Schoenverzorging

Hoe suede sneakers te wassen?

Hoe suede sneakers te wassen?

doe mee aan de discussie

 

Elke dag worden liefhebbers van sportschoenen steeds meer. En dit is niet verrassend. Tenslotte zijn sneakers comfortabel, praktisch en zelfs mooi. Sportschoenen kunnen zeer effectief zijn, bijvoorbeeld als het suède is. Het is waar dat suède sneakers snel vies worden en ze zijn niet zo eenvoudig in orde te maken. Maar als u een paar regels kent, kunt u uw schoenen gemakkelijk van vlekken en vuil ontdoen.

Wat zijn de vervuiling?

Luxe en spectaculaire suede schoenen zijn altijd in de mode geweest. Onlangs zijn niet alleen schoenen of schoenen, maar ook sneakers populair geworden. Sportmodellen voor iedereen zonder uitzondering. Zelfs voor degenen die ver van sport zijn, maar heel graag comfortabele en spectaculaire schoenen.

Het is waar dat niet iedereen het risico loopt om dergelijke producten te kopen, omdat ze snel vies worden. Suède schoenen hebben speciale zorg nodig, anders krijgt het snel een slordige en slordige look. Velen die er niet in slaagden om de oude look van sneakers terug te brengen, ontdoen zich eenvoudig van hen en kopen gewone.

Moddervlekken van zweet of vuil zwellen in dit type schoen. Ontdoen van dergelijke problematische plekken met een normale vochtige doek of spons zal niet werken. Hier hebben we een speciale benadering en, belangrijker nog, nauwkeurige kennis nodig. Hoe vuildeeltjes te reinigen, hoe dit het beste te doen, zal in dit materiaal in detail worden beschreven.

Hoe te wassen en schoon te maken?

Helaas is het beter om suède schoenen te dragen bij goed, helder weer, maar op een regenachtige, modderige dag is het beter om iets anders te dragen. Maar het is niet altijd mogelijk om de sneakers te beschermen tegen vuil, met als gevolg dat de vlekken oplichten in de suede stof en het lijkt erop dat de schoenen permanent beschadigd zijn.

Haast je niet om sportschoenen te wassen en probeer thuis vlekken te verwijderen zonder alle regels en praktisch advies te kennen. Thuis is het goed mogelijk om de suede-producten schoon te maken, zodat ze hun oude uiterlijk terugkrijgen.

Als je naar huis bent gegaan en er vuilvlekken op je schoenen hebben gestaan, haast je dan niet om je sneakers met een doek af te vegen. In dit geval smeer je alleen de vlekken in, en ze zullen nog meer in suède stof eroderen.

Eerst moet je de schoen volledig laten drogen en pas dan het vuil afborstelen. De borstel moet speciaal zijn, niet te hard, het kan kwetsbare schoenen beschadigen. Het is beter om de voorkeur te geven aan een rubberen borstel. In veel schoenenwinkels kun je meteen een speciale borstel voor suede kopen. Soms helpt deze eenvoudige methode om zich van vuil te ontdoen en blijven er geen vlekken achter.

Vetvlekken, die ook vaak op schoenen verschijnen, kunnen met gewoon talkpoeder worden verwijderd. Het volstaat om de vlek met poeder te vullen met een poeder, deze enkele uren te laten staan ​​en vervolgens af te borstelen met een rubberen borstel.

Er is nog een effectieve manier die ertoe heeft bijgedragen dat suède schoenen weer tot leven komen - dit is stoomreiniging. Het is niet noodzakelijk dat dit speciale kennis en vaardigheden heeft, alles kan eenvoudig en eenvoudig in uw keuken worden gedaan.

Zoals je al begrepen hebt, om vlekken te verwijderen, je hebt stoom nodig. Zet een kan water op het vuur en verwarm het goed totdat sterke stoom vrijkomt. Houd de sneaker er vervolgens een paar minuten overheen en borstel vervolgens het besmette gebied met een borstel. Dan moet je de schoenen volledig laten drogen.

Bovendien kunnen veel vlekken van suède schoenen worden verwijderd met een gewone gum. Wrijf zachtjes over de rand van de vlek met een zachte gum. Als de vlek gemakkelijk lekt en verdwijnt, kunt u het reinigingsproces voortzetten. Zo niet, dan is de vlek hoogstwaarschijnlijk sterk ingebed in de stof en nu moeten sneakers worden gewassen.

Hoe kun je snel wassen?

Wanneer sportschoenen moeten worden gewassen, proberen veel mensen het onder de kraan in een gewone gootsteen te doen. Maar zo'n "wasbeurt" kan de suede sneakers permanent bederven en je moet ze gewoon naar de vuilnisbak sturen.

Was sneakers van dit type, je weet als geen ander hoe je ze moet wassen om de schoenen niet te beschadigen of verpesten.

Voordat je sneakers begint te wassen, zorg er dan voor dat ze echt het hele proces doorstaan. Dat wil zeggen, je moet de schoenen controleren op integriteit. Als de zool achterblijft, is er een lichte beschadiging aan de stof of kleine decoratieve onderdelen die tijdens het wassen los kunnen komen, dan mogen dergelijke schoenen niet worden gewassen.

Borstel eerst de vlekken zoals hierboven beschreven.. Dit is de voorbereidende fase voor de hoofdwas.

handmatig

Als u besluit om uw sportschoenen thuis handmatig te reinigen, moet u erop voorbereid zijn dat het proces lang zal duren. Trouwens, als je bij slecht weer wandelde en met natte schoenen naar huis terugkeerde, dan zou het grondig moeten worden gedroogd.

Plaats het nooit op een batterij anders verpest je uiteindelijk de sneakers: na het drogen worden ze onhandig en kleiner van formaat.

Om ze goed te kunnen drogen, moet je de schoenen vullen met schoon papier, kranten en op een warme plaats laten staan ​​tot ze volledig droog zijn.

De reinigingsstappen zijn als volgt:

 • Het eerste dat u moet doen, is gewone ammoniak mengen met warm water. Met deze oplossing, lichtjes bevochtigend de doek, zou u grondig alle verontreinigende stoffen moeten afvegen. Probeer de schoenen niet te nat te maken, anders worden de vlekken geabsorbeerd en zullen er vlekken zijn, die extreem moeilijk te verwijderen zijn.
 • De tweede is om de gebruikelijke vloeibare zeep te nemen, een eetlepel ammonia toe te voegen en het grondig te mengen. Het resultaat moet een uniforme consistentie en overvloedig schuim zijn. Deze oplossing, nogal wat, moet op de vlek worden aangebracht en ingewreven met een speciale schoenborstel voor suède. Probeer voorzichtig te wrijven zonder het oppervlak te beschadigen.
 • Derde - was het schuim met een vooraf bereide oplossing: water en tafelazijn. Nadat sneakers volledig zijn laten drogen.

Als je favoriete sneakers niet alleen helder zijn, maar zelfs wit, dan hebben ze een bijzonder delicate aanpak nodig. Het is erg moeilijk om voor dergelijk schoeisel te zorgen en nog moeilijker om vuilvlekken te verwijderen.

Om witte suède sneakers schoon te maken, bereid je de volgende oplossing voor: zuiveringszout en gewone melk. Deze oplossing moet zorgvuldig gewassen sneakers zijn, niet te bevochtigen. Overigens elimineert deze methode niet alleen vlekken, maar helpt ook om de vroegere witheid van schoenen te herstellen.

En bruine schoenen kunnen worden afgeveegd met een dikke oplossing van gemalen koffie. U kunt slaapkoffie gebruiken, maar zonder suiker en melk. Nadat je je vlekken hebt opgeschoond, breng je dit koffiekopje aan. Het helpt de kleur te herstellen en de vlekken minder opvallend te maken.

Is het mogelijk om in een wasmachine te wassen?

Schoenen met de hand wassen is een moeizaam proces. En waarom zoveel lijden, als in onze moderne tijd elk huis een wasmachine heeft. Natuurlijk kun je in de machine je schoenen wassen, maar met suède producten moet je uiterst voorzichtig zijn.

Voordat je de sneakers naar de wasmachine stuurt, maak ze schoon van klonten vuil, ook op de zool.

Onthoud dat Was dergelijke schoenen alleen in een modus die geschikt is voor delicate was. Dit kan de modus "Wol", "Fijne was" of "Handwas" zijn.

Het is categorisch onmogelijk om sneakers op een lange modus te wassen, het mag niet langer zijn dan 40 minuten. Voor het wassen van modellen van suede temperatuur is het best geschikt voor 30-40 ° C, niet meer.

Het is zeer ongewenst om het poeder tijdens een dergelijke wasbeurt te vullen, omdat er deeltjes in elk waspoeder zitten die het wasgoed gebleekt maken. Deze deeltjes kunnen sneakers bezeren.Daarom moet het gebruik van traditioneel poeder en vooral bleekmiddel worden opgegeven. Giet de vloeibare zeep, wasgel of een ander vloeibaar wasmiddel in de bak.

In sommige moderne modellen wasmachines zijn er speciale modi voor het wassen van sportschoenen.

Wat betreft de "Spin" -modus, kan het ook de schoenen beschadigen.. Niet zozeer de suede-stof, als de stevigheid van de zool. Daarom is het noodzakelijk om de minimale hoeveelheid spin tijdens het draaien bloot te leggen, of om deze helemaal te laten staan.

Als u de integriteit van het oppervlak van het product niet wilt beschadigen, is het beter om elke schoen afzonderlijk te wassen. En doe het beter in een speciale zak om te wassen. Als er geen zak in huis is, kunt u het samen in een trommel leggen, bijvoorbeeld een handdoek. Het dempt de impact van de schoen op de trommel, waardoor de wasmachine niet kan breken.

Nadat de sneakers zijn gewassen, moeten ze goed worden gedroogd, zodat ze niet vervormen. Zoals u al weet, moet dit niet worden gedaan op een batterij of elektrische kachel. Ook moet je je schoenen niet met een föhn drogen, zoals veel meisjes proberen te doen, wat uiteindelijk het uiterlijk van de sneakers verwent.

Pak je schoenen in met schoon wit papier. Zodra het nat wordt, moet het worden vervangen door droog en schoon papier. Dit proces moet verschillende keren worden herhaald om vocht zo snel en efficiënt mogelijk te verwijderen.

Het is het beste om je schoenen in een tocht te drogen als het een warm seizoen is, maar niet in de open zon. Bij koud weer is het voldoende dat het product eenvoudig op een warme plaats wordt gedroogd.

tips

De sneakers, vooral van suède, snel en efficiënt wassen, is niet zo eenvoudig. Maar er zijn enkele trucs en aanbevelingen dankzij dat je in staat zult zijn om goed voor bijzonder delicate schoenen te zorgen:

 • het beginnen met het verzorgen van zulke dure en wispelturige schoenen moet de eerste dag van aankoop zijn. Koop daarom dergelijke sneakers, koop onmiddellijk een speciale borstel en spuit deze schoon;
 • Je zou ook een beschermende spray moeten krijgen, waardoor stof en vuil het uiterlijk van je schoenen niet zullen bederven;
 • probeer de schoenen alleen af ​​te vegen met een flanellen doek om beschadiging van het delicate oppervlak te voorkomen;
 • Draag dergelijke schoenen niet in regenachtig en modderig weer. En als je in de regen bent, probeer dan in ieder geval de plassen te omzeilen;
 • sommigen gebruiken schuurpapier, dat in de volksmond "nul" wordt genoemd om complexe vlekken te verwijderen. Op deze manier van vervuiling af raken zou heel delicaat moeten zijn, anders kan je het suède beschadigen zodat er "kale plekken" ontstaan;
 • als je je sneakers met de hand gaat wassen, mag je ze in geen geval in het bekken laten weken;
 • om de oorspronkelijke kleur van suède schoenen te herstellen, kun je folkmethoden gebruiken die we hierboven beschreven hebben. Of koop een speciale verf voor suede, waardoor de schoenen er altijd als nieuw uitzien;
 • Op goede schoenen is er altijd een label met aanbevelingen voor wassen en verzorgen. Let hier goed op - dit is belangrijk;
 • als je niet wilt of bang bent om schoenen met de hand of in een typmachine te wassen, moet je het naar een stomerij brengen waar je een tweede leven in je sneakers kunt ademen met de stoommethode
 • als vod voor de dagelijkse verzorging, geschikte jute. Veeg je schoenen met een dergelijke ruwe doek af, en verwijder stof en vuil. Vergeet niet dat de doek uitzonderlijk droog moet zijn.

Hoe je suède schoenen thuis schoonmaakt, zie hieronder.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen