overtreding

Is het de moeite waard om iemand te wreken als hij beledigd was?

Is het de moeite waard om iemand te wreken als hij beledigd was?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Wat is wraak?
 2. redenen
 3. Wanneer is het de moeite waard mensen te vergeven?
 4. Mogelijke manieren om te straffen
 5. Waar kan dit toe leiden?
 6. Handige tips

Niemand is immuun voor beledigd zijn. Zelfs de naaste mensen kunnen gemeen zijn. Natuurlijk, na de veroorzaakte problemen, begint de persoon gepijnigd te worden door een gevoel van wrok en een verlangen om gelijk te worden. Dit artikel bespreekt de oorzaken en methoden van wraak.

Wat is wraak?

Het verlangen naar wraak ontstaat als reactie op de pijn, gemeenheid, vernedering en andere acties van anderen. Dit is een behoorlijk sterk gevoel, waardoor het leven van iemand die er geobsedeerd raakt, vaak ernstig wordt verstoord. De belangrijkste drijvende kracht van de wreker is het verlangen om gerechtigheid te herstellen, waardigheid te herwinnen.

Het moeilijkste is om de wrok te accepteren die wordt veroorzaakt door een naaste persoon. De gemeenheid die opzettelijk is begaan aan degenen die je vertrouwde, verwart soms.

Nadat de eerste stupor van de bereikte problemen voorbij is gegaan, wordt deze vervangen door de sterkste verontwaardiging. Dit gevoel neemt bezit van een persoon, zowel fysiek als moreel. Haunted terughoudende trots en trots. In het hoofd van de eerste fasen kunnen de meest geavanceerde en zelfs wrede plannen van wraak ontstaan.

De periode van het uitvoeren van een wraakplan is vaak erg vermoeiend. Tenzij we het natuurlijk niet hebben over een heel triviale, komische vuile trucjes. Wanneer gevoelens diep gekwetst zijn en morele schade wordt veroorzaakt, is het erg moeilijk om te kalmeren en de situatie los te laten.

Vaak is iemand die op zoek is naar vergelding, slaapt, eetlust verliest. Verwanten kunnen zelfs veranderingen in gedrag en uiterlijk opmerken. Wrok knaagt koppig aan de persoon, waardoor het leven emotioneel beperkt en eenzijdig wordt.

Psychologen en andere specialisten op dit gebied hebben gemerkt dat mensen met een hoge zelfwaardering en emotionele impulsiviteit het meest geneigd zijn om wraak te nemen. Deze twee kwaliteiten in een kritieke situatie kunnen een persoon tot zeer ernstige, onbehoorlijke daden duwen het is noodzakelijk om voorzichtig te zijn en de echte schade te wegen vanuit de situatie waarin de misbruiker zich bevindt.

Vanwege de komische rally wordt soms een wrede vergelding gemaakt die volledig ongelijk is aan de daad. In elke situatie is het de moeite waard om het te proberen te achterhalen, bekijk het van verschillende kanten. Misschien was de daad zelfs niet helemaal opzettelijk of geforceerd.

Psychologen adviseren in ieder geval om de situatie te analyseren en de oorsprong te begrijpen van de emoties en gevoelens die een persoon voelt in verband met wat er is gebeurd. Met andere woorden, men moet de ware motieven achter de wens om vergeldingsacties tegen de dader te ondernemen begrijpen.

redenen

Afhankelijk van individuele karaktereigenschappen en wereldbeelden reageert elke persoon op een compleet andere manier dan degenen rondom hen en hun acties. Zoals hierboven al opgemerkt, zetten trots en emotionaliteit het slachtoffer vooral aan tot een scherp antwoord. En zij zijn het die een zeer groot gevaar van "het buigen van de stok" veroorzaken.

Duurzame harmonieuze persoonlijkheid reageert meestal niet op kleine problemen, gekibbel of slechte moppen. Zo doen ze zichzelf een plezier en houden ze gemoedsrust en evenwicht.

Ongetwijfeld zijn er goede redenen voor wraak. Hoe graag we ook willen dat ernstige verraad, verraad en intriges aan ons voorbijgaan, ze gebeuren nog steeds in het leven.

Een serieus teken in de ziel en een belediging kunnen vele gebeurtenissen veroorzaken:

 • opzettelijke belediging, vernedering van een geliefde;
 • verraad of verraad aan een geliefde;
 • de machinaties van collega's;
 • intrigeer beste vriend of vriend;
 • opzettelijke wrede misleiding.

Nadat een onaangename situatie is overleefd, kan alleen iemand beslissen over wraak. Daarom is het raadzaam om jezelf de tijd te geven om de voor- en nadelen te kalmeren, erover na te denken en af ​​te wegen. Je moet voorkomen dat je de schouders afhakt.

Wanneer is het de moeite waard mensen te vergeven?

Veel spirituele leringen en religies dragen op zich het idee van vergeving en het loslaten van elke negatieve situatie - dit spaart spirituele energie, omdat een persoon, vergevingsgezind, geen kracht verspilt aan slechte reacties. Maar dit is een filosofische benadering van het probleem van overtredingen. Een dergelijk standpunt accepteren of niet accepteren is de persoonlijke keuze van iedereen.

In ieder geval, voordat je wraak neemt, moet je alles goed afwegen. Misschien is het in deze situatie dat iemand vergeving verdient en in de toekomst zeer dankbaar zal zijn.

 • Een man kan opzettelijk problemen maken. Het is niet altijd mogelijk om de gevolgen van uw beslissingen of acties te beoordelen. Het kan best zijn dat je helemaal niet opzettelijk bent aangevallen.
 • Soms worden onschuldige grappen verkeerd begrepen en als een belediging beschouwd. Natuurlijk moet je voorzichtig zijn met grapjes maken, zonder ongemak, schade of andere dingen te beledigen.
 • Als de dader oprecht om vergeving en berouw vraagt, is dit misschien zijn terugverdientijd. Vaak verontschuldigt zich na een misdrijf, een fatsoenlijke persoon, zich een fout realiserend, en probeert hij de gevolgen te corrigeren, om het goed te maken. Wraak met de oprechte bekering van de dader zal gewoon ongepast zijn en zal je tot een agressor maken.
 • Het is zeer onaangenaam en pijnlijk wanneer een naaste en geliefde persoon zeer beledigd is. De wraak van het meisje, ouders, echtgenoot is het onwaarschijnlijk dat ze plezier zullen geven. Maar strijd en vijandschap zullen waarschijnlijk toenemen. Je moet een paar keer nadenken, als je nog steeds een verlangen hebt om een ​​geliefde te straffen.
 • Vaak kan onvriendelijkheid geregeld worden vanwege afgunst. Op het werk creëren ondergeschikten vaak behoorlijk onredelijk verschillende problemen voor een succesvolle baas of baas.

Een vergelijkbare situatie kan zich voordoen in het gezin. De jongere broer kan bijvoorbeeld eenvoudigweg jaloers zijn. In een dergelijke situatie is de dader zelf ook diep ongelukkig. Van zulke mensen is de tijd de tijd om zichzelf te verdedigen, maar wraak zijn ze misschien onwaardig.

Mogelijke manieren om te straffen

Als echter wordt besloten wraak te nemen, dan is het de moeite waard eraan te denken dat het evenredig moet zijn aan het strafbare feit. Je zou de manier moeten kiezen waarop je zeker geen spijt zult hebben, en hij zou je niet in een slecht daglicht moeten stellen.

Hieronder staan ​​enkele voorbeelden van mogelijke wraak voor verschillende situaties.

 • Als je probeert te vernederen, moet je niet publiekelijk reageren op een dergelijke handeling. De dader moet je in paniek raken en je op een slechte en belachelijke manier lastig vallen. Als hij de gewenste acties niet heeft ontvangen, bevindt hij zich in een ongemakkelijke situatie tegenover andere waarnemers.
 • Na verraad wil ik vaak niet alleen relaties verbreken, maar ook wraak nemen op een partner die gevoelens heeft misleid. Een man of een ex-vriendin kan gewond raken door een nieuwe, schijnbaar succesvolle relatie op te starten. Door samen in een kring van wederzijdse vrienden te verschijnen en een nieuwe passie of een man te prijzen, is het goed mogelijk om de trots en gevoelens van de beledigde voormalige geliefde terug te verdienen.
 • Het is het beste om een ​​hooligan te polsen die obsceen is beledigd of fysiek geweld heeft gebruikt met behulp van de politie. Bewijsmateriaal, getuigen, blaaspun- ten of klappen moeten bij een expert worden verzameld en moedig een verklaring afleggen aan de relevante autoriteiten. Insolent zal niet zo scherp zijn tijdens gesprekken en ondervragingen. Problemen in de vorm van een boete en twee maanden van processen die hij heeft verstrekt.
 • Als iemand regelmatig gemeenheid pleegt, moet je anderen er volledig over informeren. Laat mensen weten met wie ze te maken hebben. Na verloop van tijd zal hij bijna geen vrienden meer over hebben die met hem willen communiceren. Het moet vertellen over zijn acties in sociale netwerken - dit is een zeer effectieve manier om informatie te verspreiden.
 • Als u het telefoonnummer van de misbruiker kent, kunt u hem in de problemen brengen met ongewenste oproepen.Laat bijvoorbeeld zijn contacten op de site achter met aankondigingen van pittige services. Met behulp van het dialer-programma kunt u de beller martelen door uw mobiele of thuistelefoon op elk moment van de dag of nacht te bellen.
 • Het internet en sociale netwerken bieden veel ruimte voor minder kwaad. Daar kunt u belastende informatie, foto's en video's van obscene inhoud verspreiden. Sommigen besluiten de rekeningen van de overtreders te kraken en veroorzaken hem daardoor problemen en opwinding.

Waar kan dit toe leiden?

Voordat je wraak neemt voor het misdrijf, moet je de mogelijke gevolgen van de geplande acties voor jezelf evalueren. In dit geval, verwijzend naar illegale acties, die zo vaak hun toevlucht willen nemen. Het tekenen of beschadigen van een carrosserie, mishandeling en openbare beledigingen, spenen of stelen van dingen en andere dergelijke acties zijn, in termen van de wet, misdaden. Na dergelijke acties heeft een persoon recht op een aanvraag bij de relevante autoriteiten.

Wreed brutaal een geliefde, je kunt hem voor het leven beledigen en zijn vertrouwen voor altijd verliezen.

U moet nadenken over de onbedoelde gevolgen van acties. Alle mensen zijn verschillend en hebben een andere voorraad gezondheid en emotionele zelfbeheersing. Iets dat niet al te serieus leek, kan een ander tot hysterie leiden of een hartaanval veroorzaken, een beroerte uitlokken.

Handige tips

Beslissend over wraakzuchtige acties valt een persoon enigszins op het niveau van de overtreder. Een kleine vuile hond, op advies van specialisten, zou zelfs geen aandacht moeten krijgen, omdat deze alleen wordt gevoed door een overdreven reactie en een overschatting van zijn verwaarloosbare gemeenheid.

In alle gevallen van illegale acties, zal de beste verdediging en wraak het publiciteit geven, contact opnemen met de politie.

Voordat je het wraakplan begint, moet je jezelf eerlijk en consequent een paar vragen beantwoorden.

 • Welke echte schade (materiële of morele) leed ik vanwege de acties van deze persoon?
 • Wil ik echt en moet ik mijn misbruiker wreken?
 • Waarom ga ik zo'n act doen?
 • Wat zou precies in mijn acties hem moeten kwetsen?
 • Welk resultaat wil ik zien?
 • Is mijn misbruiker zo'n straf waard?
 • Wat zijn de mogelijke gevolgen van mijn acties voor mij?
 • Wordt mijn leven echt beter als ik mijn plannen uitvoer?

Je moet ook serieus overwegen welke veranderingen de huidige, maar onaangename situatie heeft gebracht. Misschien zal het duwen voor een aantal langverwachte beslissingen of aan jezelf werken. Hieronder is een eenvoudig voorbeeld van een vergelijkbare reeks omstandigheden.

Geliefde man gooide een vrouw na een aantal jaren van relaties, veranderde haar en leidde eerder een dubbelleven. Ongeluk en boosheid, wekenlang ongelukkig, droeg plannen voor wraak, en het was zelfs gelukt om enkele kleine vuile trucs uit te voeren. Gedurende deze periode raakte ze in een depressie en haar familie overtuigde haar om zich tot een specialist - psychotherapeut te wenden.

De consultant bood haar een andere aanpak aan als wraak: zie er fantastisch uit, verlies gewicht, koop prachtige kleding, verander haar imago en heb plezier in haar vrije tijd. De therapeut overtuigde haar ervan dat een charmante verschijning de beste wraak voor die man zou zijn. Als ze haar ziet bloeien, zal hij haar daad spijtig genoeg betreuren.

De vrouw vond de kracht en begon actief aan zichzelf te werken, bracht zichzelf in perfecte vorm. Ze begon echt vaak rond te lopen door de stad om cafés te bezoeken. Ze heeft haar echter nooit ontmoet. Maar eenmaal in het park ontmoette ze een andere jonge man. Al snel begonnen ze een relatie, en ze vergat na te denken over wraak, evenals over haar ex-partner.

Kort samengevat, de essentie is dit: het is mogelijk dat de situatie je naar een ander pad leidt en nieuwe kansen opent die nog niet eerder zijn gezien. Gebeurtenissen in ons leven, inclusief aanstootgevende, geven vaak een signaal om aan onszelf te werken.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen