overtreding

Wat te doen als je beledigd bent?

Wat te doen als je beledigd bent?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
  1. Het slachtoffer afbeeldend
  2. Omgaan met beledigingen

Grief is een natuurlijke reactie op agressieve en slechte daden van anderen. In veel gevallen helpt wrok hun belangen en rechten te verdedigen, wat een stimulans voor vergelding oplevert. Maar wat als, zoals u lijkt, zij u te vaak beledigen? Hoe gedraag je je als je geliefde beledigd is? Het artikel zal zich richten op hoe te reageren op dergelijke onaangename situaties.

Het slachtoffer afbeeldend

Onze reactie op de acties van anderen is heel individueel. Maar stem in, als je een overdreven wispelturige en uitdagend kwetsbare persoon ziet, wil je een nauwe communicatie met hem vermijden.

Zeker, iedereen heeft ooit zulke mensen ontmoet, zachtmoedig en niet-agressief, maar de hele wereld letterlijk beledigd. Bij hen zijn er echt, vaak problemen, die ze lang en moeilijk te beleven hebben. Op het werk zijn ze niet leuk, ondanks de verdiensten. Zelfs hechte mensen doen hen vaak pijn.

De man zelf gedwee ondergaat alles wat er gebeurt, komt niet in direct conflict met iemand. De rol van de patiënt is stevig aan hem verbonden.

Het is een feit dat alle mensen in staat zijn om woede, angst, agressie en andere emoties te ervaren. Maar sterke gevoelens, ontstaan ​​in het bewustzijn als een reactie op gebeurtenissen en situaties, vereisen een soort uitweg. En hier hebben we het over het vermogen of het onvermogen om ze uit te drukken en te ervaren.

Het karakter van specialisten, die hierboven werden beschreven, noemen experts masochistisch. In dit geval hebben we het niet over seksuele voorkeuren. Dit verwijst naar de onbewuste wraak zelf, vanwege het feit dat een persoon niet de technieken bezit van een adequate golf van emoties.

Meestal zijn dit degenen van wie de ouders alle uitingsvormen van de gevoelens van hun kind strikt hebben onderdrukt. Ze zouden hem de schuld kunnen geven of hem uitschelden vanwege huilen, voor luide lach of ongepast, naar de mening van de ouder, een schreeuw, maar gewoon een zin. Als gevolg hiervan raakt een persoon gewend om absoluut alle emoties in zichzelf te verbergen. Inclusief eerlijke agressie.

Het komt er uiteindelijk op neer dat een dergelijke persoon zichzelf in de volwassenheid feitelijk verbiedt sterke emoties te ervaren, te leven en een adequate oplossing voor hen te bieden. Hij is nederig ingetogen, zelfs in de meest flagrante situaties, die vaak irritatie veroorzaken bij anderen en een verlangen om hem nog steeds te provoceren om enige actie te ondernemen.

Een zeer nauwkeurig sprookjesachtig prototype van een persoon met masochistische karaktereigenschappen is Assepoester. Zachtmoedig, vriendelijk, onbeantwoord aan het kwaad en de brutaliteit van het meisje. Ze veroorzaakt minachting en sterke haat onder zussen en stiefmoeder. Door ze geen absoluut nee te geven, zelfs verbaal, afkeurend, worden ze ertoe bewogen alle nieuwe en meer verfijnde spot uit te vinden.

Hier doen zich natuurlijk een paar vragen voor. Als een persoon in feite onbewust woede onderdrukt in zichzelf, is dat dan niet goed? Is hij niet gelukkig en verbied je jezelf om negatieve gevoelens jegens anderen te hebben? Het antwoord op beide vragen: helaas, nee.

Onderdrukte emoties veroorzaakt door onaangename situaties gaan nergens. Maar aangezien een persoon ze niet ervaart en zijn daders niet tot uitdrukking brengt, keren harde ervaringen zich tegen hem in.

Grief ontwikkelt zich tot autoagressie. Daarom is het in moeilijke situaties, wanneer zo'n persoon beledigingen, spot of onderdrukking ondergaat, veel gemakkelijker om een ​​bescheiden schaap te blijven. Dan zal iemand anders slecht en schuldig zijn. Omdat ze niet reageren, behouden mensen met zo'n eigenaardigheid van karakter hun eigen zwartgeblakerde beeld, wat erg belangrijk voor hen is.

Je hebt misschien geleerd in de beschreven karaktereigenschappen van iemand van je dierbaren of jezelf. Laten we het nu hebben over hoe we ons moeten gedragen als we beledigd zijn.

Omgaan met beledigingen

Psychologie geeft veel aanbevelingen over hoe je jezelf adequaat kunt leiden in het geval van belediging, lichtschakeling en andere onplezierige acties door anderen. Echter, absoluut geen universele instructies voor alle gelegenheden, natuurlijk. In elke specifieke situatie kan alleen jijzelf de ernst en ernst ervan beoordelen en vervolgens beslissen hoe je daarop moet reageren.

  • Probleem is beter om jezelf over te slaan dan erover na te denken. Waardeer uw kalmte en zorg voor uw zenuwen. Weeg vóór alles wat er is gebeurd. Begrijp de redenen voor het gedrag van degene die jou heeft beledigd. Misschien is de situatie toevallig gebeurd en wilde je echt geen kwaad veroorzaken. Als de misbruiker oprecht zijn verontschuldigingen aanbiedt, is het het beste om hem te vergeven en daardoor zichzelf een dienst te bewijzen door zijn negatief te laten gaan.
  • Voordat u besluit te reageren, moet u nadenken over hoe het van buitenaf eruit zal zien. Zeg, een collega gooide je een slechte grap, en je brak uit in reactie op vloeken. Verlaagt dat niet je imago? Mensen worden aangetrokken tot degenen die kalm en adequaat zijn, in staat om fouten met begrip te behandelen, niet om over kleinigheden heen te worden verspreid. Naar het niveau van de dader gaan of zelfs proberen hem in te halen is lelijk en onwaardig.

Als je voelt dat je wordt geprovoceerd en probeert te beledigen, kun je de persoon tactvol waarschuwen. Zeg rustig dat hij op het punt staat de grens over te steken, en zijn woorden (of acties) zijn onplezierig voor jou.

  • Als er illegale acties tegen u zijn gepleegd, hebt u volledig recht op contact met de politie. Spenen of beschadigen van spullen en eigendommen, obscene dreigementen en beledigingen, het gebruik van zelfs mild geweld is een overtreding van de wet. De aanvraag bij de relevante autoriteiten zal de bullebak in toom houden en de onbeschofte persoon een goede les geven.
  • Misschien bent u gewoon te gevoelig voor aanrakingen. Je bent erg gekwetst door elke grap die je wordt aangesproken, het lijkt erop dat alle mensen je constant lastig vallen, en de geliefde man doet er alles aan om je te ergeren. In dit geval is het nodig om ermee te werken. Probeer niet meteen te flitsen, maar objectief te scrollen en de situatie te beoordelen. Maak een claim rustig. Het kan best zijn dat de overtreder zelf klaar was om zijn excuses aan te bieden, maar je hebt hem bang gemaakt met je woede.
  • Het doet pijn als een geliefde beledigt. Als we nog steeds klaar zijn om mensen op te geven die ons onverschillig voelen, dan lijken negatieve gevoelens en wrok zich soms te vermenigvuldigen in het geval van een wangedrag van een vriend, man of vrouw. Bij een geliefde is het de moeite waard om vooral voorzichtig te zijn bij het uiten van emoties. Heeft u een "oorlog" in een relatie nodig?

Geef een geliefde een kans om uit te leggen, te begrijpen wat er is gebeurd. Vaak is de geliefde klaar om alles te corrigeren en oprecht oprecht berouw te tonen, maar wij, bezwijken voor emoties, zullen zeker wraak willen nemen en pijn willen doen in ruil daarvoor. Daarom zijn er onnodige langdurige ruzies en schandalen.

  • Er zijn mensen die onbeschoft, grof en met opzet gekwetst zijn. Het is beter om ze niet te eren met uw aandacht en, indien mogelijk, de communicatie met hen te minimaliseren of te stoppen.
  • Praten met een persoon die u vertrouwt helpt vaak met emoties. Vertel hem over je klacht, zeg hier al je gevoelens over. Door je gevoelens op deze manier los te laten, heb je meer kans om af te koelen en gemakkelijker te reageren op de problemen die zich hebben voorgedaan.

Wat te doen als je constant beledigd bent, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen