Naaibenodigdheden

Hoe een stoffen tas met uw eigen handen naaien?

Hoe een stoffen tas met uw eigen handen naaien?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Eenvoudige patronen
 2. Hoe te naaien van vlas en jute?
 3. Welke andere stoffen passen?
 4. Naaien van gewatteerde stof

Zeker in het leven van elk meisje kwam er een tijd dat het winkelassortiment met accessoires het zat was met de bestelling, maar de wens om een ​​nieuwigheid te verwerven gaat niet weg. Wat te doen in dit geval? Een goede optie is om je eigen tas te maken met eenvoudige, pretentieloze patronen.

Laten we in meer detail bekijken welke modellen het gemakkelijkst te naaien zijn en aan welke modellen moet worden gewerkt. We zullen ook kennis maken met de stoffen die het meest geschikt zijn voor het naaien van vergelijkbare producten.

Eenvoudige patronen

Soms nemen meisjes de onafhankelijke productie van tassen niet op omdat ze bang zijn iets verkeerds te doen en het materiaal te bederven. Maar altijd en in alles kun je een compromis vinden en in dit geval is de keuze voor eenvoudige patronen, het aanpassen van producten waarvoor geen speciaal werk vereist is.

Wanneer u patronen selecteert, moet u rekening houden met verschillende functies die spreken over hun eenvoud:

 • Het maximale aantal rechte lijnen;
 • Zo min mogelijk ronding en decoratieve "plooien";
 • De eenvoudigste binnenruimte (in de eenvoudige patronen hebben de tassen slechts één binnencompartiment);
 • Het is wenselijk dat de gespen op de tas zo eenvoudig mogelijk zijn - een ritssluiting of een knoop.

Om de taak voor uzelf maximaal te vereenvoudigen, moet u de schets niet direct op de stof plaatsen, maar deze op speciaal papier voor naaien tekenen. Dit zal helpen om fouten te voorkomen en uit te knippen als gelijkwaardige onderdelen.

Trapeziumvorm

De trapeziumvormige tas is vrij eenvoudig. Het is praktischer als het product een gewone trapezium is met een breder lager deel en een smalle bovenzijde. Het product zal dus praktischer en ruimer zijn.

Om een ​​trapeziumvormige tas te naaien, moet u drie delen uitknippen: twee gelijke wanden in de vorm van een trapezium en de onderkant van een rechthoekige zak. De zijwanden kunnen geheel aan de voor- en achterzijde worden verbonden en kunnen afzonderlijk worden uitgesneden, in de vorm van vier extra details.

Patroon met zijwanden

Het naaiproces is als volgt:

 1. Moet eerst teken op de stofdetails van de vereiste maat en houd rekening met de extra afstand - naadtoeslagen. Vervolgens moeten deze onderdelen zo zorgvuldig mogelijk worden doorgesneden en aan elkaar worden genaaid, nadat de randen vooraf met een overlock zijn bewerkt.
 2. moet Knip dezelfde delen van het materiaal uit voor de voeringwaarvan de grootte minder dan een centimeter gereed zou moeten zijn. Dan is het noodzakelijk om de verkregen twee delen op een zodanige manier te naaien dat de zijkanten van de zijkanten met elkaar in contact komen. Ongevoerde tas is fragiel en slordig.
 3. Het volgende is klein - je hebt het nodig netjes alle naden voltooien, om de tas aan te vullen met de nodige fittingen, mooie handvatten en een betrouwbare sluiting. Bovendien en voor externe aantrekkelijkheid, kunt u eenvoudige elementen van decor toevoegen - strepen, kralen, stenen en strass steentjes.

De naaistappen worden duidelijker weergegeven in de volgende video.

Tas tas

Bag-bag is ideaal voor de zomer, eenvoudig in stijl en in uitvoering. Om dit product te maken, heeft u geen speciale materialen nodig, evenals de kosten van een grote hoeveelheid tijd en moeite.

Alles is veel eenvoudiger dan het op het eerste gezicht lijkt:

 • Het eerste je moet een materiaal selecteren niet alleen voor de buitenkant, maar ook voor de voering.Het feit dat de tas thuis is gemaakt, betekent niet dat de voering niet nodig is - het is nog steeds een integraal onderdeel van elk product.
 • verder, we snijden de details weg: twee grote vierkante wanden en drie rechthoekige delen die nodig zijn voor de vervaardiging van de zijdelen en de bodem. En ook handvatten - het is het beste als ze uit meerdere lagen bestaan, maar plat zijn, zodat ze zo sterk en duurzaam mogelijk zijn.
 • Dan handelen we volgens hetzelfde principe dat werd gebruikt bij de vervaardiging van het vorige model: naai alle delen zorgvuldig, we verwerken randen, we maken een voering en handvatten vast. Op het gebied van pennen, moet u een paar lijnen maken om meer sterkte en betrouwbaarheid te bieden.

Het product blijkt ruim te zijn in de binnenruimte, geschikt voor strandvakanties en toeristische uitstapjes. En als sieraad kunt u houten kralen, stoffen pony, pailletten en strass steentjes op een lijmbasis gebruiken.

Een andere optie is in de volgende video.

Op trekjes

Misschien een nog eenvoudigere versie - een tas met trekjes, maar dit model, met slechts één handvat, ziet er niet erg aantrekkelijk uit. Dit model is veel stijlvoller en ziet eruit als een rugzak met twee verstelbare banden, zodat je je handen kunt losmaken en het product achter je rug kunt dragen.

Naast pennen en stropdassen zijn er voor de vervaardiging van dit model slechts drie grote onderdelen nodig:

 • een groot rechthoekig stuk voor het lichaam van de rugzak;
 • ronde bodem en vouwende tong;
 • maskerende aanhoudende stropdas.

Uitgesneden de grootte van het grootste deel van de tas moet gebaseerd zijn op individuele voorkeuren, het kan zowel klein, decoratief en groot zijn - wat een volwaardig functioneel product vertegenwoordigt, zelfs geschikt voor toeristische uitstapjes.

En dan:

 1. Na het bevestigen van de kleinere randen met een gelijkmatige naad, krijgt u een cilinder, gebaseerd op de diameter waarvan u de onderkant van de rugzak in de vorm van een gelijkmatige cirkel moet uitsnijden. In de vorm van een halve ovaal, knippen we het bovenste deel van de rugzak weg, die de dassen bedekt, voor een meer esthetische uitstraling, en worden dichtgenaaid met een sluitelement.
 2. Vervolgens snijden we twee lange hendels uit die het hoofdfunctionele deel en een kleine hendel uitvoeren, zodat u het product in uw hand kunt houden. Voor meer functionaliteit dient u de juiste fittingen aan te schaffen, zodat u de lengte kunt aanpassen.
 3. Het bedrijf blijft achter bij kleine - we buigen het bovenste deel en we voegen een string in, die aan de uitgang een functioneel en praktisch product ontvangt.

Hier ziet u hoe u op één avond een stijlvolle tas kunt kopen. Bekijk de video.

Semi-ovaal model

De tas met een semi-ovale onderkant ziet er erg vrouwelijk en mooi uit, wat zowel een waardige alledaagse keuze kan zijn als een geweldige aanvulling op de strandlook- en wandeloutfit.

Laten we eens nader bekijken hoe u dit model kunt knippen en correct naaien:

 • In het patroon van dit model heeft de volgende details nodig: twee semi-ovale delen - voor- en achterwanden, een lang rechthoekig deel - voor het verbinden van deze delen, twee rechthoekige delen - voor de vervaardiging van handgrepen. U kunt het model aanvullen met een kleine decoratieve zak aan de voorkant genaaid.
 • Rechte naad bevestig de voor- en achterwanden met een rechthoekige fitting. De volgende stap - we naaien de voering en plaatsen vervolgens de rits. Het is beter om niet te besparen op de bevestiger, omdat goedkope bliksem heel gemakkelijk uit te schakelen is.
 • verder, vouw de handgrepen en naai ze, zodat ze duurzamer zijn en veel langer hebben geduurd. We meten dezelfde afstand aan beide uiteinden van de hoofdonderdelen en naaien de hendels, voorzichtig ervoor zorgend dat ze niet gedraaid zijn.
 • De laatste hand is we verwerken randen van een decoratieve zak en naai voorzichtig op het product, maak een decoratieve sluiting vast op het bovenste deel, in de vorm van een knoop of een grote steen, waarop u een lus kunt werpen.

Hoe te naaien van vlas en jute?

De tas kan worden genaaid van lichtgewicht, goedkoop textiel, maar zal een dergelijk product praktisch zijn? Als u bijvoorbeeld linnenstof gebruikt, welke eigenschappen heeft het product dan?

Laten we eens nader bekijken hoe u een zak licht vlas en decoratieve jute kunt maken en hoe functioneel deze producten zullen zijn:

 • Zorgvuldig omgaan met linnengoed, voorbehandelen van alle randen met een overlock om materiaalstroom te voorkomen. Bovendien moeten de naden worden genaaid met een kleine steek of in twee lagen om het product een grotere slijtvastheid te geven.
 • Het zou een speciale draad moeten oppikken, geschikt voor het naaien van linnenproducten, evenals speciale dunne naalden die geen overmatige schade aan het materiaal veroorzaken, waardoor er te grote gaten ontstaan, die onder invloed van de zwaartekracht en wrijving van de draden in de breedte toenemen, wat tot schade aan het product zal leiden.
 • Jute is nog kwetsbaarderdaarom is het een heel moeilijke taak om een ​​volwaardig functioneel product te naaien dat lang meegaat. Het grootste deel van de zakken jute is eerder een decoratieve toevoeging aan het beeld in de stijl van eco, hippie of boho-chic.

Voor het naaien van producten van jute, hebt u dichte, sterke draden nodig, evenals een naald met een geschikt oogje, om de vorming van knobbeltjes en het rollen van vezels in de draad te voorkomen, in het proces van overmatige wrijving rond het naaldgat. Voor dit materiaal is geen speciale uitrusting vereist.

Welke andere stoffen passen?

Naast de bovengenoemde materialen, kunnen tassen worden gemaakt van andere stoffen die zullen helpen producten functioneler te maken, maar ook geschikt zijn voor de eisen van elke stijl, of het nu gaat om strikte klassiekers of hooligan-militairen.

Geweldig voor denimmateriaaldat is niet alleen heel praktisch in gebruik, maar ook zeer duurzaam. Maar voor het naaien van een spijkerbroek hebt u mogelijk dikke, sterke draden nodig, evenals dikke naalden, omdat een dunne naald eenvoudig kan breken vanwege het tamelijk stijve oppervlak van de stof.

Voor het maken van een redelijk praktisch buitenste deel van de tas. geschikt voor nylonmet verschillende voordelen. Het materiaal is bijvoorbeeld duurzaam, behoudt zijn vorm goed, is vrij licht en is vanwege het gemak van de extractie en verwerking ook erg goedkoop.

Maar voor de vervaardiging van hoogwaardige voering past een veel kleinere hoeveelheid stof, omdat veel materialen te dicht zijn, gemakkelijk kunnen worden verbrijzeld en snel kunnen worden gescheurd. Het is het beste om polyester, viscose, satijn en cupro te gebruiken en taffeta, mesh en satijnen voeringen te vermijden..

Naaien van gewatteerde stof

Het modieuze gewatteerde oppervlak van de producten werd geïntroduceerd door de beroemde Coco Chanel, die fascinerende modellen presenteerde, niet alleen van jurken en jassen, maar ook van kleine nette handtassen, die er zeer geavanceerd, mooi en vrouwelijk uitzagen.

Maar wat te doen met het feit dat hij graag een dergelijk product wilde kopen, maar het zelf wilde maken?

Het is heel eenvoudig. Het is alleen nodig om te weten dat gewatteerde producten een oppervlak hebben dat is gestikt met ruiten van gelijke grootte. In de textielwinkels vindt u vaak materiaal met het effect van steken, dat zowel door puntgrootte als door firmware wordt bereikt.

Om de tas zelfstandig een gewatteerd effect te geven, moet u:

 1. Om een ​​markering te maken vanaf de zelfkant van de stof. Het is nodig om het materiaal netjes op te zetten, met behulp van een liniaal en kleermakerskrijt, de markeringen van de vele omgekeerde vierkanten die eruitzien als nette gelijkzijdige diamanten.
 2. Als u bedacht bent om uw product een volumineuzere uitstraling te geven, is het nodig om een ​​markering op de binnenste laag te maken, die deze eerder met de buitenste laag verbindt.
 3. Verder, zorgvuldig materiaal naaien, strikt de opmaak in acht nemen, aangezien zelfs de kleinste afwijking het uiterlijk van het gehele product kan schaden.

Rijg de voering niet, want deze moet alle interne naden bedekken en volledig verschillende functies uitvoeren.

Wandtapijten maken

Sommige zwangere vrouwen nemen de nogal moeilijke taak op zich om tassen van tapijten te maken. Het materiaal is een dichte stof met een jacquardpatroon erop afgedrukt of geborduurd. Dankzij dit sieraad ziet het product er erg stijlvol en duur uit, ook al is het met de hand gemaakt.

Door de speciale vervlechting van de vezels is het materiaal zeer duurzaam, dus het is noodzakelijk om er eerst zorgvuldig patronen van te maken, waarbij u ervoor zorgt dat de randen niet naar beneden bewegen en even plat zijn. Anders zal de zak slordig zijn.

Bovendien, vanwege de dichtheid van de stof, zal het nodig zijn om speciale naalden voor stijve stoffen te verkrijgen.

Knip de details niet noodzakelijkerwijs lastig met elkaar, het volstaat om ze gewoon met speciale pinnen te hakken en dan op de machine te flitsen, terugtrekkende van de rand van ongeveer een centimeter. Het is belangrijk om het product op gemiddelde snelheid te naaien om overmatige spanning op de draad te voorkomen, waardoor deze kan scheuren.

Hoewel het materiaal vrij taai is en zelden ruches, moeten de randen worden bedekt.

Als u een volumetrisch model met een vrij brede bodem maakt, kunt u het best een ander materiaal voor de onderkant kiezen om niet te bevriezen en een mooie stof niet snel te laten slijten.

De onderkant van de tas kan gemaakt zijn van dik leer, na het ophalen van de bijbehorende accessoires - nette metalen poten.

Zak transformeren

Vaak geven meisjes niet alleen de voorkeur aan functionele, maar ook stijlvolle en interessante modellen met hun ideeën. Deze producten bevatten een ongewone transformerende tas die met een snelle beweging in een comfortabele, ruime rugzak verandert.

Voor de vervaardiging van dit model zijn veel details nodig:

 • zijwanden - in de vorm van hoge weefsel rechthoeken;
 • lagere decoratieve stukken leer;
 • lederen bodem en dubbele handgrepen;
 • daarnaast moet u de juiste accessoires in de winkels aanschaffen voor handwerken.

De naaistappen zijn als volgt:

 • De rechthoekige delen zijn aan de zijkanten tussen elkaar genaaid, en lederen details zijn hun voortzetting in het onderste deel. Op de huid en de bevestigde onderkant, gemaakt van hetzelfde materiaal. In dit stadium moet de cilinder een gesloten bodem hebben.
 • Vervolgens naaien we de voering en steken een stijlvolle metalen ritssluiting in, en langs de randen van de tas, in het gebied van de zijnaden, metalen of plastic onderdelen voor pennen bevestigen. Het beste van alles, als het gaat om ringen met voldoende brede openingen. Bovendien moet de ring aan de onderkant van een van de zijkanten worden bevestigd.
 • We naaien handvatten van de gewenste lengte, vouwen de huid in verschillende lagen en bevestigen aan de uiteinden kleine haakjes.
 • Door de uiteinden van de handgrepen aan de zijkanten vast te haken, krijg je de tassen en een van de uiteinden van de handvatten aan de onderkant van het product - een stijlvolle rugzak.
Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen