Familierelatie tussen man en vrouw

Psychologie van familierelaties tussen een man en een vrouw

Psychologie van familierelaties tussen een man en een vrouw

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Waarop zijn familierelaties gebaseerd?
 2. Types en hun kenmerken
 3. Oorzaken van crises
 4. Hoe op te lossen?
 5. fouten
 6. Tips van de psycholoog

Familierelaties zijn geen gemakkelijke taak die niet elke psycholoog vaak kan achterhalen. Hier is het nodig om niet alleen de omstandigheden te analyseren die zijn ontstaan ​​op elk moment van de problemen die zich hebben voorgedaan tussen man en vrouw, maar ook de hele geschiedenis van hun relatie. En je moet waarschijnlijk beginnen vanaf het moment van wederzijdse liefde. De wortels groeien meestal vanaf daar. Ze begonnen hun relaties verkeerd op te zetten in de vroege fase van het ontstaan ​​van een gezin - en nu plukken ze daar de vruchten van.

Waarop zijn familierelaties gebaseerd?

De basis van elke gezonde menselijke relatie is vertrouwen, eerlijkheid, wederzijds respect. Deze kwaliteiten of hun afwezigheid zijn vooral levendig in het gezin - zonder hen zal het niet lang duren. Natuurlijk zijn jonge mensen verenigd door liefde. Als hun liefde onzelfzuchtig en onvoorwaardelijk is, dan zal het de belangrijkste factor zijn om het gezin bij elkaar te houden en hen te helpen eventuele beproevingen te doorstaan.

Types en hun kenmerken

Psychologie van gezinsrelaties identificeert de volgende hoofdtypen familierelaties:

 • vennootschap - ze kunnen nog steeds samenwerking worden genoemd wanneer relaties op gelijke voet worden opgebouwd. De meest goede en stabiele soort relatie.
 • concurrentie - een volledig gezonde manier van verhoudingen wanneer echtgenoten strijden om gemeenschappelijke doelen te bereiken, op voorwaarde dat ze welwillend blijven. In het tegenovergestelde geval kan rivaliteit veranderen.
 • concurrentie - gemanifesteerd in de wens van echtgenoten om elkaar te domineren. In dit soort relaties is het voor partners moeilijk om tot een gemeenschappelijke mening te komen over gemeenschappelijke belangen, maar geeft iedereen om zijn eigen belangen. Dit ondermijnt sterk de eenheid van het gezin.
 • antagonisme - acute confrontatie van partners, ontgroeiend uit concurrentieverhoudingen. Zo'n familie wordt alleen bewaard om dwingende externe redenen, intern verbindt niets haar, de relatie staat op het punt te breken.

Naast de klassieke vormen van interpersoonlijke relaties, zijn er ook relaties in de familie gebaseerd op het spel van jaloezie, stilte, aanpassing. Stilte is wanneer alle ontevredenheid ijverig stil is alleen omwille van het onderhouden van relaties. Er zijn situaties waarin gezinnen op basis van een contract bestaan.

Relaties op basis van het apparaat kunnen verschillen. Een van de echtgenoten kan bescherming zoeken of de rol van redder, slachtoffer of beul spelen. En ook vaak in relaties van deze soort behandelt de man zijn vrouw als een dienaar of huishoudster.

In de relatie onder het contract heerst vooral de berekening van materieel of moreel. Dergelijke huwelijken zijn gebaseerd op een mondeling of schriftelijk contract.

Oorzaken van crises

Familiecrisissen vinden meestal om de volgende redenen plaats.

 • Ongerechtvaardigde verwachtingen aan een of beide zijden (vaak het materiële plan, soms spiritueel). In een dergelijk gezin heeft een van de echtgenoten een eenzijdige kijk op de verplichting om voor het gezin te zorgen. Hij of zij stelde zich voor dat hun helft hen financieel rijker zou maken: ze zorgen voor dingen, huisvesting, het vermogen om te reizen enzovoort.
 • De tegenstrijdigheid van opvattingen over de huishouding. Een man verwacht bijvoorbeeld dat, zoals in zijn ouderlijk gezin, zijn vrouw hem in de keuken zal dienen en dat zij, rekening houdend met hem als onafhankelijk, hem verlaat om voor zichzelf te zorgen.
 • Tegengestelde opvattingen over ouderschap. In een gezin van een meisje besloten ouders bijvoorbeeld samen met het kind te wandelen, en de man denkt dat dit de zorg van een moeder is. Dit kan voor verwarring zorgen bij het paar.
 • Routine, het gebrek aan familietradities. Het komt voor dat het in het gezin van één echtgenoot gebruikelijk is om bepaalde feestdagen te vieren, om ze op een speciale manier vast te houden, en voor de tweede helft zijn deze tradities onaanvaardbaar. Bijvoorbeeld: een partner is gewend om vakantie te vieren in een restaurant met vrienden in een rumoerig bedrijf, en zijn vrouw viert het graag in een rustige familiekring. De onbetwiste factoren, waardoor de relaties verslechteren, zijn de eentonige en huishoudelijke problemen.
 • De oorzaak van de crisis kan ook worden verklaard door het feit dat de gevoelens van de echtgenoten zijn afgekoeld. Dit kan heel goed gebeuren als relaties worden opgebouwd op basis van externe factoren: mooie uitstraling, materiële veiligheid. Als een spirituele ondersteuning aanvankelijk zwak is in relaties (er zijn geen gemeenschappelijke interesses, hobby's, wereldvisies), dan ontstaat er een leegte in de relatie wanneer de eerste heldere gevoelens afkoelen.
 • Psychologisch klimaat in het gezin hangt af van de emotionele kenmerken van de echtgenoten, hun verschillen in temperament. Als een van de partners groot en gebalanceerd is en de ander heftig reageert op een kleinigheid, kan de eerste snel de emotionele schommelingen van de seconde beu worden.
 • Soms ontstaat onenigheid in relaties na de geboorte van een kind in het gezin. De koude relatie tussen echtgenoten komt voort uit het feit dat de jonge moeder zich volledig inzet om voor de baby te zorgen en minder aandacht aan haar man schenkt. Of de echtgenoot verplaatst de verantwoordelijkheid voor het kind volledig naar zijn vrouw, dus heeft ze eenvoudigweg geen tijd voor zichzelf of voor haar echtgenoot.

Diagnose van crises in familierelaties is gericht op het identificeren van destructieve attitudes die verband houden met de manier van communiceren in een bepaald gezin en het zorgen voor elkaars gevoelens, met de methoden van huishouding en opvoeding van kinderen, met de manier van familie vrije tijd, evenals met verantwoordelijkheid voor de financiële steun van het gezin. En een ander belangrijk moment in gezinsdiagnostiek is het vermogen van partners om elkaar te accepteren.

Hoe op te lossen?

De volgende acties helpen de gestoorde atmosfeer onder familieleden te herstellen.

 • Eerst moet je je houding ten opzichte van het huwelijk heroverwegen: als het koopman of je contracthuwelijk is, moet je geen diepe gevoelens en toewijding van je partner verwachten. Probeer samen met hem uw contract aan te passen voor het algemeen welzijn.
 • Verduidelijk: op wie van u legt het grootste deel van de huishoudelijke taken, wie is verantwoordelijk voor de materiële ondersteuning. Om de echtgenoten beter te laten begrijpen, is het noodzakelijk om de rollen te verdelen, te beslissen wie verantwoordelijk is voor welk domein van de huishoudelijke, sociale en financiële verantwoordelijkheden.
 • Laat je soulmate doen wat hij wil, passie. Ontneem haar niet de kans om soms alleen te zijn - dit is een normaal verlangen. En sta jezelf ook toe en ga soms met pensioen.
 • Leer luisteren naar je partner, laat hem praten over iets belangrijks of zeg iets kokends. Oprechte communicatie zal het ijs van misverstanden tussen u doen smelten.
 • Zet jezelf soms in de schoenen van een man of vrouw - dit zal je helpen hem beter te begrijpen en zijn gevoelens te accepteren.
 • Onthoud wat je nodig hebt. Onderdruk niet hun gezonde belangen in het voordeel van de echtgenoot. Ontevredenheid kan leiden tot depressie of irritatie.
 • Plan een gezamenlijke vakantie, start een familietraditie. Dit zal helpen om een ​​harmonieuze relatie te behouden, niet alleen tussen een man en vrouw, maar ook tussen ouders en kinderen.

Hoe moet een man zijn vrouw behandelen?

Een man moet altijd onthouden dat er een vrouw voor hem staat. En ondanks het feit dat ze op gelijke voet met hem werkt of zelfs een soort van mannelijke taken vervult, blijft ze fragiel en kwetsbaar in haar ziel, en de mannelijke taak is om haar kwetsbaarheid te beschermen. Het kan "heel diep" zijn en zijzelf kan stoppen haar vrouwelijkheid te voelen, maar omwille van huwelijksgeluk is het de moeite waard om moeite te doen.

 • Spreek vaak liefdevolle woorden tegen haar, laat ze oprecht, echt zijn.Houd gewoon je tedere gevoelens niet tegen terwijl ze zijn. Wees niet bang om jezelf te verspillen. Liefde heeft de eigenschap van vreugde - gaf een sprankje warmte, en in ruil daarvoor een vlam van liefde. Dat wil zeggen, vrouwen voelen heel subtiel de manifestatie van deze gevoelens en reageren er altijd levendig op.
 • Om dezelfde reden dat je vrouw voornamelijk een vrouw is, bied je aan om deel te nemen aan haar taken op jezelf. Je kunt met je kind wandelen terwijl ze huishoudelijke taken aan het beheren is, boodschappen kopen op weg naar huis van het werk, ontbijt maakt, de tafel opruimt of iets anders, afhankelijk van je gezinslevensstijl.
 • Luister naar de gemoedstoestand van je soulmate: misschien wil ze alleen zijn of, integendeel, je hebt niet veel tijd samen.
 • Zet jezelf vaker in een echtgenootspositie. Als we de situatie van buitenaf bekijken, kan het goed worden beschouwd en gezien dat het niet vanuit zijn positie is gezien.

Hoe verander je een vrouw?

In de moderne wereld is het niet ongebruikelijk voor een vrouw om mannelijke rollen op zich te nemen: zij leidt de organisatie, leidt haar huishouden, houdt toezicht op haar man. Veel mannen proberen hun taken te behouden of opnieuw te vervullen en vaak ontstaan ​​er conflicten op deze basis.

Daarom is het eerste wat een vrouw nodig heeft om haar rol te behouden van man op vrouw, om harmonie in familierelaties te behouden.

 • Laat je man voor je zorgen, niet andersom.
 • Heroverweeg uw houding tegenover het huishouden - netheid en comfort in het huis is het voorrecht van de vrouw, en reparatie en herschikking vereist mannelijke macht.
 • Zorg goed voor jezelf, zelfs tijdens zwangerschapsverlof. Mannen worden geïnspireerd door schoonheid.

Over het algemeen moeten vrouwen leren om hun man meer te vertrouwen. Laat hem deelnemen aan de opvoeding van kinderen. Twijfel niet aan hem, als hij een gezond persoon is - hij zal het hoofd bieden, omdat je jezelf aan hem hebt toevertrouwd.

Laat hem omgaan met kwesties van het gezinsleven en vrije tijd. Zelfs als het je lijkt dat hij alles verkeerd zal doen. Immers, familie voor een man, net zoals voor jou, is een plek waar je je wilt manifesteren, iets nieuws wilt maken, iets nuttigs van jezelf wilt meenemen.

Leer de stemming van je metgezel te begrijpen en bemoeit je niet met zijn verlangen om soms te wisselen en te gaan vissen. Ontken jezelf niet je gezonde interesses en hobby's.

Het gezin bestaat dan uit twee helften, zodat elke partner zijn eigen nut en realisatie daarin voelt.

fouten

Een veel voorkomende familiefout is het verschuiven van verantwoordelijkheid naar een echtgenoot of omstandigheden. De partner wil zijn fout niet toegeven, maar door manipulatie benadrukt hij de fouten van zijn metgezel.

Overweeg andere fouten.

 • Het gebrek aan soepelheid tussen echtgenoten. Als u er alleen op staat, helpt dit niet om het probleem op te lossen, maar vergroot u alleen de afstand tussen u.
 • Zelfopoffering aan de echtgenoot, werk, kinderen. Wanneer iemand zichzelf opoffert, brengt het hem tijdelijk in de behoefte aan herkenning. En wanneer herkenning weggaat, komt ontevredenheid.
 • Leid alleen materiële criteria. Deze fout kan zich zowel manifesteren in een constante wens om meer te verdienen als in constante gedachten over werk, wat leidt tot een afzwakking van gevoelens en een 'mechanische' houding tegenover familieleden.
 • Je wil opleggen aan je partner. Zo'n fout is de gesel van moderne relaties, niet alleen in het gezin. Zo'n houding is een poging om het unieke karakter van je partner uit te wissen, om hem gelijk te stellen aan zijn normen.
 • Verkeerde rolsubstitutie: mannen tonen passiviteit, ontkennen de verantwoordelijkheid voor de materiële en spirituele componenten van het gezinsleven, en vrouwen nemen integendeel deze verantwoordelijkheid.

Eenzijdige goedkeuring van belangrijke beslissingen is ook een verkeerde positie van degenen die hun mening als de enige beschouwen en geen rekening houden met de mening van een partner. Het is waarschijnlijk dat de positie van zo'n persoon in de dialoog het eerst komt (hij is slimmer dan iedereen).

Tips van de psycholoog

Hierboven werden tips gegeven over het verbeteren van familierelaties en wat een man en vrouw hiervoor zouden moeten doen.Maar aan dit werk om het gezin te sterken, is nog geen einde gekomen aan Gezonde relaties - het resultaat van het dagelijkse werk van elk gezinslid. Voor degenen die bereid zijn om inspanningen te leveren om het gezinsgeluk te bewaren, is er een beschrijving van een goede, gunstige sfeer in het huis en tips voor het behoud ervan.

 • Toestemming om te zijn. Dit algemene kenmerk betreft de meest uiteenlopende aspecten van echtgenotenrelaties. Laat je geliefde voelen en denken zoals hij wil, laat hem doen wat hij kan, laat hem doen wat hij weet. En dan krijg je als reactie ook toestemming om te zijn - dit zal harmonie in je gezin creëren.
 • Wederzijds respect Dit item is een voortzetting van het vorige. Respecteer de gedachten, gevoelens, acties van een partner - dit is waar relaties in het gezin op gebaseerd zijn en een van de voorwaarden voor de stabiliteit ervan.
 • Steun elkaar. Een beetje natuurkunde: een tafel met een gebroken been wordt onstabiel en valt opzij. De aard van de relatie is hetzelfde: bij afwezigheid van de ondersteuning van een ander dragend onderdeel - vrouw of echtgenoot - wordt de structuur (familie) onstabiel. Door je partner te steunen, draag je bij aan de betrouwbaarheid van je vakbond.
 • Oprechtheid en openheid. "Mijn huis is mijn kasteel." De bedoeling van dit gezegde is niet alleen om elkaars gezinsleden te beschermen en te ondersteunen, maar ook om open en waar te zijn, zoals je bent. Dit is natuurlijk geen eenzijdige behoefte aan acceptatie, maar ook het vermogen om de oprechtheid van je partner te accepteren.
 • Wederzijds verlangen om relaties te ontwikkelen. Relatieontwikkeling begint met zelfontwikkeling. Daarom verwachten echtgenoten die harmonie zoeken in het gezin niet dat hun partner verandert, maar beginnen met zichzelf. Vervolgens zal de andere helft proberen hem bij te houden op het pad van het vormen van de beste kwaliteiten in hem.

Zie de volgende video voor de juiste relatie tussen man en vrouw.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen