Schoenverzorging

Sneakers goed en zacht wissen

Sneakers goed en zacht wissen

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Wat zijn de vervuiling?
 2. Hoe te wassen?
 3. Hoe kan ik snel schoonmaken?
 4. Producten van verschillende materialen
 5. Overweeg de kleur van het product
 6. Tips en trucs

Sneakers zijn zeer comfortabele, veelzijdige en duurzame schoenen. En voor sporten of voor buitenactiviteiten zijn ze waarschijnlijk de beste optie. Maar het actieve en vaak zelfs extreme gebruik van dit soort schoenen leidt tot hun intense vervuiling. Iedereen wil natuurlijk een nette look teruggeven aan hun sneakers zonder het materiaal te beschadigen en hun vorm en bruikbaarheid te behouden.

Wat zijn de vervuiling?

Net als andere soorten schoenen, vaak gebruikt voor het dragen in verschillende omstandigheden, worden sneakers gegeven de meest typische vervuiling:

 • Het is vaak nodig om deze schoenen schoon te maken. van vuil. Veel modellen sneakers hebben een warme pad en zool, zodat ze kunnen worden gebruikt tijdens het koude seizoen, wanneer het slushy en vochtig is in de tuin. Ook, wanneer gebruikt voor joggen in het bos of het park, zijn sneakers vaak in contact met de grond, wat ertoe leidt dat de laatste in het materiaal en de zool van de schoen kruipt.
 • Bij frequente of constante slijtage wordt u mogelijk geconfronteerd met de noodzaak om zich te ontdoen. van de geur van zweet. Sneakers zijn voornamelijk gemaakt van duurzaam, dicht materiaal, hebben een gesloten schoen. Dit is nodig voor een goede fixatie op de voet en voor de mogelijkheid van intensieve slijtage, maar de voet in deze schoen is praktisch niet geventileerd. En sokken gemaakt van synthetisch materiaal zullen het probleem verergeren.
 • Bij onjuist wassen en drogen op de sneakers kan een zeepachtige scheiding zijn, die moeilijk te verwijderen is. Om dit te voorkomen, is het noodzakelijk om deze schoenen schoon te maken en te drogen, met inachtneming van alle noodzakelijke regels.

Hoe te wassen?

In sommige gevallen zijn de schoenen niet noodzakelijk volledig schoon. Frequente en ongerechtvaardigde wasbeurten moeten over het algemeen worden vermeden, vooral als de binnenkant van de pad niet is verontreinigd en geen onaangename geur heeft. Afzonderlijke vlekken van vuil of regenwatervlekken kunnen eenvoudig worden hersteld:

 • Als de verontreiniging vers is en niet veel ingebakken zit in het materiaal van de schoen, dan kan de gemakkelijkste en meest betaalbare manier om er vanaf te komen wasmiddel. Neem een ​​harde borstel, je kunt een oude tandenborstel gebruiken. Maak het nat en zeep met een stuk zeep. Wrijf het verontreinigde gebied vóór de vorming van zeepsop erop. Spoel het schuim voorzichtig af met warm water.
 • Als alleen de zool van de sneakers vuil is, kun je hem onder een warme stroom wassen water uit de kraan. Meestal is het materiaal van de zool duurzaam genoeg en vervuilt de grond niet diep in de structuur. Neem een ​​borstel of spons, vervang de zool van je schoen onder een lichte stroom warm water en gebruik een borstel om zand en andere verontreinigingen weg te spoelen. In het geval van intensieve vervuiling kunt u ook een zeep- of wasmiddel gebruiken.
 • Lichte zool kan worden schoongemaakt tandpasta. Deze verbinding helpt niet alleen vuil te verwijderen, maar maakt het zoolmateriaal ook een beetje lichter. Met behulp van tandpasta kun je ook wat vuil op lichte sneakers afwrijven.
 • Om bevlekt en diep ingesleten schoeiselmateriaal te verwijderen, kunt u gebruiken chemische vlekkenverwijderaar. Dergelijke gereedschappen zijn te koop in de afdelingen huishoudelijke chemicaliën. Raadpleeg vóór gebruik de instructies en zorg ervoor dat u aangeeft voor welke stoffen en materialen deze samenstelling geschikt is.

Hoe kan ik snel schoonmaken?

Met een lange en intensieve slijtage, zullen sporten, hardlopen, basketbal of winterse sneakers van binnen moeten worden gewassen. Het actiealgoritme zal als volgt zijn:

 • Verwijder de veters van de sneakers en verwijder de inlegzolen. Het is beter om ze apart in te vriezen, vooraf te weken in een poederoplossing of in een zeepoplossing.
 • Veeg de pad onder stromend water om uw schoenen met de hand naar binnen te vegen. Schuim een ​​borstel of spons en wrijf het op het binnenoppervlak van de sneakers.
 • Laat de schoenen 10-15 minuten staan. Gedurende deze tijd zal de samenstelling van de zeep goed doordringen in het materiaal.
 • Giet warm water in de kom en spoel de schoenen grondig in water. Het is erg belangrijk om de sneakers goed te wassen na het schoonmaken, en na het drogen blijven de schoenen zoals ze waren, zonder te spannen.
 • Spoelen is wenselijk om meerdere keren te herhalen totdat het water in het bekken transparant wordt en het zeepschuim zich er niet meer op vormt.
 • Om vlekken te verwijderen die zwaar in het gaas op sneakers zijn gewikkeld, kunt u een voorwispertje met zeep of vlekverwijderaar gebruiken en de sneakers vervolgens volledig met de hand of in een wasmachine wassen. Voor het wassen in de automatische machine, is het noodzakelijk om een ​​delicate modus te kiezen, in sommige modellen is er een speciaal programma voor het wassen van sportschoenen. Spin - alleen op minimumsnelheid.
 • Laat sneakers niet op de accu liggen of in direct zonlicht om te drogen. Intense thermische effecten voor dergelijke producten zijn gecontra-indiceerd. Drogen sneakers nodig hebben, plaatsen ze op het rooster of opknoping veters in de open lucht of in een droge kamer.

Wanneer warmtedroogde schoenen hun vorm verliezen, kan het blok aanzienlijk verminderen en vervormen.

Producten van verschillende materialen

Verschillende modellen sneakers reageren anders op wassen en contact met water. Respectievelijk wasmiddelen, watertemperatuur en wasmethode moet geschikt zijn voor het specifieke type materiaal.

Een van de meest pretentieloze zijn stoffen en stoffen schoenen. Meestal zijn ze gemaakt met rubberen zolen. Bij dergelijk schoeisel worden zowel de machine als de hand gewassen.

Als de schoenen een donkere kleur hebben, is het de moeite waard om speciale aandacht te besteden aan spoelen om witachtige vlekken op de stof na drogen te voorkomen. Als de machine in de machine is gewassen, moet u de extra spoelmodus instellen.

Was lederen sneakers alleen als u vertrouwd raakt met het label op deze schoen. Het is een feit dat er veel soorten echt leer zijn. Sommigen van hen zijn erg delicaat en gevoelig. Dus bij het reinigen en wassen van dergelijke schoenen moeten de instructies en voorzorgsmaatregelen op het etiket strikt worden gevolgd.

Als het label is uitgewist en je niet kunt achterhalen uit welk leer je sneakers zijn gemaakt, het is beter om ze alleen met de hand te wassen bij een temperatuur van 30-40 graden niet-agressieve detergentia, zoals waszeep.

Mesh-inzetstukken op de schoenen lenen zich goed om met de hand te vegen. Als het product wit is, kunt u een vlekkenverwijderaar of bleekmiddel gebruiken.

Nubuck-schoenen moeten alleen worden onderworpen aan delicate handreiniging. Het wassen in een typemachine kan de vorm van dergelijke schoenen permanent bederven. Het oppervlak van nubuckschoenen moet worden schoongemaakt met een zachte spons of doek bevochtigd met een sopje of een milde vlekkenverwijderaar.

Velours sneakers verdragen geen enkel contact met water. Voor hen heeft chemisch reinigen de voorkeur. Je kunt deze schoenen schoonmaken met een zachte borstel of een suede doek. Vindingrijke huisvrouwen hebben gemerkt dat de gebruikelijke gum voor potlood ook vuil van veloursschoenen verwijdert.

Om intense vervuiling van schoenen van velours te voorkomen, moet u het regelmatig behandelen met speciale waterafstotende beschermende stoffen.

Winterse sneakers met bont hebben een dikke zool die de trommel van de wasmachine kan beschadigen. Daarom is wassen en schoonmaken voor dergelijke producten alleen geschikt als handleiding.Bontelementen vereisen een bijzonder delicate, zo mogelijk droge reiniging. Om dit te doen, moet u de vacht vullen met zetmeel en deze zachtjes over de hele lengte in de stapel wrijven. Veeg daarna het zetmeel met een droge borstel.

Overweeg de kleur van het product

De keuze van wasmethode en wasmiddelen hangt ook af van de kleur van je sneakers.

Lichte sneakers verdragen de effecten van vlekkenverwijderaars en chloorhoudend bleekmiddel. Deze nogal agressieve middelen moeten echter niet te vaak worden gebruikt, omdat ze de vezels van het materiaal aanzienlijk beïnvloeden. Zwakke bleekeigenschappen hebben een citroenzuuroplossing. 40-50 gram citroelpoeder moet worden verdund met 1 liter water. De resulterende samenstelling kan worden behandeld individuele besmette gebieden of weken schoenen erin gedurende 10-15 minuten. De citroenzuuroplossing heeft ook een goed verfrissend effect, zodat je permanent van de onaangename geur van zweet kunt afkomen.

Stoffen sneakers verdragen bijna alle afwasmiddelen. Voor sneakers met een gekleurde doek heeft het de voorkeur om detergent voor gekleurde materialen te gebruiken met behoud van felle kleuren. U kunt ook spaarvlekken verwijderen voor gekleurde stoffen.

Het is beter om gekleurde en donkere sneakers gescheiden van lichtgekleurde schoenen of andere dingen te wassen. Dit helpt om ongewenst verven van lichte producten tijdens het wassen te voorkomen.

Tips en trucs

De volgende richtlijnen helpen u om beter voor uw schoenen te zorgen. en houd je schoenen geruimd voor een lange tijd:

 • Doek en vod sneakers verliezen vaak hun vorm na het wassen en drogen. Om dit te voorkomen, zet je natte sneakers aan met droge servetten, krantenmosselen en katoenen handdoeken. Het droogproces zal versnellen als de schoenen worden blootgesteld aan de open lucht.
 • Was niet al te vaak sneakers van welk type dan ook. Was de schoen alleen als het echt nodig is, bijvoorbeeld als de binnenkant van de pad aanzienlijk vervuild is en er een onaangename geur is. Veel soorten vuil kunnen eenvoudig worden verwijderd door middel van gedeeltelijke hechting, als u ze niet laat lopen en zo snel mogelijk actie onderneemt, totdat het vuil in het materiaal is binnengedrongen.
 • De maximale watertemperatuur waarbij het wassen kan worden uitgevoerd, mag niet meer dan 50 graden bedragen. Voor gevoelige materialen is deze drempel 30-40 graden.
 • Om het drogen van het gewassen paar te versnellen, kunt u een haardroger gebruiken in de koude-luchtmodus. Intense hitte drogen van schoenen is strikt onaanvaardbaar.
 • Gebruik voor het wassen van schoenen in de wasmachine een speciale zak om te wassen. Je kunt het vervangen door een onnodige oude kussensloop.
 • Verwijder vóór het wassen de veters van je schoenen en verwijder de inlegzolen als ze niet zijn vastgelijmd. Het is het gemakkelijkst om ze apart met de hand te wassen, ze kort in zeep of in een wasmiddeloplossing te weken.
 • U kunt de machine niet meer dan twee paar schoenen in de machine wassen. Dit kan de drum beschadigen of uit balans brengen. Sneakers met dikke en zware zolen mogen niet in een typmachine worden gewassen.
 • Zodat uw schoenen niet vaak vervuild zijn en niet vaak moeten worden gewassen of gereinigd, probeer ze dan regelmatig te behandelen met een waterafstotende beschermende stof. Bij het kiezen van een compositie, lees de instructies om de juiste tool voor je sneakers te vinden.

Zie de volgende video voor meer tips over hoe je je sneakers met de hand kunt wassen.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen