overtreding

Hoe zich te ontdoen van wrok bij de ouders?

Hoe zich te ontdoen van wrok bij de ouders?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Waarom zijn ze beledigd door hun ouders?
 2. De aard van de grieven van kinderen
 3. Impact op verdere leven
 4. Hoe kunnen ouders te vergeven?

Grief kan het leven van een persoon enorm vergiftigen. Soms kan het delict snel worden overwonnen. Maar in sommige gevallen kan dit gevoel jarenlang in de geest van een persoon leven. Wrok van volwassen kinderen bij hun ouders is precies gerelateerd aan dergelijke situaties. Vaak is het verborgen, onbewust, dus het kwijtraken ervan is nog moeilijker.

Waarom zijn ze beledigd door hun ouders?

De opkomst van zo'n zwaar gevoel als een belediging is verbonden met een onrechtvaardige, naar de mening van de persoon, het oordeel of een daad jegens hem. Na de negatieve acties van anderen te hebben ervaren (bedrog, onredelijke verwijten, negeren, kwaadaardige grappen, beledigingen), voelt een persoon zich klein en vernederd. Meestal gaat de overtreding gepaard met een verlangen naar wraak. Wanneer een volwassen kind ernstig en langdurig beledigd wordt door de moeder of de vader, verwondt dit zichzelf ook ernstig. Per slot van rekening zijn ouders voor iedereen het dichtst in de buurt. En het is voor dergelijke inheemse mensen dat negatieve zich opstapelt in de ziel.

De oude wrok tegen mama en papa kan ertoe leiden dat door de voortdurende opeenhoping van stress de psychosomatiek van een persoon zal gaan lijden. En dit komt tot uiting in de vorm van verschillende problemen met gezondheid en welzijn. Daarom moeten dergelijke vragen worden uitgewerkt, om te gaan met negatieve emoties en om voor altijd de situaties vrij te geven die verontrustend waren en pijn deden.

De aard van de grieven van kinderen

Overweeg in meer detail de aard van de overtredingen van kinderen bij hun ouders.

 • Vaak is wrok geassocieerd met het autoritaire soort onderwijs. Het kind werd vaak gestraft, verstoken van speelgoed en de mogelijkheid om met leeftijdsgenoten te spelen. De relaties tussen kinderen en ouders zijn in dit geval bijna altijd zeer gespannen en gespannen. In zulke strikte families krijgen kinderen vaak de schuld dat ze niet eens fouten en misstappen maken. Het gaat om morele vernedering. Moeder heeft voortdurend kritiek op haar dochter omdat ze ongepast is. Niet stint op de uitdrukking, ze scheldt herhaaldelijk haar haar of garderobe details. De vader ziet niet genoeg in zijn zoon, door zijn persoonlijke normen, moed, daarom vernederend.
 • Emotionele afstand van mama en papa. Heel vaak gebeurt dit in gezinnen met late kinderen. Ouders van leeftijd met moeite duiken in de cultuur van kinderen, jeugd en jeugd, veel van het veroordelen. Als gevolg hiervan worden de belangen van het kind bekritiseerd. Beperkte zijn vrijheid van keuze en creativiteit. Een kind kan zo worden gemanipuleerd dat het gedwongen wordt te leren van de specialiteit die de ouders hebben gekozen, en niet van degene die interessant voor hem is.
 • Geweld en misbruik in de familie laat een diepe indruk na op de psyche. Hier is het gepast om niet alleen over de belediging te spreken, maar ook over het diepe psychologische trauma. Vergeven is nog lang niet alles.
 • In disfunctionele om verschillende redenen heersen families gespannen en onstabiele omgeving. Als alcoholisme, drugsverslaving van een of beide ouders plaatsvindt, wordt het leven van het kind volledig ondraaglijk. Ze zijn praktisch niet verloofd, omdat mama en papa veel van hun problemen hebben, vaak zijn ze helemaal niet thuis. Ze kunnen gemakkelijk belangrijke evenementen voor het kind missen: schoolprestaties, laatste oproep, wedstrijd, prijsuitreiking.
 • Gekwetst kan het ene kind verwaarlozen ten gunste van het andere. Het gebeurt dat ouders hun plezier niet verbergen voor hun broer of zus, ze baden openlijk in complimenten, aandacht, geschenken en ondersteuning. Voor de ander worden alleen verwijten en opmerkingen, vaak onverdiend, ontvangen. En hoewel het is.in grote lijnen, mentale stoornissen van moeders en vaders zelf, blijven problemen met de leeftijd bij diegenen die in de kinderjaren geen ouderliefde hebben ontvangen.
 • Heel vaak kan een sterk gevoel van wrok gebonden zijn aan een bepaalde gebeurtenis uit de kindertijd, adolescentie of vroege jeugd. De situatie waarin de ouders volgens het kind onrechtmatig hebben gehandeld, "eet" permanent herinneringen op.
 • Het overbrengen van interpersoonlijke ouderlijke relaties naar kinderen resulteert in een oneerlijke relatie met hen. Een moeder is altijd ongelukkig met haar man en kan onbewust een zoon vernederen die haar aan haar vader herinnert. Wrok jegens de man die het gezin verliet, wordt vaak overgedragen aan de kinderen van een alleenstaande moeder. Het kind wordt in dit geval vaak gedwongen onredelijke grofheden, zeurende en aanstootgevende opmerkingen te maken.

Impact op verdere leven

Kinderruzie kan een negatief effect hebben op veel gebieden van menselijke activiteit. Negatieve gedachten en herinneringen draineren het zenuwstelsel. En de ervaring van het leven in een disfunctioneel gezin is al in het volwassen leven sterk ingeprent op de houding ten opzichte van het huwelijk en hun kinderen.

Moderne psychologie met zekerheid trekt een parallel tussen menselijke socialisatie en de relatie tot ouders.

In het bijzonder zal een oude klacht tegen papa en mama zeker van invloed zijn op een of meer van de volgende gebieden:

 • psycho-emotionele toestand;
 • lichamelijke gezondheid;
 • relatie met de echtgenoot of echtgenote;
 • zelfachting niveau;
 • interpersoonlijke relaties in de samenleving;
 • relatie met je eigen kinderen.

Hoe kunnen ouders te vergeven?

Oprechte vergeving is een bevrijdende ziel. De onderdrukking van zware negatieve gedachten valt naar beneden, plannen van wraak zijn voor altijd vergeten. Voor volwassen kinderen is het erg belangrijk om te gaan met de geaccumuleerde emoties. Daardoor zult u uw leven aanpassen en de meest dierbare mensen helpen gemoedsrust te vinden. Het loslaten van moeilijke situaties uit de kindertijd is niet zo eenvoudig. Om te beginnen is het belangrijk om een ​​vaste intentie te hebben om dit te doen. De tweede stap is om die momenten uit te werken die je pijn doen. Je kunt dit met je ouders doen als je een relatie hebt.

Ook is een psychotherapeut of een psycholoog-gezinsconsulent een uitstekende en competente assistent in dergelijk werk.

Recepties om zich te ontdoen van kindermisdrijven en ervaringen in verband met ouders

 • Probeer je voor te stellen in de plaats van je vader en moeder. Begrijp de situatie en de situatie vanuit hun gezichtspunt. Overweeg hun leeftijd, financiële situatie en andere gebeurtenissen die rond die tijd plaatsvonden. Waarschijnlijk zullen andere details over het tijdstip waarop je beledigd bent, in je geheugen verschijnen. Misschien was je moeder erg moe op het werk en verkeerde het gezin in een precaire financiële situatie. Of er was een zwaar verlies van iemand uit de familie. Vraag jezelf hoe ik me zou voelen, wat zou ik doen als ik niet dezelfde fout zou maken? Blader door de situatie in je hoofd en bedenk andere, meer gunstige resultaten. Waren ze echt haalbaar in die tijd?
 • Blijf niet hangen aan negatieve herinneringen. Je jeugd is voorbij en dat is niet veranderd. Ga in plaats daarvan vaker terug naar de gelukkige momenten. Nu ben je een volwassen en onafhankelijk persoon, klaar om serieus met hun problemen te werken.
 • Je moet jezelf niet vrijwillig en bewust beschuldigen van het zijn van een "kind van alcoholisten" of "ongeliefde zoon". Daarbij leg je een vet punt op je spirituele en sociale ontwikkeling. Zelfs als je ouders zwakke punten en ernstige problemen in het leven hadden, hebben ze je toch niet in de steek gelaten en je opgevoed, wat er ook gebeurt. Onthoud hun sterke en sterke punten.
 • Probeer met je ouders te praten over fouten die ze niet willen toegeven. In de loop der jaren zijn ze immers wijzer geworden en kunnen ze het verleden anders bekijken. Onderwerpen die eerder irritatie of ontkenning veroorzaakten, het is goed mogelijk om na een paar jaar weer te verhogen. Vaak is alleen maar erkennen dat je moeder of vader ongelijk heeft, heel nuttig voor het proces van vergeving. De situatie in het verleden verliest zijn urgentie en wordt geleidelijk vergeten.
 • Wees voorbereid op het feit dat oudere ouders het feit van onrechtvaardigheid van acties nog steeds niet erkennen. Dus, in hun wereldbeeld, is de beoordeling van deze situaties iets anders dan de jouwe. Het is bijna onmogelijk om de gevestigde standpunten radicaal te veranderen. Probeer gewoon niet de fout van je ouders te maken en accepteer ze in deze situatie zoals ze zijn.
 • Neem de rol van rechter niet op zich. Niettemin zullen we nooit de leeftijd en levenservaring van onze ouders inhalen. Dus, het heeft niet het recht om van hen spijt en kwellingen te eisen voor hun daden met geweld.
 • Als je duidelijk de fouten van pappa en mamma in je opvoeding ziet, heb je geluk. Je hebt tenslotte een grote kans om ze niet te herhalen in je gezin over kinderen en kleinkinderen. En de oorzaak van oneerlijke of beledigende daden van je ouders kan gewoon elementaire onervarenheid en kortzichtigheid zijn.
 • Probeer mentaal spijt te krijgen in je jeugd. Denk aan de situaties waarin je door je moeder werd beledigd en stel je voor dat ze zich onmiddellijk de fout realiseerde en zich bij jou verontschuldigde. Het kan goed zijn dat mam dit wilde doen, maar niet over haar trots kon stappen of op dat moment te laat was.
 • Sta jezelf toe om te rouwen en zelfs huilen om je wrok. De omstandigheden waren oneerlijk en konden niet worden gecorrigeerd. Gooi je verdriet weg en beloof jezelf dat je met tranen de belediging uit je geheugen zult loslaten.
 • De taal van ouderlijke liefde is niet altijd duidelijk en duidelijk. Achter de verwijten en opmerkingen kan oprechte bezorgdheid schuilen. Abrupte verstoringen en schandalen kunnen het gevolg zijn van een sterke emotionele ervaring en pogingen om u weer op de goede weg te krijgen. Bans zijn ontworpen om je te beschermen tegen gevaren die erg belangrijk lijken voor je ouders.
Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen