Naaibenodigdheden

Hoe een boodschappentas met uw eigen handen naaien?

Hoe een boodschappentas met uw eigen handen naaien?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. kenmerken
 2. Hoe te naaien van regenjasstof?
 3. Boodschappentas in Bogolan-stijl
 4. Model van gelamineerd weefsel voor producten
 5. Patroonzakken voor trolleys

Boodschappentas is een onmisbaar attribuut in het dagelijks leven. Vaak gekocht in de winkel zijn producten niet tevreden met hun kwaliteit, ruimtelijkheid of kleuren. Ik wil dat het accessoire functioneel is, er passend en modieus uitziet. Het is gemakkelijk om een ​​boodschappentas met uw eigen handen te naaien zodat u het leuk vindt, het was praktisch en zag er prachtig uit - het is gemakkelijk als u bekend bent met de fijne kneepjes van het naaien.

kenmerken

Boodschappentas moet sterk en betrouwbaar zijn. Dit accessoire is onmisbaar om te winkelen en voldoet aan alle vereisten: deze tas is altijd betrouwbaar, comfortabel, ruim, gemakkelijk te dragen, mooi en vaak stijlvol. Met een bekwame benadering van het ontwerp, kunt u een product maken in de beste Italiaanse traditie, wanneer ten minste het decor en de ongewone textuur het gewenste effect zullen creëren.

Bij de keuze van materiaal voor een dergelijk accessoire, zou men de voorkeur moeten geven aan dichte, betrouwbare stoffen.

Bij sommige modellen is het zelfs beter als het textiel dun of zacht is (transformormodel) als er een speciale snit wordt meegeleverd. Een dergelijk product neemt niet veel ruimte in, zodat het in een gewone handtas kan worden geplaatst, teruggeplaatst op een rol of meerdere keren kan worden gedraaid.

De voorgestelde workshops zullen helpen de techniek te begrijpen van het naaien van een eenvoudige maar stijlvolle tas en begrijpen dat het veel gemakkelijker is dan het op het eerste gezicht lijkt.

Hoe te naaien van regenjasstof?

Regenjas - dun textiel met waterafstotende impregnatie De tas van dergelijk materiaal is praktisch, betrouwbaar en mobiel.

Voor de vervaardiging ervan zijn nodig:

 • de stof zelf en het materiaal voor de voering;
 • acrylverf;
 • kwast;
 • naai benodigdheden.

Als u niet wilt tekenen, kunt u het product decoreren met een contrasterende tape of afgewerkt thermo-adhesief dun textiel. Er zijn hier geen kralen, kristallen en ander klatergoud: dit textiel houdt van minimalisme. Voor betrouwbaarheid kunt u de stoffen voering versterken.

Voor de vervaardiging van tassen moeten de details worden voorbereid:

 • staafbodem (30 x 46 cm);
 • 2 zijwanden (8 x 46 cm), zak (18 x 16 cm);
 • 2 handgrepen (7 x 50) cm en niet te vergeten kleine naadtoeslagen toe te voegen.

U kunt naar de voltooide sjabloon navigeren door deze op volledig formaat te printen of meerdere vellen A4 aan elkaar te lijmen.

De naaistappen zijn als volgt:

 1. Snijd alle lege plekken, verzamel de basis: 2 details van de gevel en 2 kanten. Het blijkt een rechthoek die in een ring is verbonden. Hetzelfde gebeurt met de voering. Om de sterkte te verbeteren, kunnen afwerkingslijnen langs de naden van de basis worden gelegd.
 2. Als u een tekening kunt veroorloven, is het raadzaam om het patroongebied te omcirkelen en het te tekenen voordat u gaat snijden (om overmatige vervorming niet bloot te leggen). Nadat de verf is opgedroogd, wordt de zak op maat gesneden, de overmaat wordt ingestopt en op de gewenste locatie op het basisdeel gestikt.
 3. De basis is naar binnen gevouwen gezicht, gecombineerde bodem en gestikt op een typemachine. De naad is gladgestreken, opgevouwen met hoeken aan de zijkanten en creëert een volume: een lijn wordt gelegd van de ene zijwand naar de andere in een hoek van 45 graden loodrecht op de ontspannen naad. Overtollig weefsel wordt gesneden. Hetzelfde gebeurt met de voering. Vervolgens wordt het verbonden met de basis (langs de bovenrand), waarbij de naden worden gecombineerd met behulp van naainaalden en de snede op een typmachine wordt gestikt.
 4. Het blijft om het product te blijken, de top te verwerken., de naadtoeslag naar binnen buigen en handgrepen naaien. Om het probleem van naaien te verzachten, kunt u zich concentreren op de labels op de metalen plaat rechts van de naaivoet en textiel ertussen combineren.

Boodschappentas in Bogolan-stijl

De shopper is een vrij modieuze en ongecompliceerde tas met foto's of inscripties, die door elk meisje kan worden gedaan, zelfs zonder speciale vaardigheden bij het naaien. Het model is gebaseerd op eenvoud en stijl. Het is praktisch, comfortabel, ruim, mobiel en gemakkelijk te onderhouden. Ze schaamt zich niet om op het strand te verschijnen of naar de winkel te gaan om te winkelen.

Om een ​​stijlvol accessoire te maken, hebt u nodig:

 • grof vlas (katoen);
 • naaien pinnen;
 • een potlood;
 • ijzer;
 • scharen;
 • duurzame draad;
 • lijn;
 • markers of speciale textielkleurstoffen;
 • naaimachine.

De volgende stappen:

 1. Naaien heeft geen patroon nodig alle blanks worden onmiddellijk uit de stof gesneden: basis (94 x 44 cm), rand van de rand (86 x 5 cm), twee blanco hengsels (52 x 8 cm). De basis wordt in tweeën gevouwen, waarbij de randen worden gecombineerd en de zijsecties worden afgesneden, terugtrekkende van de rand van 1 cm. Om te voorkomen dat het textiel afbrokkelt, zijn de randen bedekt met een typemachine.
 2. Behandel de blanco vellen met de bovenzijde naar boven in de breedte en naai op een typemachine en draai ze vervolgens om, recht en gestreken.
 3. Afgewerkt handvatten worden toegepast op de bovenkant van de zak op een afstand van 10 cm van de zijranden. De basis wordt van aangezicht tot aangezicht gevouwen en de handvatten zelf worden in het product gestoken, zodat hun rand samenvalt met de bovenrand van de zak. De afstand tussen de handgrepen moet ongeveer 15 cm zijn.
 4. Aan de voorkant van de basis is een strook van 85 x 5 cm bevestigd. pinnen en naaien, terwijl dubbele steken worden vastgemaakt. De resterende rand van de afwerkingsstrook 1 cm wordt ingepakt en op een typmachine gestikt, waardoor de verwerking van de bovenkant van de zak wordt afgesloten.
 5. Het model dat klaar is voor decoratie zal worden versierd met een speciale marker voor stof. Voordat u acrylverf gebruikt, moet u een schets tekenen met een gewoon, gewoon potlood. Wanneer u een afbeelding tekent, moet u een vel papier of tafelzeil onder de stoffen laag leggen zodat de verf niet op de tweede zijde van de zak wordt afgedrukt. Om ervoor te zorgen dat de lijnen vloeiend zijn, kunt u een liniaal gebruiken of snel vasthouden: elke remming van de hand beïnvloedt de dikte van de lijn.
 6. Als het eng is om met de hand te tekenen, je kunt de ready stencil gebruikenuit papier gesneden. A4-vel is misschien niet genoeg, maar de afmetingen van de krant zijn prima. U kunt niet op de structuur van gewone markeringen tekenen: na het wassen zal het product onbruikbaar worden.

Een tas met een zwart-wit patroon zal altijd relevant zijn, omdat witte en zwarte tinten lang in de geschiedenis van de mode zijn opgenomen en klassiekers zijn.

patroonvorming

Model van gelamineerd weefsel voor producten

Dit accessoire is universeel, onmisbaar voor winkelen en boodschappen doen. Het elimineert de noodzaak om steeds wegwerpverpakkingen te kopen en een constante winkelgenoot te worden. De enige moeilijke nuance kan het probleem van even lijnen zijn: herhaalde lekke banden van dergelijk materiaal kunnen het uiterlijk beïnvloeden.

Om een ​​modieuze tas te maken, hebt u nodig:

 • gelamineerd katoen in twee kleuren;
 • nylon gaas;
 • voering;
 • elastisch koord;
 • vlecht;
 • lijn;
 • meetlint;
 • duurzame draad;
 • speciale lijm;
 • scharen;
 • naaimachine.

Als u zich concentreert op de details van de sjablonen die in kleur worden aangeboden, moet u snijden:

 • vanaf de basis: 2 grote delen (50 x 38), 2 binnenzakken (35 x 25 cm), randen van het binnenste gedeelte (110 x 8 cm), handgrepen (143 x 8 cm);
 • van de voering: het binnenste deel (47 x 110 cm) en 2 voorste delen (50 x 20 cm);
 • van het rooster: een zak (25,5 x 35,5 cm).

Om het duidelijker te maken hoe u moet naaien, moet u een kleurenschema gebruiken. Een zorgvuldige studie van het patroon zal het naaien vereenvoudigen:

 • blanks 50 x 20 cm zijn de centrale fragmenten van de tas, grote details zijn eraan genaaid, die uit de voor- en zijwanden bestaan;
 • de onderkant van de gaaszak is aan de voorkant van de stof genaaid en aan de zijkanten gefixeerd;
 • de bekleding van het product zorgt voor een zijaansluiting: de plaats van de zakken is hiervan afhankelijk;
 • handvatten genaaid bovenop de naad die de twee delen van de gevel verbindt;
 • de rand van de bovenkant wordt eerst aan de gemonteerde delen van de bovenkant bevestigd en vervolgens met de voering verbonden.

Textiel heeft geen randverwerking nodig.

 1. eerste voering details steekzakken, stopte hun rechten. Je kunt een van hen in het midden naaien, waardoor zakken voor kleine items worden voltooid.
 2. Nadat een gaasvak met vlechtwerk en een elastisch koord is verzameld, wordt deze op de centrale plano's geplaatst, wordt de onderrand bevestigd en worden de zijgedeelten vastgezet. Omdat de stof lekke banden kan achterlaten, het is beter om uitlijnlijnen te tekenen met inkepingen (de naden van de bevestiging van de afwerkonderdelen kunnen worden gemarkeerd met een potlood, zodat ze nauwelijks zichtbaar zijn).
 3. Na het verzamelen van de details van de basis en de voering, zijn ze met elkaar verbonden, dan kant-en-klare pennen. Deze tas ziet er van binnen en van buiten mooi uit.
12 foto

Patroonzakken voor trolleys

Patronen voor boodschappentassen zijn eenvoudig. Zelfs het trolleymodel is gemaakt op basis van een eenvoudig patroon. Het enige verschil is dat de maat van het accessoire merkbaar groter is dan andere boodschappentassen. Het materiaal voor zo'n tas moet behoorlijk dicht en grof zijn.

Om niet te worstelen met het maken van een patroon, kunt u een kant-en-klare schets gebruiken, waarbij u de benodigde metingen direct op de stof uitvoert. Meestal wordt de grootte van elk onderdeel aangegeven op het patroon zelf.

Het verschil tussen naaimodellen is klein:

 1. De blanco wordt gesneden in overeenstemming met de sjabloon.
 2. Vouw langs de vouw en maak de zijwand van het hele canvas.
 3. Voeg voor het gemak een klep bovenop toe.
 4. Indien gewenst kunt u de kantennaden uitvoeren die bakken in contrastvorm vormen.

In sommige gevallen is het patroon van de envelopzak geschikt voor een dergelijke tas met het enige verschil dat het nodig is om een ​​volume aan de zijkanten te maken zodat het product niet vlak is.

Zie de volgende video voor informatie over hoe u snel en zonder patroon een product kunt naaien.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen