Schoenverzorging

Hoe witte sneakers te wassen?

Hoe witte sneakers te wassen?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. kenmerken
 2. opties
 3. Belangrijke nuances in de verzorging van verschillende materialen
 4. Hoe de zool te wassen?
 5. Folkmedicijnen tegen poeder

Sneakers worden beschouwd als universele schoenen: ze worden gedragen door zowel kinderen als volwassenen. Sneakers van witte kleur zijn vooral populair omdat ze elke afbeelding opfrissen en geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Maar dergelijke schoenen vereisen zorgvuldige en competente zorg.

kenmerken

Witte sneakers moeten niet alleen worden beschermd tegen vuil en stof, maar ook tegen krassen en andere defecten. Bovendien worden witte schoenen zonder goede verzorging grijs of zelfs geelachtig. Sneakers kunnen worden gereinigd met behulp van folk-methoden, of u kunt met de hulp van professionele schoonmakers gekocht in een winkel. Als u uw schoenen regelmatig in de gaten houdt, zal het niet moeilijk zijn om ze van besmetting te reinigen.

Het is ook belangrijk om witte sneakers te selecteren met een aparte plank in de kast voor schoenen, evenals een individuele borstel en een spons.

Voordat sneakers worden verwijderd voor opslag in de kast, moeten ze zorgvuldig worden gedroogd. En houd ze beter verpakt in een apart pakket.

opties

Bereid je voor om witte sneakers thuis te wassen, je moet de weg bepalen. De schoenen wassen met je handen is zeker een economische en veilige optie voor schoenen. Handwas beschermt het materiaal en de drummachine tegen mogelijke schade.

Veel fabrikanten beweren dat machinaal wassen sneakers schaadt, maar in werkelijkheid is dit niet helemaal waar. Als je alle instructies strikt opvolgt, gebeurt er niets met de schoenen.

Laten we beide manieren nader bekijken.

handmatig

De basis voor een goede was is om het juiste product te gebruiken. Kan van toepassing zijn poeder met het merkteken "voor handen wassen" of "voor het wassen van wit", ook passen wasmiddel.

Schoenen moeten zichtbaar vuil worden afgeveegd, verwijder dan de veters en inlegzolen. Plaats gedurende 30 minuten in een sopje. Was vervolgens voorzichtig en schrob vlekken. Voor het gemak kunt u een tandenborstel gebruiken. Spoel daarna af om strepen op zeep op sneakers te voorkomen.

In de wasmachine

De eenvoudigste manier is om je sneakers in een typmachine te wassen. Maar deze methode kan niet altijd een positief resultaat bevredigen en soms kan het schoenen ruïneren. Er bestaat ook een risico dat de sneakers hun vorm verliezen en de zool kan beginnen af ​​te pellen.

Maar als u nog steeds voor machinewas kiest, is het belangrijk om de basisregels te volgen:

 • Allereerst, zoals in het geval van handen wassen, moet u de inlegzolen en veters verwijderen.
 • Verwijder vastzittend vuil met een borstel en zeepwater en droog het dan af. Het is vooral belangrijk om de zool van stenen en zand te reinigen, omdat deze de machine kunnen beschadigen.
 • In geen geval kan schoenen niet doorweekt worden. Tijdens het drogen kan het worden vervormd.
 • Selecteer de delicate wasmodus, stel de minimum snelheid in. De maximale temperatuur is 40 graden. Afspoelen na de hoofdwas.
 • Draai, net als drogen, zeker uit te schakelen.
 • Sneakers worden aanbevolen om in een tas te worden gewassen en een extra handdoek of oud vel moet in de machine worden geplaatst om de trommel tegen beschadiging te beschermen.
 • Droog je schoenen op kamertemperatuur door er papier in te doen. Het papier absorbeert overtollig water en behoudt de vorm van het product. Je kunt je schoenen niet drogen met een haardroger, maar ook op een kachel of radiator.
 • Breng na het drogen een speciaal waterafstotend middel aan.

Belangrijke nuances in de verzorging van verschillende materialen

Momenteel kunnen sneakers gemaakt van verschillende materialen worden gekocht.Daarom moet de zorg voor elk product individueel zijn. Overweeg sommige soorten sneakers en aanbevelingen voor hun verzorging.

leer

Witte sneakers gemaakt van leer zijn een permanent modeaccessoire. Maar ze verliezen heel snel hun oorspronkelijke uiterlijk, vooral bij dagelijks gebruik. Retourneren van de originele glanzende leren schoenen helpt de volgende stappen:

 1. Verwijder de veters en inlegzolen. Ze moeten apart met de hand worden gewassen.
 2. Gebruik een vochtige spons om vuil en stof te verwijderen.
 3. Breng de zeepoplossing aan op de spons en veeg voorzichtig het volledige oppervlak af. In plaats van een spons kunt u een tandenborstel gebruiken.
 4. Na het uitvoeren van alle procedures de schoenen droogvegen.

Zelfs voor de zuivering van witte lederen producten, kunt u een mengsel van zetmeel en melk maken. Het mengsel wordt behandeld met schoenen en de overmaat wordt verwijderd met een zachte doek. Professionele vlekken voor het reinigen van leren schoenen zijn uitstekend voor het verwijderen van vlekken. Ze zijn in overvloed te vinden in schoenenafdelingen.

Reinig na het reinigen met kleurloze spray of crème en poets grondig. Als je deze gebeurtenissen vasthoudt, kun je lang over vervuilde sneakers vergeten.

Geschikt voor leren schoenen alleen zachte natte reiniging. Het is ten strengste verboden om dergelijke producten te weken en te wassen om schade te voorkomen.

Van stof

Converse - kwalitatief hoogwaardige sneakers zonder problemen, geschikt voor zowel wasbaar in de machine en met de hand wassen.

Om sneakers te reinigen, moet je proberen de volgende technologie toe te passen:

 1. Verwijder de inlegzolen en veters.
 2. Spoel onder water uit de kraan tegen stof.
 3. Om op de vuile plaatsen oplossing van frisdrank, gesmoord door azijn, dan af te vegen met een borstel.
 4. Na 20-25 minuten vouwden de omzettingen zich in de waszak.
 5. Giet vloeibaar wasmiddel in de machine.
 6. Schakel delicate was in, draai het centrifugeren uit.

Drogen sneakers is wenselijk, zodat ze in direct zonlicht vallen. De conversies drogen dus sneller uit en worden wit. Met inachtneming van deze eenvoudige aanbevelingen, zullen rag-sneakers niet langer dan een jaar dienst doen.

Vaak verschijnen groene vlekken van vers gras of sporen van hardnekkig vuil op sneakers van lichte stoffen waarvan het onmogelijk is om er vanaf te komen door regelmatig te wassen. In deze situatie kunt u een vlekkenverwijderaar of een wasmiddel gebruiken dat is gemarkeerd met "om vlekken te verwijderen".

Grasvlekken kunnen worden verwijderd met soda gemengd met citroensap. Een dergelijke samenstelling wordt aangebracht op vuile vlekken gedurende niet minder dan 30 minuten. Daarna was je schoenen.

Gebruik chloorbleekmiddel om geelheid uit de zool van de sneakers te verwijderen. Het wordt in schoon water gedruppeld en de zool van de schoen wordt in de afgewerkte oplossing gedompeld. Na een half uur worden de schoenen met de hand gewassen en rechtopstaand gedroogd.

Het gebeurt vaak dat na het wassen of onjuist drogen op de sneakers, gele vlekken worden gevormd. Je kunt gele vlekken verwijderen met talkpoeder, waspoeder met soda of peroxide. Voordat je de witte sneakers in de wasmachine wast, je moet ervoor zorgen dat ze van goede kwaliteit zijn, om te voorkomen dat de zool loskomt en het materiaal breekt.

Vóór het wassen moeten sneakers van vuil worden gereinigd. Dit helpt een tandenstoker of tandenborstel. Daarna worden de schoenen gewassen. Als u zich niet aan deze regels houdt, wordt de stof van de schoen grijsachtig.

Om de sneakers met een mesh te wassen, heeft u de gebruikelijke waszeep nodig. Het maakt het gaasoppervlak perfect schoon. Bij het wassen van de schoen in een typemachine, wordt het aanbevolen om de zachte modus in te schakelen bij een temperatuur van 20-30 graden. Draai moet worden uitgeschakeld.

Snijdoeken sneakers in een typmachine, het is beter om concentraten te gebruiken die vloeibare stoffen in hun samenstelling bevatten, omdat gewoon poeder slecht wordt uitgespoeld en gelige vlekken op het materiaal kan achterlaten. Als u besluit om met een poeder te wassen, moet u het product bovendien spoelen. Om maximale witheid te bereiken, kunt u toevoegen zuurstof bleekmiddel.

rubber

Om zwarte strepen te verwijderen en vuil van rubberen schoenen te schrobben, kunt u een zachte spons of doek gebruiken. Het is ten strengste verboden om witte rubberen schoenen schoon te maken met harde borstels of sponzen, omdat deze het rubber kunnen krassen.

Als je rubberen schoenen in een tank wast, is het belangrijk om het water zo vaak mogelijk te vervangen. Anders zijn er vlekken op de schoenen. Vooraf verwijderen van grote stukken vuil van de zool om het water waarin het product wordt gewassen niet te verontreinigen.

Was vuile witte schoenen in een sopje.

Je moet hiervoor geen chemie gebruiken, anders is er een kans om het witte materiaal te bederven. Gebruik ook geen aceton en benzine. U kunt zwarte strepen verwijderen uit rubber met een witte wisser. Wanneer de schoen is afgespoeld, moet deze worden afgeveegd met een stuk katoenen doek.

Hoe de zool te wassen?

Was de rubberen zool van witte sneakers op de juiste manier op verschillende manieren:

 • Met de kantoorwisser kunt u gemakkelijk het vuil van het oppervlak van de zool afvegen. Wrijf met een gum de zool vochtig in met water en veeg het vervolgens af met een doek.
 • Citroen elimineert perfect sporen en vlekken. Het wordt in verschillende plakjes gesneden en veeg de zool af. Na een kwartier stretchen sneakers onder water of veeg je droog met een doek.
 • Een andere beschikbare tool voor het verwijderen van vuil van de zool is aceton. Een kleine hoeveelheid van dit hulpmiddel wordt aangebracht op een wattenschijfje of wattenstaafje en veeg de vlek af. Het is ook mogelijk om nagellakremover te gebruiken.
 • Vuile strepen vegen perfect vaseline af. Ze smeren het oppervlak van de zool en veeg na 15 minuten af ​​met een droge doek.
 • Met behulp van medische alcohol kun je gemakkelijk vervuiling verwijderen.
 • Om oude vlekken te verwijderen, kunt u een wattenschijfje gebruiken dat in benzine is gedoopt. Ze worden behandeld met de zool en na enige tijd ingewreven met een vlekverwijderaar.
 • Om de vlekken die moeilijk te verwijderen zijn uit de zool te camoufleren, is het aan te raden witte verf voor schoenen aan te schaffen. Ze komt in de vorm van sprays en crèmes. Maar het gebrek aan deze tool - zijn hoge kosten.

Folkmedicijnen tegen poeder

Naast het gebruik van waspoeder voor het wassen van sneakers, zijn er populaire methoden getest in de tijd, die de witheid van schoenen snel teruggeven:

 • Een van de populairste manieren is het gebruik van tandpasta of tandpoeder. Ze worden aangebracht op een oude tandenborstel met stijve borstelharen en wrijven gelijkmatig over de zool. In dit geval moet je onthouden om aandacht te schenken aan de rand van de sneakers. Om het beste effect te bereiken, zou u een bleekpasta moeten kiezen. Gebruik nooit pasta met additieven in verschillende kleuren.
 • Na het aanbrengen van tandpasta of poeder, moet u 20-25 minuten wachten, en dan hun restanten afspoelen onder water. Je kunt ook pasta en poeder mengen.
 • Een andere uitstekende methode is het gebruik van een mengsel van melk en kippeneieren. Klop het eiwit tot schuimende toestand, voeg een halve kop warme melk toe. Witte lederen sneakers worden afgeveegd met de resulterende compositie en besmette gebieden worden bijzonder zorgvuldig behandeld.
 • Verfris de witte kleur van je favoriete sneakers kan vers citroensap. Het wordt verdund in water en wreef over het oppervlak van het product. Hierna worden de schoenen zorgvuldig gespoeld, zodat het zuur het materiaal niet van de huid aantast.
 • Het helpt ook om witte sneakers perfect te verzorgen en af ​​te spuiten met waterstofperoxide en witmakende klodderige zeep.
 • Heel vaak worden sneakers gewassen in een oplossing van soda, azijnzuur, citroen of shampoo. Een dergelijke samenstelling wordt aangebracht op vuile gebieden van het product en vervolgens afgewassen onder stromend water. Veeg ze vervolgens grondig af met een droge doek. Ook wordt deze populaire methode gebruikt voor sneakers.
 • Duidelijke sneakers en sneakers kunnen frisdrank en peroxide bevatten. Hiervoor wordt een eetlepel frisdrank gecombineerd met een theelepel peroxide en een theelepel water op kamertemperatuur. Deze oplossing wordt intensief gewreven over de vlekken op de stof en de zool en na een bepaalde periode afgewassen met water.
 • Wanneer het wasproces is voltooid, worden schoenen aanbevolen om te bedekken met glycerine en reguliere verzorgende crème. Het materiaal wordt dus beschermd tegen uitdroging. Gebruik verf met kleefstof om krassen te verwijderen.
 • Moderne witte sneakers worden soms op blote voeten gedragen, hierdoor krijgen schoenen een gelige tint, niet alleen van buiten maar ook van binnen. Het is belangrijk om te onthouden bij het bleken van sneakers, anders zijn de inspanningen tevergeefs. Breng daarom middelen aan, bijvoorbeeld een pasta of tandpoeder, op de binnenkant van het materiaal. Haal na 30-40 minuten het residu voorzichtig weg met een vochtige spons of doek.

Over enkele andere manieren en methoden voor het schoonmaken van witte sneakers is te vinden in de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen