Schoenverzorging

Hoe borstels voor suede kiezen en gebruiken?

Hoe borstels voor suede kiezen en gebruiken?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. kenmerken
 2. types
 3. Tips voor het kiezen
 4. Hoe te gebruiken?
 5. Een professioneel advies
 6. Handige aanbevelingen

Elke houder van suède schoenen moet noodzakelijkerwijs volhouden met speciaal gereedschap, verschillende borstels om voor dergelijk materiaal te zorgen. Nubuck of suede vereist een speciale benadering, omdat dit materiaal niet met een gewone schoenborstel kan worden schoongemaakt.

kenmerken

Speciale penselen voor suède zijn vergelijkbaar met gewoon, maar hebben enkele karakteristieke verschillen. De borstelharen, die gewend zijn te zien, worden vervangen door buisvormige rubbertanden. Voor speciale zorg op de achterkant van een dergelijke borstel stel stalen tanden. Ze verwijderen gemakkelijk mechanische schade, strekken haren. De rubberen kant, die lijkt op een gum, wist alle resterende spikkels.

Suède schoenen zien er altijd heel delicaat uit en vereisen speciale zorg. Houd er bij het kiezen van een nubuckpenseel rekening mee dat dit materiaal verschillende verschillen vertoont: het is gemaakt van leer met de volgende kenmerken:

 • dikte;
 • zachtheid;
 • dichtheid;
 • de lengte van de stapel.

Het is belangrijk! Het reinigen van kleding van suède met een gewone borstel leidt niet tot een positief resultaat. De zachte bekleding van bovenkleding begint te likken, kreuken, volume te verliezen en saaiheid zal verdwijnen.

types

Dit gepolijste leer verdraagt ​​geen hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid. Voor het reinigen van een geschikte borstel, het reinigen van nubuck of suède. U moet vertrouwd raken met de verschillende soorten penselen om de juiste keuze te maken.

 • Scharen op kleding kunnen worden verwijderd met een universele borstel. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het schoonmaken van kleding. Harde borstelharen samen met metalen (messing) vezels bevestigd aan één kant.
 • In de winkel zijn dubbele modellen te vinden, waarbij de ene kant is uitgerust met natuurlijke borstelharen en de andere zijde een metalen pool heeft in de vorm van een smalle strip in het midden.
 • Rond de omtrek van de speciale gecombineerde borstels voor suède zijn grove natuurlijke borstelharen gemonteerd, in het midden waarvan zich een metaaldraad bevindt. Om het suede-oppervlak schoon te maken, moeten alle bewegingen tegen de stapel worden uitgevoerd. Messingdraad zal leren pluisjes optillen. Het verwijdert alle, zelfs zeer sterke vuil van het suède oppervlak.
 • De crêpe dubbele borstel is 16-17 cm lang gemaakt en de Suede-schoenen zijn perfect schoongemaakt met dit apparaat. Aan de ene kant is er een labyrintvormige rubberen strip. Natuurlijk rubber in de vorm van een strook wordt zijwaarts geplaatst. Het uiterlijk lijkt op dichte stoppels.
 • Rubberen "driedubbele" borstel verwijdert perfect stof van het suèdeoppervlak en brengt de stapel gelijk. Dit apparaat is in staat om tegelijkertijd stof te verwijderen en het dutje te egaliseren. Laterale ribben gemaakt van rubber maken het mogelijk om vuil te verwijderen van verschillende plaatsen waar het heel moeilijk is om in te komen: plooien, zolen, naden, kleine decoratieve elementen.

Tips voor het kiezen

Voor een juiste selectie van borstels voor suède schoenen moet je overwegen Van welk materiaal is het gemaakt:

 • zachte nylon villi;
 • natuurlijk rubber;
 • dik rubber.

Om het maximale effect te bereiken van het reinigen van suède kleding en schoenen, maken wereldwijde fabrikanten gecombineerde modellen. De samenstelling van deze producten omvat alle bovengenoemde materialen. Het blijkt het originele apparaat, dat in staat is om dergelijke technologische handelingen uit te voeren als:

 • stofverwijdering;
 • verwijdering van droog vuil, vlekken en morsen;
 • de stapel opheffen;
 • toegenomen fluweelachtig.

Regelmatig gebruik van dit product maakt het mogelijk om suede dingen constant in uitstekende staat te houden.

Maak de borstel schoon met dichte, zachte borstelharen om de sneakers schoon te maken. Het wordt gebruikt bij het reinigen van suède schoenen.

Om vet van sneakers van suède te verwijderen, worden rubberen universele borstels geproduceerd. Deze apparaten zijn uitgerust met nylon en rubberen borstelharen. Deze producten zijn erg handig om schoenen te reinigen. Om de schoenen elke dag schoon te maken, is crêpe handig. Een zachte, licht golvende stapel gaat goed samen met kleine vervuilingen.

Hoe te gebruiken?

Om het suède schoon te maken van de brok penseel, genoeg om het met een beetje druk op het oppervlak te houden. Het nylon onderdeel aan de zijkant zal de naden reinigen en vuil van de striemen verwijderen. Zuivering moet alleen worden uitgevoerd op droge schoenen. Borstelbewegingen mogen alleen in één richting worden uitgevoerd.

Een rubberen borstel wordt gebruikt om het suède lint op te tillen, vooral na het wassen met een speciaal middel. Goed gewassen suède wordt erg soepel.

Om het materiaal terug te brengen naar zijn oorspronkelijke uiterlijk, is het noodzakelijk om een ​​rubberen borstel over zijn oppervlak te houden, bij voorkeur in één richting.

Een professioneel advies

Als u de eigenaar van suède schoenen bent geworden, zorg er dan voor dat u de technologie leert om voor een dergelijk product te zorgen, en Let ook op de volgende tips:

 • onjuiste acties zullen ertoe leiden dat het leven van dure schoenen meerdere malen wordt verminderd;
 • aangezien suède schoenen niet van slecht weer houden, vooral van regen, is het raadzaam om het te dragen als het buiten droog is;
 • suède kan niet worden behandeld met producten die zijn ontworpen om een ​​gladde huid te behouden;
 • eventuele handelingen met de nubuck kunnen alleen worden uitgevoerd na het drogen - om het drogen in de schoenen te versnellen, kunt u het gekreukelde papier vullen; het drogen moet noodzakelijk plaatsvinden zonder speciale verwarmingstoestellen (radiatoren, haardrogers, elektrische kachels);
 • zonlicht heeft een negatief effect op het suèdeoppervlak - de schoen begint te vervagen, de oorspronkelijke kleur verdwijnt;
 • het is wenselijk om het suède te reinigen met een speciale borstel; bij afwezigheid van vervuiling kan het worden verwijderd met gewoon roggebrood (een stevige korst);
 • Om het fluweelzacht te herstellen, moeten schoenen een beetje over zeer hete stoom worden gehouden en vervolgens alles gladstrijken met een gewone kledingborstel;
 • Het is verboden tijdens het reinigen cirkelvormige bewegingen uit te voeren, deze moeten in een bepaalde richting worden uitgevoerd;
 • om zoute vlekken te verwijderen, kunt u glycerine gebruiken;
 • wit suède is perfect gereinigd met tandpasta, het originele, sneeuwwitte uiterlijk geeft het mengsel van waterstofperoxide en ammoniak terug - een lepel ammonia wordt toegevoegd aan 200 ml water, het volledige oppervlak wordt behandeld met een zeemkwast;
 • Elke week moet een speciale waterafstotende spray op het suède worden aangebracht;
 • het is verboden om het vuil van het oppervlak af te spoelen met gewoon water - het begint te vervagen en er blijven vlekken achter.

Handige aanbevelingen

Elke schoeneigenaar wil er altijd als nieuw uitzien. Om dit te doen, moet u er goed voor zorgen, volg alle aanbevelingen van de fabrikant voor de service van nubuck. Grote hulp bij het reinigen van suède materiaal heeft speciaal gereedschap.

Eerste verwerking

Nubuck absorbeert perfect water. Om dit te voorkomen, is het na aankoop van een nieuwe schoen noodzakelijk om het onmiddellijk te behandelen met speciale stoffen die suède beschermen tegen een agressieve omgeving: sneeuw, water, vuil en zout. Wanneer de aangebrachte laag volledig droog is, vormt zich een dunne onzichtbare laag op het oppervlak van de schoen. Hij zal laarzen onkwetsbaar maken bij slecht weer.

Schoenpoets

Suède kleding en schoenen hebben constante dagelijkse zorg nodig.Ongeacht het weer na een wandeling, moet het worden schoongemaakt, stof, verschillende verontreinigingen verwijderen. Ten eerste wordt het artikel gedroogd bij kamertemperatuur. Als dit niet gebeurt, is het onmogelijk om het vuil te verwijderen. Tijdens het reinigen worden alleen vuilvlekken in het materiaal gewreven.

Het is belangrijk! Het is ten strengste verboden om een ​​radiator te gebruiken om te drogen. Suede wordt stevig en ruw.

Klein vuil op suède kan met speciale borstels worden verwijderd. Vooral sterke vervuiling zal helpen de zeepoplossing te verwijderen, die ammoniak (5: 1) heeft toegevoegd. Het mengsel wordt aangebracht met een zachte borstel, daarna wordt het afgewassen met een spons, droog het af met een schone doek. Om glimmende vlekken te verwijderen, volstaat het om een ​​wattenstaafje te nemen, na het te hebben bevochtigd met vloeibare ammoniak.

Hef de stapel op

Het meest zwakke punt van suede is zijn fluweelzacht. Onder de enorme hoeveelheid villi verzamelt zich vuil, bezinkt veel stof. Gebruik een rubberen borstel om de stapel omhoog te brengen en het materiaal een fluwelen look te geven.

Het positieve effect geeft ook de gebruikelijke zachte gum.

kleur

Om de voormalige schoonheid terug te brengen naar het suède, is een spuitverf voor aerosolen, die op het oppervlak van de schoen wordt aangebracht, nuttig. Na volledig drogen herstelt de verf volledig de schaduw en creëert een beschermende laag. Wanneer u zo'n reductiemiddel koopt, moet u proberen een kleur te vinden die het meest lijkt op "native". Als het heel anders is, valt de verf niet erg glad.

De gemakkelijkste manier om zwart te kiezen. Het is veel moeilijker om het juiste assortiment bruine schoenen te vinden, met kleur nog moeilijker. Daarom moet je, voordat je begint met schilderen, proberen om een ​​klein gebied in de schoen te schilderen. Als het resultaat positief is, kunt u doorgaan met het bijwerken van de kleur. Om de kleur van suede te herstellen, kun je folkmethodes gebruiken. Bijvoorbeeld, wreef in de bruine schoenen voorzichtig het koffiedik. Wanneer het droogt, worden de deeltjes afgeschud met een zeemkwast.

   Met de juiste zorg zien suede kleding of schoenen er altijd mooi en aantrekkelijk uit. Speciale borstels en talrijke beschermende uitrusting dragen bij aan het behoud van zijn oorspronkelijke uiterlijk.

   Zie de volgende video voor tips over het verzorgen van suède schoenen.

   Schrijf een reactie
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

   mode

   schoonheid

   betrekkingen