Schoenverzorging

Hoe suède schoenen thuis schoon te maken?

Hoe suède schoenen thuis schoon te maken?

doe mee aan de discussie

 
inhoud
  1. Hoe de suede schoon te maken?
  2. Wat kun je schoonmaken?
  3. Preventie van vervuiling

Competente zorg voor schoenen, ongeacht het seizoen, is een must-have evenement dat zorgt voor een goed uiterlijk en een lange levensduur. Dit geldt met name voor suède schoenen, omdat het een speciale benadering van bediening en verzorging vereist. Voordat u een dergelijk model aanschaft, is het belangrijk om een ​​idee te hebben van de manieren en middelen die bedoeld zijn voor het onderhoud van suede-producten.

Hoe de suede schoon te maken?

De populariteit van dergelijke schoenen, zowel bij mannen als vrouwen, is te danken aan de eigenaardigheid van het materiaal om het uiterlijk van schoenen te transformeren, het imago van elegantie te vergroten en het comfort tijdens het gebruik te verhogen vanwege de zachtheid en soepelheid van het materiaal.

Echter, seizoensgebondenheid en klimatologische kenmerken maken soms hun eigen aanpassingen aan iemands leven, wat als gevolg daarvan de suède schoen dwingt om door plassen en modder- of sneeuwafwijkingen te lopen, waarbij de directe maat van suède met verschillende chemicaliën een noodzakelijke maatregel is. Daarnaast zijn er gevallen waarin schoenen door bepaalde omstandigheden of achteloos worden vervuild met verschillende vette of kleurstofverbindingen. Hetzelfde water blijft achter op de suedezoutvlekken die het uiterlijk van schoenen en de kwaliteit van het materiaal bederven.

Rekening houdend met alle bovenstaande punten en het krijgen van schoenen gemaakt van suède, moet je een duidelijk idee hebben van welke hulpmiddelen en hulpstukken worden aanbevolen om te gebruiken voor het schoonmaken en verzorgen van haar thuis.

Allereerst moet je natte schoenen, laarzen of sneakers drogen: hiervoor moet de buitenkant van de schoenen doordrenkt zijn met droge, pluisvrije vodden en aan de binnenkant een paar proppen krantrollen plaatsen om de hele ruimte zo veel mogelijk te vullen, ongeacht of kunstmatig of natuurlijk suède werd gebruikt om schoenen te maken.

Als de schoen in lichte tinten is gemaakt, moet u deze gebruiken om wit te vouwen zonder dat er typografische opdruk is. Om het droogproces van het materiaal te versnellen, kan het papier binnen elk half uur worden vervangen, maar op voorwaarde dat het nat wordt.

Om het materiaal te reinigen, moet het niet worden ingewreven - dit betreft het verwijderen van sporen en vuile plekken na regen, omdat dit ertoe leidt dat het vuil alleen dieper in het materiaal tussen de vezels komt.

Het is noodzakelijk om nat suède op kamertemperatuur te drogen en niet in de buurt van verwarmingstoestellen te plaatsen, omdat er een groot risico bestaat dat de schoenen hun vorm verliezen.

Wanneer het vuil volledig droog is op de grond, kan het met een borstel worden verwijderd. Een dergelijk nuttig accessoire wordt in de regel verkocht in schoenenwinkels met producten en professionele verzorgingsproducten; Je kunt het ook kopen bij een gewone ijzerwinkel of in supermarkten in gespecialiseerde afdelingen, waar schoenproducten worden aangeboden.

Zo'n accessoire is meestal driezijdig gemaakt, aan elke kant is er een andere stapel; In de regel is dit de rubberen kant, de zijkant met zachte haren en het gebied met metalen tanden. Polyurethaanvlokken helpen bij het optillen van suède, nadat het nat is en aan elkaar geplakt, de tweede kant wordt gebruikt om versleten en vette vlekken op droge schoenen te verwijderen, de laatste geeft het product en villi de juiste locatie en helpt om meer hardnekkig vuil te verwijderen.

Bij afwezigheid van een dergelijk voorwerp in gebruik, is het het beste om thuis een vervanger te maken: hiervoor kunt u een oude tandenborstel gebruiken, een doek gemaakt van ruwe grondstoffen of een gewone kledingborstel.

Het is noodzakelijk om met een penseel strikt in één richting te werken.en dergelijke plaatsen als de verbindingen tussen het suède en de zool, waar het niet naar buiten komt om het vuil met een borstel te verwijderen, kunnen worden verwerkt met een wattenstaafje. De borstel kan omgaan met de hoofdoppervlaktelaag van bestaand vuil, stof verwijderen en sporen van zout verwijderen; maar om dieper en oudere vlekken op schoenen, met name wit of beige, kwijt te raken, heeft u extra geld nodig voor suède en veel meer moeite.

Wat kun je schoonmaken?

De volgende fase, die betrekking heeft op het verwijderen van vuil en andere onzuiverheden uit suède, is een waterafstotende behandeling, die met gespecialiseerde middelen wordt uitgevoerd. Het is juister om het onmiddellijk uit te voeren na het aanschaffen van een nieuw paar schoenen, waarbij het materiaal wordt besproeid met een aerosol zodat het goed bevochtigd wordt met de compositie. Daarna moet je suede eindelijk gevoed en gedroogd op normale temperatuur. In de regel zal een dergelijke behandeling de schoenen kunnen beschermen tegen nat worden voor een bepaalde periode, waarna de procedure herhaald moet worden. Vandaag de dag vindt u in de uitverkoop een enorme verscheidenheid aan gereedschappen die worden aanbevolen voor gebruik met suède en nubuck. Kenmerk van het product is een samenstelling die amandelolie bevat. Deze stof biedt zachte zorg en voert beschermende functies uit.

Het reinigen van suède schoenen omvat niet alleen waterafstotende impregnatie en borstelen, maar ook verfrissende verzorging, zodat de schoenen altijd een aantrekkelijk uiterlijk hebben. Voor deze doeleinden zijn er speciale aërosolen, crèmes of vloeibare formuleringen die een kleur hebben die lijkt op een gevarieerd palet van suède.

Om ernstig vuil van schoenen te verwijderen, zelfs als u regelmatig producten gebruikt waarmee u water kunt afstoten en de kleur helder kunt houden, heeft u bepaalde gereedschappen nodig die u ook kunt aanschaffen of thuis kunt maken.

Speciale formuleringen

Tegenwoordig kunt u eenvoudig gespecialiseerde producten kopen om vuil en ernstige vlekken op suède schoenen te bestrijden. Een van de meest populaire merken zijn Saphir, Kiwi of Salton. Alle producten van professionele reinigingsmiddelen kunnen als volgt worden geclassificeerd.

Een reeks beschermende crèmes voor velours en suède

Dergelijke samenstellingen na aanbrenging op het materiaal vormen een betrouwbare beschermende laag. Meestal wordt de crème aangebracht met een spons of borstel om alleen schoenen te reinigen en volledig te drogen. Onder de populaire merken kan Duke Velours Nubuck worden geïdentificeerd.

Suede Shoe Sprays

Dergelijke samenstellingen maken het mogelijk om vlekken en vlekken op schoenen van zout en chemicaliën op de weg te verwijderen, bovendien herstellen de samenstellingen het materiaal, leveren ze waterafstotende eigenschappen en zijn ze gemakkelijk bestand tegen andere soorten vervuiling. De meest populaire merken zijn "Davidik" -spray of "Silver Premium 3 in 1".

Schoenreinigingsschuim

Het gereedschap impregneert kwalitatief de stapel van het materiaal, reinigt vuil en sporen van zout; Het is noodzakelijk dergelijke verbindingen strikt volgens de instructies te gebruiken. De merkproducten van Salton zijn erg populair.

Kleurhulpmiddelen

Ze maken het mogelijk om het materiaal zijn oorspronkelijke kleur en verf te geven over sporen van vuil die niet kunnen worden verwijderd.

Om schoenen voor suède te kunnen verzorgen, kunt u bovendien sponzen en allerlei gummen kopen, waarvan wordt aanbevolen dat ze dagelijks worden aangebracht na het dragen van laarzen, schoenen of sneakers. De essentie van het verwijderen van vlekken en vlekken ligt in de droge reinigingsmethode, wanneer het gebied op het materiaal, dat defect is met vuil, wordt gewreven met een gum of spons om het gegiste materiaal in de stapel volledig te verwijderen.

Gespecialiseerde formuleringen kunnen ook worden geselecteerd op basis van het type contaminatie dat op het materiaal aanwezig is. Er zijn universele producten, maar ook formuleringen voor het omgaan met vette vlekken, zoutvlekken, of voor het herstellen van de kleur die schoenen hebben verloren tijdens het frequente contact met chemicaliën. Informatie over het doel van een bepaalde samenstelling wordt aangegeven door de fabrikant in de instructies en op de spuitbus, verpakking of buis met schoenmiddelen.

De multi-cleaner is een Saphir Detacheur Hiver-Winter of Tarrago leerverzorgingsproduct. Kiwi behoort tot de klasse van reinigingsschuim, Crep Protect wordt aanbevolen om de aantrekkelijkheid van het materiaal te herstellen.

Folk remedies

Om zich te ontdoen van verschillende sporen en vlekken op suède, worden composities die onafhankelijk thuis kunnen worden voorbereid als vrij effectief beschouwd. Er zijn echter enkele aanbevelingen en kenmerken van een bepaald hulpmiddel, evenals een aantal voorbereidende activiteiten met betrekking tot schoenen en materiaal.

U moet weten dat het verwijderen van stof, vet of andere stoffen met behulp van folkremedies mogelijk is als de schoen droog en gevuld is met papier of kranten.

Zetmeel, tandpoeder, poeder, zout, zand, gebroken krijt

Elk huis heeft gegarandeerd iets van de bovengenoemde stoffen. Dergelijke stortgoederen zullen helpen de olievlek van het materiaal te verwijderen. De meest tastbare resultaten kunnen worden behaald bij het werken met verse vervuiling. Om dit te doen, is het noodzakelijk om het zand of poeder enigszins te verwarmen, het te behandelen met een vies gedeelte van het materiaal en het in deze toestand enkele uren te laten staan. Hierna kunnen de restanten van het stortgoed eenvoudig worden afgeschud of weggeveegd.

Gum of broodkruimel

Soms, in de strijd tegen vuil, zal een gewone kauwgom als een goede remedie werken. In plaats daarvan kunt u een eenvoudige broodkruimel van een geschikte kleur nemen en de broodkorst gebruiken in plaats van een borstel.

De bovenstaande hulpmiddelen hebben betrekking op opties voor het droog verwijderen van verschillende verontreinigingen uit suède. Vervolgens zullen manieren worden overwogen om volksremedies te gebruiken waarbij nat vuil wordt gereinigd.

Zeep samenstelling

In gevallen waar poeders en andere bulkproducten niet het verwachte effect hebben, kunt u een zeepsamenstelling maken van gewone of huishoudelijke zeep, of shampoo, die het oproept tot schuimvorming. In deze uitvoeringsvorm is het echter belangrijk dat de gebruikte producten geen kleurstoffen of bleekmiddel en chloor bevatten, om de kleur en textuur van suède niet te bederven. Voor blijvende effecten in een zeepoplossing kunt u een paar druppels ammoniak laten vallen.

Het is noodzakelijk om met de compositie op de volgende manier te werken: op een schone spons moet u schuim verzamelen en het in een cirkelvormige beweging in het materiaal wrijven, vermijd overvloedig binnendringen van water op de schoenen. Na verwerking moet de spons worden uitgespoeld om de resterende schuimsamenstelling uit het materiaal te verwijderen.

Azijn en ammoniak

Deze optie gaat perfect om met vuil en sporen van zout. Voor de bereiding ervan is het nodig de ammoniak en azijn te verdunnen in een verhouding van 4: 1 met een kleine hoeveelheid water.Bevochtig eventuele lappen of wattenstaafje met het middel en behandel het noodzakelijke deel van de schoen. Verwijder het product vervolgens met water. Na de laatste droging moet de suèdepaal worden geborsteld om hechtende haren op te tillen.

stoom

Veel huisvrouwen in huis ontdoen zich van het vuil op de schoenen en houden het boven de stoom, maar deze methode heeft zijn nadelen, omdat het water verschillende verontreinigingen kan bevatten die na droging op het materiaal blijven vlekken. Daarom moet u met deze optie vertrouwen hebben in de kwaliteit van het gebruikte water, om de schoenen niet te beschadigen.

Melk en frisdrank

Deze methode wordt aanbevolen voor de verzorging en reiniging van lichte suèdeproducten.Om de compositie te bereiden, moet je de baking soda oplossen in een hoeveelheid van één theelepel in 100-150 ml melk en een paar druppels ammonia toevoegen. Spons schoenen, bevochtigd in de samenstelling van de rand en lichtjes de plaats wrijven met vervuiling. Dan, met een vochtige spons bevochtigd met water, moet je de overblijfselen van de compositie verwijderen met suède.

Alcohol en water

Deze tool kan voor elke kleur worden gebruikt. Om een ​​reinigingsmiddel te maken, moet je de ingrediënten in gelijke delen mengen, toepassen op het probleemgebied en vervolgens afspoelen met gewoon water.

Koffiedik

Dit product mag alleen worden gebruikt op donkere suède schoenen. Het wordt aangebracht op het oppervlak van het product en gewreven met lichte druk. Nadat de pap droog is, moet deze met een servet, spons of doek van de schoenen worden verwijderd. Om het struikgewas te verwijderen, kunt u optioneel een wisser gebruiken.

Benzine en talk

Het reinigingsproces met een dergelijk hulpmiddel omvat het behandelen van de verontreinigde plek van suède met benzine, waarna het gebied gedurende 2-3 uur moet worden gepoederd met een grote laag talk en linkerschoenen in deze toestand, en dan het materiaal met een harde borstel moet worden gereinigd.

Preventie van vervuiling

Zorgvuldige aandacht voor schoenen en de naleving van de opslagvoorschriften bieden mogelijk niet altijd bescherming tegen het verschijnen van verontreinigingen, maar regelmatige preventieve maatregelen zullen het verwijderen van verontreinigingen aanzienlijk vergemakkelijken. Een grote rol wordt gespeeld door het gebruik van waterafstotende composities, die het materiaal niet alleen tegen vocht beschermen, maar ook tegen vuil en verschillende insluitsels die het op straat bevat, omdat het gereedschap een bepaalde barrière creëert die diep binnendringen van stof en vuil voorkomt.

Daarnaast is het belangrijk om suède contact met zonlicht te vermijden tijdens opslag. Een goede preventie van stofophoping op de stapel is een regelmatige "kammen" van suède, die diepe opeenhopingen van vuil verwijdert, waardoor de villi toenemen, wat de externe aantrekkelijkheid van schoenen verhoogt. Het is het beste om schoenen gemaakt van suède te houden door een vel papier in te pakken.

Het is juister om verschillende borstels te hebben voor het verzorgen van schoenen voor een veelkleurige schoen, en voor een borstel voor lichte schoenen heb je regelmatig onderhoud nodig om de schoenen niet opnieuw vies te maken met oud stof.

Reiniging moet alleen in één richting worden gedaan en voor elke uitgang naar de straat, vooral in het laagseizoen en in de winter, worden suede schoenen het best behandeld met speciale composities en impregnaties.

Hoe je suède schoenen thuis schoonmaakt, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen