin.

Om je schoenen in felle kleuren te schilderen, bijvoorbeeld in rode kleur, kun je het beste een bestelling plaatsen in een gespecialiseerde online winkel. Om een ​​geschikte tint te kiezen, bijvoorbeeld roze, moet u dergelijke schoenen meenemen naar de winkel. De manager zal u vertellen welke schaduw het meest geschikt is voor oude schoenen.

Meestal geschikte verf, waarvan de tint iets donkerder is.

Voor nieuwe suède schoenen koopt u meestal verf die overeenkomt met de kleur van het materiaal (blauw, blauw, wit, groen).

Kleur verf is geselecteerd op basis van suède structuur. Om dergelijke schoenen in een geheel andere kleur opnieuw te schilderen, zullen verschillende vloeibare producten het doen. Zomerschoenen (sandalen, schoenen) zijn gemaakt van suède, dat een kort dutje heeft. Spuitbussen zijn het meest geschikt om te schilderen. Het kleurpigment zal plat op het oppervlak van het suède liggen.

Gebruik voor het kleuren van suède laarzen spuitverven. Om het patroon zelf te schilderen, moet het schilderen van suède schoenen worden uitgevoerd met speciale acrylverf. Ze zijn niet bang voor hoge luchtvochtigheid, vuil verzamelt zich niet op het oppervlak. De beste fabrikanten van kleurstoffen voor suede vandaag worden beschouwd als verschillende bedrijven:

 • "Salamander";
 • "Dividik";
 • "Kolorstar".

Om grote villi te verven, kunt u vloeibare formuleringen gebruiken die de kleurechtheid verbeteren. Voor zelfherstel van suède schoenen moet niet worden opgeslagen. De verf moet van hoge kwaliteit zijn, van de beste fabrikant. Voor het schilderen van kleine schoenen moet ongeveer 800-1000 roebel uitgeven. Winterlaarzen zullen veel meer verf vereisen, wat duur is. Het is de moeite waard om na te denken over de haalbaarheid van de restauratie, misschien is het beter om gewoon nieuwe schoenen te kopen.

Voorbereiding van het product

Elke kleurbewerking vereist voorbereiding vooraf, die in verschillende fasen plaatsvindt:

 • eerst wast de zool goed;
 • een speciale borstel verwijdert stof en vuildeeltjes van het oppervlak van de schoen;
 • elementen van een decor worden verwijderd;
 • veters worden uitgetrokken.

Soms zijn er glanzende vlekken op de schoenen. Het is noodzakelijk om ze kwijt te raken.

Als je direct verf erop aanbrengt, zullen de vlekken sterker worden. Om vlekken te verwijderen, kunt u verschillende bekende methoden gebruiken.

 • Neem een ​​theelepel frisdrank en meng het met warme melk (200 mg). Veeg de vlekken af ​​met dit mengsel en laat het drogen.
 • Om vettige sporen te verwijderen, moet je een oplossing van water en azijn (3: 1) maken. Gebruik dit mengsel moet voorzichtig zijn, smeer alleen glanzende gebieden. Niemand weet hoe suède op azijn reageert.Om de schoenen niet te laten bederven, moet je eerst azijn op een klein gebiedje aanbrengen. Als het materiaal in orde is, kunt u de oplossing veilig toepassen.
 • Kleine vlekken kunnen worden verwijderd met een suède gewone gum. De vlek wordt gewreven met een rubberen band totdat deze volledig verdwijnt.

Voor het schilderen is vereist om de kamer voor te bereiden. Bedek de vloer met plasticfolie. Voor het schilderen heb je nodig:

 • spons;
 • borstel;
 • borstel;
 • schone doek.

Om zichzelf tegen de agressieve omgeving te beschermen, moeten de handen in rubberen handschoenen zijn. Kinderen moeten uit het terrein worden verwijderd, evenals alle huisdieren. Natuurlijk kan een dergelijke operatie het beste op straat worden uitgevoerd, om geen ongemak in de kamer te veroorzaken.

Kleurregels

Het schilderen in een aërosolblik wordt als de gemakkelijkste manier beschouwd. Schoenen worden op een hard oppervlak geplaatst dat bedekt is met tafelzeil. Over het gehele oppervlak spuit de inhoud van de cilinder. Tijdens het verven moet de ballon rechtop staan, ongeveer 20 cm van suède. Een kortere afstand zal overstromingen veroorzaken. De dekking zal ongelijk zijn. Een te lange afstand geeft geen dichte vulling. Gekleurde schoenen drogen meestal in 10-15 minuten.

Als een onvoldoende bekledingsdichtheid wordt verkregen, wordt opnieuw sproeien uitgevoerd. Werk met een spray moet worden uitgevoerd in een geventileerde ruimte. Voor het aanbrengen van vloeibare verf is het beter om een ​​spons te gebruiken. Tegenwoordig begonnen enkele bekende fabrikanten plastic flessen in te pakken met een speciale zachte spons. Het verzadigt suede perfect met verfcompositie. Om de vloeibare verf gelijkmatig te absorberen in suède, vooral bij een hoge pool, moeten de bewegingen binnenkomen. Het smeren van verf op het oppervlak is ten strengste verboden.

Hoe suède laarzen te schilderen?

Dergelijke schoenen vereisen voortdurend speciale zorg. Laarzen zijn bedekt met stof. In sommige gebieden worden sterk gemarkeerde schaafwonden gevormd. Om suède laarzen aantrekkelijk te houden, moeten ze getint zijn. Thuis is dit vrij eenvoudig. Eerst moet je eerst in de winkel een speciale verfspray van een bepaalde kleur kopen. Het oppervlak waarop het verven zal worden uitgevoerd, is bedekt met plasticfolie. Werk moet worden gedaan met rubberen handschoenen.

Eerst suède laarzen schoongemaakt van vuil, goed gedroogd. Soepele bewegingen, langzaam, spuitverf op het oppervlak aanbrengen. Masters wordt geadviseerd om de laarzen te schilderen vanuit het meest onopvallende gebied. Na het voltooien van de operatie, moeten de laarzen goed drogen.

Wolverf voor suède schoenen

Natuurlijk, het schilderen van suède schoenen vereist enige ervaring, veel geduld en een zorgvuldige bediening. Je kunt een kwaliteitscoating van suede krijgen, als je gewone verf gebruikt, die geverfde wolproducten is. Suede-schoenen worden vooraf geveegd met een speciale oplossing die uit verschillende stoffen bestaat:

 • zeepwater - 4 delen;
 • ammoniak - 1 deel.

Dit mengsel zal het suede-oppervlak van stof en opgehoopt vuil verwijderen. Afgespoeld suède gespoeld in koud stromend water, het oppervlak is gepolijst met een pluisvrije droge doek. Vetvlekken zijn afgeleid van gewoon talkpoeder. Het oppervlak wordt bestrooid met poeder, na enige tijd wordt talk verwijderd. De kleursamenstelling wordt verdund in volledige overeenstemming met de instructies van de aangehechte fabrikant. Om de verf op het oppervlak van de suede dichter te laten vallen en om de stabiliteit ervan gedurende lange tijd te behouden, wordt tafelazijn in de afgewerkte oplossing gegoten (2-3 druppels).

Het verfproces wordt in verschillende stappen uitgevoerd:

 • wreef over de eerste laag, die goed zou moeten drogen;
 • dan wordt de tweede laag aangebracht;
 • het gekleurde materiaal wordt afgeveegd met azijnzuur (2%).

Hoe de kleurechtheid te vergroten?

Om de kleur van de schoen op te frissen, maakt u hem sterker, u hoeft geen nieuwe verf te kopen.Het is voldoende om beschikbare hulpmiddelen te hebben. Eerst moet je de schoenen schoonmaken, vuil verwijderen en goed afdrogen. Om de kleur te verbeteren, kunt u verschillende methoden gebruiken:

 • oppervlakte bewerken met fijn zout;
 • verduisterde schoenen bedekt met talkpoeder.

Gebruik ook het advies van suede schoenenmeesters.

 • Sterk vettige plekken zijn gemakkelijk te reinigen met een gum. Het is voldoende om het probleemgebied in te wrijven en de gevormde fijne kruimels af te schudden.
 • Om suède weer zacht, fluweelachtig aanvoelt, kan het worden ingewreven met roggebrood (harde korst).
 • Benzine werkt goed met vetvlekken. Als je de vlek bevochtigt met benzine, en bestrooi met talkpoeder, worden oude suede schoenen weer aantrekkelijk en mooi.
 • Suède schoenen moeten worden bewaard in een stoffen zak in een speciale doos. Het beschermt het materiaal tegen overtollig vocht, beschermt suède tegen stof. Verborgen in een doos, behoudt suede zijn structuur. De kleur blijft verzadigd en helder.
 • Het reinigen van suèdeschoenen mag alleen in goed gedroogde staat worden uitgevoerd.

conclusie

    Thuis kleurende suède schoenen kunnen door elke gastvrouw worden uitgevoerd. Het is erg belangrijk dat het oppervlak geen vlekken en vuil bevat.

    Het is gemakkelijk om dergelijke schoenen te onderhouden als u gewone middelen gebruikt. Om een ​​heldere schaduw te behouden, kunt u speciale impregnering gebruiken, waardoor vuil en water worden afgestoten.

    Sommige van de geheimen van suède schoenen voor thuisverven staan ​​in de onderstaande video.

    Schrijf een reactie
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

    mode

    schoonheid

    betrekkingen