Zwangerschapskleding

Voedingsbeha

Voedingsbeha

doe mee aan de discussie

 
inhoud
 1. Waarom is het nodig?
 2. Hoe ziet het eruit en hoe verschilt het van het gebruikelijke?
 3. model
 4. merken
 5. Hoe te kiezen?
 6. Van welk materiaal is het gemaakt?
 7. Waar zijn voeringen voor?
 8. beoordelingen

In de moderne wereld is de periode na de bevalling vrij gemakkelijk voor vrouwen, omdat veel modellen van lingerie je niet alleen comfortabel laten voelen, maar ook een beschermende functie vervullen. Een van deze modellen is een voedingsbeha, waarvan het doel en de kenmerken in meer detail worden behandeld.

Waarom is het nodig?

In de postpartumperiode wordt het lichaam onderworpen aan de grootste stress, inclusief delen van het lichaam. Het grootste deel van de belasting is op de borstklieren, omdat ze gevuld zijn met melk en groter worden, de huid zich moet uitrekken en de borst vorm kan verliezen en doorzakken.

Klassieke beha voor het voeden onder de botten, ten eerste, is een krachtige ondersteuning voor de borst, die helpt om het te redden van het verlies van ervaren vormen. Een brede lijn met een gesp zorgt ervoor dat de jonge moeder zich zo comfortabel mogelijk voelt, niet in de huid snijdt en de borst perfect fixeert.

Met betrekking tot het directe gebruik ervan is een speciale modelbeha nodig om borstvoeding te vergemakkelijken. Vanwege het feit dat de borst vrij gemakkelijk en snel kan worden blootgesteld aan of verwijderd van de beha-beker, lijkt het voeden van het kind niet langer zo moeilijk en vindt het plaats in comfortabelere omstandigheden.

Het kopen van een dergelijk product staat direct voor de bevalling, naarmate de borst opzwelt en toeneemt, en het vooraf gekochte product klein kan worden en slechts een verspilling van geld wordt.

Als u van plan bent om op voorhand een voedingsbeha te kopen, moet u eerst uw arts raadplegen die uw zwangerschap leidt, duidelijk maken hoeveel u het volume kunt verhogen en een groter product kunt kopen.

Maar dit is alleen van toepassing op beha's met gespen en vaste cups. De modellen T-shirts en tops zijn gemaakt van een speciaal elastisch materiaal dat vrij gemakkelijk rekt, dus een toename van het borstvolume is geen probleem.

Hoe ziet het eruit en hoe verschilt het van het gebruikelijke?

BH-bandjes voor zwangere vrouwen zijn veel breder dan normaal, omdat de borst in de postpartumperiode veel sterkere ondersteuning nodig heeft. En de delen van de cups zijn ongebogen en worden vastgemaakt aan de knoppen of knoppen voor gemakkelijke blootstelling van het benodigde deel van de borst en gemakkelijker voeden.

Andere modellen verschillen van de gebruikelijke BH doordat ze zijn gemaakt van elastische stof in de vorm van tops of T-shirts die goed geschikt zijn voor thuisgebruik of voor nachtvoeding.

Een onderscheidend kenmerk is het materiaal waaruit beha's zijn gemaakt voor zwangere vrouwen. Het moet een zachte stof zijn, aangenaam voor het lichaam, met zachte verborgen naden waardoor het product niet op de zachte huid van een jonge moeder kan wrijven.

model

Bras voor voeding, evenals normaal, er zijn verschillende soorten, omdat geen enkel modelbereik beperkt is tot een bepaald type. Elke jonge moeder heeft haar eigen gewoonten, dus maakt ze haar keuze op basis van persoonlijke voorkeuren, in een poging het meest comfortabele product voor zichzelf te krijgen.

Laten we elk type nader bekijken, welke voordelen ze hebben en welke nadelen een afwijzing van het model kunnen veroorzaken.

BH - bovenkant

Dit model beha is een top als een sportmodel, gemaakt van zacht katoen of gebreide stof.Kan voorzien zijn van continue brede of smallere verstelbare bandjes.

Het topmodel kan een V-vormige snede hebben, waarna de baby wordt gevoed door de stof op een van de borsten te duwen.

Een ander model van de bovenkant is een product van een strook stof met een reserve voorstuk, dat op speciale haken is gemonteerd.

Deze versie van de beha heeft veel voordelen, waaronder ongelooflijk comfort tijdens het dragen en gebruiken, gemakkelijke en snelle verwijdering van de borst, aangename textuur van het materiaal.

Onder de tekortkomingen kan alleen het ontbreken van elastische kommen worden opgemerkt, waardoor de borst in een enigszins "hangende" positie is, hetgeen de vorm ervan nadelig kan beïnvloeden.

Mike - BH

Een BH van een dergelijk plan heeft vergelijkbare eigenschappen als de bovenkant, en het onderscheidende kenmerk is de lengte, die in de regel de taille of het lendegebied bereikt.

Dergelijke T-shirts zijn niet erg praktisch voor gebruik in het dagelijks leven, omdat door het ontbreken van een ondersteunende lijn en putten, de borst in een "hangende" staat is.

Maar dit model is geweldig om te slapen en vereenvoudigt het voeden van een baby 's nachts aanzienlijk.

naadloos

Dit model is perfect voor jonge moeders met een gevoelige huid die een eerbiedige behandeling en passende zorg nodig hebben. Deze beha wrijft niet en veroorzaakt geen ongemak.

Het model zonder naden kan worden gemaakt in de vorm van een klassieke bh, en in de vorm van een top of T-shirt om te voeden.

Bovendien kunt u met de klassieke naadloze voedingsbeha strakke avondjurken dragen.

Op de botten

Model beugel - de meest esthetische optie, omdat het de vorm van de borst ondersteunt, zonder dat het verslapt.

Het model is uitgerust met afneembare elementen die een deel van de borst kunnen laten eten. Het element is gemonteerd op knoppen of onzichtbare knoppen.

Sommige modellen beugels met beugel voor voeding hebben een push-up effect, waardoor de borsten smakelijker en verleidelijker lijken.

Een opvallend kenmerk van het model met beugel zijn de schuimrubber cups en verschillende opties voor bevestigingsmiddelen - vanaf de achterkant of voorkant.

merken

Goed geselecteerde postpartum ondergoed speelt een belangrijke rol bij het voeden van het kind. Veel fabrikanten prijzen hun producten, met de nadruk op het gebruik van hoogwaardige materialen. Overweeg in de praktijk of dit waar is en of de kosten van postpartumverpleegbeha's gerechtvaardigd zijn.

Emma Jane

Veel modellen verzorgingsbeha's zijn vertegenwoordigd in de collecties van deze fabrikant. Naast de linialen zijn de modellen ook verdeeld in dag en nacht, elk met een aantal functies.

Bovendien hebben de bh's van dit merk een divisie afhankelijk van de vorm van de borst, zodat de jonge moeder zich tijdens de postpartumperiode zo comfortabel mogelijk voelt. De lijfjes zijn gemaakt van natuurlijke stoffen, hebben brede bandjes en de meest comfortabele bevestigingen aan de haken.

De kosten van dergelijke beha's variëren in de regio van 2.000 - 5.000 roebel, wat heel acceptabel en gerechtvaardigd is.

Wat het merk zelf betreft, het is al een kwart eeuw op de markt voor jonge moeders, en vermaakt klanten met gemakkelijke en hoogwaardige goederen.

Mom Comfort

Een lijn van uitstekende voedingsbeha's, die voornamelijk wordt gepresenteerd door de beugelmodellen die perfect de borsten ondersteunen, en die zijn vorm helpen behouden na de bevalling.

BH's van deze fabrikant zijn niet alleen comfortabel, maar ook zeer aantrekkelijk qua uiterlijk, ze hebben verschillende decoratieve elementen in de vorm van gedrukte kleuren en kanten inzetstukken.

Het comfort van mama is een binnenlandse fabrikant, waarvan de kosten liggen tussen de 1.000 - 2.000, afhankelijk van het model.

Medela (Medela)

Het Zwitserse bedrijf, dat is gespecialiseerd in de vervaardiging van producten en andere goederen voor zwangere en zogende moeders, begon zijn bestaan ​​in het verre 1961-jaar.

Het merk heeft zich gevestigd als een hoogwaardige producent van luxegoederen en hoogwaardige kwaliteit wordt bereikt en onderhouden door regelmatig innovatief onderzoek.

De kosten van deze producten liggen in het bereik van 2.000 - 5.000 roebel.

gelukzaligheid

Een ander huismerk, gespecialiseerd in de vervaardiging van hoogwaardige goederen voor zwangere vrouwen en jonge moeders, werd in 1998 in de stad Novosibirsk opgericht en vestigde zich later in de hoofdstad.

Verzamelingen van voedingsbeha's verbazen over hun breedte, er zijn modellen met beugel, tops en T-shirts gemaakt van materialen van goede kwaliteit en die de jonge moeder maximaal comfort bieden.

De kosten van dergelijke producten van 1500 tot 4000 roebel, afhankelijk van het model.

Anita

Het merk, dat een enorme goederencatalogus voor zwangere vrouwen vertegenwoordigt, omvat modellen van voedingsbeha's.

Het prijsbeleid van dit bedrijf is vrij flexibel, u kunt een model tegen kostprijs van 1 000 roebel vinden en ongeveer 4 000 roebel kosten.

Onze moeder

Het bedrijf Ural, dat goederen voor zwangere vrouwen en verpleging produceert, begon relatief kort geleden, maar won snel aan populariteit.

Goederen zijn wijd verspreid vanwege hun zachte prijsbeleid. Het is een feit dat bij gebruik van materialen van redelijk goede kwaliteit, de kosten van beha's variëren in het bereik van 500 - 600 roebel.

Hoe te kiezen?

Voor sommige vrouwen kan de keuze voor een postpartum-BH een groot probleem zijn, want met een nalatige houding riskeer je ongemakkelijk ondergoed te krijgen dat de beweging zal verpletteren en belemmeren. Laten we eens goed kijken hoe we een goede voedingsbeha kunnen kiezen, waar we op moeten letten en welke nuances het overwegen waard zijn.

materiaal

Tijdens de zwangerschap veranderen de parameters van de vrouwelijke figuur, dus je moet je keuze niet baseren op de gebruikelijke BH-maat, het is noodzakelijk om deze parameters te meten en ze te kiezen.

Het tweede, maar niet minder belangrijke criterium, is de kwaliteit van het materiaal. Feit is dat in de postpartumperiode de huid van de borst bijzonder gevoelig en gevoelig is, dus het weefsel waaruit het product is genaaid, moet van de hoogste kwaliteit zijn.

bloemkelk

Allereerst is het voor de snelste en meest handige opdracht van het voedingsproces nodig dat de bh-cups snel openen en sluiten. Het is wenselijk dat een groot deel van de borst wordt blootgesteld voor nauwer contact tussen de moeder en de baby tijdens het voeden.

Het is het allerbelangrijkste dat de manchetknopen niet te strak zijn als dit knoppen zijn, en ze kunnen gemakkelijk in de lussen worden gestoken, in het geval van knoppen. Er zijn modellen over bliksem, maar die zijn niet erg comfortabel.

Bovendien moet het volume van de kopjes zodanig zijn dat gespecialiseerde inzetstukken kunnen worden ingebracht. Sommige kopjes zijn voorzien van speciale vakken.

Het bepalen van de grootte van de

Het bepalen van de juiste maat is een belangrijk punt in de keuze van beha's, maar niet elk meisje weet hoe het correct moet worden gedaan, zodat alle parameters en kenmerken van het figuur in aanmerking worden genomen.

Het eerste dat je nodig hebt om de omtrek van de borst te meten, richt je op de meest bolle delen. De centimeter moet tegelijkertijd op een horizontale positie staan ​​en mag niet worden gedraaid, omdat dit het resultaat kan verstoren.

Vervolgens moet u de omtrek van de romp meten in het gebied onder de borst, rekening houdend met de even positie van de meetlint.

Maattabel

Om een ​​BH zo nauwkeurig mogelijk te kiezen, volstaat het niet alleen om de parameters van de figuur te meten, maar ook om ze te vergelijken met het dimensionale raster, om de juiste maat te berekenen. Alle dimensies die overeenkomen met bepaalde parameters worden aangegeven in deze tabel:

Onder singel (cm)

Van 62 tot 66

Van 67 tot 71

72 tot 76

Van 77 tot 81

82 tot 86

Van 87 tot 91

92 tot 96

Van 97 tot 101

102 tot 106

107 tot 111

112 tot 116

117 tot 122

Cupmaat

Borstomtrek (cm)

76 tot 78

81 tot 83

85 tot 88

Van 91 tot 95

96 tot 98

Van 101 tot 105

Van 106 tot 110

111 tot 115

Van 116 tot 120

Een

Van 79 tot 81

84 tot 86

Van 89 tot 91

94 tot 96

98 tot 102

103 tot 107

108 tot 112

113 tot 117

Van 118 tot 122

123 tot 127

128 tot 132

133 tot 138

B

81 tot 83

86 tot 88

Van 91 tot 93

96 tot 98

Van 101 tot 103

106 tot 108

111 tot 113

Van 116 tot 118

121 tot 123

126 tot 128

131 tot 133

136 tot 138

C

Van 83 tot 85

Van 88 tot 90

93 tot 95

98 tot 100

103 tot 105

108 tot 110

113 tot 115

Van 118 tot 120

123 tot 125

128 tot 130

133 tot 135

Van 138 tot 140

D

Van 90 tot 92

95 tot 97

Van 100 tot 102

105 tot 107

110 tot 112

115 tot 117

120 tot 122

125 tot 127

130 tot 132

135 tot 137

140 tot 142

DD, E

Van 91 tot 93

96 tot 99

Van 101 tot 104

108 tot 109

111 tot 114

115 tot 119

Van 121 tot 124

126 tot 129

Van 131 tot 134

136 tot 139

140 tot 144

F

93 tot 96

98 tot 101

103 tot 106

109 tot 112

113 tot 116

Van 118 tot 121

122 tot 126

Van 129 tot 131

134 tot 136

Van 139 tot 141

144 tot 146

G

De maat van de bh zelf

65

70

75

80

85

90

95

100

105

110

115

120

Dameskleding maat

Van 34 tot 36

Van 36 tot 38

Van 38 tot 40

40 tot 42

42 tot 44

Van 44 tot 46

Van 46 tot 48

48 tot 50

50 tot 52

Van 52 tot 54

Van 54 tot 56

56 tot 58

Deze tabel biedt de meest gedetailleerde en nauwkeurige gegevens waarmee u eenvoudig kunt bepalen welke beha voor u geschikt is.

Maar zoals eerder vermeld, moet de keuze voor een voedingsbeha worden gemaakt in de postpartumperiode of in de laatste maanden van de zwangerschap, omdat de parameters van de figuur veranderen met de veranderingen in de hormonale niveaus en het uiterlijk van melk, dus het vooraf geselecteerde product kan gewoon niet geschikt zijn.

Van welk materiaal is het gemaakt?

Voedingsbeha's verschillen niet alleen in modellen en maten, de verschillen hebben betrekking op welk materiaal het product is gemaakt. Elk van de stoffen heeft kenmerken die alleen voor het zijn en functionele kenmerken.

 • Cotton. Sommige modellen, meestal de luxeklasse van de hoogste kwaliteit, zijn gemaakt van hoogwaardig katoen, dat perfect ademend is, terwijl de huid kan ademen. Maar zo'n product is misschien niet erg praktisch, omdat het een lage slijtvastheid heeft en snel zijn oorspronkelijke uiterlijk en tegelijkertijd vele functionele kenmerken verliest.
 • Knitwear. Om meer duurzame en functionele modellen te creëren, wordt hoogwaardig breigoed met katoenvezel gebruikt, dat het materiaal ademende eigenschappen biedt. Knitwear is elastischer, dus het herhaalt precies de contouren van vormen en perfect "zit" op de borst.
 • Microfiber. Een van de voor de hand liggende voordelen van dit materiaal kan worden opgemerkt vrij lage kosten, waardoor voedingsbeha's betaalbaarder zijn voor elk budget. Ook strekt het materiaal zich perfect uit en de beha ondersteunt de borst goed.

Maar tegen de achtergrond van een groot nadeel vervallen al deze voordelen en worden ze onbeduidend, omdat microvezel geen natuurlijk materiaal is, daarom staat het de huid niet toe om te ademen en kan het ongemak veroorzaken, en soms zelfs een allergische reactie op een te gevoelige zachte huid.

 • Polyamide. Dit materiaal is vrij gebruikelijk, maar ongewenst voor de postpartumperiode, omdat het van synthetische oorsprong is. Maar onlangs is bij de vervaardiging van polyamide begonnen met het gebruik van hypoallergene vezels, waardoor het heel geschikt is voor het naaien van beha's voor de verpleging.

Bovendien is postpartumondergoed van polyamide goed omdat de modellen een hoge slijtvastheid, elasticiteit en slijtvastheid hebben.

Waar zijn voeringen voor?

Veel postpartumbeha's zijn uitgerust met aanvullende elementen, zoals voeringen, die soms padden worden genoemd. Laten we in meer detail bekijken wat het is, welke functies de voeringen uitvoeren en waarom ze nodig zijn.

Inserts zijn een soort van dunne herbruikbare schuimpads die een hoge mate van absorptie hebben. Inserts worden ingevoegd in de beha, stevig vastklampend aan de borst, en soms is het product uitgerust met een speciaal daarvoor bestemde zak.

Sommigen beschouwen lijners als een verspilling van financiën, maar in feite zijn op basis van hygiënische aspecten postnatale voeringen meer een noodzaak, omdat ze het probleem van "weggelopen" melk oplossen.

Feit is dat het vaak lukt om melk uit de borst te lekken en bij het dragen van een gewone beha op kleding zijn er natte plekken, die niet alleen niet hygiënisch zijn, maar er enigszins esthetisch uitziet.

Om te voorkomen dat dergelijke "natte" sporen verschijnen, zijn het dergelijke voeringen die alle borstafvoeren perfect absorberen. In het geval van sterke blotting kunnen ze gemakkelijk worden vervangen door nieuwe.

Omdat dit product herbruikbaar is, is het niet nodig om een ​​groot aantal voeringen te kopen, het is goed mogelijk om te doen met drie - vier paar.

beoordelingen

Bij het analyseren van de vele beoordelingen van jonge moeders, wordt het unieke karakter van de postpartum-bh duidelijk, omdat bijna geen meisje kan zonder een dergelijk product in deze periode.

Slechts ongeveer 1,5% van alle vrouwen beschouwt een voedingsbeha als geldverspilling en houdt zich aan de oude voedingsmethoden, terwijl ze een alledaagse, alledaagse beha dragen.

Ongeveer 17,5% geeft de voorkeur aan beha's die gemaakt zijn van puur katoen, maar in dit geval is het noodzakelijk om producten te kopen met een vrij frequente frequentie, aangezien katoen, zoals reeds vermeld, vrij snel verslijt.

Ongeveer 20% geeft de voorkeur aan microvezelproducten, niet lettend op het feit dat het materiaal synthetisch is en een reactie kan veroorzaken. Heel wat vrouwen voelen zich aangetrokken door de lage prijs en hoge mate van duurzaamheid en slijtvastheid.

Maar het grootste deel - 51% - geeft de voorkeur aan postpartumbeha's van hypoallergeen, duurzaam polyamide. Dergelijke producten gaan lang mee, ze zijn in goede staat, dus bij zorgvuldig gebruik is vervanging misschien niet nodig.

Bovendien wordt bij het analyseren van de beoordelingen duidelijk dat de overgrote meerderheid van de vrouwen het nodig acht om bh-inserts te gebruiken.

Veel jonge moeders geven ook de voorkeur aan nachtmodellen en beha's zonder stenen als thuisoptie.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen