Familierelatie tussen man en vrouw

Wat als de man voortdurend ontevreden is met alles?

Wat als de man voortdurend ontevreden is met alles?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
  1. Echtgenote ontevredenheid
  2. Hoe jezelf en je man te helpen?

Misschien kan bijna niemand opscheppen dat hij een ideale huwelijksrelatie heeft. Het is normaal en normaal om te streven naar harmonie, intimiteit en welwillende emotionele atmosfeer in uw gezinsnest. Maar het bereiken van een dergelijke relatie is het resultaat van het grote en dagelijkse werk van elke echtgenoot. Daarom, als er zich problemen voordoen, moet je niet opgeven en opgeven, het is beter om de situatie adequaat te beoordelen, de problemen op te lossen en ze samen op te lossen.

Echtgenote ontevredenheid

Het is heel moeilijk om de gespannen emotionele sfeer in het gezin te doorstaan. Veel vrouwen moeten het feit verdragen dat de man altijd zeurt, kritiseert, verwijt en beledigt. En dit kan vaak bijna zonder enige reden gebeuren of om vergezochte redenen. Een man, zoals ze zeggen, "start met een halve draai": hij schreeuwt, spreekt ontevredenheid uit met het voorbereide eten, huishoudelijk werk, verwijt eventuele tekortkomingen of verwijt zijn vrouw met geld.

Kwetsende woorden kunnen keer op keer herhaald worden zonder verdere verontschuldigingen. Claims worden kleiner en vergezocht. Het handvest moet volhouden, veel vrouwen staan ​​klaar om te beslissen over een scheiding en breken de relatie met de ooit geliefde man. Wat zijn de redenen voor een dergelijk gedrag echtgenoot?

U kunt de huidige onaangename situatie veranderen en de relaties alleen verbeteren als de oorzaak van de problemen wordt geëlimineerd of op zijn minst gecorrigeerd.

Een man kan negatieve emoties toonen aan zijn vrouw vanwege een of meer van de volgende factoren.

  • Vaak klaagt een vrouw dat haar man constant schreeuwt, zelfs zonder goede redenen en niet blij is met alles, maar op hetzelfde moment probeert ze niet de algemene emotionele toestand van zijn tweede helft te beoordelen. Dergelijke manifestaties kunnen zijn signaal van geaccumuleerde stress, chronische vermoeidheid of langdurige psycho-emotionele overbelasting. Meestal kan dit te wijten zijn aan problemen op het werk. Moe na een werkdag en niet in staat om op andere manieren stress te verlichten, schreeuwt een man die naar huis terugkeert en zijn vrouw voor niets verwijt.
  • Misschien is ruw gedrag in het gezin dat wel manifestatie van persoonlijkheidstrekken en karakter van de echtgenoot. Voordat ze samenwoonden, konden ze eenvoudigweg onzichtbaar zijn. Het gemeenschappelijke leven is vaak heel onverwachts in staat om een ​​persoon volledig van de andere kant te onthullen. Het komt bijvoorbeeld vaak voor dat een cholerische persoon bijna altijd boos is, vaak moppeert en altijd opmerkingen aan anderen maakt. Helaas zal zelfs een naaste en geliefde persoon dergelijke manifestaties niet vermijden.
  • Er wordt ten onrechte aangenomen dat een man bijna altijd tevreden is met het seksleven, vooral met de regelmaat ervan. Maar dit is niet het geval. En precies seksueel misbruik veroorzaakt vaak onenigheid en verlies van wederzijds begrip. De situatie wordt verergerd door het feit dat niet alle paren klaar zijn om intieme intimiteit adequaat te bespreken, om hun wensen of opmerkingen correct te uiten aan een partner. Vaak is een vrouw helemaal niet geneigd om naar de wortel van het probleem op dit specifieke gebied te zoeken en niet het verband te zien tussen seks en geslachtsgemeenschap in het dagelijks leven. Hierdoor blijft het probleem onopgelost en neemt na verloop van tijd de spanning tussen de echtgenoten toe.
  • Zoals vrouwen, het sterkere geslacht hebben de neiging om een ​​bepaald ideaal van zijn levenspartner te creëren. Nu ze haar veel dichterbij is gaan herkennen, staat haar man onvermijdelijk voor een teleurstelling. Dit komt vooral vaak tot uiting in ontevredenheid over zijn vrouw tijdens het zwangerschapsverlof.Een zwangere vrouw tijdens deze periode ondergaat fysieke veranderingen, evenals schommelingen in de emotionele toestand. Natuurlijk kan een man begrijpen dat het onmogelijk is om haar hiervoor te verwijten, maar hij kan zichzelf eenvoudigweg niet in veel gevallen beperken. Het feit is dat hij zelf in enige verwarring is en geen tijd heeft om de nieuwe kwaliteiten en het imago van zijn geliefde vrouw te accepteren. Het lijkt hem dat bijna een andere, voor hem onbekende persoon, met hem verbonden is door een huwelijk.

De opmerkingen, kritiek en verwijten gemaakt naar de tweede helft zijn een poging om een ​​beeld te belichamen dat eerder werd uitgevonden en geïdealiseerd door een man.

  • De schoonmoeder kan haar zoon tegen de door haar gekozen zoon stellen. Om welke reden dan ook, omdat ze aanvankelijk een hekel aan haar had, zal de moeder proberen het paar te dwarsbomen. Als een man sterk gehecht is aan zijn moeder, zal hij voor het grootste deel blindelings haar kant kiezen en onbewust instemmen met haar mening en klachten.
  • Een zeer onaangename en serieuze reden voor het harde en onbeschofte gedrag van een man kan zijn romantiek aan de kant. Dit kunnen zeer vluchtige gevoelens zijn die snel vervagen. Maar in de periode van hun lengte verdwijnt de levenspartner in de ogen van de echtgenoot. Maar de nieuwe passie, integendeel, is gewoon bloeiend met deugden en vaak imaginaire voordelen.
  • Oorzaken voor irritatie en verwijten kunnen dienen echte tekortkomingen van vrouwen. Vaak geeft overmatig gevoel van eigenwaarde ons geen adequate beoordeling van onze kwaliteiten en acties. Luister en kijk naar jezelf. Laat je vergelijkbare negatieve aanvallen zien in je relatie met je partner? Zijn uw klusjes en gerechten onberispelijk? Soms wil een vrouw gewoon niet toegeven dat ze iets slechts of slordigs doet en blijft ze koppig staan ​​en herhaalt ze haar fouten steeds weer opnieuw. En de man is gedwongen om klachten en opmerkingen in een meer onbeschofte, harde en prikkelbare vorm uit te drukken om zijn vrouw "te bereiken".
  • Je man heeft mogelijk spanningen met zijn ouders gezien. Vaak in de volwassen periode, beginnen dergelijke kinderen, die geen positief voorbeeld hebben, praktisch in hun huwelijk kopieer het gedragspatroon van uw familieleden.

Hoe jezelf en je man te helpen?

Eerst en vooral, begrijp het feit dat als je de situatie zijn gang laat gaan, bijna zeker ten goede, het zeker niet zal veranderen. Bij het bouwen van trillende echtelijke relatie is belangrijk oprechtheid, liefde voor de partner en geduld. Zonder deze kwaliteiten is het onmogelijk om een ​​betrouwbare en wederzijds respectvolle communicatie op te bouwen, zelfs in de voorhuwelijkse periode, en nog meer na de sluiting van de vereniging en het begin van het leven samen.

Heb geen spijt van de tijd voor rustige gesprekken. De vertegenwoordigers van het sterkere geslacht, hoewel ze eerder geneigd zijn om gevoelens op zich te houden, reageren nog steeds zeer positief op elke vorm van en vertrouwelijk gesprek met een naaste persoon. Als je man problemen heeft op het werk, hem ondersteunt en opvrolijkt, laat zien dat je in hem gelooft. Als de ruzie begint op te flakkeren, probeer dan niet te beginnen. Roep niet als antwoord en verergert de conflictsituatie niet. Constructieve kalme bespreking van het probleem is veel effectiever dan enig schandaal en wederzijdse beledigingen.

Soms is het beter om de man alleen te laten en hem te kalmeren. Zachtjes en zonder een oproep, vertel hem dat zijn woorden zeer beledigend voor je zijn. Leg uit dat je rustig over het probleem wilt praten, dus vraag hem om nog steeds met de emoties om te gaan. Ga daarna de kamer uit of maak een korte wandeling.

Conflict is beter om te redeneren met zijn aanvang, dan in de hitte van het moment om beledigingen uit te wisselen, waarvan beide pijnlijk en gênant zijn.

Probeer toch om goed met je man je gevoelens in bed te bespreken. Als het duidelijk is dat u en uw partner niet klaar zijn voor een dergelijk gesprek, wees dan niet bang om een ​​seks counsellor in te schakelen voor gehuwde paren. Luister naar het advies van een psycholoog die op dit gebied advies geeft. Helaas hebben veel mensen in ons land nog altijd vooroordelen en schaamte over intimiteit.Maar dergelijke counseling helpt zoveel koppels om hun seksuele leven en relaties te harmoniseren, en om te voorkomen dat ze breken.

Help uw man zichzelf te realiseren in een interessante onderneming of hobby. Het leven moet niet alleen worden beperkt tot werk en gezin. Zo'n beperking van iemands kijk en activiteiten is uiterst vermoeiend, leidend tot nerveuze en emotionele uitputting. Bied hem interessante opties voor een gezamenlijk weekenduitje of een creatieve activiteit. Misschien heeft jouw paar een nieuwe algemene passie. En dit is een zeker pad naar toenadering en oplossing van verschillen.

Probeer aan je tekortkomingen te werken. Praat met uw goede vrienden of ouders en vraag hen om u objectief en eerlijk naar hen te wijzen. Verdedig en koester hun zwakheden niet. Dergelijke tactieken zullen alleen maar leiden tot morele luiheid, zelfgenoegzaamheid en arrogantie. En deze kwaliteiten zijn zeer merkbaar en onaangenaam in elke communicatie, niet alleen binnen het paar, maar ook op andere gebieden.

Pas op voor jezelf. Zorg voor een nette uitstraling, zelfs thuis. Soms verander je je beeld, het zal het effect van nieuwheid creëren in de ogen van een partner. Probeer een goede vertrouwensrelatie op te bouwen met de ouders, geliefden en vrienden van je echtgenoot. Zelfs als een van hen om welke reden dan ook onaangenaam is, zal het onderhouden van de communicatie met hen u twee grote positieve punten opleveren.

Ten eerste zul je in staat zijn om de identiteit van je uitverkorene vollediger te ontdekken, om zijn jeugd- en jeugddromen en hobby's, interesses, hobby's te kennen. Dit zal je zeker helpen in een relatie. Ten tweede kunt u mogelijke "intimidatie" van het gezin of vrienden van de echtgenoot voorkomen. Immers, als je jezelf tegen hen beschermt, vormen ze mogelijk een negatieve mening over jou en behandelen ze je met argwaan. En dit is de basis voor intriges, laster en het opzetten van een echtgenoot tegen jou.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen